Állásközvetítő

Harminc napra rács mögé került Czeglédy
2017 június 15.   HírTV
Az ellenzéki politikus által irányított munkaközvetítő a gyanú szerint 3 milliárdos költségvetési csalást okozott. Az MSZP politikai megtorlást emleget.
Megerősítette a NAV: ügyvédet vettek őrizetbe hárommilliárdos csalás miatt
2017 június 14.   Lokál
Megerősítette a NAV, hogy valóban egy ügyvédet és öt másik személyt vettek őrizetbe egy munkaerőközvetítéssel kapcsolatos ügyben. Mint a Pest Srácok korábban megírta: a szóban forgó ügyvéd Czeglédy Csaba, az MSZP szombathelyi frakcióvezetője, akit a baloldal ügyvédjeként is emlegetnek, mivel több ügyben képviselte Gyurcsány Ferecet, Vadai Ágnes DK-
A hagyományos álláshirdetéseknek vége
2017 június 10.   Női NetCafe
Negyvenezer fiatal kegyeiért küzdenek a vállalatok, őket azonban már nem lehet elérni egy A/4-es oldalnyi követelménylistával. A cégek által célzott munkavállalóknak ráadásul mindössze 5 százaléka bújja aktívan a klasszikus állásportálokat - egyre inkább alternatív megjelenési helyeken lehet őket elérni. Egy hazai munkaközvetítő Facebookra posztolt
Osztrák nyugdíjasok szlovákiai idősgondozói: simlisek az állásközvetítő ügynökségek
2017 május 17.   Bumm.sk
Ausztriában mintegy 35 ezer szlovákiai idősgondozó dolgozik. Az újabb érdeklődőknek egyre többször akadnak gondjaik a különféle ügynökségekkel, melyek nem igazán korrekt módon közvetítik nekik az állásajánlatokat. Az alapvető információkat sem kapják meg, sőt, néha menet közben, az autóban írják alá a szerződést, anélkül, hogy azt elolvasták volna.
Jelentős eredményeket ért el a zuglói szociális modell álláskeresési szolgáltatása
2017 május 16.   ProfitLine
Minden harmadik embernek sikerült elhelyezkedni tavaly azok közül a munkanélküliek közül, akiknek a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ Állás-LES nevet viselő munkaközvetítő irodája nyújtott szolgáltatást. A 280 korábbi zuglói álláskeresőnek a harmada ma már dolgozik.
Tinder az álláskeresőknek? Egy magyar cég hozza az újítást
2017 március 30.   Portfolio
Felmérések szerint február és július között váltanak munkát a legtöbben: nem véletlen, hogy a munkaerőközvetítési csúcsszezonra időzítette indulását a legújabb magyar álláskeresési portál. Az allas...
A kölcsön-munka végnapjai? - Változnak a munkaerő-kölcsönzés szabályai
2017 március 27.   Jogi Fórum
Várhatóan számos munkaerő-kölcsönző cég meg fog szűnni egy új szabály miatt. Jogszerűtlen esetén bírságra a kölcsönbe vevő is számíthat. - Mi változik és hogyan? Mire érdemes fokozottan figyelniük a kölcsönző cégeknek és a kölcsönzött munkavállalókat foglalkoztató vállalatoknak? Hatékony és mindkét fél számára előnyös foglalkoztatási forma a munkaerő-kölcsönzés. A Nemzetgazdasági Minisztérium…
A minisztérium feljelentést tesz a szerbek fekete foglalkoztatása ügyében
2017 március 17.   Bumm.sk
A március legelején lefolytatott rendőrségi razziát követően a munkaügyi minisztérium bejelentette, büntetőfeljelentést tesz a Largo munkaközvetítő iroda ellen. A cég alapításában jogi segítséget nyújtó Gál Gábor képviselő is a sajtóból értesült a botrányról.
Egy komáromi étteremben csapta be áldozatait az ál-munkaközvetítő
2017 március 7.   Bumm.sk
A Komáromi Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 38 éves férfivel szemben, aki nyolc sértettet csapott be – írta az Inforádió.hu.
Razzia egy galántai munkaközvetítő ügynökségnél – a szerb újságíró riportja nyomán
2017 március 3.   Bumm.sk
Néhány hete nemzetközi visszhangot váltott ki egy szerb újságíró riportja, aki több balkáni munkással együtt elszegődött a Samsung cég galántai üzemébe "rabszolgának". Az Aktuality.sk hírportál információi szerint az ügy kapcsán tegnap razziát tartott a rendőrség egy galántai munkaközvetítő ügynökségnél.
A cseh kormány csökkentené a munkaközvetítő ügynökségek számát
2017 február 13.   ProfitLine
A cseh kormány szeretné nagymértékben csökkenteni a munkaközvetítő ügynökségek számát, egyidejűleg jóval szigorúbban szabályozni tevékenységüket - közölte Milan Chovanec cseh belügyminiszter pénteken az észak-csehországi Rychnov nad Kneznou kisvárosban, ahol Michaela Marksová munkaügyi és népjóléti miniszterrel folytatott a témáról megbeszéléseket.
Felvásárlás rendezi át az állásközvetítő piacot
2016 november 15.   sajtokozlemeny.com
A világ egyik vezető humánerőforrás-tanácsadó vállalata, a Randstad Holding bejelentette az online toborzási megoldásokat kínáló hálózat, a Monster Worldwide Inc. felvásárlását. A megállapodás értelmében a Monster továbbra is saját márkanév alatt, önálló jogi személyként működik tovább a Randstad Holdingon belül, így hazai érdekeltségeikben sem lesz változás. tovább
Állami pénzből kártalanítják a nógrádi boltok dolgozóit
2016 október 11.   iroda.hu
Cseresnyés Péter jelezte: a Nógrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya folyamatos kapcsolatot tart a vállalattal, hogy az érintett munkavállalók helyzete megnyugtató módon rendeződjön. A leépítésre kerülő dolgozók tájékoztatást kapnak a szolgáltatási, képzési és támogatási lehetőségekről, valamint személyre szabott tanácsadással és speciális tréningekkel is segítik elhelyezkedésüket.…
„Cégvezető keres csinos asszisztenst, akivel néha szexuális kapcsolatot létesítene”
2016 szeptember 22.   NLCafé
Az elég váratlan, amikor az önéletrajzodra az a válasz, hogy minden oké benne, csak egész alakos fotó kéne rólad. A professzionális munkaközvetítő oldalakra gyakran felkerülnek ugyancsak kétértelmű állásajánlatok… Forrás: Nők Lapja Café: „Cégvezető keres csinos asszisztenst, akivel néha szexuális kapcsolatot létesítene”
Jobban keresnek a diákok - új szerződést kell aláírniuk
2016 szeptember 10.   Privátbankár
A diákoknak új szerződést kell kötniük a munkaközvetítőjükkel a jogszabályváltozások miatt, a munkaerőhiány a diákok fizetésén lökött egyet.
Fontos változás a diákmunka szabályozásában - új szerződés kell
2016 szeptember 10.   Napi
A diákok 40 százalékának, 130 ezer fiatalnak van szerződése valamelyik diákszövetkezettel, a szeptembertől hatályos jogszabályváltozások értelmében ezeknek a diákoknak új megállapodást kell kötniük a munkaközvetítőjükkel ... ...
Hiányszakma-mizéria: "Van elég dolgozó, csak meg kellene fizetni"
2016 szeptember 6.   HVG
A vállalatok szerint nincs elég munkás, az állásközvetítők szerint van, csak a cégek bénáznak, és nem találják őket. Indul a munkaerőhiányt feldolgozó sorozatunk, rögtön egy exkluzív felmérés eredményeivel.
Felvásárlás rendezi át az állásközvetítő piacot
2016 augusztus 11.   ProfitLine
A világ egyik vezető humánerőforrás-tanácsadó vállalata, a Randstad Holding bejelentette az online toborzási megoldásokat kínáló hálózat, a Monster Worldwide Inc. felvásárlását. A megállapodás értelmében a Monster továbbra is saját márkanév alatt, önálló jogi személyként működik tovább a Randstad Holdingon belül, így hazai érdekeltségeikben sem lesz változás.
Könnyebben kapnak a magyarok munkát külföldön, többen is mennek?
2016 április 17.   Privátbankár
Az utóbbi öt évben nem emelkedett és nem is csökkent a kivándorló magyarok száma - mondta Tanay Marcell, az Euwork munkaközvetítő cég vezetője.
Könnyebben jutunk munkához külföldön
2016 április 17.   ProfitLine
Az utóbbi öt évben nem emelkedett és nem is csökkent a kivándorló magyarok száma - mondta Tanay Marcell, az Euwork munkaközvetítő cég vezetője szombaton az M1 aktuális csatorna műsorában.