2007. április 16. hétfő

ápr. 16
0:00
A jövő kutatója (astronet.hu)
Az embereket mindig is érdekelte, mi lesz holnap, mi várható harminc év múlva. Ennek kiderítésére sokan jóshoz, mások asztrológushoz fordulnak, kevesen tudják azonban, hogy létezik a jövőt kutató tudományterület is, amelynek egyik képviselője Szél Bernadett.
ápr. 16
3:37
Festők képes lakása (Lakáskultúra)
A fiatal, tehetséges festőművész házaspár, Soós Nóra és Győri Márton lakásában vendégeskedtünk, akik első saját otthonukat rendezték be maguknak - sok ötlettel. Mindig is erről álmodtak: egyazon színes fészekben festeni és élni.
ápr. 16
3:54
25000 látogató - Lakáskultúra élőben (Lakáskultúra)
Kimagasló érdeklődés mellett zajlott le a Lakáskultúra Élőben Kiállítás a Papp László Budapest Sportarénában. A március 9-11. között megrendezett programsorozaton közel 160 cég kínálta termékeit és szolgáltatásait a 25 ezer látogatónak.
ápr. 16
7:27
Hogyan látjuk magunkat a jövőben? (origo.hu)
Jövőbe látni ugyan nem tudunk, de a jövőben látni magunkat mindannyiunk képessége - olyan emberi vonás, amelyben lehet, hogy egyetlen másik fajjal sem osztozunk. Amerikai kutatók először vizsgálták képzeletünk e rendkívüli teljesítményét az agykutatás legkorszerűbb módszereivel.
ápr. 16
7:51
Orvosi módszerrel is vizsgálják a csillagközi anyagot (origo.hu)
Az orvosi diagnosztikában használt számítógépes módszerek továbbfejlesztése rávilágít a csillagközi anyag térbeli szerkezetére.
ápr. 16
9:40
A La Plata-torkolat - a hét műholdképe (origo.hu)
E heti műholdfelvételünkön Dél-Amerika délkeleti részére, Argentína, Uruguay és Brazília határvidékére látogatunk. Itt ömlik az Atlanti-óceánba a kontinens egyik legnagyobb folyója, a Paraná (Paraguay). Torkolatának alakja földrajzi érdekesség.
ápr. 16
11:01
Total Commander 7.02a (pcworld)
Méret: 2,2 MB
ápr. 16
11:18
Hóhiány ellenére rekord az osztrák sípályákon (origo.hu)
A hóhiány ellenére rekord eredménnyel zárhatja a 2006/2007-es téli idényt az osztrák idegenforgalom. Az április végéig tartó szezonban a vendégéjszakák száma az előzetes számítások szerint 0,7 százalékkal, az árbevétel 2 százalékkal növekszik tavalyhoz képest, s ezzel túlszárnyalja a tavalyi rekord eredményeket.
ápr. 16
11:45
Rohamosan nő az érdeklődés a béren kívüli juttatások iránt (hvg.hu)
Egyre több munkáltató érdeklődik a már meglévő, vagy még csak tervezett béren kívüli juttatások rendszerének megoldásai iránt - derül ki egy friss felmérésből.
ápr. 16
12:46
Hogyan kaszáljunk nagyot a német tőzsdén? (Napi Online)
ápr. 16
12:55
Google-monopóliumra figyelmeztet a Microsoft (prog.hu)
ápr. 16
12:56
Dell XPS M2010 - az óriásnotesz (pcworld)
A Dell XPS M2010 igazi különlegesség: átmenet a notesz és az asztali gépek között. Mindkét felmenőjétől örökölt pozitív és negatív tulajdonságokat, a végeredmény pedig olyasmi, amelyet talán még eddig soha nem láttunk.
ápr. 16
14:24
Budapest az olaszok kedvence (origo.hu)
A leggazdagabb kulturális kínálattal rendelkező hat európai főváros közé került be az olasz Panorama című magazin szerint Budapest. A magyar főváros esetében találták legkedvezőbbnek a múzeumok belépő jegyeinek árát az olaszok.
ápr. 16
14:37
Emelkedik a benzin ára (origo.hu)
Bruttó 3 forinttal emeli a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol, a gázolaj ára nem változik - értesült a távirati iroda piaci forrásokból.
ápr. 16
14:41
Apple Final Cut Studio 2 – az új felsőkategória (pcworld)
Az Apple a Las Vegas-i NAB (National Association of Broadcasters) szakkiállítás és konferencia alkalmából mutatta be az új Final Cut Studio 2 programcsomagot, a kifejezetten filmvágók számára készített professzionális eszközének legújabb változatát.
ápr. 16
14:46
HP iPAQ 514 Voice Messenger - telefon kisebb-nagyobb extrákkal (pcworld)
A legutóbb nálunk járt HP 6915 óta igazi újdonsággal nem jelentkezett a Hewlett-Packard. A hosszú csendet megtörve a 2007-es év első hónapjaiban került bemutatásra a gyártó első klasszikus mobiltelefonja, a HP 514 Voice Messenger.
ápr. 16
14:56
A Google megvette a DoubleClicket (Computerworld)
A YouTube-ért adott összeg majdnem kétszeresét fizette ki a Google az online hirdetéssel foglalkozó DoubleClickért.
ápr. 16
15:05
Új tarifák a Vodafone-nál (Computerworld)
Az április 16-án megújuló tarifacsomagok teljes havidíja felhasználható normál belföldi hanghívásokra és szöveges üzenet küldésre.
ápr. 16
15:12
964 ezren szélessávon (Computerworld)
Februárban az xDSL vonalak száma 646 ezerre, a négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató ügyfeleinek a száma pedig 318 ezerre nőtt.
ápr. 16
15:18
Gyári raliautó a Porschétől (origo.hu)
A zuffenhauseni cég 26 darab, speciálisan felkészített Cayenne-t indít el az augusztusban rajtoló transzszibéria ralin. A verseny Moszkvában rajtol, és a mongóliai Ulan Batorban ér véget.
ápr. 16
15:29
Ismét használt mobilokat gyűjtenek (Computerworld)
A Pannon április 30-ig kedvezményt ad új telefon vásárlásakor azon ügyfeleinek, akik leadják használt készülékeiket.
ápr. 16
16:10
Újabb "végső vágást" ejtett az Apple (prog.hu)
ápr. 16
18:51
Már a Holdat kínálják az űrturistáknak (origo.hu)
A Space Adventures amerikai cég már a Holdra toboroz űrturistákat - nyilatkozott a The Washington Postnak Eric Anderson, a cég alapítója, aki szerint Charles Simonyi kalandja is azt bizonyítja, van kereslet az űrlátogatásokra. A Holdutazás ára jelenleg 100 millió dollár körül van.
ápr. 16
18:57
Egyelőre parlagon az antianyagot kutató mérőrendszer (origo.hu)
Michael Griffin, a NASA vezetője nemrég egy szenátusi bizottság ülésén bejelentette, hogy nem tudják űrrepülőgéppel a Nemzetközi Űrállomásra szállíttatni az AMS (Alpha Magnetic Spectrometer) nevű kísérleti rendszert, mert valamennyi tervezett űrrepülésre az űrállomás építésének befejezéséhez van szükség, és más célra nincsen szabad raktérkapacitás. Az antianyag-kutatásra szolgáló mérőrendszer a…
ápr. 16
23:00
A hepatitis a leggyakoribb utazási betegség (HáziPatika.com)
A hepatitis (fertőző májgyulladás) napjaink egyik legelterjedtebb, legkönnyebben elkapható, utazással kapcsolatos fertőző betegségei közé tartozik, mely védőoltással megelőzhető.
ápr. 16
23:00
A zöld tea csökkenti a halálozás kockázatát (HáziPatika.com)
"Az elmúlt harminc év során a rákos daganatok szakterületének fejlődését tanulmányoztam, és kiterjedten írtam a daganatos betegségek kutatásáról, gyógyításáról és megelőzéséről. Az alábbiakban a zöld teával kapcsolatos...
ápr. 16
23:30
Böngészők, op.rendszerek, flash - Magyarországon (onlinemedia.blog.hu)
Persze minden online ügynökség gyűjt adatokat, és elemzi is azokat. Aki csinált már kampányt a neten, az tudja, hogy sok extra információt meg lehet tudni. Olyan információkat, amiket nem szokás publikálni, nem szokás megosztani sem a nagyközönséggel, sem a szakmával.Hiszen ezek olyan tapasztalatok, amik pénzt jelentenek.Éppen ezért - a fenti általános hozzáállás miatt - érdekes az, hogy a…

2007. április 17. kedd

ápr. 17
0:00
Loch Ness-i szörny (astronet.hu)
A skót Nessie, ismertebb nevén a Loch Ness-i szörny évszázadok óta megmozgatja az emberek fantáziáját. Sokan kételkednek benne, mások azonban valóságos szörny-kultuszban élnek, a tudósok pedig találgatnak. Őshal? Ismeretlen elefántfaj? Földmozgások okozta illúzió? A választ egyelőre senki sem tudja - a háromszáz méter mély, sötét vízű tó pedig hallgat.
ápr. 17
0:00
Viszlát cellulit! (astronet.hu)
A NIVEA innovatív anti-cellulit termékcsaládot fejlesztett ki NIVEA BODY GOOD-BYE CELLULITE néven. Két terméket tartalmaz: az anti-cellulit gélkrémet és a narancsbőr elleni tapaszokat.

Keresés