2016. január 4. hétfő

jan. 4
0:21
FTC: újabb fiatalok tartanak a másodosztályba (She)
A Nemzeti Sport Online információi szerint újabb ferencvárosi nevelésű fiatalok érkeznek a másodosztályú Soroksár labdarúgócsapatához, amelyben több korábbi fradista is játszik.
jan. 4
0:57
Hétfői sportműsor: medencében mindkét vízilabda-válogatottunk (She)
Hétfőn folytatódik a vízilabdázók Volvo- és Univer-kupája: férficsapatunk ellenfele ezúttal Spanyolország, míg a nőké Görögország lesz. A televízió képernyője emellett vonzhatja a darts- és a teniszrajongókat is, előbbi sportágban zajlik a BDO-világbajnokság, míg utóbbiban a Távol-Keleten és Ausztráliában rendeznek tornákat.
jan. 4
2:27
NFL: Manning visszatért, a Broncos az AFC első kiemeltje (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) idényének utolsó, 17. fordulójában a Denver Broncos a csereként beálló Peyton Manning vezérletével 27–20-ra legyőzte a San Diego Chargerst, így a New England Patriots botlását kihasználva megszerezte az Amerikai főcsoport első helyét.
jan. 4
6:03
Babos bejutott a nyolcaddöntőbe sencseni tenisztornán (Infostart)
Babos Tímea két játszmában legyőzte az orosz Jevgenyija Rogyinát az 500 ezer dollár összdíjazású sencseni női tenisztorna első fordulójában hétfőn, és ezzel bejut a nyolcaddöntőbe.
jan. 4
6:57
NFL: sikerével a Minnesota lett a 3. kiemelt az NFC-ben (She)
A tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakaszának utolsó fordulójában a Minnesota Vikings hét ponttal nyert a Green Bay Packers vendégeként, így az NFC főcsoportban megcsípte a harmadik kiemelést, míg a vesztes ötödikként lépett tovább.
jan. 4
7:33
Tenisz: sima győzelemmel kezdett Babos Sencsenben (She)
Babos Tímea győzelemmel kezdte Sencsenben az 500 ezer dollár összdíjazású WTA-tornát, miután az első fordulóban két sima szettben gyűrte le az orosz Jevgenyija Rogyinát.
jan. 4
7:51
Férfi kézi: Gulyás sérülése nem jött rendbe, kihagyja az Eb-t (She)
A rövid, szilvesztertől tartó pihenő után a január 15-én kezdődő Európa-bajnokság előtt álló férfi kézilabda-válogatott visszatért a kecskeméti edzőtáborba, ahol a hét végéig, a Szerbia elleni két tesztmérkőzésig gyakorol. Gulyás Péter is ott volt a társakkal, de csupán azért, hogy személyesen közölje Talant Dujsebajev szövetségi kapitánnyal: nem tudja vállalni az Eb-t.
jan. 4
8:09
NBA: 40 pont – megdöntötték Michael Jordan félidei klubrekordját (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszában sorozatban már a harmadik győzelménél tart az LA Lakers – az alapszakasz során már a nyolcadiknál –, miután hazai környezetben gyűrte le a Phoenix Sunst. A Toronto Raptorsnak pályaválasztóként a 113 dobott pont sem volt elég a győzelemhez, mert a vendég Chicago Bulls két ponttal többet tudott. Közben Jimmy Butler megdöntötte Michael…
jan. 4
8:11
NHL: Jágr-duplával szárnyalt tovább a Florida (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában a Florida Panthers otthon minimális különbséggel kerekedett a Minnesota Wild fölé, előbbi gárda egymást követő kilencedik győzelmét aratta. Az Ottawa Senators lenullázódott Chicagóban, a Dallas Stars hiába volt ötször eredményes New Yorkban, az Islanders eggyel nyert.
jan. 4
8:27
Honvéd: Rossi tanítványaira hat meccs vár a felkészülés alatt (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd hivatalos honlapján ismertette felkészülési programját. A kispesti csapat hat mérkőzést játszik a téli szünetben, javarészt hazai környezetben.
jan. 4
9:03
Hannover: több mint 3 millióért vásárolhatják ki Szalait (She)
Szalai Ádám klubváltása már szinte teljesen biztosra vehető: a magyar válogatott futballistát a Hoffenheimtől kölcsönveszi a szintén kiesés ellen küzdő Hannover. A centerre a német Kicker szerint kivásárlási opciója lesz az alsó-szászországi egyesületnek.
jan. 4
9:05
PL: a Man. Citynek többet érne Sané, mint Özil az Arsenalnak? (She)
A Manchester City sajtóértesülés szerint 55 millió eurót fizetne Leroy Sanéért, a Schalke 04 csatáráért, aki így a legdrágább német labdarúgó lehet.
jan. 4
9:45
Heti műsor: Visszatérés a régi kerékvágásba! (Agroinform)
Ezen a héten már a franciáknál és az olaszoknál is megkezdődik a futballtavasz!
jan. 4
9:57
Női kézi: receptversenyt hirdet a Győr, a nyeremény sem piskóta (She)
Új szponzorral, nemzetközileg ismert magyar élelmiszermárkával erősít az új évben a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata. Az együttműködés receptversennyel indul, a szurkolóktól a legjobb sajtos ételreceptet várja a klub és a Hajdú sajt. A győztes recept beküldőjét több mint hat kiló sajttal, két aranybérlettel és egy csapatvacsorával jutalmazzák.
jan. 4
9:59
Hopman-kupa: Serena Williams megsérült (She)
Térdsérülés miatt nem állt ki első mérkőzésére a világelső Serena Williams a 28. Hopman-kupán, a teniszezők Perthben zajló nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán.
jan. 4
10:15
Játékossors: nem akárhonnan vannak ajánlatai Ronaldinhónak (She)
Bár volt időszak, mikor úgy tűnt, Ronaldinho egyelőre nem akasztja szögre a stoplist. A brazil futballmágus jövőjéről testvére és egyben ügynöke beszélt.
jan. 4
10:17
Vb 2010: „Howard, ez nem piros lap volt, hanem bűncselekmény” (She)
Howard Webb ismét felidézte a 2010-es labdarúgó-világbajnokság döntőjét, amelyen ki kellett volna állítania az első félidő közepén a holland Nigel de Jongot.
jan. 4
10:33
NFL: két vezetőedzőt menesztettek; íme, a draftsorrend! (She)
Húsz csapat számára véget ért az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2015–2016-os szezonja, hiszen nem jutott be a rájátszásba. A Cleveland Browns és a San Francisco 49ers már a vasárnap esti meccsek után kirúgta vezetőedzőjét. Eközben az is eldőlt, hogy a Tennessee Titans választhat elsőként a 2016-os drafton.
jan. 4
10:35
MU: egymilliárd euróért nem ezt a játékot várták (She)
Üzletileg hatalmas siker az Adidasnak a Manchester Uniteddel kötött sportszergyártói szerződés, ám a cég elégedetlen az MU játékával – ezt Herbert Hainer vezérigazgató jelentette ki.
jan. 4
10:51
Megsérült Serena Williams (Infostart)
Térdsérülés miatt nem állt ki első mérkőzésére a világelső Serena Williams a 28. Hopman Kupán, a teniszezők Perth-ben zajló nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán.
jan. 4
10:51
Bundesliga: Szalai Ádámot bemutatták a Hannover mezében – fotó (She)
Hannoverben folytatja pályafutását Szalai Ádám, a Hoffenheim magyar válogatott labdarúgója. A középcsatár egyelőre kölcsönbe kerül a Hannoverhez, és hétfőn már edzésbe is állt új csapatánál, a klub hivatalos Twitter-csatornáján be is mutatták.
jan. 4
10:53
Aranycipő: Suárez és Ronaldo zárkózik Nikolicsékra (She)
Cristiano Ronaldo, a spanyol élvonalbeli Real Madrid háromszoros aranylabdás klaszsisa már a tizedik helyen áll az Aranycipő hivatalos rangsorában. Luis Suárez, a Barcelona támadója pedig az ötödik helyre jött fel. Az élmezőnyben nincs változás, a lengyel Legia Warszawa magyar válogatott támadója, Nikolics Nemanja továbbra is a második Pierre Emerick Aubameyang, a Borussia Dortmund gaboni…
jan. 4
10:55
Dakar 2016: lerövidítették a második szakaszt (She)
A változatlanul rossz időjárás, a heves esőzés miatt lerövidítették a Dakar-rali hétfői, második szakaszát Argentínában.
jan. 4
11:09
Hertha: A nemzetközi kupáról nem beszélünk, a pénzről igen – Dárdai (She)
Dárdai Pál szokásához híven már az év első edzésén sem ment a szomszédba tréfás megjegyzésért. A BL-kvalifikációt érő harmadik helyen telelő Hertha magyar vezetőedzője elmondta, most még nem beszédtéma náluk a nemzetközi kupaszereplés. Ellenben a pénzről már szó esett, méghozzá a karácsonyi ünnepek miatt…
jan. 4
11:11
Chelsea: Hiddink szerint még mindig van esélyük a BL-indulásra (She)
A címvédő Chelsea-nek még mindig van esélye arra, hogy az első négy között zárja a szezont, ezáltal kiharcolja a Bajnokok Ligája-indulás jogát – legalábbis így véli Guus Hiddink, a londoni labdarúgócsapat új vezetőedzője.
jan. 4
11:13
Súlyemelés: tízéves eltiltás a verekedő olimpiai bajnoknak (She)
Verekedés miatt tízéves eltiltást kapott Sza Dzse Hjuk, a dél-koreaiak olimpiai bajnok súlyemelője.
jan. 4
11:15
NFL: Houstonban kezdődik a playoff – íme, az időpontok (She)
A Houston Texans–Kansas City Chiefs mérkőzéssel kezdődik meg az NFL rájátszása. A párosítások kialakultát követően a tévétársaságok leosztották egymást közt a wild card kör mérkőzéseit, így megvan, mikor lesznek a meccsek. A második forduló időpontjairól is döntöttek.
jan. 4
11:27
Ez az év "jól" kezdődött: nem nyert a Barcelona és a Real Madrid sem (Infostart)
Nem úgy kezdődött az új év, mint amilyennek a 2015-öst megismertük: Spanyolországban nem tudott nyerni sem a Barcelona, sem a Real Madrid, Angliában ellenben kivétel nélkül nyert a szezon előtt a legerősebbnek ítélt négy csapat. A Leicester City ellenben megtorpant.
jan. 4
11:27
Darts-vb-játék: egy telitalálat érkezett, Taylor-könyvet ért (She)
A PDC dartsvilágbajnokság első fordulója alatt arra kértük olvasóinkat, játsszanak velünk, és tippeljék meg, melyik két játékos jut be a döntőbe. A Gary Anderson–Adrian Lewis párharcot csak egy tippelő, Lévai Gergő találta el, így ő nyerte meg Phil Taylor dedikált, „Erőpróba – Visszatérésem a csúcsra” című könyvét.
jan. 4
11:29
Darts-vb: Gary Anderson kedvese Adrian Lewist utánozta (She)
Gary Anderson idén is megnyerte a PDC dartsvilágbajnokságot, így párjával, Rachel Forddal ismét egy harmadik szereplővel, a Sid Waddell-trófeával együtt pózolhatott. A skót kiválóságnak kijutott a csókokból, felesége előtt a döntőbeli ellenfelétől, Adrian Lewistól is kapott egyet. Nézze meg képválogatásunkat a vb utolsó napjairól!
jan. 4
11:33
Darts: Nem a világbajnok a Premier League favoritja (Agroinform)
Messze a holland Van Gerwen a PL-sorozat legnagyobb esélyese - legalábbis a bukik szerint.
jan. 4
11:45
Szalai Ádámot bemutatták Hannoverben (Infostart)
Bemutatták a német labdarúgó-bajnokságban utolsó előtti Hannovernél a magyar válogatott támadóját, Szalai Ádámot, a klub egyik új igazolását.
jan. 4
11:47
Dakar 2016 - Lerövidítették a második szakaszt (Infostart)
A változatlanul rossz időjárás, a heves esőzés miatt lerövidítették a Dakar-rali hétfői, második szakaszát Argentínában.
jan. 4
12:03
Eltiltották a verekedő olimpiai bajnokot (Infostart)
Verekedés miatt tízéves eltiltást kapott Sza Dzse Hjuk, a dél-koreaiak olimpiai bajnok súlyemelője.
jan. 4
12:03
NB II: távozott Kisvárdáról a volt Fradi-kapus (She)
Távozott a labdarúgó NB II-ben hatodik helyen telelő Kisvárdától Tarczy Pál. A 30 éves, volt ferencvárosi kapus – aki öt mérkőzésen kapott lehetőséget az ősszel a kisvárdaiaknál – információink szerint Mosonmagyaróváron folytathatja pályafutását.
jan. 4
12:21
DVSC: elkezdték a felkészülést, két csatár később érkezik (She)
Több NB I-es klubhoz hasonlóan a DVSC-Teva labdarúgócsapata is megkezdte a téli felkészülést. A debreceni játékosok számára vérvétellel kezdődött a program, majd a konditeremben és a füves pályán folytatták a munkát. Adamo Coulibaly és Geoffrey Castillion néhány nappal később csatlakozik a többiekhez.
jan. 4
12:23
Asztalitenisz: 56 ország több mint 400 játékosa Budapesten (She)
Ötvenhat ország 414 játékosa nevezett az asztaliteniszezők budapesti World Tour-versenyére, amelyet január 20. és 24. között rendeznek meg a Tüskecsarnokban.
jan. 4
12:25
Bursaspor: haragszanak Dzsudzsákra? Itt a válasz! – kép (She)
A török sajtóban nagy port kavart a pletyka, miszerint Dzsudzsák büntetésre számíthat, mert nem tért idejében vissza Magyarországról. A szélső menedzsmentje arról tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t, hogy január 2-ig kapott szabadságot. A légiós szombaton vissza is utazott a török klubhoz, a legfrissebb fotó szerint pedig szó sincs haragról, sőt, a vezetőedző mosolyogva ölelte keblére a légióst.
jan. 4
12:39
Benedek Tibor: "A belerázódás elkezdődött" (Infostart)
A magyar férfi vízilabda-válogatott a győri nemzetközi torna nyitónapján 5-4-re kikapott az olasz együttestől. A nemzeti csapat ma este a spanyolokkal csap össze.
jan. 4
12:39
Bundesliga: Dárdai Pál is lehet az ősz legjobb edzője – szavazás (She)
Pep Guardiola, Thomas Tuchel, André Schubert és Dárdai Pálra lehet szavazni a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) hivatalos Twitter-csatornáján az őszi szezon legjobb edzőjének járó díj kapcsán.
jan. 4
12:41
Bundesliga: a játékosok szerint a Bayern szélsője volt a legjobb (She)
A Kicker felkérésére a német labdarúgó Bundesliga játékosai megválasztották az őszi szezon legjobbját: a voksolást fölényesen nyerte meg a Bayern München brazil szélsője, Douglas Costa. A Sahtar Donecktől igazolt légiós a Kicker osztályzatai alapján is az őszi idény legjobbja lett.
jan. 4
12:57
Serie A: 16-szoros holland válogatottat igazolt a sereghajtó (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Hellas Verona hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a tizenhatszoros holland válogatott bal oldali középpályást, Urby Emanuelsont.
jan. 4
12:59
IFFHS: túlsúlyban a Barca, Messi és Luis Enrique lett a legjobb (She)
A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezetnél, az IFFHS-nél Lionel Messi lett az év irányítója. A négyszeres aranylabdás klasszis – aki nagy valószínűséggel a jövő héten megkapja az ötödiket is – először részesült ebben az elismerésben. Az argentin légiós barcelonai klubtársát, a 2012-ben és 2013-ban győztes Andrés Iniestát előzte meg.
jan. 4
13:01
Honvéd: Kárpátaljáról érkezett az első téli erősítés (She)
A Bp. Honvéd labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette, hogy új kapust szerződtetett a kárpátaljai Nagy Sándor személyében.
jan. 4
13:15
Africa Race: „Jobban járnánk, ha versenyeznénk” (She)
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős és a kamionos Kovács Miklós értékelte az Africa Race pihenőnapját az NSO Tv-nek. Kovács Miklós számára a nap fárasztóbb volt, mint ha ötszáz kilométert tett volna meg.
jan. 4
13:17
Darts-vb: 85 százalékos teljesítmény kellett – Anderson (She)
Gary Anderson úgy érzi, 85 százalékos teljesítményt nyújtva sikerült megvédenie PDC dartsvilágbajnoki címét. A skót a vasárnapi döntőben 7:5-re győzte le az angol Adrian Lewist, ezzel elnyerte a 300 ezer fontos fődíjat, amely mellé a Jelle Klaasen elleni kilencnyilas legért járó 15 ezer fontot is bezsebelte.
jan. 4
13:21
NFL: A Green Bay az egyedüli idegenbeli underdog - oddsok a rájátszás első hétére (Agroinform)
A legtöbb bukmékernél már fogadhatunk is a wild-card hétvége mérkőzéseire. Lássuk az oddsokat!
jan. 4
13:33
Vasas: az új edzőre még várni kell, de a munka elkezdődött (She)
Hétfőn délelőtt a Vasas labdarúgócsapata is megkezdte a téli felkészülést, de még nem a múlt héten kinevezett német Michael Oenning vezetésével, hanem Ferenczi István erőnléti edző irányításával.
jan. 4
13:35
Vitorlázás: Érdi Mária U19-es világbajnokságot nyert (She)
A vitorlázó Érdi Mária aranyérmes lett a Malajziában megrendezett ISAF U19-es Laser Radial világbajnokságon.
jan. 4
13:51
Korosztályos világbajnokságot nyert a vitorlázó Érdi Mária (Infostart)
Érdi Mária megnyerte az U19-es vitorlázók Laser Radial világbajnokságát, ezzel megvédte címét.

Keresés