2016. január 27. szerda

jan. 27
0:06
NS: Nikolics nem megy sehová; kellemes Vidi-gondok – szerda (She)
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.
jan. 27
0:42
Szerdai sportműsor: eldőlhet a férfi kézilabdások sorsa (She)
Szerdán eldőlhet a magyar férfi kézilabda-válogatott sorsa – marad-e remény a riói olimpiára. A mieinknek a svédek legyőzése mellett külső segítségekre is szükségük van az esély életben tartásához. Pályára lép a Honvéd, a Videoton és a Haladás, a nemzetközi fronton pedig kialakul az Angol és a Francia Ligakupa döntőjének párosítása, de rendeznek Juventus–Inter Olasz Kupa-elődöntőt, és…
jan. 27
1:00
Eurofutball: Vida óta tart az Ajax-retesz, ikszeltek Tőzsérék (She)
A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) 20. fordulójában a rekordbajnok Ajax gól nélküli döntetlent játszott a Heraclesszel. Az amszterdamiak sorozatban a harmadik meccsükön húzták le a rolót, legutóbb még december 20-án, Vida Kristopher volt eredményes ellenük.
jan. 27
7:00
"Vissza kell nyerni a teniszsportba vetett bizalmat" (Infostart)
Független szakértők vizsgálják felül a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) és a nagy teniszversenyeket rendező szervezetek korrupcióellenes programját - jelentették be szerdán Melbourne-ben egy sajtótájékoztató keretében, az állítólagos fogadási csalásokról szóló médiajelentésekre reagálva.
jan. 27
7:24
Svéd döntetlen a dánok ellen (Metropol)
Az eddig pont nélküli magyar válogatott már csak abban az esetben juthat ki az olimpiai selejtezőre, ha szerdán legyőzi a svéd csapatot. De kell még más is.
jan. 27
8:12
Légiósok: egymillió eurós tartozás Dzsudzsák klubjánál – sajtóhír (She)
A maratonplatformu.org arról számolt be, hogy az anyagi nehézségekkel küzdő Bursaspor egymillió eurós tartozást halmozott fel a klub labdarúgóival szemben. Az írásban két csapattársával – Tom De Sutter, Dany Nounkeu – és a nyáron távozó Sedat Berishával egyetemben név szerint említik meg Dzsudzsák Balázst, mint akik felé elsőként kell fizetnie a klubnak, ha el akarja kerülni a FIFA-büntetést.
jan. 27
8:14
Videoton: két játékos külön edz, ma következik a Maribor (She)
Kedden Ausztriában elkezdődött a Videoton labdarúgócsapatának második téli edzőtábora. A klub honlapjának tájékoztatása szerint tegnap a Bad Radkersburgban lévő szálláshoz közel gyakorolt a csapat, szerdán pedig következik a Maribor elleni edzőmeccs.
jan. 27
8:18
Tizenegyesekkel jutott döntőbe a Liverpool (Metropol)
Jürgen Klopp együttese az angol Ligakupa február 28-i döntőjében az Evertonnal vagy a Manchester Cityvel találkozik.
jan. 27
8:30
Tenisz: a nagy szervezeteket is átvilágítja a független bizottság (She)
Független szakértők vizsgálják felül a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) és a nagy teniszversenyeket rendező szervezetek korrupcióellenes programját – jelentették be szerdán Melbourne-ben egy sajtótájékoztató keretében, az állítólagos fogadási csalásokról szóló médiajelentésekre reagálva.
jan. 27
8:36
Újabb Djokovic-Federer csata (Metropol)
Egyik csúcstalálkozó a másik után Melbourne-ben. A juniorok versenyében Valkusz Máté először jutott a 3. fordulóba az Australian Openen.
jan. 27
8:48
NBA: ismét nyert a Philadelphia, túlórában bukott a Knicks (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszában ismét nyert a ligautolsó Philadelphia 76ers, amely a Phoenix Sunst győzte le otthon tíz ponttal. A Philadelphiának ez volt a hetedik sikere a szezonban, a 39 veresége mellett. Túlórás mérkőzést bukott el New Yorkban a Knicks az Oklahoma City Thunderrel szemben, amelyben az olimpiai és világbajnok Kevin Durant szezoncsúcsot jelentő 44…
jan. 27
8:50
Vasas: a nevelési díjon múlhat a görög csatár ügye (She)
A Lipóton edzőtáborzó Vasasban a Spartak Myava elleni keddi felkészülési meccsen ismét feltűnt a görög csatár, Iliasz Ignatidisz, akinek az ügyében, korábbi hírünknek megfelelően tovább tartanak az egyeztetések.
jan. 27
8:52
NHL: jégbe döngölt Chicago, Bostonban alázott az Anaheim (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában az Anaheim Ducks négygólos győzelmet aratott Bostonban, a Carolina Hurricanes jégbe döngölte a Chicago Blackhawkst, a Pittsburgh Penguins lenullázta a New Jersey Devilst.
jan. 27
9:06
Jégkorong: három újonc a válogatott bő keretében, Tokaji visszavonul (She)
Kijelölte bő keretét a február 11–14. között a Papp László Budapest Sportarénában rendezendő olimpiai selejtező előtti összetartásra a magyar válogatott szakmai stábja. A tornán sorrendben Litvánia, Észtország és Lengyelország ellen játszunk majd.
jan. 27
9:08
Aus. Open: két brit is az elődöntőben egyesben! (She)
Férfi és női vonalon is bejutott az elődöntőbe egy brit színekben induló játékos az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon (Australian Open). Andy Murray négy szettben legyőzte az eddig játszmát sem veszítő David Ferrert, míg Konta Johanna nem kiemeltként nyomult egészen a legjobb négy közé, miután simán felülmúlta Csang Suajt a negyeddöntőben. A juniorok között elbúcsúzott az egyesben első kiemelt…
jan. 27
9:10
F1: két napot köröztek, a Pirelli reméli, megérte (She)
A február utolsó hetében esedékes kollektív F1-es gyakorlás előtt kétnapos gumitesztet tartottak a dél-franciaországi Paul Ricard-versenypályán, ahol a Pirelli kérésére csak három csapat, a Ferrari, a Red Bull és a McLaren tavalyi autói köröztek.
jan. 27
9:15
Kézilabda Eb: Ez a meccs sem nekünk áll, de talán most összejön (Agroinform)
A spanyolok elleni meccsből merítenének erőt Miklerék, de a svédeknek van nagyobb motivációjuk. Sikerül szépen búcsúzni?
jan. 27
9:30
Murray hatodszor az elődöntőben (Metropol)
A brit Andy Murray az ausztrál nyílt teniszbajnokságon négy szettben győzött a spanyol David Ferrer ellen.
jan. 27
9:42
Férfi vízi: Biros Péter bejelentette visszavonulását! (She)
Bejelentette visszavonulását Biros Péter, háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, az Eger játékosa.
jan. 27
9:44
Kép: Messi-szatyorral indult, világméretű sztori lett belőle (She)
Ha az elmúlt egy hétben járt a Facebookon és kedveli a futballt, nem mehetett el a „szatyros Messi” sztorija mellett. Az egész egy ártatlan képpel indult, majd némi összeesküvés-elméletet követően világméretű sztori lett belőle. Ami most talán a végéhez közeledik.
jan. 27
9:51
Jégkorong: Három újonc a magyar keretben, Tokaji befejezte (Agroinform)
Rich Chernomaz megnevezte 33 játékosát, akikkel harcba száll az olimpiai selejtező tornán.
jan. 27
10:00
Elődöntőben a magyar származású teniszező az Australian Openen (Infostart)
A brit Johanna Kontával és a német Angelique Kerberrel vált teljessé az ausztrál nyílt teniszbajnokság női versenyében a legjobb négy mezőnye.
jan. 27
10:00
Videó: trükkös szabadrúgásra készültek, ez lett belőle (She)
Újabb csapattal bővült a borzalmas szabadrúgást elvégzők listája. A holland másodosztályban szereplő NAC Breda játékosai egy trükkös pontrúgást terveztek az Ajax Jong ellen, de a kivitelezés borzalmasan rosszul sikerült. A feljutásért küzdő, jelenleg harmadik helyen álló bredaiak 2–1-es vereséget szenvedtek.
jan. 27
10:18
NBA: Griffin a klub szertárosát ütötte, eltört a keze (She)
Az alapszakasz egyhangúságát nem mindennapi balhé színesíti az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban: az LA Clippers klasszisa, Blake Griffin a klub szertárosával – felszerelés menedzserével – verekedett nyilvános helyen, amelynek következtében a szezononként 20 millió dollárt kereső játékosnak eltört a keze. A január 23-i, torontói esetet a Clippers is megerősítette.
jan. 27
10:20
NB II: egy hónap múlva térhet vissza a kulcsjátékos (She)
A keddi felkészülési mérkőzésen sérülést szenvedő Balázs Richárd két hétig nem edzhet, de a visszatérésére akár egy hónapot is várhat az SZTK-Erima – olvasható a klub honlapján.
jan. 27
10:36
Rio 2016: már csak két hely kiadó a férfi futballtornán (She)
Japán és a Koreai Köztársaság labdarúgócsapata bejutott az ázsiai U23-as kontinenstorna döntőjébe, Dohában, ezzel részt vehet a nyári riói játékokon.
jan. 27
10:45
Angol Ligakupa: Győzelmi kényszerben a City (Agroinform)
A Manchester Citynek muszáj legyőznie az Everton gárdáját szerdán, ha ott akar lenni az Angol Ligakupa fináléjában.
jan. 27
11:00
Az idény végén visszavonul Biros Péter (Metropol)
A 39 éves, vb- és Eb-győztes vízilabdázó 2000-ben Sydneyben, 2004-ben Athénban és 2008-ban Pekingben nyert olimpiai aranyérmet.
jan. 27
11:12
Kép: a sportoló, akire Ibra is azt mondja, „legenda” (She)
Zlatan Ibrahimovic a ringben? A svéd klasszis számára nem lenne ismeretlen a szorító, hiszen – mint az gyakran a pályán is feltűnik, fekete öves tékvandós –, ám a mostani mérlegelése csak egy tévéműsor kedvéért jött létre. Viszont legalább megtudtuk, van olyan sportoló, akit Ibra is legendának tart.
jan. 27
11:30
Kézi Eb: „epic fail” – ezzel a Veszprém játékosa is megszenvedett – videó (She)
A szurkolók nagy meztesztje után ezúttal a játékosokat állították nehéz feladat elé a lengyelországi kézilabda Európa-bajnokság hivatalos YouTube-csatornájának szerkesztői. A kézilabdázóknak különböző nehézségű lengyel szavakat kellett kimondaniuk. Ebben a lengyel válogatott balátlövője, Piotr Chrapkowski segített. Andreas Nilsson, az MVM Veszprém svéd beállósa is megszenvedett a szavakkal.…
jan. 27
11:32
Hertha: Dárdai Pál úgy érezte, riválisa fájdalomdíjat érdemel (She)
Beszámoltunk róla: a hétvégén Dárdai Pál volt az egyik vendég a ZDF televízió népszerű sportshow-jában, és a műsor keretében ügyességi rúgóversenyt is rendeztek. A történet azonban nem ért véget az eredményhirdetéssel.
jan. 27
11:34
NBA: Bryant jediképességeit használta, egyből lett helye (She)
Kobe Bryantnek nem volt helye, aztán egy pillanat alatt lett. Pedig a Los Angeles Lakers kosarasa nem játszott a Dallas Mavericks elleni NBA-meccsen. De ha az embert Kobe Bryantnek hívják, nem kell attól tartania, hogy állva nézi végig a találkozót.
jan. 27
11:39
Sportfogadás: Három tipp, négyszeres pénz! (Agroinform)
Hétközi kombival jelentkezünk, ezúttal három mérkőzés szerepel szelvényünkön.
jan. 27
11:48
Biros Péter visszavonul (Infostart)
Az idény végén befejezi játékos-pályafutását Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.
jan. 27
11:48
Real: CR nyugodtan alhat, mégis drágább Bale-nél – sajtóhír (She)
A madridi kiadású Marca spanyol sportnapilap címoldalán hozzá, hogy Cristiano Ronaldo mégis többe került a Real Madridnak, mint Gareth Bale. Az átigazolási összegek valós nagyságáról az elmúlt napokban lángolt fel a vita, még az is felvetődött, hogy a spanyol klubnak a walesi a valóságban többe került, mint a portugál. Ami állítólag a rendkívül érzékeny Cristiano Ronaldo büszkeségét és…
jan. 27
11:50
Olimpia 2024: ezekkel a városokkal pályázhat Budapest (She)
A debreceni Nagyerdei Stadion és a Főnix Csarnok is olimpiai helyszín lehet 2024-ben, ha Budapest elnyeri a rendezés jogát.
jan. 27
11:52
Spanyolország: vége, Vadócz Krisztián szerződést bontott (She)
Vadócz Krisztián és a spanyol labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Deportivo Alavés szerdán szerződést bontott egymással.
jan. 27
12:06
Efogytak a magyarok az ausztrál nyílt teniszbajnokságon (Infostart)
Az első helyen kiemelt Valkusz Máté búcsúzott a nyolcaddöntőben a juniorok versenyében az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
jan. 27
12:06
Paks: új szerződést kötöttek a kulcsemberrel (She)
Meghosszabbította nyáron lejáró szerződését a Paksi FC-vel a csapat első számú kapusa, a 32 éves Molnár Péter.
jan. 27
12:24
Aus. Open: Raonic csatlakozott a nagy hármashoz (She)
A 2014-es wimbledoni szereplés után második Grand Slam-elődöntőjére készülhet Milos Raonic, aki négy játszmában (6:3, 3:6, 6:3, 6:4) legyőzte Gaël Monfilst az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon (Australian Open). A 13. helyen kiemelt kanadai ellenfele Andy Murray lesz az elődöntőben, a másik ágon Novak Djokovics–Roger Federer meccset rendeznek.
jan. 27
12:33
Olasz Kupa: Egyoldalú(?) csúcsderbi a döntőért (Agroinform)
Olaszországban Derby d'Italiát rendeznek, amelyen eldől, lesz-e milánói házi finálé.
jan. 27
12:42
Elfogytak a magyarok az ausztrál nyílt teniszbajnokságon (Infostart)
Az első helyen kiemelt Valkusz Máté búcsúzott a nyolcaddöntőben a juniorok versenyében az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
jan. 27
12:42
Vasas: megtörtént, szerződést bontottak Keneseivel (She)
A 39 esztendős Kenesei Krisztiánnal közös megegyezéssel szerződést bontott a Vasas FC – tájékoztatta az NB I-es labdarúgócsapat hivatalos honlapját Vancsa Miklós ügyvezető igazgató.
jan. 27
12:44
Raonic is elődöntős az ausztrál nyílt teniszbajnokságon (Infostart)
A Gae:l Monfils-t legyőző kanadai Milos Raoniccsal vált teljessé szerdán a férfi elődöntő mezőnye az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
jan. 27
13:00
Barca: hiába Luis Enrique ragaszkodása, nem szerződtetik (She)
A Celta Vigo nem fogadta el a Barcelona utolsó ajánlatát, így Nolito hiába egyezett meg szóban a katalánokkal, a téli átigazolási időszakban a labdarúgó biztosan nem lesz már az övék.
jan. 27
13:18
Köszöntötték az Eb-érmes vízilabda-válogatottakat (Infostart)
Szerdán ünnepélyesen köszöntötték a belgrádi vízilabda Európa-bajnokságon győztes női és a bronzérmes férfi válogatottat.
jan. 27
13:27
Australian Open: Djokovics vs Federer - előrehozott döntő?! (Agroinform)
A két ikon 45-ik alkalommal feszül egymásnak Melbourne-ben, az ausztrál nyílt teniszbajnokság elődöntőjében.
jan. 27
13:36
Palermo: itt a lehetőség, sor kígyózhat Balogh Norbertért (She)
Legalábbis ha új klubja szurkolói is úgy akarják: a Palermo ugyanis csütörtök kora este a hivatalos ajándékboltjába várja híveit, akik az újonnan igazolt magyar labdarúgó, Balogh Norbert autogramjára vágynak.
jan. 27
13:38
Vízi Eb: köszöntötték az Eb-érmes pólóválogatottakat (She)
Szerdán ünnepélyesen köszöntötték a belgrádi vízilabda Európa-bajnokságon győztes női és a bronzérmes férfi válogatottat.
jan. 27
13:54
A budapesti vb-ig marad a sikerkapitány (Infostart)
Meghosszabbították az Európa-bajnokságon aranyérmes magyar női vízilabda-válogatottat irányító Bíró Attila szerződését - mondta az InfoRádiónak Kemény Dénes. A szövetség elnöke jelezte, hogy az új megállapodás nemcsak a riói olimpiára, hanem a jövő júliusi budapesti világbajnokság végéig szól.

Keresés