Telekadó

Építmény-, telekadó és társai: amit tudni kell a részletekről
2016 szeptember 12.   Adózóna
Közeledik a különböző helyi adók idei második részletének befizetési határideje. Az ingatlanárak elszabadulása miatt nagy körültekintést igényel az adózóktól, hogy egyre több önkormányzat a korrigált forgalmi érték alapján adóztatja az építményeket és a telkeket. Felhívjuk a figyelmet más helyi adók megállapítási sajátosságaira is.
Békül a falu és a fürdő Lipóton: jelentősen csökkent a telekadó
2016 augusztus 4.   kisalfold.hu
"Mi megtettük az első lépést a telekadó minimálisra csökkentésével" - hangsúlyozta Tóth Péter lipóti polgármester. "Nem remélt módon, jelentősen csökkentették az adót. Ezt mi befizetjük, a parkolót pedig hosszú távra szeretnénk kibérelni" - közölte a termálos Juhász János.
Új előírások a helyi adókban
2016 június 23.   Adózóna
Az iparűzési adótól a telekadón át az építményadóig módosul a helyi adókról szóló törvény, javarészt 2017-től, de némelyik passzus már az idén.
Az iparűzési adótól a katáig: változások a helyi adókban
2016 május 11.   Adózóna
Kata, iparűzési adó, építményadó, telekadó, új fogalmi definíciók: az adócsomag számos ponton változtat a helyi adókról szóló törvényen.
Eurovegas híján adót emeltek
2016 március 17.   kisalfold.hu
Több adónem emeléséről döntött Hegyeshalom, miután már nem számítanak telekadó címén bevételre az Eurovegastól. A 637 milliós költségvetésből 78 millió jut fejlesztésre.
Hamarosan be kell vallania, ha ingatlant vett vagy épített
2016 január 12.   mfor.hu
A 2015. évi építmény és telekadó bevallási határideje 2016. január 15-e, derül ki az RSM DTM Hungary szakértőjének összefoglalójából.
Péntekig kell bevallani az építmény- és telekadót
2016 január 12.   Népszava
Telkek után is adózni kell Pakson
2016 január 8.   teol
Telekadó bevezetésével kívánja pótolni csökkenő adóbevételét a város önkormányzata. Arról, hogy mi minősül teleknek, a helyi adókról szóló törvény rendelkezik.
Új adók jöhetnek, nem sokáig tartott az öröm
2015 november 2.   Adózóna
Garázs- és telekadót is fizethetnek 2016-tól a zuglói lakosok, akik egyébként nemrég kapták vissza a 2012-ben kivetett kommunális adó összegét – írja az origo.hu.
A baloldal is kitalált egy új adót Zuglóban
2015 november 2.   origo.hu
Garázs- és telekadót is fizethetnek 2016-tól a zuglói lakosok, akik egyébként nemrég kapták vissza a 2012-ben kivetett kommunális adó összegét. A helyi baloldal tavaly a kommunális adó visszafizetésével kampányolt, de a túl nagyra nőtt költségvetési lyukat be kell valahogyan tömni. A végső szót novemberben mondják ki a képviselők.
Még nem fizette be a helyi adókat? - Van még egy napja!
2015 szeptember 14.   orientpress
Iparűzési adó, építmény-és telekadó - csak néhány azok közül a helyi adónemek közül, amelyek befizetési határideje szeptember 15-e - hívta fel a figyelmet a Rádió Orienten Deli Lajos. A szakértő kiemelte: az adóelőleg mérséklésére az esetek többségében van lehetőség, amit az önadózás szabályainak megfelelően az adóhatóság tudomásul vesz, jogosságát csak a következő tárgyévben vizsgálja. A kérelem…
Ők sem úszhatják meg az iparűzési adót és a telekadót
2015 június 28.   Adózóna
Vállalkozási jövedelemnek számít-e egy sportegyesület reklámtevékenységből és bérleti díjból származó bevétele? – kérdezte olvasónk. Szipszer Tamás, adótanácsadó szakértőnk válaszolt.
Nincs telekadó a magánüdülőkre
2015 június 23.   kisalfold.hu
Dunasziget adórendelete a száz négyzetméternél nem nagyobb építménnyel beépített telek esetében, magánszemélyek számára kedvezményes telekadó-fizetési kötelezettséget ír elő.
Újabb telekadót törölt el a Kúria
2015 április 18.   origo.hu
Törvényellenesen vetett ki telekadót Egyházasrádóc önkormányzata - mondta ki a Kúria önkormányzati tanácsa. A bírói fórum korábban hasonló okból elmarasztalta már a főváros XV. és XX. kerületét is.
Mégsem kell telekadót fizetniük a temetőknek
2015 március 2.   origo.hu
Törvényellenesen szabott ki a főváros XV. kerülete 19 millió forintnyi telekadót a Rákospalotai temetőre - állapította meg a Kúria. Ugyanez történt nemrég Csepelen is.
A telekadó eltörlésével fogadták Mészáros Lőrincet Bicskén?
2015 február 20.   atv
Unikális lépésre szánta el magát a fideszes vezetésű bicskei önkormányzat: január 1-től eltörölték a telekadót, miközben fejlesztéseikhez hitelt kell felvenniük. Ez azért érdekes, mert úgy tűnik, a lépéssel jelentős tehertől mentették meg a közelmúltban Bicskén óriási „bevásárlást” végrehajtó Mészáros Lőrincet.
Végre megjelentek az első kreatív adók
2015 január 9.   Portfolio.hu
Örvényesen csak a fél település fizet telekadót, Zsombón a 20 méternél magasabb építmények után kell fizetni. Több lett az iparűzési adó sok helyen, máshol a kommunális adót emelték. A települések...
Új adókat vetnek ki a települések - íme, a legfurcsábbak
2015 január 9.   Napi Online
Van, ahol csak a település egyik felében kell telekadót fizetni, másutt pedig egy ügyes húzással a mobilcégeket adóztatják meg. Egyelőre kevés település állt elő igazán kreatív helyi adókkal, pedig január ... ...
Ezt kérd jövőre a Jézuskától!
2014 december 26.   vezess.hu
Mindenütt jó, de legjobb otthon. Főleg, ha van jakuzzi és egy sportautó a garázsban. És még telekadót sem kell fizetni!
Törvénytelen volt a temetők adóztatása
2014 december 4.   origo.hu
Törvényellenes volt a Kúria szerint, hogy telekadót vetettek ki a köztemetőkre. A  testület önkormányzati tanácsa a napokban határozott a csepeli temető ügyében. Ábel Attila csepeli alpolgármester szerint ők nem akartak adóztatni, de nem tehettek mást.