2010. február 21. vasárnap

febr. 21
0:42
A leggyorsabb Koala - Optibox Koala teszt - 2010-02-20 23:35:45 (sat.hu)
Teszteltük az Optibox legújabb üdvöskéjét, az Optibox Koala HD műholdvevőt
febr. 21
8:00
65 ezer letöltőt azonosítottak – Ön köztük lehet? (168 Óra Online)
Egy friss kutatás eredményei szerint csak az elmúlt héten közel 65 ezer ír internetező töltött le illegálisan fájlokat a BitTorrent rendszerén keresztül. A kutatók csak a 100 legnépszerűbb tartalom letöltési adatait vizsgálták, így a tényleges szám ennél jóval nagyobb lehet – olvasható a hírlevelében.
febr. 21
8:03
Kiderült, miért ússzák meg egyesek a járványokat (Inforádió)
Bizonyítékot találtak olasz kutatók arra, hogyan avatkoztak be a vírusok az emberi evolúció folyamatába. Négyszáznál több olyan mutációt találtak 139 génben, amelyek szerepet játszhatnak abban, hogy mekkora eséllyel kap el egy ember egy adott vírusfertőzést. Megállapításuk megmagyarázhatja például, hogy miért fertőz meg egyeseket szinte minden keringő vírus, míg mások megússzák a járványokat.
febr. 21
9:15
A "szuperbaktériumokkal" is elbánik az új típusú antibiotikum (Inforádió)
Új típusú antibiotikum kifejlesztéséről számoltak be a Science tudományos folyóiratban svájci kutatók. A hatóanyag sikerrel veheti fel a harcot a többféle szerrel szemben ellenállóvá vált "szuperbaktériumokkal" is.
febr. 21
10:45
A rossz időjárás miatt valószínűleg egyelőre nem tud leszállni az Endeavour (ma.hu)
Valószínűleg a tervezettnél tovább marad a világűrben az Endeavour amerikai űrrepülőgép, minthogy a viharos időjárás veszélyezteti a földre szállást - közölte az amerikai űrhivatal, a NASA.
febr. 21
11:36
Őskori cápák népesítették be a krétakori tengert Cambridgeshire-grófság területén (ma.hu)
Őskori cápák népesítették be a krétakori tengert Cambridgeshire grófság területén, legalábbis erre utal egy külszínű fejtőben talált cápafog, amely az első ilyen jellegű lelet Európában.
febr. 21
11:51
Caravaggio-kiállítás nyílt Rómában (Múlt-kor)
Halálának 400. évfordulója alkalmából Rómában kiállítással tisztelegnek Caravaggio, a Lombardiából származó barokk mester előtt, aki realizmusával és fény-árnyék technikájával forradalmasította a művészetet.
febr. 21
13:57
Lenin utcanévtáblák után kutatnak Vásárhelyen (Múlt-kor)
Minél több régi utcanévtáblát szeretne összegyűjteni a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeum. A tábla-akció célja, hogy a múlt tárgyai a nemsokára nyíló, a rendszerváltást bemutató kiállítás részei legyenek.
febr. 21
15:00
Tűzijáték miatt égett le az 1600 éves kaputorony (Múlt-kor)
Egymillió jüan, vagyis csaknem 30 millió forintnak megfelelő kár keletkezett az észak-kínai Hopej (Hebei) tartomány Csengting (Zhengding) városában, ahol a holdújévet köszöntő tűzijáték következtében kigyulladt az ősi városfal déli kapujának tornya.
febr. 21
16:03
Téltemetés a napfény városában (Múlt-kor)
Az elhúzódó, didergős telet temetik február utolsó hétvégéjén Szegeden, a napfény városában: egésznapos kézműves vásár, „banyázda”, mesetáncház és bábosok várják mindazokat, akik jókedvűen akarnak elköszönni az idei hidegtől.
febr. 21
18:09
Emléktábla a finn Téli Háború önkénteseinek (Múlt-kor)
A Hadtörténeti Intézet és Múzeum díszudvarán az intézet főigazgatója, Dr. Holló József altábornagy és a Finn Köztársaság magyarországi nagykövete, Jari Vilen részvételével avattak emléktáblát a magyar önkéntesek tiszteletére.

Keresés