2017. január 3. kedd

jan. 3
0:06
Darts-vb: Van Gerwen úthengerként tarolta le a címvédőt (Agroinform)
A világelső holland klasszis 7-3-as győzelmet aratott Gary Anderson ellen a 2017-es PDC darts-világbajnokság döntőjében.
jan. 3
0:24
Keddi sportműsor: pályán az Arsenal és az Atlético Madrid (She)
Az angol Premier League-ben három, a spanyol Király-kupában négy mérkőzést rendeznek kedden. Az EBEL-ben a Fehérvár az Olimpija Ljubljana vendégeként lép jégre. Íme, a mai sportműsor.
jan. 3
7:48
NBA: Butler 52 ponttal zárt, nyert a Cavaliers és a GSW (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszában a Chicago Bulls 118–111–re legyőzte a Charlotte Hornets-t – Jimmy Butler 52 ponttal és 12 lepattanóval segítette csapatát. Nyert a Cleveland Cavaliers és a Golden State Warriors is, előbbi a New Orleans Pelicanst, míg utóbbi a Denver Nuggets-t győzte le hazai pályán.
jan. 3
8:06
NHL: Ryan Miller 350. győzelme, nyert a St. Louis és a Devils (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában a Vancouver 3–2-re megverte a Colorado Avalanche-t. A Canucksban Ryan Miller karrierjének 350. győzelmét aratta, amelyhez 24 védéssel járult hozzá. Egyaránt háromgólos sikeren van túl a St. Louis Blues és a New Jersey Devils, előbbi a Chicago Blackhawks ellen nyert 4–1-re, míg utóbbi a Boston Bruinst múlta felül 3–0-ra.
jan. 3
8:24
Tenisz: Fucsovics győzelemmel kezdte az évet (She)
Fucsovics Márton győzelemmel kezdte a 2017-es esztendőt. A férfiak világranglistáján 158.-ként jegyzett magyar teniszező a salvadori Marcelo Arévalo (186.) ellen diadalmaskodott 6:4, 3:6, 6:3-ra az ausztráliai viadalon.
jan. 3
8:26
Vasas: Vida a tárgyalásokig is eljutott az egyik kérőjével (She)
Hiába volt több ajánlata, és jutott el egyik kérőjével a tárgyalásokig, Vida Máté – mint arról korábban már beszámoltunk – a Vasassal hosszabbított szerződést. A válogatott labdarúgó az új megállapodás értelmében 2019-ig kötelezte el magát az angyalföldiekhez, persze megfelelő ajánlat esetén távozhat.
jan. 3
9:00
Videó: a darts-vb döntőjében megpróbálták ellopni a trófeát (She)
Aki látta a dartsvilágbajnokság döntőjét, emlékezhet egy különösen furcsa jelenetre. Amikor Michael van Gerwen a vb-címért dobhatott volna, egy néző berohant, felkapta a trófeát, és elkezdett futni vele. Igaz, nem jutott messzire…
jan. 3
9:02
Év sportolója: a nagy lemaradók, Puskás, Albert, Papp – még 9 nap! (She)
A sportolók, edzők körét érintő Az év sportolója-választás különlegesen kiélezett tud lenni az olimpiai esztendőket illetően, tehát a jövő hét csütörtökön megrendezendő gálán is nagy küzdelemre számíthatunk az egyes kategóriákban.
jan. 3
9:15
Juventus: 8 millió euróért befutott az első téli igazolás (She)
A Juventus labdarúgócsapata a hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette a Genoa 81-szeres venezuelai válogatott középpályását, Tomás Rincónt.
jan. 3
9:16
Premier League: Ismét győzhet az Arsenal (Agroinform)
Az Ágyúsok a Bournemouth otthonába látogatnak kedd este, míg a Stoke megszakíthatja rossz sorozatát. PL előzetes.
jan. 3
9:17
Hopman-kupa: az amerikaiak a 2. meccsüket is megnyerték (She)
Második mérkőzésüket is megnyerték az amerikaiak a Hopman-kupán, a teniszezők Perthben zajló nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán.
jan. 3
9:51
FTC: az „albán Messi” még gondolkodik, német védő is képben (She)
Sajtóhírek szerint a Luzernben játszó albán válogatott középpályás, Jahmir Hyka is szerepel a Ferencváros labdarúgócsapatának téli kiszemeltjei között, a Nemzeti Sport Online értesülései szerint pedig hamarosan egy új balhátvéd is érkezhet.
jan. 3
9:53
Aranycipő: Diego Costa már a dobogón, Ibrahimovic a 6. (She)
Továbbra is a Borussia Dortmundot erősítő Pierre-Emerick Aubameyang vezeti az Aranycipő-versenyt, megelőzve a Rosenborg dán gólkirályát, Christian Gytkjaert.
jan. 3
10:27
Videó: meglátta, hogy hívják a játékost, a reakcióját látni kell! (She)
Christian Fuchsnak nincs egyszerű dolga Angliában. A Leicester City labdarúgócsapatának osztrák válogatott védője ugyanis a nevével sokakat megmosolyogtat, köszönhetően annak, hogy a „Fuchs” az angolban egy betűcserével érdekes jelentéssel bír. Az alábbi Middlesbrough-drukker pedig erre pont a meccs közben jött rá, ahogy az a videón is látható.
jan. 3
10:27
Karrier: Ez már a búcsúm kezdete - Guardiola (Agroinform)
A katalán tréner már visszavonulását fontolgatja, nem akar 60 évesen is még dolgozni.
jan. 3
10:45
F1: a Saubernek is megvan a második pilótája – rajtlista (She)
A Formula–1-ben szereplő Sauber megállapodott Pascal Wehrleinnal, a 22 éves német pilóta lesz Marcus Ericsson csapattársa a 2017-es idényben – adta hírül a motorsport.com.
jan. 3
10:47
Birkózás: Biztosan nem fogok vele kezet – Lőrincz (She)
Máig nem tudja magát túltenni a Rióban történteken, ennek ellenére pozitívan tekint a jövőbe. Lőrincz Viktor, olimpiai ötödik helyezett birkózónk arról a bizonyos bronzmérkőzésről beszélt a Magyar Nemzetnek.
jan. 3
11:03
Birkózás: Biztosan nem fogok vele kezet – Lőrincz Viktor (She)
Máig nem tudja magát túltenni a Rióban történteken, ennek ellenére pozitívan tekint a jövőbe. Lőrincz Viktor, olimpiai ötödik helyezett birkózónk arról a bizonyos bronzmérkőzésről beszélt a Magyar Nemzetnek.
jan. 3
11:05
DVTK: „Nekik megadjuk a lehetőséget, a többiektől a télen elbúcsúzunk” (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK ügyvezetője, Szabó Tamás a klub honlapjának beszélt a csapat őszi szezonjáról, a várható téli játékosmozgásról, valamint az együttes céljairól.
jan. 3
11:07
Real Madrid: Modric és Bale után újabb érkező a Spursből? (She)
Angol lapértesülés szerint a Real Madrid komolyan fontolgatja a Tottenhamet erősítő Dele Alli nyári átigazolását.
jan. 3
11:21
Vélemény: Előbb lesz Patyomkin-falu a Fradiból, mint Európa legmodernebb klubja (Agroinform)
Fradiváros már lesz, de hogy mivel töltik majd meg ezt a tízmilliárdos komplexumot, arra a világon semmi terv...
jan. 3
11:39
Videó: két védőt küldött el egyetlen fordulással Pogba (She)
Zsinórban hatodik bajnoki sikerét ünnepelhette a Manchester United labdarúgócsapata a West Ham ellen 2–0-ra megnyert találkozón, ráadásul a szurkolók nem csak a végeredmény miatt örülhettek! Paul Pogba ugyanis trükkös kedvében volt, és egy gyönyörű fordulással egyszerre két védőt is elküldött a találkozó második félidejében.
jan. 3
11:57
Atlético: Erről soha többet ne kérdezzenek tőlem! – Griezmann (She)
Antoine Griezmann, az Atlético Madrid francia gólvágója megelégelte a jövőjét firtató folyamatos pletykákat, és végleg tiszta vizet öntött a pohárba.
jan. 3
11:59
Németország: kinevezték az új edzőt Stieber Zoltán csapatánál (She)
A várakozásoknak megfelelően Norbert Meier lett a magyar válogatott Stieber Zoltánt is foglalkoztató, német másodosztályú 1. FC Kaiserslautern labdarúgócsapatának vezetőedzője.
jan. 3
12:01
Vendée Globe: Nagyon kemény – Fa a Csendes-óceánról (She)
Az élen haladó két hajó a leglassabb jelenleg a Vendée Globe földkerülő vitorlásversenyen.
jan. 3
12:16
PSG: bemutatták az új szerzeményt, 2021-ig írt alá (She)
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain bemutatta új igazolását, Julian Draxlert, akit a német Wolfsburgtól szerződtetett a klub.
jan. 3
12:16
Sportfogadás: 4216-os szorzót csípett meg, fillérekből kaszált nagyot (Agroinform)
A Vác és a Debrecen női kéziseinek remijét a fogadók 60 százaléka találta el. Lássuk az eredményeket a múlt hétről!
jan. 3
12:33
Napoli: olasz válogatott kerettag érkezett – hivatalos (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Napoli szerződtette a Genoa támadóját, Leonardo Pavolettit.
jan. 3
12:51
Torna: régi-új kapitány a nőknél, új a férfiaknál (She)
A Magyar Tornaszövetség a pályázatok elbírálása után Draskóczy Imrét nevezte ki a női, Sóvágó Lajost pedig a férfi tornászválogatott szövetségi kapitányának.
jan. 3
13:09
Videó: kitervelt akció volt a darts-vb trófeájának elemelése (She)
Mindenki azt hitte, csak egy őrült és/vagy részeg drukkerről van szó, ám kiderült, kitervelt akció volt a dartsvilágbajnokság trófeájának „ellopása”!
jan. 3
13:09
Darts: Visszatérek! - Phil Taylor (Agroinform)
A 16-szoros világbajnok angol megerősítette, hogy a Barney elleni szereplése nem az utolsó volt az Ally Pally színpadán.
jan. 3
13:11
NB II: tavaly nem adtak be NB I-es licenckérelmet, idén fognak (She)
A labdarúgó NB II-ben 3. helyen álló Balmazújváros elnöke, Tiba István a klub honlapján elmondta, hogy a klub az első osztályra adja be a licenckérelmet tavasszal.
jan. 3
13:13
Videó: arabul és kínaiul is élmény Giroud klasszisgólja (She)
Olivier Giroud nem mindennapi gólt szerzett az Arsenalban a Crystal Palace elleni angol bajnoki labdarúgó-mérkőzésen. A szenzációs találat az egész világon nagy elismerést váltott ki. Az alábbi videó 21 nyelven mutatja be a találatot. Persze, hogy a kínai a legfurcsább…
jan. 3
13:15
Tenisz: Serena Williams győztes visszatérése, Nadal is nyert (She)
Győzelemmel tért vissza Serena Williams, a női teniszezők világranglistájának második helyezettje, aki szeptember óta az első tétmeccsét játszotta és a francia Pauline Parmentier ellen nyert az aucklandi torna nyitó fordulójában.
jan. 3
13:17
Hamburg: távozik a bosnyák válogatott védő (She)
A Hamburg labdarúgócsapata felbontotta a 36 éves Emir Spahic szerződését, így a bosnyák hátvéd szabadon igazolhatóvá vált.
jan. 3
13:27
Bayern München: kinevezték Ancelotti új segítőjét (She)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München Hermann Gerlandot nevezte ki Carlo Ancelotti új segédedzőjének.
jan. 3
13:29
NB III: exújpesti védő helyett egykori Fradi-hátvéd a kispadon (She)
Hannich Péter és Urbán Flórián után tavasszal már a harmadik edző fogja irányítani a labdarúgó NB III Nyugati csoportjában szereplő Csornát, a csapat kispadjára Bognár Zsolt ül le – számolt be róla a kisalfold.hu.
jan. 3
13:45
Kajak-kenu: komoly összeget kaptak az egészségügyi központra (She)
Munkába állt Doma Gergő, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) új szakmai igazgatója, aki a következő időszak egyik legfontosabb feladatának egy új egészségügyi és diagnosztikai központ létrehozását tartja.
jan. 3
14:03
Haladás: felépült a spanyol támadó, péntektől edzhet (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás spanyol támadója, Ezequiel Calvente felépült a sérüléséből, így a többiekkel együtt kezdi meg a felkészülést.
jan. 3
14:19
NB III: távozott az élvonalban is megforduló védő Újvárosból (She)
A 35 esztendős védő, Páles Tamás már nem tagja a labdarúgó NB III Nyugati csoportjában szereplő Dunaújváros keretének, a játékos távozott a klubtól – tudta meg a Nemzeti Sport Online.
jan. 3
14:20
Átigazolás: Európa megszívja - a topfoci helyett a pénzt választják a sztárok? (Agroinform)
Már nem csak a kiöregedett sztárok igazolnak Kínába, hanem a legjobban keresett sztárfutballisták is.
jan. 3
14:21
Újpest: hivatalossá vált a téli felkészülési program (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest a hivatalos oldalán tette közzé a téli felkészülési programját, melynek keretében belga és cseh csapattal is megmérkőzik.
jan. 3
14:36
MOB: meghosszabbított határidő a fair play jelölésekre (She)
Február 3-ig várja a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fair play bizottsága a 2016-os évre vonatkozó jelöléseket, javaslatokat.
jan. 3
14:54
Úszás: Nem egyszeri alkalom – Hosszú edzőpartnerre lelt (She)
A jövőben Dudás Dániel, a kaposváriak úszója is Hosszú Katinkával készül, méghozzá Shane Tusup edzéstervei alapján. A háromszoros olimpiai bajnok a hétfői tréninget követően posztolt egy képet, amelyen edzőtársával szerepel. Hosszú és Tusup eddig döntően a klasszikus edző/tanítvány leosztásban élte napjait és készült, de kis csapatuk létszáma mostantól háromra bővült.
jan. 3
14:54
NB II: Újabb vidéki kiscsapattal bővülhet az NB I (Agroinform)
Beadja az NB I-es licenckérelmet az NB II őszi szezonjának bronzérmese.
jan. 3
15:12
Videó: „A dűnék között akár órákat is lehet veszíteni” (She)
Mindhárom magyar egység biztonságosan célba ért a 2017-es Africa Race első, mért szakaszán. Az autósoknál a Szalay Balázs, Bunkoczi László páros a kilencedik helyen fejezte be a nyitó napot. Szalay Balázs értékelte az első etapot.
jan. 3
15:30
Videó: elhitették az ellenféllel, hogy a másik kosárra játszanak (She)
A Louisville amerikai női egyetemi kosárcsapat bedobta a tökéletes trükköt a Duke elleni meccsen: egyszerűen elhitették a felállással, hogy a másik kosárra játszanak, majd befejezték az akciót egy gyors ziccerrel. Ezt a harmadik negyed legelején sikerült összehozniuk, a fordulás után, amiről – úgy tűnik – az ellenfél teljesen megfeledkezett…
jan. 3
15:32
Gyirmót: válogatott játékosok is távozhatnak a télen (She)
A labdarúgó NB I-ben sereghajtó Gyirmót FC a napokban jelentette be, hogy három játékossal is szerződést bontott, de a Nemzeti Sport Online értesülései szerint további futballisták is távozhatnak Urbányi István vezetőedző csapatától.
jan. 3
16:06
Darts: Van Gerwen vele ünnepelte a vb-címet – képek (She)
Mint arról beszámoltunk, Michael van Gerwen 7:3-ra legyőzte Gary Andersont a dartsvilágbajnokság döntőjében, ezzel 2014 után másodszor hódította el a sportág legrangosabb versenyének megnyeréséért járó Sid Waddell-trófeát. Az sem titok, kivel ünnepelt a győzelem után a holland: felesége, Daphne van Gerwen karjaiban könnyezte meg a sikert.
jan. 3
16:06
Sportfogadás: Atombiztos az Ágyúsok sikere? (Agroinform)
100-ból mindössze 15 fogadó gondolja úgy, hogy az Arsenal nem jár sikerrel Bournemouthban.

Keresés