2012. május 8. kedd

máj. 8
0:06
Biztonsági funkció kerül az Intel chipjeibe (sg)
A chipgyártó másfél évvel ezelőtt vásárolta fel a McAfee IT-biztonsági céget és a két vállalat most ismertette a jövőbeli együttműködése részleteit. Az Intel processzoraiba számos továbbfejlesztett biztonsági funkció kerül majd.
máj. 8
0:10
Csak külső szoftverrel játszik le DVD-t a Windows 8 (sg)
A Windows 7-tel ellentétben az új operációs rendszerben a Windows Media Player már nem tudja majd lejátszani a műsoros DVD-ket. A felhasználók a Windows Media Center vagy más szoftverek közül választhatnak.
máj. 8
0:12
Már számolják a szavazatokat Szíriában (mno.hu)
Befejeződött Szíriában a parlamenti választás: helyi idő szerint hétfő este 22 órakor bezártak a szavazókörök, s azonnal megkezdődött a szavazatok összeszámlálása.
máj. 8
0:14
Az IT-menedzserek vezethetik a zöld ipari forradalmat (sg)
Jeremy Rifkin amerikai szociológus szerint az IT-szakértőknek a jövőben azon kell dolgozniuk, hogy csökkentsék az összekötött eszközök energiafogyasztását és irányítsák az "okos hálózatokat".
máj. 8
0:15
USA - 10 éve nem látott mértékben bővült a fogyasztói hitelállomány (ProfitLine)
Több mint egy évtizede nem látott mértékben emelkedett márciusban a fogyasztói hitelállomány a gépjármű- és diákhitelek felfutásának köszönhetően.
máj. 8
0:16
Ágyékon csapta a villám, de túlélte (mno.hu)
Ágyéktájon csapott villám Madridban egy férfit, de az illető túlélte, sőt: sem szíve, sem agya nem károsodott.
máj. 8
0:18
Ellenőrizné a közösségi szolgáltatásokat az FBI (sg)
Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) azt akarja elérni, hogy a közösségi portálok és online szolgáltatások üzemeltetői biztosítsanak számára lehallgatási lehetőségeket.
máj. 8
0:20
Ördögi körben (mno.hu)
Sötét felhők gyülekeznek ismét az európai politika egén. Nem, ez még nem az alkony, mint abban egyesek reménykednek, mások pedig éppen ettől félnek. A súlyos problémák azonban egyre kevésbé söpörhetők a szőnyeg alá.
máj. 8
0:24
Nem számol az ACTA-val Neelie Kroes (sg)
Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális menetrendért felelős alelnöke az ACTA ellen harcoló aktivistákat további küzdelemre buzdította. Meg szeretné őrizni az internet nyitottságát.
máj. 8
0:24
A szerencsesütik legendája (cotcot)
Kínai éttermekbe tévedve szinte kötelező attrakcióként ajándékoznak meg minket szerencsesütivel, ami apró papírdarabokra írt jóslatokat rejt magában. Van, aki komolyan veszi, van, aki megmosolyogja, de nagyjából mindenki egyetért abban, hogy kedves és szellemes szokásról van szó. De vajon honnan ered ez a különös desszert?
máj. 8
0:24
A csirke is a Blackburn kiesését gyászolta - videó (hatharom.com)
A Rovers szurkolói egy felöltöztetett kakast küldtek a pályára a Wigan elleni hétfő esti Premier League-meccsen.
máj. 8
0:28
Árpa Attila gatyát szaggatott! (cotcot)
Szokatlan és látványos reklámfogáshoz folyamodott a Dockers új, laza eleganciát képviselő nadrágjai reklámozása érdekében. Árpa Attila, Kovács Áron és az olimpiai bajnok vízilabdázó, Gergely István hatalmas ollóval esett neki egy öltönynadrágnak, ami a formális divatot jelképezte, de nem kímélték az eleganciát hanyagoló farmert sem. Történt mindez a Dockers Casual Friday partisorozat…
máj. 8
0:32
Egy nap munka a fotelból (cotcot)
Tőlünk nyugatabbra már komoly hagyományai vannak, de hazánkban is kezd elterjedni az a gyakorlat, hogy a cégek hetente egy nap otthoni munkát biztosítanak alkalmazottaiknak, hogy a nagyobb elmélyülést, elvonulást igénylő feladatokat ne a rendszerint zsúfolt és nyüzsgő irodában végezzék el. Elsősorban a multikat jellemzi ez a szemlélet, de a kisebb cégeknél is gyakori. A jelenség hátterében az áll,…
máj. 8
0:33
Május 16-án találkozik Merkel és Hollande (origo.hu)
Francois Hollande megválasztott francia államfő beiktatásának másnapján, május 16-án utazik Berlinbe, hogy Angela Merkel német kancellárral tárgyaljon - közölte Pierre Moscovici, Hollande stábjának az elnöki átvétel-átadásért felelős vezetője hétfőn.
máj. 8
0:33
Tenisz: Li Na a 2., Stosur a 3. fordulóban; V. Williams kiesett (nso.hu)
A madridi női tenisztorna 1. fordulójának utolsó mérkőzésén a nyolcadik helyen kiemelt kínai Li Na két sima szettben legyőzte a spanyol Silvia Soler-Espinosát.
máj. 8
0:42
Olvasnivaló: Bécsi ízek, császári morzsák (Mindmegette)
Hangulatos kirándulás az Osztrák-Magyar Monarchia ízeivel, ismerős falatok az egykori császárvárosból, a kulináris kirándulás zárásaként egy jó bécsi kávé Sacher-tortával? Induljunk kulináris utazásra Bécsbe!
máj. 8
0:42
A Vaslady esete a Science Fictionnel (cotcot)
Tudod mit jelent a következő mondtat: „May the Force be with you!”?  Nem? Pedig ez a pasik majd 90 százalékánál rossz pont.
máj. 8
0:42
Egyéves szünet után tér vissza a népszerű zenekar (Napvilág)
Május 10-én, a KOBUCI kert színpadán ünnepli ötödik születésnapját, egyben visszatérését a Péterfy Bori Love Band. A sikeres zenekar 2011 tavaszán, énekesnője terhessége miatt döntött az egyéves szünet mellett, amelynek végét most fergeteges bulival pecsételik meg.
máj. 8
0:45
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
máj. 8
0:54
Napi kínai mantra május 8-ra (NLCafe)
Ezentúl minden nap kapsz tőlünk egy kis segítséget ahhoz, hogy pozitívan gondolkodhass! Napi kínai mantráinkkal az egész életed megváltoztatjuk, ha te is úgy akarod!
máj. 8
0:57
A papír illata (iSite.hU)
Amikor a tavaly megjelent Online üzlet és marketinget elkezdte Bányai Edit szerkeszte... tovább
máj. 8
1:06
Üzlettársa átveréséért perlik a világhírű spanyol séfet (origo.hu)
Polgári pert indítottak Spanyolországban a világ egyik leghíresebb szakácsa, Ferran Adria ellen egy korábbi üzlettársának az örökösei. Azzal vádolják, hogy túl olcsón vásárolta ki apjuk részesedését.
máj. 8
1:24
NFL: Fred Jackson Buffalóban, Wake Miamiban hosszabbított (nso.hu)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Buffalo Bills két évvel meghosszabbította nagyszerű futója, Fred Jackson szerződését.
máj. 8
2:00
Playmate lopta el a show-t a mexikói elnökjelöltek vitáján (origo.hu)
Bocsánatot kellett kérnie a szavazóktól a mexikói választási bizottságnak, miután az elnökjelöltek vasárnapi vitáján segédkező modell kihívó öltözetével elhomályosította az eseményt.
máj. 8
2:54
Benji: "Gigivel lezártuk!" (origo.hu)
Rájött, egyelőre nem lenne szüksége egy kapcsolatra a Megasztár kiesőjének. Burgess Benji mindezt meg is beszélte Radics Gigivel, és állítja: tudta, hogy ez az utolsó estje a Megában.
máj. 8
4:24
Napi Horoszkóp - május 8. (Ezoterikus.hu)
Vajon mit tartogatnak ma neked az égiek? Szerencsét? Kudarcot? Jó kedv, vagy ború uralja a hangulatod? Tudd meg most!
máj. 8
4:39
Fellélegezhetnek az óvodák - 5 milliárd forint óvodafejlesztésre (ProfitLine)
Ötmilliárd forint keretösszeggel jelent meg két pályázati felhívás az Új Széchenyi Terv keretében óvodafejlesztésre. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) kiírásai által lehetőség nyílik többek között képzések, tréningek szervezésére, óvodaudvar fejlesztésére, tornaszoba kialakítására, és különböző eszközök beszerzésére is - közölte az NFÜ az MTI-vel hétfőn.
máj. 8
4:48
Lerendezte anyósát Damu (NLCafe)
A börtönbüntetését töltő színész megadta tartozását exe édesanyjának. A 4 és fél évre ítélt egykori sorozatsztár a fegyintézetben sem akar lemondani a színészi feladatokról, sőt már alig várja, hogy dolgozhasson – írja a Blikk.
máj. 8
4:52
Nagy bajban Stohl (NLCafe)
Hiába fizette ki a márciusban kiszabadult színész a cégének hátralékait, mégsem rendeződött az ügy. Az elmaradt adók miatt végrehajtási eljárást indított a vállalkozása ellen az adóhatóság – írja a Blikk.
máj. 8
4:54
Fokozottabb figyelmet igényel a zökkenőmentes kárrendezés (Autó-Motor)
A gépjármű-biztosítások területén lezajlott díjcsökkenés hatása az utóbbi időkben érezhető hatással volt a kárrendezési folyamatokra is.
máj. 8
4:54
Magányos volt, ezért a kokain lett a barátja a világhírű énekesnőnek (Napvilág)
Nem elég, ha az ember híres, rengeteg pénze van, és sikert sikerre halmoz - mindehhez szükséges némi józan ész is, hogy az ember meg tudjon maradni a realitások talaján. Legutóbb a páratlanul tehetséges, mindössze 27 esztendős Amy Winehouse távozott közülünk, mert nem tudott uralkodni szenvedélybetegségén. Most pedig Lady Gaga vallott nyíltan korábbi drogos múltjáról.
máj. 8
4:54
Sittes nővel vacsorázott a közismert színészt (atv)
Azt pletykálják, nem kizárt, hogy a rendező egyik filmjében játszani is fog.
máj. 8
4:57
Patthelyzet Görögországban – nyárig tartanak ki a hitelek (mfor.hu)
Hétfőn az esti órákba nyúló megbeszéléseken nem sikerült a választásokon győztes jobbközép pártnak kormánykoalíciót alakítania. A rossz hír ellenére egyelőre nincs pánik, egy görög kormányzati illetékes szerint három hónapra elegendő pénze van az országnak.
máj. 8
4:58
Mint tehénen a gatya (Autó-Motor)
Lambo-ajtó és fólia-dekor egy Mercedes S-osztályon? A gazdagok is lehetnek ízlésficamosak.
máj. 8
5:00
Mészáros János Elek: "Nemcsak a külföldi slágerekkel kell foglalkozni" (Zene.hu)
A Csillag Születik kedvence így nyilatkozott a szombati döntő után.  [Dátum: 2012.05.08. 04:48]
máj. 8
5:00
Gyurcsány a DK bizalmáért küzd (mno.hu)
A Demokratikus Koalíció szimpatizánsainak írt körlevelében arra kérte Gyurcsány Ferenc híveit, hogy küzdelme közepén ne hagyják őt cserben, és bízzanak benne – írja a Magyar Nemzet.
máj. 8
5:02
Playboy Villában pózolt a legendás énekes: 40 év után jutott a csúcsra (Zene.hu)
Hihetetlen vagy sem, de az Aerosmith frontembere még soha nem járt Hugh Hefner legendás villájában. A lakban, ahol Playboy nyuszik százai, ezrei fordultak meg az évek során, és sztárok tucatja élvezte a szívtipró aggastyán fényűző vendégszeretetét. Annak ellenére, hogy ez volt az első látogatása, Steven Tyler úgy hajtott a bejárathoz, mintha ez lenne második otthona.   [Dátum: 2012.05.08. 04:53]
máj. 8
5:09
Olyan kicsi a gabona, hogy a nyúl nem tud elbújni benne (vg.hu)
máj. 8
5:11
Matolcsy kapja az exportügyeket (vg.hu)
A nemzetgadasági miniszter közvetlen irányítása alá kerülhet az Eximbank és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. A két intézetről szóló törvény napokon belül hatályba léphet, tárgyalásukat tegnap este kezdték meg a parlamentben.
máj. 8
5:12
Akit még soha nem láttunk: ő irányítja Katalin hercegnét (hirado.hu)
Diszkréten bújik meg a hercegné mögött, mindig jelen van, de láthatatlan. Néhány fotón már felbukkant.
máj. 8
5:13
Közös nyilatkozat a percalapú adó ellen (vg.hu)
máj. 8
5:15
Munkaerő-kölcsönzők: 50 ezren veszélyben (vg.hu)
máj. 8
5:15
Verebes egy padon bóbiskolt Bécsben (Blikk.hu)
Bécs - Egy bécsi padon, Umberto Eco gondolatain szenderült el vasárnap délután Verebes István (63). A színész-rendező-írót olvasó-riporterünk, Tóth József – akinek persze jár a tízezer forint – vette észre az osztrák főváros egyik forgalmas terének villamosmegállójában, amint épp a szemét pihenteti a tavaszi napsütésben.
máj. 8
5:15
Megint nyár lesz, de nem sokáig (hvg.hu)
Kedden megszűnik a csapadék, a szél viszont fújni fog, a maximum hőmérsékletek 21 fok körül alakulnak.
máj. 8
5:17
Megint jelentős benzinárcsökkenés jön (vg.hu)
máj. 8
5:18
Elszabotálták Schmitt vagyonának ellenőrzését (Népszava)
Elviccelték az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságában a plágiumbotrányba belebukott Schmitt Pál vagyonnyilatkozati eljárásának megindítását. A testület kormánypárti többsége leszavazta annak kiderítését, hogy a volt államfő eltitokolta-e egyik háza bérbeadásának vélhetően milliós havi bevételét. A "szabotázst" segítette a vonatkozó törvény slendriánsága is.
máj. 8
5:18
Meghalt Horváth Tibor, az Annapurna-expedíció egyik hegymászója (Népszava)
Meghalt Horváth Tibor, az Annapurna-expedíció egyik hegymászója - közölte tegnap az expedíció sajtófőnöke, Vincze Szabolcs.A Magyar Annapurna Expedíció - Erőss Zsolt, Kollár Lajos, Mécs László és Horváth Tibor - március 28-án indult el Budapestről, hogy megmássza a Himalája egyik legveszélyesebb hegyét, az Annapurnát.
máj. 8
5:18
A Megasztár döntőse rosszul lett - gyereket vár? (Zene.hu)
Pénteken kiderül, kik lesznek a Megasztár dobogósai, egyre nagyobb a tét, sőt a két finalista egy igazi világsztárral, az amerikai rapperrel Flo Ridaval is együtt énekel majd a Megasztár színpadán. [Dátum: 2012.05.08. 04:58]
máj. 8
5:18
Újabb csavar a Nagy László-ügyben (mno.hu)
A hivatalos ügyintézés lassúsága miatt a játékos még akkor sem szerepelhetne biztosan az olimpián, ha elfogadná a spanyol állampolgárságot.
máj. 8
5:19
Élelmiszercégeket mentene az állam (vg.hu)

Keresés