Munkanélküliség

Fogyatkozik a német munkanélküliség – hová lettek a menekültek?
2017 január 20.   privatbankar
Bő 1 millió ember érkezett abban az időszakban, amikor Németország megnyitotta határait a menekülthullám előtt, ennek azonban semmi jele a munkaerőpiacon, a munkanélküliség dinamikusan esik, immár az egyesült Németország legalacsonyabb értékén áll, a gazdaság pedig dübörög.
8,76%-ra csökkent a munkanélküliségi ráta
2017 január 20.   Bumm.sk
2016 decemberében 8,76%-ra csökkent, ami az előző hónaphoz képest 0,02, éves szinten pedig 1,87 százalékpontos csökkenést jelent – számolt be róla pénteki sajtótájékoztatóján Marián Valentovič, a Munkaügyi, Szociális és Családügyi Hivatal (Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny - ÚPSVR) igazgatója, amelyen Ján Richter munkaügyi miniszter is részt vett.
Négy évtizedes mélyponton a munkanélküli segélykérők száma az USA-ban
2017 január 19.   origo.hu
Közel 43 éves mélypontra csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók heti száma az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium adatai szerint.
Négy évtizedes mélyponton a munkanélküli segélykérelmek száma az Egyesült Államokban
2017 január 19.   Gazdasagportal
Közel 43 éves mélypontra csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók heti száma az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium csütörtökön publikált kimutatása szerint. Az elmúlt héten az előző hetihez képest 15 ezerrel 234 ezerre csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban. Piaci elemzők 254 ezer kérelemre számítottak a…
Mélyponton a munkanélküli segélykérelmek száma az Egyesült Államokban
2017 január 19.   vg.hu
Közel 43 éves mélypontra csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók heti száma az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium csütörtökön publikált kimutatása szerint.
Fidesz: a munkavállalást alapozza meg a felsőoktatás
2017 január 19.   hirado.hu
A Fidesz-frakció szerint 2010 óta nagyon sokat változtak a felsőoktatás és a szakképzés céljai, amelyek közül a legfontosabb, hogy azok ma nem a munkanélküliséget, hanem a munkavállalást alapozzák meg.
Fellélegezhetnek a román munkanélküliek?
2017 január 18.   privatbankar
A magyarhoz hasonló lakbértámogatási rendszer bevezetését kezdi el a román kormány.
Örülnek a finnek, hogy kapnak havi 560 eurót
2017 január 16.   hvg.hu
Beindult az alapjövedelem-kísérlet, és egyelőre úgy tűnik, hogy az állam által kívánt cél felé fordítja a munkanélkülieket.
Nyolcéves mélyponton a munkanélküliség Bulgáriában
2017 január 14.   ma.hu
Ez az első alkalom 2009 decembere óta, hogy a regisztrált munkanélküliek száma 300 ezer alá csökkent decemberben.
Mélypontra süllyedt a munkanélküliség Bulgáriában
2017 január 14.   ProfitLine
Nyolcéves mélypontra süllyedt a munkanélküliség Bulgáriában, 2016 végén a regisztrált munkanélküliek száma 261 ezer volt, csaknem 68 ezerrel kevesebb, min egy évvel korábban - közölte a bolgár foglalkoztatási hivatal pénteken.
Nyolc éve nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség Bulgáriában
2017 január 13.   vg.hu
Nyolcéves mélypontra süllyedt a munkanélküliség Bulgáriában, 2016 végén a regisztrált munkanélküliek száma 261 ezer volt, csaknem 68 ezerrel kevesebb, min egy évvel korábban - közölte a bolgár foglalkoztatási hivatal pénteken.
Mélyponton a munkanélküliség Bulgáriában
2017 január 13.   hirado.hu
Nyolcéves krízis alatt van a munkanélküliség Bulgáriában.
Világszerte nő a munkanélküliek száma
2017 január 13.   Népszava
A munkaerő növekedése gyorsabb, mint a munkahelyteremtés.
1300 köztisztviselő ellen indult per korrupció gyanúja miatt - Spanyolországban másfél év alatt 1387 bírósági eljárás indult
2017 január 13.   Jogi Fórum
Spanyolországban korrupció miatt 1378 bírósági eljárás indult köztisztséget betöltő személyek ellen 2015 júliusa és 2016 szeptembere között - közölte a spanyol Legfőbb Igaszságszolgáltatási Tanács (CGPJ). A testültet által közzétett tájékoztatás szerint a vizsgált időszakban 399 embert találtak bűnösnek a spanyol bíróságok, többnyire hűtlen kezelés, vagy sikkasztás miatt, és közülük 82-en kaptak…
Tovább nő a munkanélküliek száma a világban
2017 január 13.   Népszava
A munkaerő növekedése gyorsabb, mint a munkahelyteremtés.
Emelkedik idén a globális munkanélküliség
2017 január 13.   ProfitLine
Az idén globális szinten 3,4 millióval 201,1 millióra emelkedik a munkanélküliek száma és ezzel párhuzamosan 5,7 százalékról 5,8 százalékra a munkanélküliségi ráta - jelzi az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) szakosodott szervezete, a genfi központú ILO nemzetközi munkaügyi szervezet csütörtökön kiadott 2017-es prognózisa.
Az EU legjelentősebb problémája a migráció
2017 január 13.   ProfitLine
Manapság már nem a munkanélküliség vagy a gazdasági recesszió, hanem a migrációs hullám a legjelentősebb problémája az Európai Uniónak (EU), ahol várhatóan a jövőben is folytatódni fognak a terrortámadások, amelyek célpontjai közép- és kelet-európai helyszínek is lehetnek - jelentette ki Milos Zeman cseh államfő a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnél csütörtökön megjelent interjújában.
Zeman: a migráció az EU legjelentősebb problémája
2017 január 12.   gondola.hu
Manapság már nem a munkanélküliség vagy a gazdasági recesszió, hanem a migrációs hullám a legjelentősebb problémája az Európai Uniónak (EU), ahol várhatóan a jövőben is folytatódni fognak a terrortámadások, amelyek célpontjai közép- és kelet-európai helyszínek is lehetnek - jelentette ki Milos Zeman cseh államfő a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnél csütörtökön megjelent interjújában
Vártnál kevésbé nőtt a segélykérők száma az USA-ban
2017 január 12.   Napi Online
Vártnál kevésbé nőtt az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a múlt héten az Egyesült Államokban. Az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtökön azt közölte, hogy a január 7-én zárult ... ...
Zeman: folytatódni fognak a terrortámadások
2017 január 12.   hirado.hu
Manapság már nem a munkanélküliség vagy a gazdasági recesszió, hanem a migrációs hullám a legjelentősebb problémája az Európai Uniónak (EU), ahol várhatóan a jövőben is folytatódni fognak a terrortámadások, amelyek célpontjai közép- és kelet-európai helyszínek is lehetnek - jelentette ki Milos Zeman.