Családi pótlék

Megtagadhatják a családi pótlék kifizetését a britek az uniós munkavállalók máshol élő gyerekei után
2016 június 15.   ProfitLine
A brit hatóságoknak jogukban áll megtagadni, hogy családi támogatást fizessenek az európai uniós társállamokból érkezett munkavállalók nem Nagy-Britanniában élő gyerekei után - mondta ki keddi ítéletében az Európai Unió Bírósága.
Megtagadhatják a britek a családi pótlékot az EU-s gyerekektől
2016 június 14.   Portfolio.hu
A brit hatóságoknak jogukban áll megtagadni, hogy családi támogatást fizessenek az európai uniós társállamokból érkezett munkavállalók nem Nagy-Britanniában élő gyerekei után - mondta ki keddi...
Gond lehet az Angliában dolgozók családi pótlékjával
2016 június 14.   ma.hu
A brit hatóságoknak jogukban áll megtagadni, hogy családi támogatást fizessenek az európai uniós társállamokból érkezett munkavállalók nem Nagy-Britanniában élő gyerekei után.
A brit hatóságok megtagadhatják a családi pótlék fizetését az uniós munkavállalók máshol élő gyerekei után
2016 június 14.   Gazdasagportal
A brit hatóságoknak jogukban áll megtagadni, hogy családi támogatást fizessenek az európai uniós társállamokból érkezett munkavállalók nem Nagy-Britanniában élő gyerekei után – mondta ki keddi ítéletében az Európai Unió Bírósága. Az ügy előzménye, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Nagy-Britannia ellen, mert meglátása szerint hátrányos megkülönböztetésnek számít és…
Másfél milliót vett fel az elhunyt gyereke után
2016 június 8.   haon
Szerep - Felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség azzal a szerepi nővel szemben, aki éveken át jogosulatlanul vett fel családi pótlékot egy korábban elhunyt gyermeke után.
Megmenthették volna a bajba jutott adósok felét a kilakoltatástól
2016 június 6.   vg.hu
A családi pótlék 20 százalékos emelésétől a különadók eltörlésén és a devizahitelesek megmentésén át a 2,5 százalékos nyugdíjemelésig tart azoknak a tennivalóknak a listája, amelyeket rendezni lehetett volna a költségvetési vitában elosztogatott milliárdokból.
Hét ügy, amelyre jobb lett volna költeni
2016 június 6.   vg.hu
A családi pótlék 20 százalékos emelésétől a különadók eltörlésén és a devizahitelesek megmentésén át a 2,5 százalékos nyugdíjemelésig tart azoknak a tennivalóknak a listája, amelyeket rendezni lehetett volna a költségvetési vitában elosztogatott milliárdokból.
Ezért bukta el 170 szülő a családi pótlékot
2016 június 3.   Pénzcentrum
Jelentősen csökkent a hiányzások száma az óvodákban....
Bejött a szigor az óvodában
2016 június 3.   gondola.hu
Sikeresnek nevezi a kötelező óvodáztatáshoz kötött családi pótlék rendszerét pénteki számában a Magyar Idők
Amióta elveszik miatta a családi pótlékot, töredékére esett az óvodai hiányzások száma
2016 június 3.   FigyelőNet
Az idei első negyedévben csak 170 családot büntettek.
Bevált a szigorítás – leszoktak a szülők az óvodai hiányzásokról
2016 június 3.   NLCafe
Töredékére esett az igazolatlan óvodai hiányzások száma annak bevezetése nyomán, hogy ugrik a családi pótlék, ha nem jár a gyerek oviba. Az ország 7 régiójából a nyugat-dunántúli végzett a legjobb helyen. Forrás: Nők Lapja Café: Bevált a szigorítás – leszoktak a szülők az óvodai hiányzásokról
Töredékére esett az igazolatlan óvodai hiányzások száma
2016 június 3.   mfor.hu
Abszolút sikeresnek nevezi a kötelező óvodáztatáshoz kötött családi pótlék rendszerét pénteki számában a Magyar Idők. A lap a Központi Statisztikai Hivatal tavalyi nevelési évre vonatkozó adataira hivatkozva azt írja, hogy január óta az igazolatlan hiányzások száma töredékére esett vissza.
Magyar Idők: Leszoktatta az állam a szülőket az óvodai lógásról
2016 június 3.   hvg.hu
Az óvodáztatáshoz kötött családi pótlék megtette a hatását a kormányközeli lap szerint. Míg idén az első negyedévben csak 170 szülőnél kellett szüneteltetni a támogatást a 20 napot meghaladó igazolatlan távolmaradás miatt, addig tavaly az ilyen hiányzások száma még meghaladta a 14 ezret.
Alig hiányoznak a gyerekek az óvodából
2016 június 3.   origo.hu
Abszolút sikeresnek nevezi a kötelező óvodáztatáshoz kötött családi pótlék rendszerét pénteki számában a Magyar Idők. A lap a Központi Statisztikai Hivatal tavalyi nevelési évre vonatkozó adataira hivatkozva azt írja, hogy január óta az igazolatlan hiányzások száma töredékére esett vissza.
Munka rokkantsági, árvaellátás, családi pótlék és ápolási díj mellett
2016 június 1.   Adózóna
A sajátjogú nyugellátás, korhatár előtti ellátás vagy éppen a megváltozott munkaképességű ellátások melletti keresőtevékenység gyakran szóba kerül, ugyanakkor ritkábban foglalkozunk az említett, illetve az egyes szociális vagy családtámogatási ellátások melletti munkavégzés lehetőségeivel vagy éppen ezek együttes folyósításával, holott ilyen jellegű kérdések is gyakran érkeznek. A következőkben…
Emelnék a családi pótlékot
2016 május 30.   NLCafe
Előnyt adnának az egyszülős családban felnövő gyerekeknek – állt elő az LMP a gyereknap alkalmából. Forrás: Nők Lapja Café: Emelnék a családi pótlékot
Megemelnék a családi pótlékot és a gyest
2016 május 29.   Népszava
LMP: a kormány érdemben segítse az egyszülős családokat!
Ez nyolc éve ugyan annyi: jövőre sem nő a családi pótlék
2016 május 23.   Pénzcentrum
Egyre kevesebb állami támogatásban bízhatunk....
Már jövőre bevezetné az alapjövedelmet az LMP
2016 május 19.   hirado.hu
A gyerekek után 25 ezer forintot, a mostani családi pótlék csaknem dupláját, a felnőtteknek pedig legalább 50 ezer forintot garantálna a párt javaslata.
Ezermilliárdos megszorítás: reagált az NGM
2016 május 11.   vg.hu
A Start munkaprogramra, az árva-, az özvegyi, a rokkantsági és korhatár alatti ellátásokra, valamint a családi pótlékra is kevesebb jut az ideinél a 2017-es büdzsében. A költségvetési vita nyitányára megnéztük, hol spórol a kormány jövőre: itt az ezermilliárdos lefaragás.