2010. január 19. kedd

jan. 19
0:00
Egy spanyol politikusról mintázta az FBI Osama öregített változatát (sg)
Rémálom lehet, ha valaki úgy ébred fel, hogy egy Oszama Bin Ladenről készült képen magára ismer. Gaspar Llamazares spanyol politikussal pontosan ez történt.
jan. 19
0:18
Online olvasható Newton találkozása az almával (sg)
Egy 18. századi kézirat eredeti, interneten is elérhető változatában olvasható Isaac Newton fejére pottyanó, fáról lehulló alma híre esete, és az, hogy miként dolgozta ki gravitációs elméletét.
jan. 19
0:54
Chávez szerint a PlayStation "méreg" a gyerekekre nézve (sg)
Hugo Chávez venezuelai államfő szerint a Sony PlayStation játékkonzol "méreg" a gyerekekre nézve, az eszköz a kapitalizmus pokolba vezető útjára vezeti a fiatalokat.
jan. 19
0:58
Fél év után ismét szabad SMS-ezni Hszincsiangban (sg)
Hat hónappal a Hszincsiang-Ujgur (Xinjiang Uygur) autonóm terület székhelyén, Urumcsiban (Urumqi) történt véres zavargások után ismét küldhetnek telefonjukról szöveges üzenetet a térségben élők.
jan. 19
1:02
Korlátozza a szólásszabadságot a török internettörvény (sg)
Korlátozza a szólásszabadsághoz való jogot az internetről szóló török törvény - figyelmeztetett az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) illetékese hétfőn egy közleményben.
jan. 19
1:06
Nem ajánlja az Explorert a német kormány (sg)
Az Internet Explorer kiváltására alkalmas böngésző használatát javasolja a német kormány, miután a Microsoft bejelentette, hogy a Google kínai levelezőszolgáltatása elleni támadás részben egy biztonsági résnek is köszönhető.
jan. 19
1:10
A Halo: Reach lesz 2010 legnagyobb sikere? (sg)
A Microsoft Xbox részlegének vezetői nagyon bizakodók a Bungie utolsó (?) Halo játékával kapcsolatban.
jan. 19
1:12
Millárdos károkat okoz az illegális könyvletöltés (sg)
Több milliárd dollárra rúghat a könyvkiadók vesztesége az e-könyvek illegális letöltésének köszönhetően. Bár az elemzés számos ponton becslésekre hivatkozik, eredményei így is komoly aggodalomra adnak okot.
jan. 19
1:48
Pénzért kapható ingyenes biztonsági programok (sg)
Internetes csalók nagy nemzetközi kampányt indítottak, amelynek során a Microsoft ingyenes biztonsági szoftverét próbálják meg pénzért rásózni a gyanútlan felhasználókra.
jan. 19
2:42
Nyomják az Avatart és az őrülteket (sg)
Az Amerikában dolgozó külföldi bulvárújságírók szerint az Avatarnál jobb film és a Mad Men - Reklámőrülteknél jobb sorozat nem volt tavaly.
jan. 19
2:46
Rézzel is tisztítható a levegő (sg)
Kémikusok olyan katalizátorba botlottak, ami képes az oxigént érintetlenül hagyva kizárólag a széndioxidot kivonni a levegőből.
jan. 19
6:00
Izland lehet az adatközpontok Mekkája (prohardver)
A múlt héten a befektetők bejelentették az első hatalmas projekt elindulását.
jan. 19
7:21
Kiábrándítóan rosszul fogy a Google-mobil (prim)
A Flurry piackutató adatai szerint az első héten mindössze 20000 darabot adtak el Amerikában a Google Nexus One mobiltelefonjából, ami a konkurenciával összehasonlítva igencsak siralmasnak nevezhető.
jan. 19
7:23
Nintendo DS2 jövőre? (prim)
Az interneten megjelent értesülések szerint a Nintendo 15 hónapon belül egy teljesen új DS hordozható játékgépet dob piacra, hogy a készülék eddigi sikerére építve ismét felfuttassa az eladásokat.
jan. 19
7:39
Néhány éven belül eltűnhetnek a mobiltelefonos csengőhangok (prim)
Az IBIS World piackutató legfrissebb tanulmánya szerint 2016-ra teljesen megszűnhet a letölthető mobiltelefonos csengőhangok piaca, amely ma még sok százmillió dolláros forgalmat bonyolít évente.
jan. 19
7:48
Jó Éjt január tizennyolcadikán, hétfőn. (GameStar)
A tegnapi zűrök és zavarok után ma ismét időben jelentkezünk.
jan. 19
7:48
Négyszázezer mobilos tűnt el 2009-ben (sg)
Az elmúlt évben megtört a magyarországi mobilpiac növekedése. A három szolgáltató ügyfeleinek száma éves szinten 11 millió 792 ezerre csökkent.
jan. 19
7:50
Az RTL csapott le az egyik legsikeresebb új sorozatra (sg)
Az RTL Klub fogja idehaza bemutatnia a Modern Family című szitkomot, mely őszi premierje óta sikert sikerre halmoz Amerikában. Mára már a tavalyi évad legsikeresebb újonc komédiájává nőtte ki magát.
jan. 19
7:51
2012-re elfogynak a címek az Interneten (pcforum.hu)
jan. 19
8:15
Obama elküldte első twitteres üzenetét (ma.hu)
Elküldte első üzenetét a Twitter közösségi portálon Barack Obama amerikai elnök, amikor felkereste az amerikai vöröskereszt washingtoni székházát, ahol a haiti földrengés károsultak támogatását célzó segélymunkálatokat hangolják össze.
jan. 19
8:42
Tovább dübörög a nettopláz (prohardver)
A Sparkle csinos jószágai mellett az Asus Blu-ray-olvasós nettopja is bemutatkozik.
jan. 19
8:42
Reggelt! 2010. 01. 19. (GameStar)
Szép kedd reggelt mindenkinek! Szokásos napi humorbonbon, aztán hírek.
jan. 19
8:45
A Microsoft erősen ajánlja minden ügyfelének az Internet Explorer 8-ra frissítést a lehető leggyorsabban (hup.hu)
A Microsoft Security Response Center (MSRC) weboldalon Jerry Bryant tegnap friss információkat publikált az Internet Explorer összes verzióját érintő sebezhetőségről. A vállalat továbbra is azt hangsúlyozza, hogy csak az Internet Explorer 6-os verzióját futtatók ellen lát "nagyon korlátozott" mértékű támadásokat. Azonban megemlíti, hogy tudomásuk van olyan hírekről, hogy biztonsági szakemberek…
jan. 19
8:51
A Bookline.hu megvásárolta a NetPiac.hu-t (prim)
A Bookline saját webáruházába olvasztja a NetPiac.hu internetes cím alatt működő online áruházat, és 2010. február 1-jén átveszi az üzemeltetését az M-RTL csoporthoz tartozó NetPiac Kft. és a Bookline.hu Nyrt. között létrejött megállapodás értelmében - közölte a Bookline az MTI-vel hétfőn.
jan. 19
8:53
Rohamos ütemben emelkedik a hírportálok látogatottsága (prim)
Az internetes hírportálok korábban soha nem látott forgalmat bonyolítottak tavaly, 2005 óta az online hírszolgáltatók látogatottságainak száma több mint kétszeresére nőtt - közölte a Bitkom német szövetségi információs technológiai, távközlési és új média szakmai szervezet hétfőn Berlinben.
jan. 19
8:54
Január 27-én érkezik az Apple táblagépe (pcforum.hu)
jan. 19
9:03
Újraírják a Windows NT nyílt forrású klónját (prog.hu)
A Windows NT nyílt forrású klónjaként is ismert ReactOS fő fejlesztője a napokban egy meglepő bejelentést tett az operációs rendszer fejlesztői listáján. Aleksey Bragin ugyanis közölte, hogy az eddigi munkák egy jelentős részét gyakorlatilag "kidobva" újrakezdi a rendszer fejlesztését a Wine proje..
jan. 19
9:09
Mass Effect 2: Hallgassuk a fejlesztőket (Game Channel Online)
Már valóban csak néhány nap választ el minket az idei esztendő első komoly szerepjátékától, amely a trilógiának szánt Mass Effect sorozat második epizódja, összességében pedig az idei év egyik, ha nem a legjobban várt RPG-je, amelyben a halottnak hitt Shepard ismét kiteljesíti önmagát, egy minden eddiginél sötétebb, depress...
jan. 19
9:11
Újabb megerősítés a PC-s Lost Planet 2 ügyben (Game Channel Online)
Bár sokan már nem pletykaként, hanem hivatalos információként kezelik a második Lost Planet PC-re való megérkezését, lévén a múltban annyi megerősítés érkezett az ügyben, hogy kételkedni nem igazán hagytak esélyt az illetékesek, hivatalos bejelentés híján pedig mind a mai napig örömmel fogadunk egy kis bónusz-alátámasztást,...
jan. 19
9:18
Piacon a Samsung Genio Slide (prohardver)
A CorbyPRO néven megismert készülék az Egyesült Királyságban Genio Slide néven került piacra.
jan. 19
9:18
Buliznak a magyar Firefox- és OpenOffice-hívek (prohardver)
Az új kiadások remélhető megjelenését ünneplik január 25-én. Bárki csatlakozhat.
jan. 19
9:27
Egyre durvább támadások várhatóak a neten (PCWorld)
A Panda Security szakértői szerint 2010 minden eddiginél durvább lesz az internetről érkező támadások szempontjából. "Ezt szó szerint kell érteni, hiszen legtöbbször valóban támadásokról beszélhetünk" - summázta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója.
jan. 19
9:39
24 GB-os Kingston HyperX memóriakészlet (PC Dome)
Hat darab 4 GB-os modul Intel Core i7 és X58 platformokhoz.
jan. 19
9:45
Ingyenes keresőoptimalizáló a Microsofttól (PCWorld)
A SEO Toolkit alkalmazással weboldalunkat feljebb tornászhatjuk a különböző keresők találatai között, s így növelhetjük annak látogatottságát.
jan. 19
9:45
LG Infinia: LED-technológiás LCD HDTV-k (prim)
Az Infinia, az LG Electronics LED-technológiás LCD HDTV-k új termékcsaládja vezeti a vállalat Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Vásáron (CES) bemutatott LED-háttérvilágítású LCD HDTV-inek sorát.
jan. 19
9:54
Nem lesz új Half-Life 2010-ben? (GameStar)
A Game Informer információi szerint idén sem lehet új Half-Life részre számítani
jan. 19
9:56
Angol játékeladások január 10-16 (GameStar)
Friss és ropogós játékeladási adatok érkeztek a szigetországból
jan. 19
9:57
Rise of Prussia bejelentés (PC Dome)
A Hétéves háborúba kalauzol el az AGEOD új játéka.
jan. 19
10:03
Egér tisztaságmániásoknak (PCWorld)
Ha sokszor eszel az gépnél, ezért mindig morzsás, vagy csak egyszerűen a tisztaság megszállottja vagy, itt a neked való eszköz.
jan. 19
10:03
Combos hangvezérlőt prezentált a VIA (prohardver)
A Vinyl Envy VT1730 jelzésű lapka USB 2.0-s eszközökre applikálható.
jan. 19
10:12
Érkezik az új Ovi Store? (prohardver)
A finn gyártó csütörtökön nagyszabású bejelentésre készül az Ovi szolgáltatásokkal kapcsolatban.
jan. 19
10:12
Nem lesz új Half-Life epizód ebben az évben? (Game Channel Online)
A Duke Nukem Forever óta a játékvilág egyik legnagyobb vicceként tartjuk számon - sok más mellett, elég csak Uwe Boll-ra gondolni - a Half-Life 2 harmadik epizódját, amelyre már hosszú-hosszú hónapok, de mondjuk ki bátran, évek óta várunk. Természetesen a Valve továbbra is bizakodó, Gabe Newell például a tavalyi esztendő kö...
jan. 19
10:14
Bejelentve az Achtung Panzer: Kharkov 1943 (Game Channel Online)
Mikor már kezdtünk majdnem kétségbe esni, hogy a 2010-es esztendőben néhány kiegészítőn, és a UbiSoft által fejlesztett R.U.S.E. nevű forradalmi alkotáson kívül egyetlen stratégia sem eleveníti fel számunkra a második világháborút, akkor a Paradox Interactive felbukkant a semmiből egy vadonatúj játékkal, amely az Achtung Pa...
jan. 19
10:24
Arwinss: alapjaiban új, a Wine-t maximálisan felhasználó Win32 alrendszerre tett javaslatot a ReactOS vezető fejlesztője (hup.hu)
Aleksey Bragin, a ReactOS projektvezetője a minap egy levelet küldött a ReactOS fejlesztői listájára, amelyben összefoglalta a ReactOS eddig elért eredményeit, majd egy új, Arwinss névre hallgató alprojektet jelentett be és közreműködésre buzdította a fejlesztőket. Aleksey elmondta, hogy a ReactOS projekt körülbelül 11 éve létezik és folyamatosan nő, fejlődik. Állítása szerint óriási igény lenne…
jan. 19
10:51
(Hírek) A játék maga a méreg Chavez szerint (PC Guru)
Hugo Chavez, venezuelai elnök szerint a játék maga a pokolba vezető út, és gyilkolásra tanítja a fiatalságot.
jan. 19
10:57
Microsoft: felejtsék el az IE6-ot! (PCWorld)
A szoftvercég felhasználóit az Internet Explorer és a Windows frissítésére buzdítja, mivel elmondásuk alapján az Internet Explorer 6 használata kockázatos.
jan. 19
10:57
Google-pletyka: belsősök segítették a crackereket (prohardver)
Semmi biztosat nem tudni: hiába beszél Steve Ballmer, ezt a hackertámadást valamilyen okból mindenképp korszakhatárként fogjuk hamarosan értékelni.
jan. 19
10:59
És Magyarországon mi lesz a fájlcserélőkkel? (prohardver)
Bár már évek óta kell jogdíjat fizetni a zenék és filmek internetes felhasználása után, ezt csak kevesen tudják. Erről és persze a fájlcsere kezeléséről kérdeztük az Artisjus jogi osztályának vezetőjét.
jan. 19
11:06
RED - Képregényfilmet forgat Bruce Willis (GameStar)
Mindenki kedvenc John McClane-je, ha akarna se tudna kimászni a kopasz, borostás, megkeseredett zsaru skatulyájából.
jan. 19
11:06
Mit tud a kétmagos Core i5 mint processzor? (prohardver)
A GPU-t is tartalmazó CPU grafikus képességei után ezúttal magát a processzort teszteltük le.

Keresés