Járulékok

Ők lehetnek családi gazdaság tagjai, és így adóznak
2017 február 19.   Adózóna
Hol kell élniük a családi gazdaság tagjainak, hogyan és hová kell iparűzésiadó-bevallást benyújtaniuk, s milyen járulékszabályokkal kell tisztában lenni – tudakolta olvasónk. Sinka Júlia, okleveles adószakértőnk válaszolt.
Társasházi jogügyletek
2017 február 17.   Jogi Fórum
A társasház a közös tulajdon speciális fajtája, létrehozásával olyan sajátos közösség jön létre, amely bizonyos, törvényben meghatározott körben a közösség nevében önállóan is felléphet, így szerződést is köthet. - Milyen szerződéseket köthet a társasház? Milyen ügyekben léphet fel önállóan? Magyarországon a társasházakra vonatkozó első rendelkezés önálló törvénycikk formájában 1924-ben…
Tovább csökkenhetnek a munkát terhelő járulékok
2017 február 16.   gondola.hu
A kormány hosszabb távon azt szeretné elérni, hogy tovább mérsékelje a munkát terhelő járulékokat és adókat.
További, jelentős járulékcsökkentés jöhet
2017 február 16.   NetHírlap
Forrás: Híradó
Varga: A kormány csökkentené a munkát terhelő járulékokat és adókat
2017 február 16.   origo.hu
A kormány hosszabb távon azt szeretné elérni, hogy tovább mérsékelje a munkát terhelő járulékokat, adókat, a kormánynak a munkaadók és munkavállalók szervezeteivel tavaly novemberben kötött 6 éves megállapodása 2022-ig további jelentős járulékcsökkenést fog eredményezni, jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
További, jelentős járulékcsökkentés jöhet
2017 február 16.   hirado.hu
A kormány hosszabb távon azt szeretné elérni, hogy tovább mérsékelje a munkát terhelő járulékokat, adókat, a kormánynak a munkaadók és munkavállalók szervezeteivel tavaly novemberben kötött 6 éves megállapodása 2022-ig további jelentős járulékcsökkenést fog eredményezni - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter újságíróknak egy Budapesten megrendezett nemzetközi kamarai tanácskozáson.
Varga újabb adó- és járulékcsökkentésről szólt
2017 február 16.   24.hu
Varga: a kormány azt szeretné elérni, hogy tovább mérséklődjenek a munkát terhelő járulékok, adók Budapest, 2017. február 16., csütörtök (MTI) –
Egyéni járulék helytelen elszámolása: mikor, kinek, mit kell fizetnie?
2017 február 15.   Adózóna
Az egyéni járulék a biztosítottat terheli, noha összegét a foglalkoztatónak kell megállapítania, levonnia, bevallani és befizetnie, és ez utóbbi kötelezettséget akkor is kell teljesítenie, ha annak levonása a tárgyhónapban kifizetett jövedelemből nem lehetséges.
Magyarország a globális szolgáltató központok paradicsoma
2017 február 14.   iroda.hu
Előnyök Már szinte a csapból is az folyik, hogy az Y-generáció a munkaerőpiacon egyre jelentősebb szerepet kap, ráadásul a nemzetközi szolgáltató központok munkaszervezetei is tipikus Y-generációs munkahelyek. Az angolul shared service centereknek (SSC) nevezett központok valójában egy olyan osztott szolgáltatási modellt jelentenek, amikor egy vállalat egy olyan belső központot hoz létre…
Sovány béremelés a patinás magyar cégnél - "Tessék az Orbánnál reklamálni!"
2017 február 14.   Napi Online
Mindössze 1,7 százalékos alapbéremelést hagyott jóvá dolgozóinak az ISD Dunaferr Zrt. 2017-re, egy korábbi megállapodás miatt. A kormányzati járulékcsökkentésből nyert többletét a cég nem kívánja bérfejlesztésre ... ...
Sovány béremelés a Dunaferrnél - "Tessék az Orbánnál reklamálni!"
2017 február 14.   Napi Online
Mindössze 1,7 százalékos alapbéremelést hagyott jóvá dolgozóinak az ISD Dunaferr Zrt. 2017-re, egy korábbi megállapodás miatt. A kormányzati járulékcsökkentésből nyert többletét a cég nem kívánja bérfejlesztésre ... ...
A Jobbik 20-30 százalékos járulékcsökkentést sürget
2017 február 12.   mno.hu
A Jobbik 20-30 százalékos járulékcsökkentést sürget azért, hogy a terhek mérséklése „valóban megjelenjen” a dolgozók fizetésében.
D.A.S. JogSzerviz: mikor vagyunk kötelesek tb-járulékot fizetni?
2017 február 8.   origo.hu
Legfőképpen munkaviszonyváltás esetén figyeljünk arra, hogy társadalombiztosításunk folyamatosan fennmaradjon. Így utólag nem kerülünk abba a kellemetlen helyzetbe, hogy a tartozásra az adóhatóság hívja fel a figyelmet – mondta el az Origónak a D.A.S. JogSzerviz szakértője.
Járulékfizetés többes jogviszonyban, ugyanannál a foglalkoztatónál
2017 február 7.   Adózóna
Az egyidejűleg több jogviszonyban álló munkavállaló, vállalkozó utáni járulékkötelezettség szabályaival a jogalkalmazók többnyire tisztában vannak. Elbizonytalanodnak viszont, ha az érintett ugyanannál a foglalkoztatónál, illetve kifizetőnél létesít párhuzamos jogviszonyokat.
Adókeddet tartanak a Faraktár utcán
2017 február 6.   haon
Debrecen - A személyi jövedelemadó, a járulékok és a kata szabályaiban történt változásokról tartanak előadást február 7-én (kedden) 13 órakor a megyei adó- és vámigazgatóság Faraktár utca 29/C épületében, a központi ügyféltérben – hívta fel a figyelmet az adóhivatal.
Mennyit EÜ járulékot kell fizetni 2017-ben, a 2016-os 7050 Ft után annak, aki nem biztosított?
2017 február 5.   ProfitLine
Az a személy, aki nem biztosított és egészségügyi szolgáltatásra más jogcímen sem jogosult az egészségügyi ellátás igénybe vételéért 2016-ban havonta 7050 Ft összegű egészségügyi járulék (köznyelvben TB járulék) fizetésére volt kötelezett. Hogyan változott a járulék mértéke 2017-ben?
Magyar közjegyző Magyarországon? - Uniós jogot sért, ha saját állampolgároknak tartják fenn a hivatás gyakorlását
2017 február 3.   Jogi Fórum
Az uniós jog értelmében a tagállamok – a letelepedés szabadsága elvének alkalmazása alóli kivételként – saját állampolgáraiknak tarthatják fenn azon tevékenységek gyakorlását, amelyek – akár csak időlegesen is – részt vesznek a közhatalom gyakorlásában. A Bíróságnak a C-392/15 sz. Bizottság kontra Magyarország ügyben hozott ítélete Egy 2011. májusi ítéletében a Bíróság már elmarasztalta…
További járulékcsökkentésről beszélt Varga Mihály
2017 január 26.   origo.hu
A magyar gazdaság jó növekedési pályán van, a kormány célja, hogy elősegítse és erősítse a felzárkózást a fejlett ipari államokhoz - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a HG Media csoport Fókuszban konferenciasorozat - 2017 a lehetőségek éve címmel tartott rendezvényén.
Újabb járulékcsökkentést ígér Varga
2017 január 26.   mfor.hu
Egy csütörtöki konferencián a gazdasági miniszter azt mondta, hogy az erős gazdasági növekedés lehetővé teszi a járulékcsökkentés folytatását.
Folytatódik a járulékcsökkentés
2017 január 26.   hirado.hu
Varga Mihály egy konferencián ismertette a kormány idei célkitűzéseit.