Infláció

Hornung: Stabil a nyugdíjrendszer
2016 szeptember 30.   hirado.hu
A nyugdíjasok száma nem változott érdemben az elmúlt öt évben, a kifizetések pedig követik az alacsony inflációt - érvelt az államtitkár.
Ez várható pénteken
2016 szeptember 29.   Napi Online
A KSH szeptember 30-án adja ki a külkereskedelmi termékforgalom júliusi, illetve az ipari termelői árak augusztusi adatait. Az Egyesült Államokból fogyasztói és inflációs adatok érkeznek. Idén júniusban ... ...
16 hónapos csúcson a német infláció
2016 szeptember 29.   mfor.hu
Szeptemberben a piaci várakozások fellett, 16 hónapja a legnagyobb mértékben emelkedtek a fogyasztói árak Németországban.
Nem túl derűlátó a GKI előrejelzése
2016 szeptember 28.   Adózóna
A magyar gazdaság idei növekedése a tavalyihoz és a régió más országaihoz képest lassú, bár az első félévhez képest gyorsulás valószínű. A GKI nem változtat 2 százalékos növekedési előrejelzésén. A belső és külső egyensúly számszerűen nagyon kedvező, az infláció szinte megszűnt.
Lehet, hogy megugrik az infláció
2016 szeptember 28.   origo.hu
Bár az infláció a hivatalos adatok szerint nagyon alacsony, és a jegybankárok sem várnak komolyabb áremelkedési nyomást, elemzők szerint a teljes kép azért ennél valamivel árnyaltabb.
A GKI szerint így fog teljesíteni a magyar gazdaság
2016 szeptember 28.   iroda.hu
Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke a kutatóintézet idei harmadik negyedéves sajtótájékoztatóján szerdán kiemelte: az idei nem rossz év, de növekedési mélypontot jelenti a jelenlegi gazdasági ciklusban. Jövőre az EU-forrásokból finanszírozott beruházási aktivitás kezdődő felpörgése, az üzleti beruházások élénkülése és az alig lassuló dinamikájú fogyasztás miatt a növekedési ütem 2,7…
A jegybankokra várnak
2016 szeptember 26.   vg.hu
Néhány hazai adat mellett leginkább az amerikai konjunktúraindexek és az uniós inflációs adat lehet érdekes ezen a héten.
Alig emelkedett a GKI konjunktúraindexe
2016 szeptember 26.   iroda.hu
A konjunktúraindex az augusztusi mínusz 3,9 pontról mínusz 3,6 pontra erősödött, az üzleti bizalmi index 1,2 pontról 1,7 pontra emelkedett, a fogyasztói bizalmi index pedig mínusz 18,6 pontról mínusz 18,5 pontra javult szeptemberben. Az üzleti szférán belül szeptemberben az ipari bizalmi index tovább csökkent, az építőipari és a kereskedelmi emelkedett, a szolgáltatói nem változott. Az iparban az…
Áremelkedésre számít a lakosság
2016 szeptember 26.   Népszava
Erősödött a fogyasztók inflációs várakozása is - Az ipari bizalmi index tovább csökkent.
Jövőre is költekezhet a kormány
2016 szeptember 25.   Portfolio.hu
Van mozgástér a költségvetésben, jövőre is - ez az egyik legfontosabb üzenete a jegybank legfrissebb inflációs jelentésének. Egyre valószínűbbnek tűnik közben, hogy a várva-várt növekedésösztönző...
Kiszámoltuk, mi a legjobb befektetés, ha a gyermekednek tennél félre
2016 szeptember 24.   Portfolio.hu
Minél több pénzt szánunk a gyermekünk jövőjére, annál inkább megéri Babakötvény helyett egy hosszú futamidejű, inflációkövető állampapírt választani befektetésként, bizonyos összeghatárig viszont...
Tovább élesedik a bérverseny
2016 szeptember 23.   HRportal
Tovább növekszik a munkaerő-kereslet és ezzel együtt a bérverseny is. A jegybank inflációs jelentésében megállapítja, hogy nagyon feszes lett a munkaerőpiac, a vállalatok egyre nehezebben tudnak létszámot bővíteni. Ezért további bérnövekedés lehet több szektorban is, írja a Világgazdaság.
MNB: az infláció 2018 közepére kerülhet a 3 százalékos cél közelébe
2016 szeptember 22.   Elemzésközpont
Az infláció a korábban jelzettnél később, 2018 közepére emelkedhet a 3 százalékos jegybanki cél közelébe, míg a magyar gazdaság növekedése folytatódik az év hátralévő részében az év eleji átmeneti lassulást követően - áll a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön publikált, legfrissebb Inflációs jelentésében. Kiemelték, a növekedésben egyre meghatározóbb szerephez jut a fogyasztás növekedése, ami…
2018 közepére emelkedhet az infláció a 3 százalékos cél közelébe
2016 szeptember 22.   ProfitLine
Az infláció a korábban jelzettnél később, 2018 közepére emelkedhet a 3 százalékos jegybanki cél közelébe, míg a magyar gazdaság növekedése folytatódik az év hátralévő részében az év eleji átmeneti lassulást követően - áll a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön publikált, legfrissebb Inflációs jelentésében.
Robbannak a bérek, de nem kell félni ettől
2016 szeptember 22.   vg.hu
Idén és jövőre is 3 százalék körül nőhet a magyar gazdaság – ez a fő üzenete a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss Inflációs Jelentésének. A növekedést a fogyasztás bővülése segítheti, amit a béremelések mellett a lakossági bizalom és a lakásépítések is támogatnak. Az MNB szerint nem kell aggódni amiatt, hogy a béremelések rontanák a versenyképességet.
Ha nem is Romániához képest, de dübörgünk
2016 szeptember 22.   privatbankar
Az MNB sajtótájékoztatót tartott a 2016. szeptemberi inflációs és általában makrogazdasági viszonyokról. Június óta érdekes dolgok zajlottak, mint a Brexit és a felminősítés. A magyar gazdaság ugyanakkor meglehetősen stabilnak mutatkozott az elmúlt három hónapban. Száguldanak a bérek, megindul majd az infláció is.
Még két év a 3 százalékos infláció
2016 szeptember 22.   origo.hu
Az infláció a korábban jelzettnél később, 2018 közepére emelkedhet a 3 százalékos jegybanki cél közelébe, míg a magyar gazdaság növekedése folytatódik az év hátralévő részében az év eleji átmeneti lassulást követően - áll a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb inflációs jelentésében.
2018-ra 3 százalékos inflációt vár a jegybank
2016 szeptember 22.   hirado.hu
Az eddig várt 0,5 százalékról 0,4 százalékra csökkentette idei, és 2,6 százalékról 2,3 százalékra a jövő évi inflációs várakozását az MNB.
MNB: csak lassan emelkedik az infláció
2016 szeptember 22.   mfor.hu
Az infláció a korábban jelzettnél később, 2018 közepére emelkedhet a 3 százalékos jegybanki cél közelébe, míg a magyar gazdaság növekedése folytatódik az év hátralévő részében az év eleji átmeneti lassulást követően - áll a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön publikált, legfrissebb Inflációs jelentésében.
Messze még az inflációs cél
2016 szeptember 22.   Népszava
A tervezettnél később, 2018 közepére emelkedhet 3 százalék közelébe.