NATO

Elhárított egy kormánybuktatást Matolcsy - Reagált az Egyesült Államok
2017 február 22.   Népszava
"A jegybankot felhasználva keltett volna bankpánikot egy NATO-szövetséges ország budapesti nagykövetsége."
Vajon meg tudják védeni a németek Európát, ha Amerika magára hagyja?
2017 február 22.   hirado.hu
Mi lesz akkor, ha Donald Trump tényleg nem védi meg azokat a NATO-tagállamokat, amelyek szerinte nem teljesítik a vállalásaikat?
Katonai csapatok vonulnak át Szlovákián
2017 február 22.   Bumm.sk
Szerdától péntekig a szlovák hadsereg és a NATO-tagországok csapatai többtucat katonai járművel, felszereléssel kelnek át több szlovákiai városon és határátkelőhelyen – tájékoztatta a SITA-t a honvédelmi minisztérium szóvivője, Danka Capáková.
Kicsit túltolták az oroszellenességet: az észtek kocsmai verekedésektől tartanak
2017 február 22.   888.hu
A NATO-csapatok állomásoztatása a balti államokban lehetőséget nyújt Moszkvának arra, hogy hamis hírek keltésével nyugati agresszió benyomását keltse a sajtóban.
Matolcsy: meg akarták buktatni a kormányt egy követségről
2017 február 22.   hvg.hu
Meg akarták buktatni a kormányt egy NATO-szövetséges ország budapesti követségének segítségével, "valakik" a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) akarták felhasználni, hogy bankpánikot keltsenek az országban 2015 áprilisában - közölte Matolcsy György jegybankelnök.
Matolcsy megint elképesztőket mondott: szövetségeseink bankpánikkal akartak kormányt buktatni
2017 február 22.   mfor.hu
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke szerint az általa vezetett intézmény kivételesen sikeresen működött 2015-ben, mert a kormány és a jegybank stratégiai szövetségben, összehangoltan, koordináltan tevékenykedett. A jegybankelnök szerint egy nagy NATO-szövetséges a kormány megbuktatására a jegybankot szerette volna felhasználni, hogy bankpánikot keltsen Magyarországon. Matolcsy szerint ezt sikerült…
Kétezertizenhét lesz a háború éve Oroszországgal?
2017 február 22.   mno.hu
Képzelje el a kedves olvasó, hogy Vlagyimir Putyin bő három hónap múlva megtámadja a balti államokat, és kora nyárra már háború dúl a NATO és Oroszország között. Ez most lehetetlennek tűnik?
A NATO "riogatja önmagát" - Kifakadt az orosz védelmi miniszter
2017 február 21.   atv
A NATO vezetése továbbra is elzárkózik a Moszkvával folytatandó gyakorlati együttműködés minden formájától, és továbbra is az orosz fenyegetéssel "riogatja önmagát" - jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kedden egy katonapolitikai fórumon, a Nemzetközi Kapcsolatok Moszkvai Állami Egyetemén (MGIMO).
Merkelt nehéz helyzetbe hozhatja, hogy Trump még az idén látni akarja a NATO szövetségesek kiadásnövelését
2017 február 21.   888.hu
Az USA minden áron ragaszkodik ahhoz, hogy szövetségesei jelentősen növeljék katonai költségvetéseiket. Donald Trump amerikai elnök még az év végéig "valódi előrelépést" vár a NATO-tagállamok védelmi kiadásainak emelésében - jelentette ki ennek megfelelően Mike Pence alelnök Brüsszelben, miután Jens Stoltenberggel, a NATO főtitkárával egyeztetett.
Putyin csajai provokálhatnak verekedést a NATO-katonák közt
2017 február 21.   24.hu
A balti államokba NATO-katonák érkeztek, az oroszok őket akarják majd lejáratni kiprovokált kocsmai verekedésekkel az észtek szerint.
Az észt hírszerzés attól tart, hogy Oroszország kocsmai verekedéseket provokál majd a NATO-katonák között
2017 február 21.   444.hu
800 fiatal brit katona érkezik Észtországba, valószínűleg inni is fognak. Erre játszhatnak rá az oroszok.
Verekedés lehet az oroszok mézes csapdájából
2017 február 21.   hirado.hu
Az észt hírszerzés attól tart, hogy Oroszország verekedéseket fog provokálni a szórakozóhelyeken a balti államban állomásoztatott NATO-katonák között, ezzel lejáratva őket a helyi lakosság előtt - közölte a The Times című brit lap internetes kiadása.
Trump az év végéig előrelépést vár a NATO-tagok védelmi kiadásainak növelésében
2017 február 21.   Bumm.sk
Donald Trump amerikai elnök még az év végéig "valódi előrelépést" vár a NATO-tagállamok védelmi kiadásainak emelésében - jelentette ki Mike Pence alelnök hétfőn Brüsszelben, miután Jens Stoltenberggel, a szövetség főtitkárával egyeztetett.
Ezt az üzenetet senki nem akarja látni a képernyőjén: halálra rémültek egy német támaszpont katonái
2017 február 21.   hvg.hu
Sokan megijedtek a NATO amerikaiak által működtetett németországi légi támaszpontján, miután összes dolgozójának gépén megjelent a vészjelzés, miszerint rakétával lövik a bázist.
A magyar állampolgárokért kell megerősíteni a honvédséget
2017 február 20.   hirado.hu
Nemcsak a NATO miatt, hanem saját önbecsülésünkért, a magyar állampolgárok biztonságáért is meg kell erősíteni a Magyar Honvédséget.
A magyar állampolgárokért kell erősíteni a honvédséget
2017 február 20.   gondola.hu
Nemcsak a NATO miatt, hanem saját önbecsülésünkért, a magyar állampolgárok biztonságáért is meg kell erősíteni a Magyar Honvédséget - emelte ki a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában
Trump reméli, hogy összekapják magukat a NATO tagállamok
2017 február 20.   atv
Donald Trump amerikai elnök még az év végéig "valódi előrelépést" vár a NATO-tagállamok védelmi kiadásainak emelésében - jelentette ki Mike Pence alelnök hétfőn Brüsszelben, miután Jens Stoltenberggel, a szövetség főtitkárával egyeztetett.
Trump kellemetlen elvárást támaszt Magyarországnak is
2017 február 20.   mfor.hu
Donald Trump amerikai elnök még az év végéig "valódi előrelépést" vár a NATO-tagállamok védelmi kiadásainak emelésében - jelentette ki Mike Pence alelnök hétfőn Brüsszelben, miután Jens Stoltenberggel, a szövetség főtitkárával egyeztetett.
Amerikai alelnök: Csalódott voltam
2017 február 20.   hvg.hu
Először beszélt arról Mike Pence amerikai alelnök, mit érzett akkor, amikor kiderült, hogy az elnök nemzetbiztonsági tanácsadójáról kiderült, hogy hazudott arról, folytatott-e megbeszéléseket az orosz nagykövettel. Arról is beszélt, hogy egyelőre nincs "mert ha nem, akkor"-verzió a védelmi kiadással elmaradó NATO-tagokkal szemben, de hozzátette, hogy az amerikai nép türelme véges.
Pence: Trump elkötelezett az EU partneri viszony mellett
2017 február 20.   gondola.hu
Donald Trump amerikai elnök határozottan elkötelezett az Európai Unióval folytatott partneri viszony mellett - mondta Mike Pence amerikai alelnök hétfőn Brüsszelben, ahol tárgyalásokat folytat az EU és a NATO vezetőivel

Közélet