Korrupció

Korrupcióval gyanúsítják Ban Ki Mun testvérét
2017 január 21.   origo.hu
Ban Ki Mun volt ENSZ-főtitkár testvére, Ban Ki Szang letartóztatását és kiadatását kéri Szöultól az Egyesült Államok egy korrupciós ügyben - közölte helyi idő szerint pénteken egy New York-i ügyész.
Horváth András: Nemcsak kirúgják azokat, akik feltárják a rendszer működését és a korrupciót, hanem büntetőeljárást is indíthatnak ellenük
2017 január 20.   444.hu
A NAV még 2013-ban jelentette fel egykori alkalmazottját, most hallgatták ki először a nyomozók.
OLAF: 2010 után is történtek súlyos szabálytalanságok az M4-beruházásnál
2017 január 20.   Napi Online
A Európai Csalásellenes Hivatal (OLAF) szerint a 4-es metró vizsgálata során a beruházás összes szakaszban komoly szabálytalanságokat – csalás és korrupció gyanúja – tártak fel - tudta ... ...
Házi őrizetbe kerültek a korrupcióval vádolt határrendészek
2017 január 20.   ma.hu
A magyar-román határ Arad megyei átkelőhelyein teljesítettek szolgálatot.
Gyanús körülmények között meghalt a korrupciós ügyeket vizsgáló brazil bíró
2017 január 20.   atv
Repülőgép-balesetben meghalt csütörtökön a brazil legfelsőbb bíróság egyik bírája, aki központi szerepet játszott a vezető politikusokat, köztük az államfőt, valamint a gazdasági elit tagjait is fenyegető Petrobras korrupciós ügy nyomozásában.
Kovács: Semmilyen kimutatás nem igazolja az extrém korrupciót
2017 január 20.   atv
Lázár János korrupcióval kapcsolatos kijelentése megállja a helyét, ha üres lenne az államkassza a korrupció miatt, akkor nem lenne pénz életpályamodellre, vagy az iskolákra, az extrém korrupciót semmilyen kimutatás nem igazolja – ezt Kovács Zoltán mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában.
4-es metró botrány: nincsen közszereplő a gyanúsítottak között
2017 január 20.   Blikk.hu
A 4-es metró korrupciós ügyével kapcsolatban több személyt is kihallgattak már 2016 októberében, de közszereplőt nem gyanúsít a Központi Nyomozó Főügyészség.
Repülőbalesetben meghalt egy brazil korrupciós bíró
2017 január 20.   origo.hu
Pénzmosás és terrorizmus finanszírozás - Hiányos az érintett országok EU-bizottsági feketelistája
2017 január 20.   Jogi Fórum
Az Európai Parlament képviselői visszautalták az Európai Bizottsághoz a terrorizmus finanszírozása szempontjából kiemelt és korrupciós kockázatot jelentő, ezzel összefüggésben pénzmosásban érintett országok feketelistájára vonatkozó előterjesztést - közölte az uniós parlament sajtószolgálata.
Nincs közszereplő gyanúsítottja a 4-es metró korrupciós ügyének
2017 január 20.   444.hu
Az ügyészség még áprilisig biztosan nyomoz a 176 milliárdos korrupciós ügyben.
Ki a korrupt?
2017 január 20.   Népszava
Naiv módon azt hittük: ugyan a rendszerváltás folyamata az elmúlt bő negyedszázadban gyakran kicsorbult, de a koncepciós eljárásoknak végképp búcsút inthetünk.
560 reggelin bukott meg a guatemalai elnök testvére
2017 január 19.   origo.hu
Őrizetbe vették Jimmy Morales guatemalai elnök korrupcióval gyanúsított fiát és testvérét - közölték helyi hatóságok csütörtökön.
Lázár: Mivel van pénz az államkasszában, ezért nincs intézményesített korrupció
2017 január 19.   444.hu
Ravasz érvelés, de nem hibátlan.
Lázár János feljelentést tesz a 4-es metró ügyében
2017 január 19.   vs.hu
A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ha intézményesített korrupció lenne Magyarországon, akkor nem lenne tele az államkassza.
Az EP átdolgozásra küldte az EU-bizottsági feketelistát
2017 január 19.   hirado.hu
Az Európai Parlament képviselői csütörtökön visszautalták az Európai Bizottsághoz a terrorizmus finanszírozása szempontjából kiemelt és korrupciós kockázatot jelentő, ezzel összefüggésben pénzmosásban érintett országok feketelistájára vonatkozó előterjesztést - közölte az uniós parlament sajtószolgálata.
Az Európai Parlament szerint hiányos az EU-bizottsági feketelista
2017 január 19.   atv
Az Európai Parlament képviselői csütörtökön visszautalták az Európai Bizottsághoz a terrorizmus finanszírozása szempontjából kiemelt és korrupciós kockázatot jelentő, ezzel összefüggésben pénzmosásban érintett országok feketelistájára vonatkozó előterjesztést - közölte az uniós parlament sajtószolgálata.
EP: hiányos a pénzmosásban és terrorfinanszírozásban érintett országok EU-bizottsági feketelistája
2017 január 19.   Gazdasagportal
Az Európai Parlament képviselői csütörtökön visszautalták az Európai Bizottsághoz a terrorizmus finanszírozása szempontjából kiemelt és korrupciós kockázatot jelentő, ezzel összefüggésben pénzmosásban érintett országok feketelistájára vonatkozó előterjesztést – közölte az uniós parlament sajtószolgálata. A strasbourgi plenáris ülésén tanácskozó képviselők szerint nem egyértelmű, hogy az uniós…
Lázár nagyon kiakadt a 4-es metró korrupciója miatt
2017 január 19.   Napi Online
Nem volt a héten kormányülés és a tervek szerint össze sem ül már januárban, a következő ülést február elsején tartja a kormány – mondta az ennek ellenére megtartott kormányinfón Lázár János ... ...
Lázár: Nincs korrupció, hiszen tele a kassza
2017 január 19.   mno.hu
Terjedelmes interjút készített a 168 Óra Lázár János csúcsminiszterrel, aki kritizálta Németh Szilárdot, megvédte a nemzeti oligarchákat, ostorozta az ellenzéket, ironizált az értelmiségieken, és kijelentette, hogy az átláthatóságért küzdő civilek akkor is legyenek bátrak, amikor őket világítják át.
Gyanúsított lett az áfacsalásokat leleplező zöld dossziés Horváth András
2017 január 19.   atv
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal egykori munkatársa 2013-ban tucatnyi korrupciógyanús ügyet tárt a rendőrség elé.

Közélet