Járulékok

Családi járulékkedvezmény: erre figyeljen az szja-bevalláskor!
2017 március 22.   Adózóna
Meglehetősen sokan vannak, akik nem kérik adóelőleg-nyilatkozatukban a családi adókedvezmény (még inkább a családi járulékkedvezmény) figyelembevételét, és csak a személyijövedelemadó-bevallásukban élnek a lehetőséggel, az adótöbbletet visszaigényelve. Tudni kell, hogy a magánszemélyeknek idén már a NAV készít adóbevallás-tervezetet, amit kiegészíthetnek, korrigálhatnak, javíthatnak május 22-éig.
Mindenkit meglepett a januári keresetemelkedés
2017 március 21.   Hírstart
Már januárban jelentős hatása volt a tavaly novemberben megkötött hosszú távú bérmegállapodásnak. A minimálbér 15, valamint a garantált bérminimum 25 százalékos emelése a munkaadói járulékcsökkentés mellett 10 százalékos keresetemelkedést eredményezett a tavaly januári fizetésekhez képest. Az elemzők körében is meglepetést okozott a keresetek dinam
Cipelhetetlen terhet kaptak a nyakukba cégek
2017 március 20.   24.hu
A legkisebb bérek jelentős emelése mellett csak szépségtapasznak tűnik a járulékcsökkentés.
Pukli: Erre menjen Mészáros Lőrinc vagyona!
2017 március 20.   24.hu
Pukli István rendbetenné az egészségügyet: tb-járulék helyett fizessen minden felnőtt alapbiztosítási díjat.
Pukli: Erre menjen Mészáros Lőrinc vagyona!
2017 március 20.   24.hu
Pukli István rendbetenné az egészségügyet: tb-járulék helyett fizessen minden felnőtt alapbiztosítási díjat.
Kft. ügyvezetője ekkor úszhatja meg a minimumjárulék-fizetést
2017 március 19.   Adózóna
Heti 36 óránál rövidebb idejű jogviszonyt ki lehet-e úgy egészíteni 36 órára, kft.-ügyvezető esetében, hogy ügyvezetőként ne kelljen a minimálisan elvárt járulékot megfizetnie, az csak a ténylegesen kapott jövedelmét terhelje? – kérdezte olvasónk. Dr. Radics Zsuzsanna, társadalombiztosítási szakértő válaszolt.
Játék a tagi kölcsönnel
2017 március 18.   Adózóna
Van-e rá lehetőség valamilyen könyveléstechnikai módon, hogy egy kft. negatív eredménytartalékát ellensúlyozza a meglévő tagi hiteleivel? Vagy ez is elengedésnek minősülne, és akkor van ajándékozásiilleték-kötelezettség? Olvasói kérdésre Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.
Már biztos: Varga nem számol további járulékcsökkentéssel
2017 március 17.   mfor.hu
Újra kell számolni a 2018-as büdzsét, ha mégis újranyitják a bértárgyalásokat.
Ápolási díj: mikor számít bele a nyugdíjra jogosultsági időbe?
2017 március 17.   Adózóna
Az ápolás díj – nem tekintve, a gondozásra, ápolásra szoruló személy érdekeit – sokak számára szinte az egyetlen megélhetési forrás, ráadásul a folyósításának tartama szolgálati időnek számít, egészségügyi szolgáltatásra is jogosultságot nyújt, és így mentesít az egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetése alól. Ugyanakkor tudni kell, hogy az ápolási díj a nyugellátásra való jogosultságot nem…
Brüsszel: nem kaphatnak kevesebb családi pótlékot a magyarok
2017 március 16.   hvg.hu
Nem akarja az EU megmondani, mennyi legyen a tb-járulék Magyarországon - erről is beszélt az illetékes főbiztos, miután találkozott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel.
Elképesztő! Ennyi a legmagasabb magyar nyugdíj
2017 március 15.   NLCafe
Mivel Magyarországon eltörölték a járulékplafont, ezért a legmagasabb nyugdíj a legmagasabb keresettel arányosan növekedik. Forrás: Nők Lapja Café: Elképesztő! Ennyi a legmagasabb magyar nyugdíj
Több lábon állók járulékfizetése
2017 március 15.   Adózóna
Gyakori, hogy valaki egyidejűleg katás egyéni vállalkozó, esetleg őstermelő, s mellette tagi jogviszonyban is van. Hol kell megfizetnie a járulékokat? Olvasói kérdésekre Széles Imre tb-szakértő válaszolt.
Mindenkinél jobban a fejünkbe látnak a magyar orvosok
2017 március 14.   hirado.hu
Nem foglalkozik sérülésével az agyrázkódáson átesettek többsége, pedig egy ilyen fizikai trauma nagyon súlyos szövődményekkel is járhat. A páciensek által gyakran csak könnyű sérülésnek tartott agyrázkódás járulékos következményei közé tartozik az alvászavar, szorongás, memóriazavar, de állandósult fejfájást is okozhat. Egy új felfedezésnek köszönhetően a jövőben a hagyományostól eltérő módon…
Döbbenetesen kevés Demjén Rózsi nyugdíja
2017 március 13.   NLCafe
Hiába fizette a járulékokat hosszú évtizedeken át, Demjén Ferenc döbbenetesen kevés nyugdíjat kap. Szerinte egész egyszerűen lenyúlták a zenésznyugdíjakat. Forrás: Nők Lapja Café: Döbbenetesen kevés Demjén Rózsi nyugdíja
Így kell meghatározni a vállalkozói osztalékalapot
2017 március 11.   Adózóna
Hogyan határozandó meg az egyéni vállalkozó osztalékalapja, ha a vállalkozás céljaira szolgáló gép költsége az előző évben keletkezett, de az üzembe helyezésre csak a következő évben kerül sor? – kérdezte egyik olvasónk. Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.
Félretervezhetik a büdzsét
2017 március 1.   mfor.hu
Az újabb járulékcsökkentési ötlet boríthatja a jövő évi büdzsé tervezését.
Kiegészítő tevékenység – a járulékfizetés szabályai
2017 február 27.   Adózóna
Mennyi az egészségügyi szolgáltatási járulék, ha a nyugdíjas tag 0 forint megbízási díjért látja el az ügyvezetői teendőket? A következőkben a kiegészítő tevékenységet folytató egyéni és társas vállalkozók egészségügyi szolgáltatási járulékfizetésére vonatkozó előírásokat tekintjük át, különös tekintettel a fizetési kötelezettség tartamára, illetve a fizetési kötelezettség alóli mentességi okokra.
Teendők evás bt. megszüntetésekor
2017 február 26.   Adózóna
Végelszámolással szeretné megszüntetni tevékenységét egy bt. Olvasónk a legfontosabb feladatokról tett fel kérdéseket. Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.
"Elnézést, de tovább ezt nem tudom tétlenül nézni!"
2017 február 24.   Tékozló Homár
Nem fogjátok elhinni, de az alábbi levél írója még mindig egy balul sikerült Black Friday-es vásárlása miatt szívja a fogát, no meg önti a pénzét kifele aktívan is az ablakon. A nagy kérdés az, hogy ezeket a járulékos költségeket ráverheti-e az ember a hibásan teljesítő cégre. Kedves Homár, Elnézést, de tovább ezt nem tudom tétlenül nézni! A fekete pénteken vásárolt Playstation 4 konzolomat…
Járulékcsökkentésről is kérdezzük Lázár Jánost
2017 február 23.   origo.hu
A 79. Kormányinfón biztosan téma lesz az illegális bevándorlás, az olimpiai pályázat visszavonása, valamint a gazdasági helyzet értékelése.