Telekadó

Békül a falu és a fürdő Lipóton: jelentősen csökkent a telekadó
2016 augusztus 4.   kisalfold.hu
"Mi megtettük az első lépést a telekadó minimálisra csökkentésével" - hangsúlyozta Tóth Péter lipóti polgármester. "Nem remélt módon, jelentősen csökkentették az adót. Ezt mi befizetjük, a parkolót pedig hosszú távra szeretnénk kibérelni" - közölte a termálos Juhász János.
Új előírások a helyi adókban
2016 június 23.   Adózóna
Az iparűzési adótól a telekadón át az építményadóig módosul a helyi adókról szóló törvény, javarészt 2017-től, de némelyik passzus már az idén.
Az iparűzési adótól a katáig: változások a helyi adókban
2016 május 11.   Adózóna
Kata, iparűzési adó, építményadó, telekadó, új fogalmi definíciók: az adócsomag számos ponton változtat a helyi adókról szóló törvényen.
Eurovegas híján adót emeltek
2016 március 17.   kisalfold.hu
Több adónem emeléséről döntött Hegyeshalom, miután már nem számítanak telekadó címén bevételre az Eurovegastól. A 637 milliós költségvetésből 78 millió jut fejlesztésre.
Hamarosan be kell vallania, ha ingatlant vett vagy épített
2016 január 12.   mfor.hu
A 2015. évi építmény és telekadó bevallási határideje 2016. január 15-e, derül ki az RSM DTM Hungary szakértőjének összefoglalójából.
Péntekig kell bevallani az építmény- és telekadót
2016 január 12.   Népszava
Telkek után is adózni kell Pakson
2016 január 8.   teol
Telekadó bevezetésével kívánja pótolni csökkenő adóbevételét a város önkormányzata. Arról, hogy mi minősül teleknek, a helyi adókról szóló törvény rendelkezik.
Új adók jöhetnek, nem sokáig tartott az öröm
2015 november 2.   Adózóna
Garázs- és telekadót is fizethetnek 2016-tól a zuglói lakosok, akik egyébként nemrég kapták vissza a 2012-ben kivetett kommunális adó összegét – írja az origo.hu.
A baloldal is kitalált egy új adót Zuglóban
2015 november 2.   origo.hu
Garázs- és telekadót is fizethetnek 2016-tól a zuglói lakosok, akik egyébként nemrég kapták vissza a 2012-ben kivetett kommunális adó összegét. A helyi baloldal tavaly a kommunális adó visszafizetésével kampányolt, de a túl nagyra nőtt költségvetési lyukat be kell valahogyan tömni. A végső szót novemberben mondják ki a képviselők.
Még nem fizette be a helyi adókat? - Van még egy napja!
2015 szeptember 14.   orientpress
Iparűzési adó, építmény-és telekadó - csak néhány azok közül a helyi adónemek közül, amelyek befizetési határideje szeptember 15-e - hívta fel a figyelmet a Rádió Orienten Deli Lajos. A szakértő kiemelte: az adóelőleg mérséklésére az esetek többségében van lehetőség, amit az önadózás szabályainak megfelelően az adóhatóság tudomásul vesz, jogosságát csak a következő tárgyévben vizsgálja. A kérelem…
Ők sem úszhatják meg az iparűzési adót és a telekadót
2015 június 28.   Adózóna
Vállalkozási jövedelemnek számít-e egy sportegyesület reklámtevékenységből és bérleti díjból származó bevétele? – kérdezte olvasónk. Szipszer Tamás, adótanácsadó szakértőnk válaszolt.
Nincs telekadó a magánüdülőkre
2015 június 23.   kisalfold.hu
Dunasziget adórendelete a száz négyzetméternél nem nagyobb építménnyel beépített telek esetében, magánszemélyek számára kedvezményes telekadó-fizetési kötelezettséget ír elő.
Újabb telekadót törölt el a Kúria
2015 április 18.   origo.hu
Törvényellenesen vetett ki telekadót Egyházasrádóc önkormányzata - mondta ki a Kúria önkormányzati tanácsa. A bírói fórum korábban hasonló okból elmarasztalta már a főváros XV. és XX. kerületét is.
Mégsem kell telekadót fizetniük a temetőknek
2015 március 2.   origo.hu
Törvényellenesen szabott ki a főváros XV. kerülete 19 millió forintnyi telekadót a Rákospalotai temetőre - állapította meg a Kúria. Ugyanez történt nemrég Csepelen is.
A telekadó eltörlésével fogadták Mészáros Lőrincet Bicskén?
2015 február 20.   atv
Unikális lépésre szánta el magát a fideszes vezetésű bicskei önkormányzat: január 1-től eltörölték a telekadót, miközben fejlesztéseikhez hitelt kell felvenniük. Ez azért érdekes, mert úgy tűnik, a lépéssel jelentős tehertől mentették meg a közelmúltban Bicskén óriási „bevásárlást” végrehajtó Mészáros Lőrincet.
Végre megjelentek az első kreatív adók
2015 január 9.   Portfolio.hu
Örvényesen csak a fél település fizet telekadót, Zsombón a 20 méternél magasabb építmények után kell fizetni. Több lett az iparűzési adó sok helyen, máshol a kommunális adót emelték. A települések...
Új adókat vetnek ki a települések - íme, a legfurcsábbak
2015 január 9.   Napi Online
Van, ahol csak a település egyik felében kell telekadót fizetni, másutt pedig egy ügyes húzással a mobilcégeket adóztatják meg. Egyelőre kevés település állt elő igazán kreatív helyi adókkal, pedig január ... ...
Ezt kérd jövőre a Jézuskától!
2014 december 26.   vezess.hu
Mindenütt jó, de legjobb otthon. Főleg, ha van jakuzzi és egy sportautó a garázsban. És még telekadót sem kell fizetni!
Törvénytelen volt a temetők adóztatása
2014 december 4.   origo.hu
Törvényellenes volt a Kúria szerint, hogy telekadót vetettek ki a köztemetőkre. A  testület önkormányzati tanácsa a napokban határozott a csepeli temető ügyében. Ábel Attila csepeli alpolgármester szerint ők nem akartak adóztatni, de nem tehettek mást.
Jönnek az új önkormányzati adók
2014 november 21.   Elemzésközpont
Az új adórendszer azokat az önkormányzatokat jutalmazza, amelyek az iparűzési adókat csökkentik, s az így kiesett bevételt a lakosságra kirótt adóterhekkel ellensúlyozzák. A helyi adókról szóló – többször módosított – 1990. évi C. törvény jelenleg hatályban lévő előírása szerint, a települési (községi, városi, fővárosi és kerületi) önkormányzat képviselőtestülete (= önkormányzat) rendelettel, az…