Infláció

Sikerült megőrizni a nyugdíjak reálértékét
2015 április 28.   Stock portál
Évről évre a tervezett infláció mértékével megegyezően növekszik a nyugdíj, így az emeléssel sikerült megőrizni a nyugdíjak reálértékét – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára hétfőn Zalaegerszegen, a Zala Megyei Idősügyi Tanács ülésén. Fűrész Tünde emlékeztetett: a kormány 2010-ben vállalta a nyugdíjak reálértékének…
Bolondozik velünk a forint, kilőtt az arany és a Richter
2015 április 27.   privatbankar
Furcsa dolgokat művelt manapság a forint, miután pénteken felugrott az euró 303,70 forintra, hétfőn ismét kőként hullott vissza 300 alá. A szakember szerint szerdáig, a Fed-ülésig ideges, volatilis kereskedés várható. A nemesfémek megtáltosodtak, ahogy egyre többet hallani inflációs veszélyről. A Richter új gyógyszeréről jó hír érkezett.
Emmi: sikerült megőrizni a nyugdíjak reálértékét
2015 április 27.   orientpress
Évről évre a tervezett infláció mértékével megegyezően növekszik a nyugdíj, így az emeléssel sikerült megőrizni a nyugdíjak reálértékét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára hétfőn Zalaegerszegen, a Zala Megyei Idősügyi Tanács ülésén.
Emmi: sikerült megőrizni a nyugdíjak reálértékét
2015 április 27.   boon
Zalaegerszeg, 2015. április 27., hétfő (MTI) - Évről évre a tervezett infláció mértékével megegyezően növekszik a nyugdíj, így az emeléssel sikerült megőrizni a nyugdíjak reálértékét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára hétfőn Zalaegerszegen, a Zala Megyei Idősügyi Tanács ülésén.
135 ezer nő ment nyugdíjban 40 év munkaviszony után
2015 április 27.   mfor.hu
Évről évre a tervezett infláció mértékével megegyezően növekszik a nyugdíj, így az emeléssel sikerült megőrizni a nyugdíjak reálértékét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára hétfőn Zalaegerszegen, a Zala Megyei Idősügyi Tanács ülésén.
Emmi: sikerült megőrizni a nyugdíjak reálértékét
2015 április 27.   ma.hu
Évről évre a tervezett infláció mértékével megegyezően növekszik a nyugdíj, így az emeléssel sikerült megőrizni a nyugdíjak reálértékét.
Emmi: sikerült megőrizni a nyugdíjak reálértékét
2015 április 27.   vg.hu
Évről évre a tervezett infláció mértékével megegyezően növekszik a nyugdíj, így az emeléssel sikerült megőrizni a nyugdíjak reálértékét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára ma Zalaegerszegen, a Zala Megyei Idősügyi Tanács ülésén.
Defláció? Ugyan, hol van az már - hasít az olajár
2015 április 27.   privatbankar
Tavaly év végén, idén év elején eluralkodott a deflációtól való rettegés, miközben évtizedekig az inflációtól rettegtünk. Igen ám, de azóta ismét égbe megy az olajár, ha ez így marad, hozza magával az inflációt. Mi lesz akkor a kamatokkal, a pénznyomtatással, és az erre épülő tőzsdei hosszal?
Negyedik hónapja stagnál a konjunktúraindex
2015 április 27.   Népszava
A fogyasztók inflációs várakozása erősebb lett.
Forex: forint technikai elemzés, árfolyam elemzés 04-23
2015 április 23.   Elemzésközpont
- Az arany 1.188 dollárig esett, ami egy hetes minimumot jelent - Újra a gyengülés irányába fordult a hazai fizetőeszköz, 300 felett járt az EURHUF reggel - Az orosz gazdaságfejlesztési miniszter szerint idén átlagosan 15,7% lehet az infláció tovább
Akár 1,4 százalékig is mérséklődhet az alapkamat
2015 április 22.   gondola.hu
Lentner Csaba úgy látja, hogy a magyar gazdaságban még bőven benne van egy 40 bázispontos csökkentés, hiszen stabil a gazdaság, csökken az infláció és pluszban van a fizetési mérleg.
Jövőre 15 százalékra csökken a szja-kulcs
2015 április 22.   orientpress
Jövőre 16-ról 15 százalékra csökkenhet az szja-kulcs, és 27-ről 5 százalékra mérséklődhet a sertés tőkehús áfája - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter, miután tájékoztatta a Fidesz-KDNP-frakció elnökségét a jövő évi költségvetés tervezéséről. Varga Mihály elmondta azt is, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium a 2016-os büdzsé tervezésekor 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel, 1,8-2 százalékos…
Folytatódik a kamatcsökkentés
2015 április 22.   vg.hu
Újabb 15 bázisponttal csökkentette az irányadó kamatszintet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa, így új történelmi mélypontra, 1,8 százalékra süllyedt a ráta. Elemzők szerint az MNB-nek gyengítenie kell a forintot – további kamatvágásokkal –, hogy inflációt gerjesszen. A ciklust azonban több tényező is befolyásolhatja
MNB: folytatódhat a kamatcsökkentés
2015 április 21.   mfor.hu
A monetáris tanács szerint az óvatos kamatcsökkentés mindaddig folytatódhat, amíg az a középtávú inflációs cél elérését támogatja.
Matolcsyék szembeszállnak a forint erősödésével: Jönnek még kamatvágások
2015 április 21.   vg.hu
Újabb 15 bázisponttal csökkentette az irányadó kamatszintet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa, így új történelmi mélypontra, 1,8 százalékra süllyedt a ráta. Elemzők szerint az MNB-nek gyengítenie kell a forintot – további kamatvágásokkal –, hogy inflációt gerjesszen. A ciklust azonban több tényező is befolyásolhatja.
Kamatdöntés – Monetáris tanács: folytatódhat a kamatcsökkentés
2015 április 21.   boon
Budapest, 2015. április 21., kedd (MTI) - A monetáris tanács szerint az óvatos kamatcsökkentés mindaddig folytatódhat, amíg az a középtávú inflációs cél elérését támogatja.
Folytatódhat a kamatcsökkentés
2015 április 21.   orientpress
A várakozásoknak megfelelően ismét 15 bázisponttal csökkentette az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa kedden, amely így újabb történelmi mélypontra, 1,80 százalékra mérséklődött. A tanács szerint az óvatos kamatcsökkentés mindaddig folytatódhat, amíg az a középtávú inflációs cél elérését támogatja.
Kamatdöntés – Elemzők szerint további kamatcsökkentések várhatók
2015 április 21.   Stock portál
Elemzők szerint megfelelt a piaci várakozásoknak a jegybank 15 bázispontos keddi kamatcsökkentése, és további hasonló lépésekkel várhatóan 1,5 százalékig csökkenhet az alapkamat. Németh Dávid, a K and H vezető elemzője szerint egyértelműen erre számított a piac, az elmúlt időszakban a forint árfolyama erősödött, kedvező volt a nemzetközi környezet és az infláció továbbra is negatív tartományban…
Óvatosan, de folytatódhat még a kamatcsökkentés
2015 április 21.   privatbankar
A Magyar Nemzeti Bank 15 bázisponttal csökkentette az alapkamatot, ezt követően jelent meg a Monetáris tanács közleménye. E szerint az óvatos kamatcsökkentés folytatódhat, amíg ez a középtávú inflációs cél elérését támogatja.
Monetáris tanács: folytatódhat a kamatcsökkentés
2015 április 21.   inforadio.hu
A monetáris tanács szerint az óvatos kamatcsökkentés mindaddig folytatódhat, amíg az a középtávú inflációs cél elérését támogatja.