2007. április 18. szerda

ápr. 18
10:28
Két Beckham házaspár létezik (origo.hu)
A Beckham házaspár perrel fenyegetőzik egy áldokumentumfilm miatt, amely különös módszerével rossz színben tünteti fel őket.
ápr. 18
10:42
Embert próbáló természet (origo.hu)
Az embernek örök vágya, hogy - kényszerből, virtusból vagy puszta szórakozásból - legyőzze a természetet, helyt álljon a legcudarabb időkben is. Vannak köztünk szép számmal alpinisták, búvárok és más kalandorok, akik erre teszik fel az életüket, és persze a természetfilmesek is szívesen foglalkoznak a témával.
ápr. 18
12:24
A csúcs közelében a Discovery (origo.hu)
Ma este kilenckor vetíti a Discovery Channel a látványos Everest: A lehetetlen megkísértése című sorozatának harmadik részét, még nem késő bekapcsolódni.
ápr. 18
14:24
Fogadhatunk Sopranóék halálára (origo.hu)
Az HBO-n megkezdődött a Maffiózók utolsó évadja, és persze megindultak a találgatások is, hogy miként lesz vége a sorozatnak.

2007. április 19. csütörtök

ápr. 19
9:05
Kínába költözik a Survivor (origo.hu)
A Survivor legújabb, tizenötödik szezonjának helyszínéül Kínát választották a készítők, ami több szempontból is érdekes lehet.
ápr. 19
9:56
A vörös asszony tud valamit (origo.hu)
Célunk, hogy megtaláljuk a magyar tévézők kedvenc sorozatkarakterét, azt a szereplőt, akit a legtöbben kedvelnek, akivel legszívesebben kávéznának, söröznének vagy bújnának ágyba. Ez a harmadik selejtezőkör: bő nyolcezer voks után úgy tűnik, hogy a legcinikusabb amerikai cipőárus nyeri a csoportot, de még bármi lehet, mert nyomában lohol Bree, a vörös nő a Született feleségek-ből.
ápr. 19
12:33
Csomor Csilla lelépett (origo.hu)
A legnépszerűbb hazai szappanopera bő kétmilliós tábora tegnap elbúcsúzott Berényi Zsuzsától, aki a Barátok közt főszereplője volt a kezdetektől.
ápr. 19
14:21
A spirál (est.hu)
Yamamura Sadako, a gyilkos videókazetta létrehozója megpróbálja elcsábítani a patológus Dr. Andót, de a szabadidejében genetikailag módosított, világító patkányokat kreáló dokit zavarja, hogy a lány már harminc éve nem mosott fogat, és inkább nemrég elhalálozott barátja barátnőjére hajt. Sadakót azonban nem könnyű lerázni.
ápr. 19
21:23
Beperelték a bollywoodi sztárral csókolózó Richard Gere-t (est.hu)
Richard Gere és Shilpa Shetty – a nemrégiben rasszista botrányokkal véget ért brit Celebrity Big Brother indiai győztese – az elmúlt hét végén okozott botrányt az indiaiak szerint szabados viselkedésével. Néhányaknak a két színész közt lezajlott forró jelenet annyira nem tetszett, hogy Indiában jogi lépéseket kezdeményeztek ellenük.
ápr. 19
21:29
19 év után ismét magyar versenyfilm Cannes-ban (est.hu)
Tarr Béla A londoni férfi című, nemzetközi koprodukcióban (és igen kalandosan) készült filmje is szerepel a május 16. és 27. között megrendezésre kerülõ 60. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában.
ápr. 19
23:53
Sharon Osbourne átkokat szórt kritikusára (est.hu)
Josh Homme kritizálta az Ozzfestet, Sharon Osbourne szifiliszt kívánt neki.
ápr. 19
23:55
Szerb állatvédők a Stones-koncert ellen (est.hu)
A belgrádi Rolling Stones-fellépést 300 lónak is végig kell szenvednie.

2007. április 20. péntek

ápr. 20
8:59
Gothica 6.66 Fesztivál (est.hu)
Több mint 40 zenekar fog játszani idén a Gothic-án (black metal, dark rock és gothic stílusokban), három színpadon a Pecsában.
ápr. 20
9:02
Nálunk is terjeszkedik az NBC (origo.hu)
Az Egyesült Államok egyik legnagyobb tévétársasága több mint húsz országra, köztük hazánkra is szeretné kiterjeszti működését.
ápr. 20
10:43
MTV: két hónap az Adrián (origo.hu)
A Magyar Televízió a nyári főszezonban, júliusban és augusztusban a horvát Adriáról jelentkezik a híradókban, hogy a legfrissebb információkkal lássa el a tengeri üdülésre készülő magyar turistákat - jelentette be Rudi Zoltán elnök.
ápr. 20
11:04
Jack Bauert is védeni kell néha (origo.hu)
A 24 igen durva képsorokat mutatott be nemrég, minek következtében Jack Bauerre sokan megorroltak: a szuperügynök ugyanis csúnyán megkínzott pár embert.
ápr. 20
12:06
Jön a Melrose Place (origo.hu)
Természetesen nem új epizódokkal tér vissza a magyar képernyőkre a sorozat, de május 3-tól minden kimaradt rész bepótolható.
ápr. 20
12:52
Üsd, vágd, focizzál! (est.hu)
Sem a Shaolin kung-fu, sem a foci nem érdekel igazán, valahogy mégis rávettem magam, hogy megnézzem ezt a filmet. Mivel nem vártam el tőle semmi különöset, nem is csalódtam, sőt időnként hangosan felröhögtem. Vasárnap délutánra tökéletes.
ápr. 20
13:22
Aniston a pucér szakáccsal társul (origo.hu)
Oprah Winfreynek új show-ja indul az Egyesült Államokban, melynek egyik epizódjában Jennifer Aniston és Jamie Oliver is feltűnik, egy különleges szerepben.
ápr. 20
14:01
Erőlteti Bettyt az RTL Klub (origo.hu)
Bár a Címlapsztori igen korrekt és költséges promóciót kapott indulás előtt, az első két rész nézettsége kifejezetten gyatra volt. Most újabb lökettel küldik harcba az elcsúfított America Ferrerát.
ápr. 20
16:36
15 éve ment el Benny Hill (origo.hu)
1992. április 20-án, egyedül otthonában, tévézés közben, szívinfarktus következtében halt meg Benny Hill, az egyik legnagyobb angol tévés komikus.
ápr. 20
19:34
Megsérült McClane hadnagy (est.hu)
A producerek azt ígérik, McClane hadnagy elképesztő látvány kíséretében tér vissza a vászonra. A Die Hard-sorozat negyedik része, a Legdrágább az életed (Die Hard 4.0, hazai bemutató: június 27.) alaposan megdolgoztatta az akciójelenet-rendezőket és a kaszkadőröket.
ápr. 20
19:43
Kézdi-Kovács Zsolt filmjei Genfben (est.hu)
Április 19-én Kézdi-Kovács Zsolt filmrendező munkásságának szentelt retrospektív vetítéssorozat kezdődött a genfi CAC Voltaire filmművészeti központban.

2007. április 21. szombat

ápr. 21
0:09
Morrissey nem közösködik volt zenekarával (est.hu)
Az énekes még a Rock and Roll Hírességek Csarnoka kedvéért sem hajlandó a Smithsben szerepelni.
ápr. 21
0:11
Nem lesz több Gorillaz-lemez (est.hu)
A rajzfilmzenekar utolsó szereplése egy filmben valósul meg.
ápr. 21
9:19
A Twister visszavág (est.hu)
Szerencsére minden hétre jut egy katasztrófás, amiben az a jó, hogy természete miatt nem is kell ismerni a címben jegyzett szélspirált, aki nem látta, az is tudja nagyjából, mire számíthat.
ápr. 21
9:21
Karsai-Hujber mobilon is (origo.hu)
Szombat este a televíziót utazás miatt vagy más okból nélkülözni kényszerülő nézők 3G-s mobiltelefonjaikon élőben követhetik a Sztárok a jégen döntőjét a hazai két legnagyobb mobilszolgáltató operátori portálján.
ápr. 21
9:22
Szembenézni a halállal (origo.hu)
A virginiai vérengzés után a legtöbb amerikai televízió gyorsan átvizsgálta a következő napok műsorstruktúráját, és akadtak esetek, amikor cserére kényszerültek. Egy ilyen sokk után, egy programigazgató sem szívesen engedne műsorba pár napig tömeggyilkost vagy sorozatgyilkost felvonultató krimit. Jellemző, hogy még az American Idol-ban, a Megasztár helyi megfelelőjében is téma volt a vérontás,…
ápr. 21
9:25
Az összeesküvés (est.hu)
Manapság a holokauszt évforduló-sávjában járunk, nagyon jól van ez így, bár én azt szeretném, hogy ne csak ilyenkor emlékezzünk eme rettenetes dologra, a műsorpolitikába beleszólni nem tudok, ezért csak örülök az előkapott filmeknek.
ápr. 21
9:29
Testőrpárbaj (est.hu)
Zagarino bácsi megbízható B-kategóriás, én nem is emlékszem akciómentes filmjére, pedig láttam már párszor.
ápr. 21
9:58
Elhunyt Mahrer Emil (origo.hu)
Elhunyt Mahrer Emil, a Magyar Televízió örökös tagja, aki május 2-án töltötte volna be 75. életévét.
ápr. 21
10:44
Öregen - szükségszerűen betegen? (est.hu)
A társadalom elöregedésének problémája évtizedek óta okoz álmatlan éjszakákat a fejlett országok társadalomtudósainak és közgazdászainak. Mi lesz a munkaerőpiaccal, a nyugdíjrendszerrel, az egészségüggyel, ha egyre nő az idősek aránya a társadalmon belül?
ápr. 21
10:46
Folytatódhat a szinkronháború (origo.hu)
A Színházi Dolgozók Szakszervezete április 10-12-re munkabeszüntetést hirdetett szinkron-ügyben, mivel számos hangot kölcsönző színész panaszkodott a körülmények és a fizetések miatt. Nincsenek pontos adatok arról, hogy hány szinkront adó színész csatlakozott az akcióhoz, de megkérdeztük a feleket, hogy látják az eseményeket, volt-e értelme a "sztrájknak".
ápr. 21
12:44
Új magyar valóságshow közeleg (origo.hu)
Béres Alexandra és Schobert Norbert ősszel egy valóságshow-ban küzdhet meg egymással a felesleges kilók ellen. Szerződések nincsenek, még minden képlékeny.
ápr. 21
18:43
Elhunyt Palásti Pál, a Magyar Televízió örökös tagja (origo.hu)
Életének 78. évében, hosszú, súlyos betegség után szombaton meghalt Palásti Pál zenei szerkesztő, a Magyar Televízió (MTV) örökös tagja.

2007. április 22. vasárnap

ápr. 22
0:25
Elrabolva (est.hu)
Arie Posin bemutatkozó nagyjátékfilmje népes és neves szereplőgárda közreműködésével megvalósított fekete komédia, ami azonban sajnos sem nem elég fekete, sem nem elég komikus.
ápr. 22
23:45
Két és fél millió dollárt gyűjtött össze a U2 gitárosa (est.hu)
The Edge a Music Rising elnevezésű alapítványnak adja az árverésből befolyt összeget.

2007. április 23. hétfő

ápr. 23
0:03
Stones-koncert: a lovakat belövik, ugye? (est.hu)
Bármennyire is tiltakoznak az állatvédők, a belgrádi Rolling Stones-koncert a hippodrómban lesz megtartva.
ápr. 23
0:39
Karambolozott Eric Bana (est.hu)
A filmcsillag egyenesen a fák közé vezette autóját egy ausztrál ralin, de a balesetet szerencsére sértetlenül megúszta ő és navigátora is.
ápr. 23
0:45
Inforg-filmek Syracuse-ban (est.hu)
Halász Péter és Szaladják István alkotását vetítette a Syracuse-i Nemzetközi Filmfesztivál Amerikában.
ápr. 23
7:33
Noisettes: What's The Time Mr. Wolf? (est.hu)
(Universal)A londoni Noisettes nem kifejezetten trendlovagló formáció – éppen ezért érdemes megismerkedni vele. A trió What's The Time Mr. Wolf? című bemutatkozó albuma hol széttorzított punkos dalokat, hol akusztikus gitáros érzelemkitöréseket, hol bluesos garázs-rock számokat tartalmaz, a fekete basszusgitáros-énekesnő, Shingai Shoniwa pedig gondoskodik róla, hogy az előadás végig…
ápr. 23
8:55
Újabb fotó Lia nyomulásáról (est.hu)
Elsőként a Színes Bulvár Lap számolt be arról, hogy Majkát és a fotómodell Kustánczi Liát lencsevégre kapták. Ezzel ugye még semmi gond nem lenne, csakhogy a fotó ékes bizonyítékul szolgált: Lia rápörgött a rádiós műsorvezetőre. Olyannyira, hogy ha teheti, hozzá is ér Majka testéhez.
ápr. 23
9:02
Oliver Stone kikel Bush ellen (origo.hu)
Oliver Stone ezúttal nem nagyfilmet forgat, hanem inkább a tévéhez fordul, hogy kifejtse politikai véleményét.
ápr. 23
9:18
Nyakunkon a nyár! (est.hu)
Mire jó a nyár? Meg lehet sülni. Feküdni kell a vízparton és aludni. Lángost enni. Nézni a fürdőruhás napfürdőzőket. El vagyunk hízva! Senki sem mozog, mindenki nyaral.
ápr. 23
9:32
Poroszlai Eszter kiállítása (est.hu)
Poroszlai Eszter festményei üde színfoltok a Kiadó Kávézó falain. Ha a vendéget nem téveszti meg az intézmény elnevezése - ugyanis nem lehet kibérelni; ez a becses neve -, és betér egy kávéra, körülnézve különös világba csöppen.
ápr. 23
9:38
Free Style Chamber Orchestra (est.hu)
A Free Style Chamber Orchestra három évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy a klasszikus zene, a jazz és a népzene iránt egyaránt érdeklődő ifjú muzsikusok műhelymunkájának eredményeként újfajta, különleges zenei világot teremtsen.
ápr. 23
9:59
A víz jótékony hatásai (est.hu)
Mindannyian tudjuk, hogy a víz az élet elengedhetetlen feltétele. Legtöbbünk azonban nincs tudatában annak, hogy a víz gyakorlatilag testünk minden szervében és működésében döntő szerepet játszik.
ápr. 23
10:00
Emlékező macskakövek (est.hu)
Holokauszt. Bennem, bennünk, akik nem éltük meg e tragikus időket, nem kavar, nem kavarhat fel olyan érzelmeket ez a szó, mint a holokauszt túlélőit - bár mindannyian tisztában vagyunk a szomorú történelemmel.
ápr. 23
10:05
Tánc a táncért - A tánc világnapja (est.hu)
Izmaid megfeszülnek, testetek összefonódik, és a nyakadon érzed a lélegzetét. Szeretnéd? Vagy jobb lenne egyedül? Ringatni magad, érezni a zenét, és nem törődni semmivel?
ápr. 23
10:20
Karsai Zita nem akart, nem nyert (origo.hu)
A kilenc hétvégén át futó tévéshow döntője valószínűleg nem sok nézőnek okozott meglepetést: nyert a Hujber Ferenc - Major Andrea páros. Aki figyelte az eseményeket, a zsűri pontszámainak alakulását, a közönségszavazatok heti megoszlását, az sejthette, hogy a flegmán és unottan - azaz kényszerből - nyilatkozó, ám nyilvánvalóan másban igen tehetséges Karsai Zita csak akkor nyerhet, ha valami nagy…

Keresés