2007. április 10. kedd

ápr. 10
0:00
Hogyan él egy tibeti szerzetes? (astronet.hu)
Tibet kínai megszállása előtt az ország kolostoraiban és zárdáiban félmillió szerzetes és apáca élt - a teljes lakosság mintegy tíz százalékát tették ki. Szinte minden családban volt egy felszentelt fiú vagy lány.
ápr. 10
2:17
Szülők, nagyszülők, szerepek (origo.hu)
A család akkor működik jól, zökkenőmentesen, hogyha mindenki a saját funkcióját tölti be, nem igyekszik egy másik családtag szerepét felvenni, és tiszteletben tartja a határokat. Néhány családban ez különösen nehéz feladat a nagyszülők számára, akik élettapasztalatuk alapján úgy érzik, jobban tudnának működni szülői szerepben gyermeküknél, unokájuk szülőjénél.
ápr. 10
8:01
ProShow Gold 3 – diavetítő az összes modern formátumhoz (pcworld)
Egy évvel ezelőtt mutattuk be a fotóinkból és videóinkból látványos prezentációkat készítő ProShow Gold 2.6-ot. A nemrégiben megjelent hármas verzió újdonságai között régóta (el)vártakat és kellemes meglepetéseket egyaránt találunk.
ápr. 10
8:30
A Nemzetközi Űrállomás láthatósága Simonyi Károly repülése idején (origo.hu)
Simonyi Károly utazása alatt a Nemzetközi Űrállomás hazánkból nézve többször is megfigyelhető szabad szemmel az esti égbolton. A Magyar Űrkutatási Iroda összeállítása ehhez nyújt segítséget.
ápr. 10
8:52
Hajók is húzhatnak kondenzcsíkot - a hét műholdképe (origo.hu)
Műholdképeken meglehetősen ritka, hogy a hajók útvonalát a kéményből távozó égésterméken kicsapódó felhőzet mutassa. Kedvező időjárási helyzet esetén azonban előfordul, és ha egy útvonalat sok hajó használ, akkor azok mesterséges felhőzetet is kelthetnek a hajózóút felett. Ez történt április elején a Nagy-Britanniát Észak-Amerika nagy kikötőivel összekötő északi hajóút mentén. A kondenzcsík tehát…
ápr. 10
10:00
Az űrben a Word magyar atyja (Computerworld)
Charles Simonyi nevét legtöbben a Microsoft fejlesztései kapcsán hallhattuk, holott már jóval előbb megkezdte úttörő munkáját.
ápr. 10
10:26
Születésnap a Műszaki Múzeumban (Computerworld)
Az Országos Műszaki Múzeum és a Sinclair.hu közös rendezvénnyel ünnepli a Sinclair ZX Spectrum huszonötödik születésnapját.
ápr. 10
11:32
Megjelent a Debian GNU/Linux 4.0 (pcworld)
Az új Debian GNU/Linux tizenegy processzor architektúrát támogat; KDE, GNOME és Xfce desktop környezeteket, titkosító szoftvereket tartalmaz, fejlettebb csomagkezelő (programtelepítő) rendszert használ elődeinél és sok új szabványt támogat.
ápr. 10
13:11
Változások lehetnek a hazai spam szabályozásban (onlinemedia.blog.hu)
Érdekes dolog jogszabály tervezetet olvasni, még viccesebbek a változás előterjesztések. Most éppen a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (bizony, Kóka és co.) egyik tervezete került a kezembe.Címe hosszú és keveset mondó: Az elektronikus kereskedelemmel kapcsolatos egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatról. Főleg, mert a változások egy része nem a kereskedelmet, hanem a reklámot…
ápr. 10
16:48
Negyedmilliárd forint a roma kkv-knak (Napi Online)
ápr. 10
18:01
Gyenge volt a húsvét a pesti hoteleknek (origo.hu)
Bár konkrét adat még nem áll rendelkezésre, az azonban jól látható, hogy míg a vidéki gyógy-, wellness és kastélyszállók szinte teltházzal működtek a húsvéti ünnepek alatt, addig a fővárosban ez nem volt erős az időszak - mondta Kovács István, a Magyar Szállodaszövetség főtitkára a távirati irodának.
ápr. 10
22:59
Nem a luxusból gazdagodik meg Budapest (Napi Online)
ápr. 10
22:59
Adónaptár a következő két hétre (Napi Online)
ápr. 10
22:59
Sok kicsi mire megy? (Napi Online)
ápr. 10
22:59
El kellene kerülni a hirtelen változtatásokat (Napi Online)
ápr. 10
23:00
Válasszon ínyére valót! (HáziPatika.com)
A cukorbetegeknek olyan édesítőszerekre van szükségük, amelyek felesleges kalóriák nélkül képesek pótolni a cukrot, amelyeknek nincs utó- vagy mellékízük, tehát kellemesen édesek, és amelyek sokoldalúan felhasználhatók. Van ilyen...

Keresés