Családi pótlék

Fidesz: csak a Gyurcsány-korszakban voltak szociális megszorítások
2015 január 24.   hirado.hu
"Gyurcsányék ugyanúgy hazudnak, mint régen", ugyanis nem szűnnek meg a szociális támogatások, és nem akad el a családi pótlék sem - írta a Fidesz.
Lázárék kapkodnak – márciustól elakadhat a családi pótlék
2015 január 22.   hvg.hu
Fél tucat államigazgatási teendő kerülhet át márciustól a területi szervektől a kerületi kormányhivatalokhoz úgy, hogy az érintett hivatalok erre nincsenek még felkészülve – írja a Figyelő.
Óvodába járáshoz kötik a családi pótlékot
2015 január 14.   mno.hu
Jövő januártól megvonhatják a családi pótlékot azoktól a szülőktől, akik nem járatják óvodába gyermekeiket – tudta meg a Napi Gazdaság az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Az iskolai támogatás feltételekhez kötése bevált, ezért alakítják át az óvodáztatási rendszert is.
Szerződésmódosítások a bevándorlás megfékezésére - Cameron beszámlot a brit kormány szigorítási terveiről
2015 január 5.   Jogi Fórum
Az Európai Unió szerződéseit is módosítani kell az EU-társállamokból érkezők nagy-britanniai bevándorlásának megfékezésére - mondta vasárnap a brit miniszterelnök. David Cameron a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette azt is, hogy a brit EU-tagságról általa megígért népszavazást a 2017 végében meghatározott határidőnél előbb is megtarthatják. Cameron a brit kormány…
Top 10 Ab-határozat 2014-ben
2015 január 5.   Jogi Fórum
Az Alkotmánybíróság 2014-ben számos nagy horderejű ügyben hozott döntést: így a töredékszavazatokról, a szövetkezeti hitelintézetekről vagy a devizahitel-szerződésekről. Emellett foglalkoztak az alkotmánybírák az élettársak családi pótlékával és a várandós nők felmondási védelmével is. - Az év tíz legjelentősebb alkotmánybírósági határozata. Az Alkotmánybíróság 10 legjelentősebb határozata…
Helló, 2015: így változik az életünk idén
2015 január 1.   NLCafe
Szigorodik a családi pótlék, fizetnek, ha házasodunk, jön a vasárnapi zárva tartás. Itt vannak a legfontosabb változások.
Majd az ovi elintézi: Finom ebéd, biztos segély
2014 december 30.   hvg.hu
A kormány előbb az óvodai menzát, majd az óvodába járáshoz kapcsolódó segélyezést, végül a teljes foglalkoztatási és szociális segélyezési rendszert megreformálja. 2015-ben kötelezővé válik az óvodáztatás, egy évvel később pedig a családi pótlék is csak akkor jár majd, ha a gyerek rendszeresen jár óvodába – az Emmi szerint ugyanis bevált az iskolába járáshoz kötött családi pótlék modellje. Ezzel…
Óvodalátogatáshoz kötött családi pótlék - 20 nap igazolatlan hiányzás esetén szüneteltetik a folyósítást
2014 december 19.   Jogi Fórum
Kötelező óvodába járáshoz köti a kormány a családi pótlék folyósítását 2016. január 1-jétől. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára ezt csütörtökön közölte a kormany.hu-val, a tárca pedig közleményben tájékoztatott. Novák Katalin kiemelte: 20 nap igazolatlan hiányzás esetén a családi pótlék folyósítását szüneteltetik. Az intézkedés által vélhetően az…
Tízezrektől eshetnek el családok, ha megszegik ezt a törvényt
2014 december 19.   Adózóna
Elveszíthetik a szülők a családi pótlékot, ha nem járatják óvodába a gyermekeiket – döntött az Országgyűlés. Jövő év szeptermber 1-jétől kötelező lesz óvodába járniuk azoknak a gyermekeknek, akik az adott év augusztus 31-éig betöltik a hároméves kort. Összefoglaltuk, mivel jár az igazolatlan mulasztás.
Balog Zoltán: óvodába kell járni a családi pótlékhoz
2014 december 19.   inforadio.hu
A kötelezővé tett óvodáztatáshoz köti a kormány a jövőben a családi pótlék kifizetését. Az emberi erőforrások minisztere az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: ugyanakkor nagyvonalúan kezelik majd a felmentési kérelmeket.
2016-tól óvodába járáshoz kötik a családi pótlékot
2014 december 19.   atv
2016 januárjától csak az kaphat családi pótlékot, akinek a gyereke óvodába jár, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Novák Katalin.
Kötelező óvodáztatáshoz köti a kormány a családi pótlékot
2014 december 19.   HRportal
Kötelező óvodáztatáshoz köti a Kormány a családi pótlékot 2016. január 1-től - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön.
Kötelező óvodába járáshoz köti a kormány a családi pótlékot 2016-tól
2014 december 19.   Stock portál
Kötelező óvodába járáshoz köti a kormány a családi pótlék folyósítását 2016. január 1-jétől. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára ezt csütörtökön közölte a kormany.hu-val, a tárca pedig közleményben tájékoztatta az MTI-t. Novák Katalin kiemelte: 20 nap igazolatlan hiányzás esetén a családi pótlék folyósítását szüneteltetik. Az intézkedés által…
Családi pótlék az oviért – nem áll el a tervtől a kormány
2014 december 18.   NLCafe
Kötelező óvodába járáshoz köti a kormány a családi pótlék folyósítását 2016. január 1-jétől.
Óvodáztatáshoz köti a családi pótlékot az állam
2014 december 18.   ProfitLine
Kötelező óvodáztatáshoz köti a kormány a családi pótlékot 2016. január 1-től- közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön a kormany.hu-val.
Nincs családi pótlék, ha a gyerek nem jár óvodába
2014 december 18.   mno.hu
Kötelező óvodába járáshoz köti a kormány a családi pótlék folyósítását 2016. január 1-jétől.
Családi pótlék: csak ezzel a feltétellel jár majd
2014 december 18.   Pénzcentrum
Kötelező óvodáztatáshoz kötik a családi pótlékot 2016. január 1-től....
Kötelező óvodába járáshoz köti a kormány a családi pótlékot 2016-tól
2014 december 18.   inforadio.hu
Kötelező óvodába járáshoz köti a kormány a családi pótlék folyósítását 2016. január 1-jétől.
Kötelező óvodába járáshoz kötik a családi pótlékot 2016-tól
2014 december 18.   NetHírlap
Forrás: Híradó
Óvodáztatáshoz kötött családi pótlék
2014 december 18.   orientpress
Kötelező óvodáztatáshoz köti a kormány a családi pótlékot 2016. január 1-től- közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön. Novák Katalin kiemelte: 20 nap igazolatlan hiányzás esetén a családi pótlék folyósítását szüneteltetik. Az intézkedés által vélhetően az óvodákban is csökken majd az igazolatlan hiányzások száma - áll az…