Családi pótlék

Nem kapnak tovább családi pótlékot az osztrák vendégmunkások?
2015 június 21.   ma.hu
Román tiltakozás a családi pótlék uniós reformját sürgető osztrák kezdeményezés ellen.
Román tiltakozás a családi pótlék uniós reformját sürgető kezdeményezés ellen
2015 június 21.   hirado.hu
Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter a külföldieknek juttatott szociális szolgáltatások - például a családi pótlék - uniós szintű reformját sürgette.
Titlakoznak a románok a családi pótlék miatt
2015 június 21.   Blikk.hu
Szociális turizmus: Bécs London mellé áll
2015 június 15.   HRportal
A külföldieknek, mások mellett Ausztriában dolgozó magyar alkalmazottaknak juttatott szociális szolgáltatások, például a családi pótlék európai uniós szintű reformját sürgeti Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter - derül ki a Kronen Zeitung című osztrák lap vasárnapi számából.
A családi pótlék uniós szintű reformját sürgetik
2015 június 15.   orientpress
A külföldieknek, mások mellett Ausztriában dolgozó magyar alkalmazottaknak juttatott szociális szolgáltatások, például a családi pótlék európai uniós szintű reformját sürgeti Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter - derül ki a Kronen Zeitung című osztrák lap vasárnapi számából.
A külföldieknek juttatott családi pótlék európai uniós szintű reformját sürgetik
2015 június 15.   ProfitLine
A külföldieknek, mások mellett Ausztriában dolgozó magyar alkalmazottaknak juttatott szociális szolgáltatások, például a családi pótlék európai uniós szintű reformját sürgeti Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter – derül ki a Kronen Zeitung című osztrák lap vasárnapi számából.
Gyed extra, nagymama nyugdíj, családi otthonteremtési kedvezmény - Beszélgetés Novák Katalin államtitkárra
2015 június 10.   Jogi Fórum
A három év alatti gyerekek napközbeni elhelyezésének újabb lehetőségeiről készít javaslatot a kormány számára az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága. Novák Katalin államtitkár az MTI-nek adott interjújában azt mondta, a cél egy rugalmasabb, többszereplős rendszer kialakítása, hogy ne csak a bölcsődékben, hanem magán-, családi-, vagy éppen munkahelyeken…
Igényelhető az útdíjkompenzáció
2015 május 29.   orientpress
2015. április 1-jén lépett hatályba az útdíjfizetési kompenzáció szabályairól szóló kormányrendelet. A kompenzációt a négy vagy több gyermek után családi pótlékban részesülő vagy mozgáskorlátozott parkolási igazolvánnyal rendelkező autósok kaphatják. A jogosultak a D2 és D1 kategóriák díjai közti különbséget igényelhetik vissza a járási hivataloknál, az okmányirodákban és a kormányablakoknál.
A nap grafikonja: miért nem emelik a családi pótlékot?
2015 május 27.   privatbankar
A GDP több mint másfél százalékával jut kevesebb társadalombiztosítási és jóléti szolgáltatásokra, mint 2008-ban.
Plasztikai műtétre költötte a családi pótlékot az anya
2015 május 27.   Blikk.hu
Workington – Andrea Dalzell (48) összespórolta a milliókat!
Elvették a családi pótlékot a lógós diákok szüleitől
2015 május 26.   mno.hu
5600 családtól vonták meg tavaly a családi pótlékot, amiért gyerekük nem járt rendesen iskolába.
A budapesti gimnazisták lógnak a legtöbbet
2015 május 26.   NLCafe
Borsodban és Budapesten hiányoznak igazolatlanul a legtöbbet a diákok. Az adatok ugyanakkor csökkenő tendenciát mutatnak, köszönhetően a családi pótlék megvonására vonatkozó szabályoknak. Forrás: Nők Lapja Café: A budapesti gimnazisták lógnak a legtöbbet
Több mint ötezer lógós diák családja esett el a családi pótléktól
2015 május 26.   vs.hu
A legtöbb általános iskolás diák Borsodban, a legtöbb szakközépiskolás és gimnazista pedig Budapesten hiányzik igazolatlanul a tanórákról.
Több mint ötezer családtól vették el a családi pótlékot
2015 május 26.   origo.hu
A legtöbb általános iskolás diák Borsodban, a legtöbb szakközépiskolás és gimnazista pedig Budapesten hiányzik igazolatlanul a tanórákról; az iskolakerülők száma öt év alatt a felére apadt. Tavaly több mint ötezer családtól vették el a hiányzások miatt a családi pótlékot.
Hétmilliárd forinttal kevesebb jut a családi pótlékra
2015 május 21.   mno.hu
Sokkal több pénzt költ a kormány jövőre gyedre, gyesre és gyermekétkeztetésre, további adókedvezményt kapnak a kétgyermekes családok. Hétmilliárd forinttal kevesebb jut azonban családi pótlékra, félmilliárd forinttal csökken a nagycsaládosoknak járó gyermeknevelési keret, és tovább apad a szociális és gyermekvédelmi intézményrendszer büdzséje is.
Az anyáknak soha nem ér véget a munkaidejük
2015 május 4.   HRportal
Az ellenzéki pártok szerint nehéz helyzetben vannak a magyar édesanyák és további intézkedéseket követelnek. Az LMP például a következőket: rugalmas munkavállalás biztosítását, a családi napközik támogatását, a bölcsődeprogram felgyorsítását, a családi pótlék és a gyes összegének növelését.
Jön a kötelező óvoda
2015 április 27.   Hetek
Idén szeptember 1-től bevezetik a három éves kortól kötelező óvodáztatást, s 2016. januártól a családi pótlék folyósítását is a gyerekekek óvodába járásától teszik függővé. Az intézkedés elvileg a hátrányos helyzetű gyermekek korai fejlesztését célozná, de ehhez nincs elég férőhely, sem elég szakember.
Nem emeli a kormány a Gyes és a családi pótlék mértékét
2015 április 22.   vs.hu
Ezt a választ kapta Szabó Tímea a család- és ifjúságügyért felelős államtitkártól.
Ha nincs magyarázat a hiányzásra, akkor vehetik el a családi pótlékot
2015 április 14.   NLCafe
Januártól már nemcsak az iskolai, hanem az igazolatlan óvodai hiányzások után is megvonhatják a családi pótlékot. De csak akkor, ha a szülőnek nincs magyarázata. Forrás: Nők Lapja Café: Ha nincs magyarázat a hiányzásra, akkor vehetik el a családi pótlékot
Ajánlatos lesz beadatni a védőoltást Ausztráliában
2015 április 12.   mno.hu
Eleshetnek a családi pótlékoktól azok a szülők, akik megtagadják gyerekeik beoltatását.