Családi pótlék

Nem jár családi kedvezmény az érettségi után
2014 július 18.   Elemzésközpont
Az Szja törvény 29/A. § (3) bekezdése értelmében a családi kedvezmény (ideértve a Tbj. szerinti családi járulékkedvezményt is) egy-egy gyerek után fő szabályként addig jár a szülőnek, ameddig a gyermek után családi pótlékra (nevelési ellátásra, illetve iskoláztatási támogatásra) jogosult. tovább
Kivehetem a szabadságomat a gyed alatt?
2014 július 14.   HRportal
Második gyermekem 2013.06.18-án született, gyeden 2013. dec. 3.-tól vagyok vele. 2014. szept. 15.-én kezdi a bölcsödét, ettől a naptól terveztem kivenni a bent maradt szabadságomat, mely összesen az idei fél évre járóval együtt 24 nap. Ezt jeleztem a munkáltatómnak is (közalkalmazott vagyok), akik szóban jelezték nekem, hogy ha gyed mellett megyek vissza dolgozni, ezt nem tudom kivenni, csak majd…
Ön is kieshet a családi adókedvezményezettek köréből
2014 július 11.   mfor.hu
A családi adókedvezmény jogosultság a családi pótlékhoz van kötve, a középiskolai tanulmányok befejezése fontos mérföldkő. Mindenképpen oda kell erre figyelni, mert a jogtalan adókedvezmény igénybe vétele komoly fejfájással járhat később.
Egyértelműsítené a gyermekétkeztetés díjának szabályozását az ombudsman
2014 július 2.   orientpress
Székely László annak kapcsán indított vizsgálatot, hogy egy többgyermekes édesanyának, leadott nyilatkozata ellenére sem állapította meg az iskola az étkezési kedvezményt, mert nem csatolt a dokumentumhoz hatósági igazolást a családi pótlék folyósításáról.
Válaszd a KIMI-t! - Felvételt hirdetnek fiataloknak
2014 június 27.   szinhaz.hu
A Keleti István Művészeti Iskola (KIMI) felvételt hirdet gyakorlatos színész szakára 18-21 éves korú érettségizett fiataloknak! „MENJETEK, KÉSZÜLJETEK!” (William Shakespeare: Hamlet) A Keleti István Művészeti Iskola felhívása: Az iskola a 2014/15-ös tanévben színész és bábszínész szakirányt indít 2+1 éves képzési formában, melyek szakmai programjait kiváló művészek és elismert drámatanárok…
Egyszülős családok: a barátnőim sem érnek rá a gondjaimmal foglalkozni
2014 június 19.   NLCafe
Miközben az egyszülős családok száma évről évre növekszik, ez az a réteg, amelyik egyáltalán nem kap semmilyen társadalmi segítséget. Az egyedülálló édesanyák és édesapák összesen ezer (!) forinttal megnövelt családi pótlékra számíthatnak, és lelki támogatásuk is csak esetleges. Holott a nehézségeik embert próbálóak!
Féltette a családi pótlékot, megfenyegette a tanárt
2014 június 11.   mno.hu
Gyorsított eljárásban jogerősen egy év hat hónap, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Debreceni Járásbíróság egy asszonyt, aki megfenyegetett egy pedagógust.
Félt, hogy nem lesz családi pótlék, megfenyegette lánya tanárát egy anya
2014 június 11.   hvg.hu
Megfenyegetett egy pedagógust egy nő, aki szerette volna, ha az iskolai nyilvántartásban lányának ne legyen igazolatlan hiányzása, attól félt ugyanis, hogy emiatt elveszíti a családi pótlékot. A tanár végül nem igazolta a hiányzást.
Merkel: az EU nem szociális unió
2014 május 22.   Bumm.sk
Angela Merkel a Passauer Neue Presse című bajor lapban megjelent interjúban leszögezte: "nem akarunk Hartz IV segélyt (a munkanélküli ellátás leggyakoribb formáját jelentő juttatást) adni azoknak az uniós állampolgároknak, akik csak a munkakeresés céljából tartózkodnak Németországban. Az EU nem szociális unió." A családi pótlékkal más a helyzet, hiszen az Európai Unió Bírósága egy "teljesen…
Alkotmánybíróság: hegyen-völgyön át!
2014 május 18.   gondola.hu
Alaptörvény-ellenes a családi pótlék összegében a megkülönböztetés! Megsemmisítették a Kúria ítéletét is!
Élettársak a pácban: sokszorozódnak a gyermeket nevelők hátrányai
2014 május 12.   Adózóna
Mennyit ér a gyermek az államnak, ha házastársak nevelik, és mennyit, ha élettársak? Az Alkotmánybíróság minap hozott határozata szerint alaptörvény-ellenes a családi pótlék összegében a megkülönböztetés. Az élettársak hátrányt szenvednek más juttatásoknál is.
Családi pótlék élettársi kapcsolatban: javaslat a hátrány megszüntetésére
2014 május 9.   Adózóna
A családok közötti megkülönböztetés megszüntetéséről szükséges törvénymódosításról címmel törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek Szabó Tímea független képviselő.
Soltész: Az Ab döntése feladatot ró ránk
2014 május 8.   mno.hu
Vizsgálja az Emberi Erőforrások Minisztériuma az alkotmánybírósági döntést, és amennyiben az szükséges, támogatja a családtámogatási törvény módosítását – mondta Soltész Miklós arra reagálva, hogy az Ab hétfőn megállapította: alkotmányellenes a családi pótlék szabályozása.
Együtt-PM: ne tegyenek különbséget a házastársak és az élettársak által nevelt gyerekek között
2014 május 8.   hirado.hu
Szabó Tímea módosító javaslatot nyújtott be arra fvonatkozóan, hogy az élettársak által nevelt gyermekek után ugyanannyi családi pótlék járjon, mint a házastársak által neveltek után.
Együtt-PM: ne tegyenek különbséget a házastársak és az élettársak által nevelt gyerekek között!
2014 május 8.   HRportal
Szabó Tímea módosító javaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy az élettársak által nevelt gyermekek után ugyanannyi családi pótlék járjon, mint a házastársak által neveltek után. Ezt az Együtt-PM-es független képviselő közölte az MTI-vel csütörtökön.
Együtt-PM: ne tegyenek különbséget a házastársak és az élettársak által nevelt gyerekek között!
2014 május 8.   boon
Budapest, 2014. május 8., csütörtök (MTI) – Szabó Tímea módosító javaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy az élettársak által nevelt gyermekek után ugyanannyi családi pótlék járjon, mint a házastársak által neveltek után. Ezt az Együtt-PM-es független képviselő közölte az MTI-vel csütörtökön.
Együtt-PM: ne tegyenek különbséget a házastársak és az élettársak által nevelt gyerekek között!
2014 május 8.   Hír 3
Szabó Tímea módosító javaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy az élettársak által nevelt gyermekek után ugyanannyi családi pótlék járjon, mint a házastársak által neveltek után. Ezt az Együtt-PM-es független képviselő közölte az MTI-vel csütörtökön.
Már most magas a hiány
2014 május 7.   168 óra
Az egész évre tervezett hiány 96 százalékát már „teljesítette” a kormány. A deficit növekedésének üteme gyorsult áprilisban, holott meg kellett volna állnia. A szaktárca magyarázkodik, szerintük nincs gond, csak az idén május elseje előtt fizették ki a családi pótlékot.
MSZP: a Fidesznek most már papírja van arról, hogy gyermekeket lopott meg
2014 május 7.   hirado.hu
Bangóné Borbély Ildikó képviselő az Alkotmánybíróság családi pótlékkal kapcsolatos döntését értékelte.
MSZP: a Fidesznek most már papírja van arról, hogy gyermekeket lopott meg
2014 május 7.   boon
Budapest, 2014. május 7., szerda (MTI) - Az MSZP szerint a Fidesznek most már papírja van arról, hogy gyermekeket lopott meg. Így értékelte Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője az Alkotmánybíróság (Ab) családi pótlékkal kapcsolatos döntését szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.