2007. április 17. kedd

ápr. 17
0:00
Loch Ness-i szörny (astronet.hu)
A skót Nessie, ismertebb nevén a Loch Ness-i szörny évszázadok óta megmozgatja az emberek fantáziáját. Sokan kételkednek benne, mások azonban valóságos szörny-kultuszban élnek, a tudósok pedig találgatnak. Őshal? Ismeretlen elefántfaj? Földmozgások okozta illúzió? A választ egyelőre senki sem tudja - a háromszáz méter mély, sötét vízű tó pedig hallgat.
ápr. 17
0:00
Viszlát cellulit! (astronet.hu)
A NIVEA innovatív anti-cellulit termékcsaládot fejlesztett ki NIVEA BODY GOOD-BYE CELLULITE néven. Két terméket tartalmaz: az anti-cellulit gélkrémet és a narancsbőr elleni tapaszokat.
ápr. 17
3:00
Díszletek (Lakáskultúra)
Bár ahhoz, hogy jól lakjunk, kevés eszköz szükséges, mégis szívesen várjuk igényes terítékkel az astalhoz ülőket. A hatás nem a dekorációs kellékek számán, sokkal inkább azok összhengján múlik.
ápr. 17
3:08
Mókás sakk (Lakáskultúra)
A holland Umbra cég 30x30 centiméteres sakkújdonsága azokat is játékra készteti, akik korábban idegenkedtek ettől az időtöltéstől. Nem csupán az élénk, neonhatású, kék és zöld szín vonzza a tekintetet, hanem a mókás figurák is kedvet csinálnak a játékhoz.
ápr. 17
8:14
Vitalitás és pszichológia (astronet.hu)
Mit jelent a vitalitás a pszichológus szemével? Hogyan őrizhetjük meg vitalitásunkat? Miért fontos örömforrás a táplálkozás és miért szeretjük annyira az édes ízt?
ápr. 17
8:41
Ringier – Papliczky Pál a napilap divízió új igazgatója (btl.hu)
(BTL.hu) A szakember 2006 szeptembere óta a Ringier közép-európai regionális szaktanácsadójaként dolgozott, ezt megelőzően 2003 szeptemberétől a Népszabadság hirdetési igazgatója...
ápr. 17
11:50
Kedvenc játszótársunk a levélszemét? (pcworld)
Túl drágának tartják a spamszűrést a magyar számítógép-felhasználók, még akkor is, ha egyhavi ADSL árából egy évre is letudhatnák a dolgot.
ápr. 17
12:05
Elbocsátható az alkalmazott, ha betegszabadságon van? (HVG)
Felmondhat-e munkáltató a betegszabadságon lévő alkalmazottnak? Hogyan kifizetnie a munkáltatónak a felmentett alkalmazott bérét? Milyen esetekben lehet megbízási szerződést kötni egyéni vállalkozóval? Olvasói kérdésekre Viszló László, a hvg.hu munkajogi szakértője válaszolt. Kérdezzen Ön is! (1 hozzászólás)
ápr. 17
12:07
Nem költünk spamszűrésre (Computerworld)
Drágának tartják a spamszűrést a magyar felhasználók - az MPP szerint 86 százalékuka nem is használ spamszűrőt.
ápr. 17
13:41
Módosítják az szja-törvényt (HVG)
A kormány mellett az MSZP és a Fidesz frakciója is támogatja a személyi jövedelemadóról (szja) szóló törvénynek azt a módosítását, amely szerint visszaállna a katasztrófák elleni védekezésért felelős miniszter által adományozott emléktárgyak adómentessége.
ápr. 17
14:06
Nyugdíjba vonul az XP (Computerworld)
A Windows XP 2008. január 31-én vonul vissza: a Microsoft ettől kezdve már nem ad el licenceket a nagy PC-gyártóknak.
ápr. 17
14:16
Újabb VirusBuster sikerek (pcworld)
Az informatikai biztonsági megoldások magyar specialistájának VirusBuster Professional szoftvere az ICSA Labs vizsgálatain szerepelt sikerrel, a nyílt platformon futó VirusBuster for Samba Servers pedig a Virus Bulletin 100% (VB100) tanúsítványt szerezte meg.
ápr. 17
14:39
Visitor Media Research 2007 tavasz (onlinemedia.blog.hu)
Ma indul a VMR2007 tavaszi adatfelvétele, amit az NRC készít, tavaly óta évente két alkalommal.Ez a legszélesebb körű és legkönyebben hozzáférhető hazai kutatás a weblapokról, azok látogatóiról. Mint ilyen, nagyon sokan használják, és például az Adverticumban is elérhetőek az adatok (ügynökségi hozzáférés esetén).A kutatás a portálok számára nemcsak azért érdekes, mert kapnak egy képet arról, kik…
ápr. 17
14:58
A klímaváltozás végezhet a kétéltűekkel (Inforádió)
A klímaváltozás miatt pusztulhatnak ki az esőerdőkben élő hüllők és kétéltűek - derül ki egy kutatásból. Számuk egy Costa Rica-i rezervátumban 1970 óta 75 százalékkal csökkent.
ápr. 17
15:12
RJ TextEd (pcworld)
Méret: 0 MB
ápr. 17
15:39
Hibrid tévétuner ExpressCard aljzatba (prohardver)
Megjelenés előtt a Pinnacle kisméretű, analóg és digitális tévézést is támogató eszköze.
ápr. 17
15:48
ImgBurn 2.3.2, a mindenes lemezkép-kezelő (pcworld)
Egy remek ingyenes alkalmazás, amelynek segítségével az optikai lemezekkel kapcsolatos legtöbb feladat elvégezhető.
ápr. 17
16:27
Cseles megoldásokkal érkezik a SilverStone új SUGO-ja (prohardver)
A mini-PC-khez fejlesztett számítógépházban oldalt helyezkedik el a tápegység, miközben az egész előlap egy nagy ventilátorrács.
ápr. 17
16:42
GM: Már megvan, hol kezdik meg az új generációs kompakt autógyártást (ma.hu)
A General Motors döntött a következő generációs kompakt autó gyártási helyszíneiről - Belgiumban például nem készül Astra utód, a svédországi Trolhattan-ben igen.
ápr. 17
18:37
Intel Developer Forum: első nap (pcworld)
Az IDF-et most először rendezik Pekingben, egy olyan régióban, amely az Intel globális eladásainak hozzávetőlegesen 50 százalékát adja. Múlt hónapban egyébként az Intel bejelentette, hogy 2,5 milliárd dollárt fektet be Kína első 300 mm-es ostya-készítő gyárába, Dalian városában.
ápr. 17
23:00
Magánélet kontra munka (HáziPatika.com)
Gyakran érzi úgy, hogy munkája és magánélete nincs egyensúlyban? Emiatt feszült és ideges? Találja meg a módját az élete feletti kontroll visszaszerzésének, és állítsa helyre a harmóniát!

2007. április 18. szerda

ápr. 18
0:00
Védikus asztrológia: Nawaratna ereje (astronet.hu)
A védikus asztrológiát évezredek óta használják, hagyományai több mint 5000 évre nyúlnak vissza. A mindenki által jól ismert nyugati asztrológia és a védikus között vannak különbségek, de sokban hasonlítanak is.

Keresés