2007. április 3. kedd

ápr. 3
5:12
Sztárbabák ruhatára (origo.hu)
A hírességek a legjobb reklámhordozók, ezt külföldön már minden ruhatervező-forgalmazó tudja, el is halmozzák a gyerekes sztárokat különböző ajándékokkal. Magyarországon ez még nem igazán terjedt el, az újságok ritkán írják meg, hogy a sztárbabákra mit adnak.
ápr. 3
8:59
B/W Styler – egy újabb antikoló eszköz fotósoknak (pcworld)
A német Harald Heim és kis nemzetközi csapata már sok-sok éve készítenek jobbnál jobb Photoshop-kompatibilis bedolgozómodulokat. Legutóbbi és egyik legjobban sikerült munkájuk a B/W Styler, amellyel digitális fotóinkat alakíthatjuk át fekete-fehérré.
ápr. 3
9:17
Mit jelent a hazai űrkutatásnak az első magyar űrturista? (origo.hu)
Simonyi Károly közelgő űrrepülése az újságok címlapján szerepel, ám a hazai űrtevékenység eredményeiről ritkábban olvashatunk híreket. Pedig eredmények szép számmal vannak, és ezek sokszor nemzetközi figyelmet kapnak. Hazánk több űrprogramból is kiveszi a részét, és a magyar cégek már számos olyan műszert készítettek, amelyek jelenleg is különböző űrszondákon repülnek. Az első magyar…
ápr. 3
10:26
Délnyugat-Afrika sivatagai - a hét műholdképe (origo.hu)
Afrika déli részének két sivataga teljesen más éghajlati okból alakult ki. Míg a Namíb-sivatag jellegzetesen parti jellegű, a kontinens belsejében található Kalahárit a földi légkörzés leszálló ága szárítja. A Kalahári ezért a Szahara déli, az itt keskenyebb szárazföld miatt kisebb testvérének is tekinthető.
ápr. 3
10:57
Jön a Symantec Mobile Security! (pcworld)
A Symantec Mobile Security Suite 5.0 biztonsági és adatvesztés elleni technológiákat ötvöz a kritikus adatok védelmére és a vállalati adatbiztonság megőrzésére.
ápr. 3
11:36
PanTel: indul a Mobil VoIP (Computerworld)
Az egyelőre kísérleti jellegű szolgáltatás WLAN-hálózatokon teszi lehetővé a kommunikációt - vezetékes telefonszámmal.
ápr. 3
12:19
TisztaDSL: tisztán ADSL (Computerworld)
Áprilistól a hagyományos telefonvonal alapú ADSL csomagok mellett új taggal bővül az Interware termékpalettája.
ápr. 3
13:54
Szivárog a Windows Vista SP1 (pcworld)
Egy blogger több mint 100 javítást tett közzé, melyek állítása szerint részei lesznek a Vista első nagy javítócsomagjának.
ápr. 3
14:17
Kikapcsolódás bekapcsolva: a szórakoztató Vista (pcworld)
A Windows XP megjelenésével beköszöntött a multimédiás korszak. A korábbi kiadások is igyekeztek már alapszinten támogatni a hang- és képlejátszást, de valójában az XP-ben teljesedtek ki ezek a funkciók. Vajon a Vista mit képes még ezenfelül is nyújtani, miben tud többet az előző rendszernél?
ápr. 3
16:29
Hi-tech mexikói osztálytermek (Computerworld)
A "fegyvert Xbox 360-ért" program után Mexikóban érintőképernyős táblákkal szerelik fel az iskolákat.

2007. április 4. szerda

ápr. 4
0:00
Mars: a lendület és a harag bolygója (astronet.hu)
Az asztrológiai új esztendő március 21-én kezdődött, vagyis a Kos jegyhez kapcsolódik. A Kos uralkodó bolygója a Mars, a születés, a határozottság, az életerő jelképe. A siker meghatározója.

Keresés