Családi pótlék

Szlovák népvándorlás Németország felé
2014 szeptember 30.   HRportal
Becslések szerint több tízezer szlovák állampolgár dolgozik már Németországban. A munkalehetőség mellett a magas családi pótlék is vonzó lehet, írja a VG Online.
Állítólag jelentősen csökkent az igazolatlan iskolai hiányzások száma
2014 szeptember 28.   ma.hu
Életkortól, szociális helyzettől függetlenül felfüggesztik a családi pótlék utalását azoknak a szülőknek, akiknek gyermeke több mint 50 órát hiányzik igazolatlanul.
Nagyot csökkent az igazolatlan iskolai hiányzások száma
2014 szeptember 28.   NLCafe
Négy évvel ezelőtt döntött úgy a kormány, hogy a rendszeres iskoláztatáshoz köti a családi pótlék kifizetését.
Emiatt egyre kevesebb családtól vonják meg a családi pótlékot
2014 szeptember 28.   hirado.hu
Átlagosan mintegy 15 százalékkal mérséklődött az iskolákban az 50 órát meghaladó igazolatlan hiányzások száma az előző tanévben.
Kevesebbet lógnak a diákok: a pénz jó motiváció volt?
2014 szeptember 28.   privatbankar
Átlagosan mintegy 15 százalékkal csökkent az iskolákban az 50 órát meghaladó igazolatlan hiányzások száma a 2013-14-es tanévben az azt megelőzőhöz képest. A minisztérium szerint ez annak köszönhető, hogy az igazolatlanul sokat hiányzó diákok után megvonják a családi pótlékot.
Vádemelés uzsora miatt
2014 szeptember 25.   szon
Nádudvar – Ha megjött a családi pótlék, a segély, tartották a markukat a vádlottak.
Vádemelés uzsora miatt
2014 szeptember 25.   haon
Nádudvar – Ha megjött a családi pótlék, a segély, tartották a markukat a vádlottak.
Akár a nyugdíj is jöhetne így, sőt, a családi pótlék is
2014 szeptember 20.   Pénzcentrum
Jönnek a prepaid, azaz az előrefizetett, "feltöltős" bankkártyák!...
Németországban él, de gyerekeit itthon hagyta? Kap 400 eurót!
2014 szeptember 16.   hvg.hu
Németországban azon uniós munkavállalóknakis jár a családi pótlék, akik gyermekeiket otthon hagyták. Ez egészen busás összeg is lehet magyar szemmel, hiszen két gyerek után közel 120 ezer forintnyi juttatást lehet kérni. Ráadásul négy évre visszamenőleg is jár a pénz. A német támogatásra egyre több ott dolgozó kelet-európai vendégmunkás harap rá, a támogatásra utazókat igyekeznek kiszűrni a…
Szociopoly - Interaktív színházi társasjátékot indít a Szputnyik
2014 szeptember 4.   szinhaz.hu
Fábián Gábor és Pass Andrea a Szputnyik Hajózási Társaságon belül, de egy külön csapatot alkotva indítják el a Mentőcsónak Egység munkáját, amely ebben az évadban olyan aktuális társadalmi problémákat vizsgál, mint a magyarországi mélyszegénység, az előítéletesség, a rasszizmus, és ami mindezekből következik, a kivándorlás problematikája is. Az első állomás a Szociopoly. A Szputnyik Hajózási…
A munkáltatók idén is adhatnak iskolakezdési támogatást - Gyermekenként 30 450 forinttal segíthető a munkavállaló
2014 augusztus 28.   Jogi Fórum
A munkáltatók idén is adhatnak iskolakezdési támogatást - ami több mint 30 ezer forintos anyagi segítséget jelent -, amelyet az alkalmazottak a közoktatásban tanuló gyermekek után kaphatják meg utalvány formájában - tájékoztatott facebook oldalán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A közlemény szerint 30 450 forint adható gyermekenként a munkavállalónak iskolakezdési támogatás címen az idén. Ez a…
Iskolakezdési támogatást adhatnak a munkáltatók
2014 augusztus 28.   origo.hu
Gyermekenként 30.450 forint iskolakezdési támogatást adhatnak a munkáltatók dolgozóiknak 2014-ben. A támogatás béren kívüli juttatásnak minősül, minden olyan szülő megkaphatja, aki családi pótlékra jogosult - tájékoztat a NAV.
Iskolakezdési támogatás: 30 ezer forint a munkáltatótól
2014 augusztus 28.   Népszava
Annak jár, aki családi pótlékra jogosult.
Tb-ellátások, kedvezmények és kötelezettségek középiskola után
2014 augusztus 6.   Adózóna
A középiskola befejezését követően a családi pótlék, a családi kedvezmény, az egészségügyi ellátások és a kedvezményekre jogosító diákigazolvány szempontjából is új státuszt kapnak a fiatalok. Ismertetjük az ezzel kapcsolatos tudnivalókat.
Nem, idén nem lesz augusztusban két havi családi pótlék
2014 július 31.   vg.hu
Nem, idén nem lesz augusztusban két havi családi pótlék
2014 július 31.   vg.hu
Nem jár családi kedvezmény az érettségi után
2014 július 18.   Elemzésközpont
Az Szja törvény 29/A. § (3) bekezdése értelmében a családi kedvezmény (ideértve a Tbj. szerinti családi járulékkedvezményt is) egy-egy gyerek után fő szabályként addig jár a szülőnek, ameddig a gyermek után családi pótlékra (nevelési ellátásra, illetve iskoláztatási támogatásra) jogosult. tovább
Kivehetem a szabadságomat a gyed alatt?
2014 július 14.   HRportal
Második gyermekem 2013.06.18-án született, gyeden 2013. dec. 3.-tól vagyok vele. 2014. szept. 15.-én kezdi a bölcsödét, ettől a naptól terveztem kivenni a bent maradt szabadságomat, mely összesen az idei fél évre járóval együtt 24 nap. Ezt jeleztem a munkáltatómnak is (közalkalmazott vagyok), akik szóban jelezték nekem, hogy ha gyed mellett megyek vissza dolgozni, ezt nem tudom kivenni, csak majd…
Ön is kieshet a családi adókedvezményezettek köréből
2014 július 11.   mfor.hu
A családi adókedvezmény jogosultság a családi pótlékhoz van kötve, a középiskolai tanulmányok befejezése fontos mérföldkő. Mindenképpen oda kell erre figyelni, mert a jogtalan adókedvezmény igénybe vétele komoly fejfájással járhat később.
Egyértelműsítené a gyermekétkeztetés díjának szabályozását az ombudsman
2014 július 2.   orientpress
Székely László annak kapcsán indított vizsgálatot, hogy egy többgyermekes édesanyának, leadott nyilatkozata ellenére sem állapította meg az iskola az étkezési kedvezményt, mert nem csatolt a dokumentumhoz hatósági igazolást a családi pótlék folyósításáról.