NATO

Angela Merkel a Playboyból próbálja megérteni Trumpot
2017 január 21.   444.hu
Régi cikkeket és Trump-interjúkat, így egy Playboy-interjút is tanulmányoz a német kancellár, hogy jobban megértse Donald Trumpot, az Egyesült Államok 45. elnökét – állítja két névtelen, az előkészületekre rálátó forrás. Merkel azt reméli, így könnyebben megváltoztathatja Trump véleményét a NATO-ról és az EU-ról. (Bloomberg)
Évente 400 milliárd dollár kárt okoznak a kibertámadások
2017 január 21.   Gazdasagportal
Évente mintegy 400 milliárd dollár kárt okoznak a világnak a kibertámadások, meghaladva ezzel a drogok által okozott ártalmakat – mondta Keleti Arthur kiberbiztonsági szakértő szombaton az M1 aktuális csatornán. Hozzátette: a világban naponta 140 sikeres támadást hajtanak végre a legkülönbözőbb rendszerek ellen, így a NATO ellen indított havi 500 informatikai támadás viszonylag alacsony.…
A NATO is a cybertámadások célpontja lett
2017 január 21.   pcworld
60 százalékkal emelkedett a NATO-t célzó cybertámadások mennyisége.
A NATO főtitkára gratulált az új amerikai elnöknek
2017 január 20.   gondola.hu
Jens Stoltenberg NATO-tőtikár az észak-atlanti szövetség nevében gratulált a 45
Trump meghívást kapott a következő NATO-csúcsra
2017 január 20.   Népszava
"A NATO erőssége jó az Egyesült Államoknak és Európának egyaránt."
Nagy csatákra számít NATO-ügyben a szakértő
2017 január 20.   hirado.hu
Az Antall József Tudásközpont kutatásvezetője szerint nagyon sok hiteles, NATO-párti ember található a Trump köré kiépülő védelmi intézményrendszerben, miközben a megválasztott elnök is gyakran tesz egymásnak ellentmondó kijelentéseket a szövetséggel kapcsolatban.
Fegyverkeznek a németek, de messze van még Trump álma
2017 január 19.   hvg.hu
Látványosan megemelik a németek a honvédelmi kiadásaikat, de még mindig messze járnak attól, amit a NATO elvár.
Lázár: a NATO nélkül is boldogulnia kéne Európának
2017 január 19.   privatbankar
Lázár János is osztja Orbán Viktor véleményét: nonszensz, hogy Európa Amerika nélkül képtelen megvédeni magát.
Havonta ötszáz kibertámadás éri a NATO-t
2017 január 19.   gondola.hu
Tavaly 60 százalékkal nőtt a NATO elleni kibertámadások száma, és több tagállamban attól tartanak, hogy hackerek választási kampányok befolyásolásával próbálkozhatnak - mondta az észak-atlanti szövetség főtitkára a Die Welt című német lapnak
Tavaly 60 százalékkal nőtt a NATO elleni informatikai támadások száma
2017 január 19.   sg
Több tagállamban attól tartanak, hogy hackerek választási kampányok befolyásolásával próbálkozhatnak - mondta az észak-atlanti szövetség főtitkára a Die Welt című lapnak.
Havonta ötszáz kibertámadás éri a NATO-t
2017 január 19.   hirado.hu
Tavaly 60 százalékkal nőtt a NATO elleni kibertámadások száma, és több tagállamban attól tartanak, hogy hackerek választási kampányok befolyásolásával próbálkozhatnak - mondta az észak-atlanti szövetség főtitkára a Die Welt című német lapnak.
Hackerek fogják aláásni az európai demokráciát?
2017 január 19.   atv
Tavaly 60 százalékkal nőtt a NATO elleni kibertámadások száma, és több tagállamban attól tartanak, hogy hackerek választási kampányok befolyásolásával próbálkozhatnak - mondta az észak-atlanti szövetség főtitkára a Die Welt című német lapnak.
Amerikától független katonai szövetséget követelnek a franciák és a németek
2017 január 19.   atv
Független európai védelmi rendszer létrehozására szólított fel Bernard Cazeneuve francia miniszterelnök, válaszul Donald Trump legutóbbi NATO-t illető kritikájára, amelyben az Egyesült Államok megválasztott elnöke elavultnak nevezte a transzatlanti együttműködést.
A NATO kollektív védelme "szent kötelesség"
2017 január 18.   hirado.hu
A NATO-t megalapító washingtoni szerződés kollektív védelmet garantáló ötödik cikke nem vonható kétségbe, megkérdőjelezhetetlen.
Trump azt fogja tenni a NATO-val, mint Steve Jobs az iPhone-nal
2017 január 17.   origo.hu
Megkezdődött az idei Világgazdasági Fórum a svájci Davosban. Az esemény első napjának két sztárja a kínai elnök, Hszi Csin-ping és Donald Trump tanácsadója, Anthony Scaramucci volt.
A NATO egésze nem számít elavultnak
2017 január 17.   hirado.hu
Donald Trump megválasztott amerikai elnök kijelentése, miszerint a NATO "elavult" intézmény, arra vonatkozik, milyen változások történtek a világban, nem szabad azonban úgy értelmezni, hogy a katonai szövetség már a múlté lenne.
A NATO működik, de van, amit meg kell változtatni
2017 január 17.   origo.hu
Donald Trump megválasztott amerikai elnök kijelentése, miszerint a NATO elavult intézmény, arra vonatkozik, milyen változások történtek a világban, nem szabad azonban úgy értelmezni, hogy a katonai szövetség már a múlté lenne - jelentette ki kedden Anthony Scaramucci, Trump egyik magas rangú tanácsadója.
Trump nem bevetni, hanem eladni akarja a fegyvereket
2017 január 17.   Gazdasagportal
Donald Trump megválasztott amerikai elnök NATO-t bíráló kijelentései mögött az állhat, hogy sok fegyvert szeretne eladni a katonai szövetség tagjainak, tehát az Egyesült Államok hadiiparát exporttal kívánja eltartani, nem pedig háborúkkal – mondta Földi László biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna keddi műsorában. A szakértőt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy Donald Trump a The…
A bolgár ügyészség megvádolta a bíróságon a védelmi minisztert - Az ország biztonságát veszélyeztette a tisztviselő
2017 január 17.   Jogi Fórum
A bolgár ügyészség benyújtotta vádemelési javaslatát a szófiai bíróságnak a védelmi miniszter ellen, mert a vád szerint még 2015-ben akadályozta a MiG-29-es vadászgépek műszaki karbantartását, s ezzel veszélyeztette az ország biztonságát. A Dnevnik internetes lap tudósítása szerint Nikolaj Nencsevet azzal vádolják, hogy utasította az illetékes igazgatót, "fektesse" a repülők felújítására a MiG…
Trump nekiesett Európának - mindenkit kiakasztott
2017 január 17.   privatbankar
Trump szerint igaza van annak, aki el akarja hagyni az EU-t - bírálta a NATO-t, a németeket, Merkelt, az európai autógyártókat - sorra érkeznek a reakciók.

Közélet