2007. április 16. hétfő

ápr. 16
7:27
Hogyan látjuk magunkat a jövőben? (origo.hu)
Jövőbe látni ugyan nem tudunk, de a jövőben látni magunkat mindannyiunk képessége - olyan emberi vonás, amelyben lehet, hogy egyetlen másik fajjal sem osztozunk. Amerikai kutatók először vizsgálták képzeletünk e rendkívüli teljesítményét az agykutatás legkorszerűbb módszereivel.
ápr. 16
7:51
Orvosi módszerrel is vizsgálják a csillagközi anyagot (origo.hu)
Az orvosi diagnosztikában használt számítógépes módszerek továbbfejlesztése rávilágít a csillagközi anyag térbeli szerkezetére.
ápr. 16
9:40
A La Plata-torkolat - a hét műholdképe (origo.hu)
E heti műholdfelvételünkön Dél-Amerika délkeleti részére, Argentína, Uruguay és Brazília határvidékére látogatunk. Itt ömlik az Atlanti-óceánba a kontinens egyik legnagyobb folyója, a Paraná (Paraguay). Torkolatának alakja földrajzi érdekesség.
ápr. 16
18:57
Egyelőre parlagon az antianyagot kutató mérőrendszer (origo.hu)
Michael Griffin, a NASA vezetője nemrég egy szenátusi bizottság ülésén bejelentette, hogy nem tudják űrrepülőgéppel a Nemzetközi Űrállomásra szállíttatni az AMS (Alpha Magnetic Spectrometer) nevű kísérleti rendszert, mert valamennyi tervezett űrrepülésre az űrállomás építésének befejezéséhez van szükség, és más célra nincsen szabad raktérkapacitás. Az antianyag-kutatásra szolgáló mérőrendszer a…

Keresés