2007. április 17. kedd

ápr. 17
0:00
Loch Ness-i szörny (astronet.hu)
A skót Nessie, ismertebb nevén a Loch Ness-i szörny évszázadok óta megmozgatja az emberek fantáziáját. Sokan kételkednek benne, mások azonban valóságos szörny-kultuszban élnek, a tudósok pedig találgatnak. Őshal? Ismeretlen elefántfaj? Földmozgások okozta illúzió? A választ egyelőre senki sem tudja - a háromszáz méter mély, sötét vízű tó pedig hallgat.
ápr. 17
0:00
Viszlát cellulit! (astronet.hu)
A NIVEA innovatív anti-cellulit termékcsaládot fejlesztett ki NIVEA BODY GOOD-BYE CELLULITE néven. Két terméket tartalmaz: az anti-cellulit gélkrémet és a narancsbőr elleni tapaszokat.
ápr. 17
3:00
Díszletek (Lakáskultúra)
Bár ahhoz, hogy jól lakjunk, kevés eszköz szükséges, mégis szívesen várjuk igényes terítékkel az astalhoz ülőket. A hatás nem a dekorációs kellékek számán, sokkal inkább azok összhengján múlik.
ápr. 17
3:08
Mókás sakk (Lakáskultúra)
A holland Umbra cég 30x30 centiméteres sakkújdonsága azokat is játékra készteti, akik korábban idegenkedtek ettől az időtöltéstől. Nem csupán az élénk, neonhatású, kék és zöld szín vonzza a tekintetet, hanem a mókás figurák is kedvet csinálnak a játékhoz.
ápr. 17
8:14
Vitalitás és pszichológia (astronet.hu)
Mit jelent a vitalitás a pszichológus szemével? Hogyan őrizhetjük meg vitalitásunkat? Miért fontos örömforrás a táplálkozás és miért szeretjük annyira az édes ízt?
ápr. 17
8:41
Ringier – Papliczky Pál a napilap divízió új igazgatója (btl.hu)
(BTL.hu) A szakember 2006 szeptembere óta a Ringier közép-európai regionális szaktanácsadójaként dolgozott, ezt megelőzően 2003 szeptemberétől a Népszabadság hirdetési igazgatója...
ápr. 17
8:46
Harcsák nyomában a Tisza-tavon (origo.hu)
A legutóbbi igazi tavaszi hétvégén már mi sem tudtunk ellenállni a kísértésnek, s mindent a fővárosban hagyva rohantunk a vízpartra az első idei egész hétvégés horgásztúrára. Nagy halakat, s főleg biztos fogást akartunk, így mi más lehetett volna a cél, mint a hatalmas és gyönyörű Tisza-tó. Ponytok, csukák, harcsák, reszkessetek, gondoltuk induláskor, de persze a végén csalódnunk kellett.
ápr. 17
9:14
Korhatár nélkül - Toyota Corolla 1.4 D-4D Luna (origo.hu)
A tizedik generációs négyajtós Corolla viszi tovább a nevet, az aranyifjú, csapotthátú Auris pedig a fiatalos lendületet - ezt már kívülről fújja mindenki. Reméljük, azért a Corolla-értékesítők nem fognak személyit kérni, mint hajdanán a jegyszedő néni a moziban az Emmanuelle előtt.
ápr. 17
9:36
Szoftverhiba okozta a Mars-szonda vesztét (origo.hu)
Az amerikai Mars Global Surveyor űrszonda meghibásodásához szoftverhibából kiinduló szerencsétlen események láncolata vezetett - közölte a NASA a legújabb vizsgálati eredményeket.
ápr. 17
10:08
2010-re Amerikába érkezik a Swift (origo.hu)
A Suzuki Swift 2009-ben megjelenő, következő generációja egy évvel később már az USA-ban is elérhető lesz - jelentette az Automotive News. A terjeszkedés a jelenleg futó modell sikerének köszönhető.
ápr. 17
11:19
Tisztább Peugeot-ok jönnek (origo.hu)
A kémfotóinkon látható és hamarosan érkező 308-as után, Frederic Saint-Geours Peugeot-elnök szerint a francia cég a "sportosabb, könnyebb és zöldebb" autók fejlesztésébe kezd majd.
ápr. 17
11:50
Kedvenc játszótársunk a levélszemét? (pcworld)
Túl drágának tartják a spamszűrést a magyar számítógép-felhasználók, még akkor is, ha egyhavi ADSL árából egy évre is letudhatnák a dolgot.
ápr. 17
12:05
Elbocsátható az alkalmazott, ha betegszabadságon van? (hvg.hu)
Felmondhat-e munkáltató a betegszabadságon lévő alkalmazottnak? Hogyan kifizetnie a munkáltatónak a felmentett alkalmazott bérét? Milyen esetekben lehet megbízási szerződést kötni egyéni vállalkozóval? Olvasói kérdésekre Viszló László, a hvg.hu munkajogi szakértője válaszolt. Kérdezzen Ön is! (1 hozzászólás)
ápr. 17
12:07
Nem költünk spamszűrésre (Computerworld)
Drágának tartják a spamszűrést a magyar felhasználók - az MPP szerint 86 százalékuka nem is használ spamszűrőt.
ápr. 17
12:19
Megvalósulhat az 1 litert fogyasztó VW (origo.hu)
Ferdinand Piëch, a Volkswagen felügyelőbizottságának elnöke a német Braunschweiger Zeitungnak adott interjújában ígéretet tett arra, hogy a gyártó néhány éven belül piacra dobja a hihetetlen alacsony, 1L/100km-es fogyasztású autót.
ápr. 17
12:35
Nem szűr spamet a magyar (origo.hu)
A magyar számítógép-felhasználók 86 százaléka nem használ internetes levélszemét, azaz spamszűrőt, alapvetően azért, mert drágának tartja a szoftvert.
ápr. 17
13:07
Jobb a pesti konferencia a londoninál (origo.hu)
Budapest hatodik helyezést ért el a konferenciavárosok világranglistáján, ezzel két helyet javított az egy évvel korábbihoz képest - derül ki a Magyar Turizmus Zrt. keddi közleményéből. A magyar főváros ezzel megelőzte többek közt Londont, Brüsszelt és Prágát is.
ápr. 17
13:20
Újrahúzzák a vadakat a Természettudományi Múzeumban (origo.hu)
Megöregedtek, ezért felújítják a Magyar Természettudományi Múzeum állattárának néhány "szereplőjét".
ápr. 17
13:22
Tovább nőtt a pedofil weboldalak száma (origo.hu)
Nem csak egyre több a pedofil tartalom a neten, de egyre durvább is, és szájtokat ügyesen bújtató nemzetközi bűnszervezetek mellett megjelentek a fotómegosztókat használó amatőrök.
ápr. 17
13:41
Módosítják az szja-törvényt (hvg.hu)
A kormány mellett az MSZP és a Fidesz frakciója is támogatja a személyi jövedelemadóról (szja) szóló törvénynek azt a módosítását, amely szerint visszaállna a katasztrófák elleni védekezésért felelős miniszter által adományozott emléktárgyak adómentessége.
ápr. 17
13:48
Kína, 1968: megették a nép ellenségeit (hvg.hu)
A modern Kína tényleges megszervezője Mao Ce-tung volt, akinek hatalmas képe ma is a pekingi Tienanmen téren, a „Mennyei Béke Kapuja” fölött látható. A „nagy kormányos” bűneit már hivatalos kínai publikációk is többé-kevésbé elismerik, megítélésében azonban a pozitív elemek túlsúlyban vannak. Hogyan tisztelheti egy nép azt az embert, aki kétségtelenül felelős több mint hetven millió ember…
ápr. 17
14:06
Nyugdíjba vonul az XP (Computerworld)
A Windows XP 2008. január 31-én vonul vissza: a Microsoft ettől kezdve már nem ad el licenceket a nagy PC-gyártóknak.
ápr. 17
14:16
Újabb VirusBuster sikerek (pcworld)
Az informatikai biztonsági megoldások magyar specialistájának VirusBuster Professional szoftvere az ICSA Labs vizsgálatain szerepelt sikerrel, a nyílt platformon futó VirusBuster for Samba Servers pedig a Virus Bulletin 100% (VB100) tanúsítványt szerezte meg.
ápr. 17
14:39
Visitor Media Research 2007 tavasz (onlinemedia.blog.hu)
Ma indul a VMR2007 tavaszi adatfelvétele, amit az NRC készít, tavaly óta évente két alkalommal.Ez a legszélesebb körű és legkönyebben hozzáférhető hazai kutatás a weblapokról, azok látogatóiról. Mint ilyen, nagyon sokan használják, és például az Adverticumban is elérhetőek az adatok (ügynökségi hozzáférés esetén).A kutatás a portálok számára nemcsak azért érdekes, mert kapnak egy képet arról, kik…
ápr. 17
15:12
RJ TextEd (pcworld)
Méret: 0 MB
ápr. 17
15:39
Hibrid tévétuner ExpressCard aljzatba (prohardver)
Megjelenés előtt a Pinnacle kisméretű, analóg és digitális tévézést is támogató eszköze.
ápr. 17
15:48
ImgBurn 2.3.2, a mindenes lemezkép-kezelő (pcworld)
Egy remek ingyenes alkalmazás, amelynek segítségével az optikai lemezekkel kapcsolatos legtöbb feladat elvégezhető.
ápr. 17
15:58
Bambusszal borítja notebookját az Asus (origo.hu)
Az EcoBook névre keresztelt környezetbarát modellnek természetes borítása lesz, a belseje pedig újrafelhasználható anyagokból készül.
ápr. 17
16:27
Cseles megoldásokkal érkezik a SilverStone új SUGO-ja (prohardver)
A mini-PC-khez fejlesztett számítógépházban oldalt helyezkedik el a tápegység, miközben az egész előlap egy nagy ventilátorrács.
ápr. 17
16:42
GM: Már megvan, hol kezdik meg az új generációs kompakt autógyártást (ma.hu)
A General Motors döntött a következő generációs kompakt autó gyártási helyszíneiről - Belgiumban például nem készül Astra utód, a svédországi Trolhattan-ben igen.
ápr. 17
17:21
Egy nappal később landol Simonyi (origo.hu)
Simonyi Károly az eredetileg tervezett időponthoz képest egy nappal később ér csak földet, mivel az eredetileg kijelölt landolási terület nem biztonságos. A leszállásra így április 21-én (szombaton),  közép-európai idő szerint fél három körül kerül sor.
ápr. 17
17:26
Clive Owenből mégis titkosügynök lesz (origo.hu)
Tom Tykwer, A lé meg a Lola és a tavaly hatalmas sikert aratott A parfüm német rendezője első hollywoodi stúdiófilmjére készül, adta hírül a Variety magazin. Szeptemberben, a Columbia stúdió irányítása alatt kezdi forgatni a The International című akcióthrillert, amelynek főhőse egy Interpol-ügynök lesz, aki egy banki köröket érintő korrupciós ügyben kezd nyomozni.Clive OwenA főszerepben Clive…
ápr. 17
18:37
Intel Developer Forum: első nap (pcworld)
Az IDF-et most először rendezik Pekingben, egy olyan régióban, amely az Intel globális eladásainak hozzávetőlegesen 50 százalékát adja. Múlt hónapban egyébként az Intel bejelentette, hogy 2,5 milliárd dollárt fektet be Kína első 300 mm-es ostya-készítő gyárába, Dalian városában.
ápr. 17
23:00
Magánélet kontra munka (HáziPatika.com)
Gyakran érzi úgy, hogy munkája és magánélete nincs egyensúlyban? Emiatt feszült és ideges? Találja meg a módját az élete feletti kontroll visszaszerzésének, és állítsa helyre a harmóniát!

2007. április 18. szerda

ápr. 18
0:00
Védikus asztrológia: Nawaratna ereje (astronet.hu)
A védikus asztrológiát évezredek óta használják, hagyományai több mint 5000 évre nyúlnak vissza. A mindenki által jól ismert nyugati asztrológia és a védikus között vannak különbségek, de sokban hasonlítanak is.

Keresés