Infláció

Élre tört az eurózóna
2016 május 1.   vg.hu
Váratlanul jó GDP-mutatónak örülhettek az eurózóna döntéshozói, az inflációs adat viszont még aggaszthatja az EKB-t.
Ukrajna: kezd hatni a gyógyszer
2016 május 1.   Napi Online
Elemzők szerint két év után áprilisban először lehetett egyszámjegyű az infláció Ukrajnában. A Reuters által megkérdezett elemzők konszenzusa szerint a fogyasztói áremelkedés 7,4 százalék volt áprilisban ... ...
30 százalékkal emelték a minimálbért Venezuelában
2016 május 1.   mfor.hu
A három számjegyű inflációra tekintettel helyi idő szerint szombaton harminc százalékkal megemelték a minimálbért Venezuelában.
Venezuelában 12. alkalommal emelték a minimálbért, az infláció a fellegekben jár
2016 május 1.   atv
A három számjegyű inflációra tekintettel helyi idő szerint szombaton harminc százalékkal megemelték a minimálbért Venezuelában.
Harminc százalékos minimálbér emelés és három számjegyű infláció Venezuelában
2016 május 1.   hvg.hu
A három számjegyű inflációra tekintettel helyi idő szerint szombaton harminc százalékkal megemelték a minimálbért Venezuelában.
Óriási minimálbér-emelés Venezuelában
2016 május 1.   hirado.hu
A három számjegyű inflációra tekintettel helyi idő szerint szombaton harminc százalékkal megemelték a minimálbért Venezuelában.
Venezuelában 3500 forintot ér a minimálbér
2016 május 1.   origo.hu
A három számjegyű inflációra tekintettel harminc százalékkal megemelték a minimálbért Venezuelában. Így havonta 15 051 bolivárra emelkedik, amely nominálisan mintegy 400 ezer forintnak felel meg, azonban feketepiaci értékén számolva mindössze 3500 forintot ér.
Jókora minimálbér-emelés volt Venezuelában, ahol összeomlott a gazdaság
2016 május 1.   FigyelőNet
Az elnök magát fényezi, de azt már elfelejti hozzátenni, hogy közben háromszámjegyű az infláció.
Pedig milliókat is kereshetnének a tanárok
2016 április 30.   mno.hu
Egy átlagos tanár béréből kényelmes jómódban élhetett az egész család, még cselédet is tarthattak az Osztrák–Magyar Monarchia alatt vagy a két világégés között. Csapást mértek ugyan az úri jólétre Trianon és a világháborús inflációk, de a kaput a szovjet megszállás és a kommunizmus tette be. Így lettek tanár urakból a nép napszámosai, az úri fizetésből napszámosbér. Rendkívül tudománytalanul…
A nap grafikonja: úgy lettek olcsóbbak a gyógyszerek, hogy drágultak
2016 április 30.   privatbankar
Öt év alatt több mint tízmilliárd forint maradt a betegek zsebében a gyógyszerkassza átalakítása miatt – mondta az államtitkár. Két év alatt több lépcsőben 760 gyógyszer ára lett alacsonyabb a vaklicitek következtében. Hogy más okokból mennyié lett több, arról nem beszélt. Valójában azonban infláció felett emelkedett a gyógyszerek fogyasztói átlagára.
Üzlet képekben: Az ország, ahol nem illik hajat szárítani
2016 április 30.   mfor.hu
Venezuela gazdasága a csőd szélén táncol, az infláció 700 százalék feletti, az áruhiány pedig háborús állapotokat idéz. A legfrissebb hírek szerint akár két napra is csökkenthetik a munkaidőt az áramhiány miatt.
Nincs szükség további kamatcsökkentésre?
2016 április 30.   privatbankar
Jelenleg nincs szükség az irányadó kamatok további csökkentésére, ez csak akkor jöhet szóba, ha az inflációs kilátások kifejezetten romlanak, amivel azonban a közeljövőben nem kell számolni - véli az Európai Központi Bank (EKB) vezető közgazdásza.
Százezrek vonultak utcára Argentínában
2016 április 30.   mno.hu
Több százezren vonultak utcára Argentínában helyi idő szerint péntek este az infláció mértéke és az elbocsátások magas száma miatti tiltakozásul. A szervezők becslései szerint csaknem 350 ezren vettek részt a demonstrációkon.
Több százezren tüntettek Argentínában
2016 április 30.   origo.hu
Több százezren vonultak utcára Argentínában péntek este a magas infláció és az elbocsátások miatt tiltakozva. A szervezők becslése szerint csaknem 350 ezren vettek részt a demonstrációkon.
Száguld az arany, rosszkedvűek a részvénypiacok
2016 április 29.   privatbankar
A tőzsdei klímát főleg az lombozhatta le, hogy megint kamatemelést valószínűsítenek az USA-ban, mivel a vártnál magasabb lett az infláció. A dollár nagyot gyengült ismét, az arany száguld, az olaj már csak szenved. A BUX minimális pluszban tudott végezni, a forint kissé gyengült.
Itt az idő megállni a kamatvágásokkal az EKB főközgazdásza szerint
2016 április 29.   Portfolio.hu
Jelenleg nincs szükség az irányadó kamatok további csökkentésére, ez csak akkor jöhet szóba, ha az inflációs kilátások kifejezetten romlanak, amivel azonban a közeljövőben nem kell számolni - jelezte...
Visszatért a negatív infláció az eurózónába
2016 április 29.   vg.hu
Megtette a hatását az energiaárak zuhanása: a márciusi 0,0 százalék után áprilisban már negatív inflációt mértek az eurózónában.
Ismét negatív az infláció az eurózónában
2016 április 29.   Portfolio.hu
Az Eurostat előzetes becslései szerint áprilisban éves alapon 0,2%-kal csökkentek a fogyasztói árak az euróövezetben. A márciusi stagnálást követően az infláció újra visszatért a negatív tartományba,...
Piaci  körkép: EU, USA, Távol-Kelet
2016 április 29.   Elemzésközpont
Az alábbi cikkben az erstemarket.hu oldalról összegyűjtött információkat közöljük: Habár az amerikai GDP növekedés nagyobb mértékben esett vissza (0,5%), mint várták (0,7%), az ún. mag PCE „infláció” 1,3 százalékról 2,1 százalékra ugrott, pedig a várakozás is ambiciózus volt a maga 1,9 százalékos értékével. A Fed alapvetően a PCE-t figyeli, és ez a nagy ugrás azt sugallja, hogy lépnie kéne a…
Mínuszban a német infláció
2016 április 29.   vg.hu
Ismét negatív előjel került a német infláció elé, három hónap óta először: áprilisban az előző hónaphoz képest 0,2 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak a Destatis előzetes adatai szerint, e...