Gépjárműadó, súlyadó

Nem szűnik meg az elektromos autók adómentessége
2017 január 10.   Portfolio.hu
Múlt héten söpört végig a hír a magyar sajtóban, hogy megszűnhet az elektromos autók cégautó- és gépjárműadó-mentessége, de ez nem igaz. Kérdésünkre válaszolva a Nemzetgazdasági Minisztérium elmondta...
Nem szűnik meg az elektromos autók cégautó- és gépjárműadó mentessége
2017 január 10.   Portfolio.hu
Múlt héten söpört végig a hír a magyar sajtóban, hogy megszűnhet az elektromos autók cégautó- és gépjárműadó-mentessége, de ez nem igaz. Kérdésünkre válaszolva a Nemzetgazdasági Minisztérium elmondta...
Nem szűnik meg az elektromos autók adómentessége
2017 január 10.   eBroker
Múlt héten söpört végig a hír a magyar sajtóban, hogy megszűnhet az elektromos autók cégautó- és gépjárműadó-mentessége, de ez nem igaz. Kérdésünkre válaszolva a Nemzetgazdasági Minisztérium elmondta, hogy nem a kedvezmény szűnik meg, hanem annak adminisztrációs módja módosul, ebből viszont a tulajdonosok semmit sem fognak érzékelni. A Nemzetgazdasági Minisztérium által tavaly októberben…
Mennyi gépjárműadót (súlyadót) kell fizetnünk 2017-ben?
2017 január 7.   ProfitLine
A gépjárművek adóztatása a gépjárműadóról szóló 1991. évi LXXXII. törvény alapján történik. Ezt az adófajtát (régebben súlyadónak nevezték) minden gépkocsi tulajdonosnak, illetve üzembentartónak meg kell fizetnie akár cégként, akár magánszemélyként. A gépjárműadó kivetése és beszedése a lakóhely szerinti önkormányzat hatásköre. Kalkulátorunk segítségével kiszámolhatja, Önnek mennyi gépjármű…
Közeleg a súlyadó-befizetés határideje
2016 szeptember 13.   haon
Debrecen - Szeptember 15-ig kell befizetni Debrecenben a helyi iparűzési-, az építmény- és a gépjárműadó második féléves részletét, az azt követően fizetőkkel szemben késedelmi pótlékot számolnak fel – hívta fel a figyelmet a polgármesteri hivatal.
Pénzügyi képviselő fuvarozó cégnél: mutatjuk, mikor kell és mikor nem
2016 július 31.   Adózóna
Július 1-jétől új szabályok érvényesek azokra a fuvarozó cégekre, amelyek olyan fuvarozási engedélyt használnak, amelyhez gépjárműadó megfizetése társul – derül ki dr. Szeiler Nikolett, ügyvéd, adótanácsadó szakértőnk olvasónk kérdésére adott válaszából.
Gépjárműadó: itt vannak az új mentességek
2016 június 27.   Adózóna
Az egészségügyisek és az egészségkárosodottak új csoportja mentesül 2017-től a gépjárműadó megfizetése alól, viszont már júliustól módosulnak a külföldi járművekre vonatkozó szabályok.
Gépjármű- és cégautóadó: újabb mentességek lesznek
2016 május 20.   Adózóna
A gépjárműadó-mentesség a fogyatékossággal élők újabb körére terjedne ki, továbbá nem kellene cégautóadót fizetni például az egészségbiztosítás által finanszírozott fogorvosoknak, védőnőknek. Egyebek közt ilyen módosításokat is tartalmaz az adócsomag.
Sokkoló hírt kaptak az autókölcsönzők
2016 május 9.   Napi Online
A 2017-es adócsomag, a nagyobb adóváltozásokon túl is számos fontos törvénymódosítást tartalmaz: ilyen például, hogy kivezetik a tartós bérlet fogalmát a gépjárműadó-törvényből, jövőre pedig érkezik ... ...
A helyi adók és a gépjárműadó nyilvántartása, kezelése - Az adójog részterületének bemutatása - tanulmány
2016 április 20.   Jogi Fórum
forrás: dr. Szénási-Varga Nóra
Figyelem, ma jár le a helyi adózási határidő!
2016 március 16.   haon
Debrecen - Március 16-án, azaz még ma késedelmi pótlékmentesen lehet megfizetni a debreceni helyi iparűzési, építmény- és gépjárműadó első féléves részletét.
Gépjárműadó, építményadó és társai: közeleg a befizetési határidő
2016 március 7.   Adózóna
Március közepe újabb közteher-fizetési határidő az adózók számára: az előírt helyi adókra kell az előleget, illetve az éves adó felét megfizetni.
A Volkswagen kifizeti a tulajok helyett a plusz adót
2015 november 6.   eBroker
A Volkswagen konszern magára vállalja a ténylegesnél alacsonyabbnak feltüntetett szén-dioxid-kibocsátási értékek miatt a járművek tulajdonosaira esetleg utólagosan háruló adófizetési kötelezettségeket. A Volkswagen jótáll az esetleg keletkező pótlék megfizetéséért - tájékoztatta levélben az EU 28 tagállamának pénzügyminisztereit pénteken Matthias Müller, a konszern elnöke. A gépjárműadó…
Illeték, gépjárműadó, regisztrációs adó: ezt kell tudni a változásokról
2015 október 22.   Adózóna
Érdemes lehet várni a gépjármű-beszerzésekkel, ugyanis jövőre az adócsomag alapján csökkenhetnek az illetékekre, gépjárműadóra és regisztrációs adóra vonatkozó kötelezettségek.
Az önkormányzatok lehetnek az új adócsomag nagy vesztesei
2015 október 20.   vg.hu
Egyedül a gépjárműadó nem csökken a fuvarosoknál, de Wáberer György minden más kedvezményt megkap – derül ki a kormányzati adócsomagból.
Partnerekre szabott jogszabályok
2015 október 20.   vg.hu
Egyedül a gépjárműadó nem csökken a fuvarosoknál, de Wáberer György minden más kedvezményt megkap – derül ki a kormányzati adócsomagból.
Fenntarthatatlan a CO2-kibocsájtás alapú gépjárműadó Nagy-Britanniában
2015 április 29.   Autó-Motor
Jelentős adóemelésre számíthatnak az autótulajdonosok Nagy-Britanniában, mivel az új autók után olyan kevés adót fizetnek, hogy milliárd-fontos bevételkiesést szenved a költségvetés.
Indulnak a helyi adóbefizetések
2015 március 18.   orientpress
A legtöbb településen március 15-éig kellett befizetni a helyi adók és a gépjárműadó első részletét, illetve az éves helyi iparűzési adó előlegét. A 2015-től újdonságnak számító, és mindössze néhány településen bevezetett települési adók többségét azonban egyelőre csak bevallani kell, befizetni még nem.
Csak késedelmi pótlékkal
2014 szeptember 16.   haon
Debrecen - Késedelmipótlék-mentesen szeptember 15-éig lehetett megfizetni a helyi iparűzési-, az építmény- és a gépjárműadó második féléves részletét – tájékoztatta a Naplót az adóügyi osztály.
Közeleg a helyi adó befizetésének határideje
2014 szeptember 10.   haon
Debrecen - A polgármesteri hivatal adóügyi osztálya arra hívja fel az érintettek figyelmét, hogy a helyi iparűzési adó, az építményadó és a gépjárműadó második féléves részletét 2014. szeptember 15-ig lehet késedelmi pótlék nélkül megfizetni.