NATO

A magyarok jobban bíznak Putyinban mint Trumpban
2017 augusztus 19.   Sztárklikk
Vagyis Putyin csak az amerikai elnökhöz viszonyítva áll jól. A kutatást az amerikai Pew Intézet végezte el a föld 37 országában - olvasható a The Washington Post cikkében, amelyet Szelestey Lajos szemlézett.Ebből az derült ki, hogy még az Egyesült Államok jó pár NATO-szövetségesénél sem adnak hitelt az emberek Trumpnak. Ugyanakkor a többség nem gon
A világ támogatásáról biztosította Spanyolországot
2017 augusztus 18.   gondola.hu
Több uniós vezető részvétét fejezte ki Több uniós vezető, illetve a NATO és az Európa Tanács főtitkára is részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak a csütörtök délután Barcelonában elkövetett gázolásos merénylet után
Új helyzetet teremt, ha Líbiából Marokkó felé tolódik a migrációs útvonal
2017 augusztus 15.   Magyar Idők
Új helyzetet teremt, ha Líbiából Marokkó felé tolódik a migrációs útvonal – hangsúlyozta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában. A szakértő szerint ahhoz, hogy Líbiában hozzanak létre az Európába tartók továbbengedéséről döntő hot spotokat, uniós, de inkább NATO katonai műveletre volna szükség.
Orbán a semmirekellőknek és alkoholista pártpityuknak kínál...
2017 augusztus 15.   Sztárklikk
Hogy alig van olyan ország a világon, amely önállóan meg tudja védeni határait, hogy az államok katonai szövetségekbe tömörülve, kollektív biztonsági rendszereket hoznak létre, arról szót sem ejt - írja hétvégi jegyzetében Pallagi Ferenc, a Bors korábbi főszerkesztője. Pallagi emlékeztet rá, hogy mi is tagjai vagyunk a NATO-nak, vállaltuk is, hogy
Hogy védje meg Amerika Kelet-Európát, ha katonáitól útlevelet kérnek a határon?
2017 augusztus 13.   Globoport
Ben Hodges tábornok, az Európában állomásozó amerikai csapatok parancsnoka Bulgáriából Romániába repült, hogy megtekintsen egy hadgyakorlatot a Fekete-tengeren. A Mihai Kogalniceanu katonai repülőtéren útlevelet kértek a NATO európai parancsnokától, sőt vámvizsgálatnak is alávetették.
Újabb moszkvai erődemonstráció
2017 augusztus 13.   Magyar Idők
Miközben a diplomáciai patthelyzet nem látszik enyhülni Moszkva és Washington között, a közeljövőben Oroszország a Szovjetunió összeomlása óta a legnagyobb hadgyakorlatára készül. A Zapad (Nyugat) 2017 fedőnevű, szeptemberi erődemonstráció helyszíne ráadásul Fehéroroszország, így a balti államokban, illetve Lengyelországban állomásozó NATO-csapatok
Nekünk is kell harcolnunk Amerika oldalán Észak-Korea ellen?
2017 augusztus 11.   Ripost
Az USA a háború küszöbén áll Észak-Koreával. Vajon a NATO európai országai is belesodródhatnak ebbe a konfliktusba?
A NATO-illetékes elmondta, mi történne, ha Guamot támadná Észak-Korea
2017 augusztus 10.   Hírstart
Nem tartozna a NATO-alapszerződés kollektív védelemről szóló ötödik cikkelyének hatálya alá egy esetleges észak-koreai támadás az Egyesült Államok csendes-óceáni külbirtokát képező Guam szigete ellen – közölte a katonai szövetség egyik névtelenséget kérő illetékese csütörtökön.
Nem segítene a NATO, ha lecsapna Észak-Korea?
2017 augusztus 10.   Híradó
Nem tartozna a NATO-alapszerződés kollektív védelemről szóló ötödik cikkelyének hatálya alá egy esetleges észak-koreai támadás az Egyesült Államok csendes-óceáni külbirtokát képező Guam szigete ellen - közölte a katonai szövetség egyik névtelenséget kérő illetékese csütörtökön.
A NATO-illetékes elmondta, mi történne, ha Guamot támadná Észak-Korea
2017 augusztus 10.   Magyar Idők
Nem tartozna a NATO-alapszerződés kollektív védelemről szóló ötödik cikkelyének hatálya alá egy esetleges észak-koreai támadás az Egyesült Államok csendes-óceáni külbirtokát képező Guam szigete ellen – közölte a katonai szövetség egyik névtelenséget kérő illetékese csütörtökön.
Lehet, hogy az USA nem számíthat a NATO-tagállamokra Észak-Korea ellen?
2017 augusztus 10.   HVG
Guam szigetének megtámadásával fenyegetőzik Észak-Korea. A sziget amerikai terület, és a térség legfontosabb haditengerészeti támaszpontja, ám ennek ellenére megtámadása esetén nem lépne életbe a NATO-szerződés ötödik cikkelye, amely a szövetségesek mozgósítását vonná maga után.
Első ízben tart jövőre hadgyakorlatot a NATO Szerbiában
2017 augusztus 10.   Gazdasagportal
Hadgyakorlatot tartanak az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) országai Szerbiában 2018 októberében, ez lesz az első gyakorlat, amelyben a szerb katonaság a NATO haderejével közösen vesz részt a nyugat-balkáni ország területén – számolt be róla szerda reggeli híradójában a szerbiai közszolgálati televízió (RTS). Szerbia 2006 óta tagja a NATO Partnerség a Békéért programjának, és eddig…
A szerbek szerint nem NATO-hadgyakorlat lesz náluk, csak sima hadgyakorlat
2017 augusztus 9.   24.hu
Továbbra sem csatlakoznak a NATO-hoz.
Nem tartanak NATO-hadgyakorlatot Szerbiában
2017 augusztus 9.   gondola.hu
Nem tartanak NATO-hadgyakorlatot Szerbiában jövőre, hanem regionális gyakorlatról van szó, amilyet már a korább években is tartottak – cáfolta a szerb sajtóban megjelent információkat szerdán Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter egy újságírói kérdésre válaszolva Belgrádban
Volt texasi szenátor lesz a NATO-nagykövet
2017 augusztus 9.   gondola.hu
Kay Bailey Hutchison személyében volt texasi szenátort jelölt Donald Trump amerikai elnök új NATO-nagykövetnek
Szerbia dörgölőzik a NATO-hoz?
2017 augusztus 9.   888
Történelmi jelentőségű hadgyakorlatot tart majd a NATO 2018 novemberében Szerbiában.
Tényleg kamu a hír, amit eredetileg is nehéz volt elhinni
2017 augusztus 9.   HVG
Nem tartanak NATO-hadgyakorlatot Szerbiában jövőre - cáfolta a szerb sajtóban megjelent információkat szerdán Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter.
Első ízben tart jövőre hadgyakorlatot a NATO Szerbiában
2017 augusztus 9.   Napi
Hadgyakorlatot tartanak az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) országai Szerbiában 2018 októberében, ez lesz az első gyakorlat, amelyben a szerb katonaság a NATO haderejével közösen vesz részt a nyugat-balkáni ország területén - számolt be róla szerda reggeli híradójában a szerbiai közszolgálati televízió (RTS).
Nem a viszony javulása miatt mehetnek mégis a német politikusok Törökországba
2017 augusztus 9.   Inforádió
Szeptemberben mégis ellátogathatnak német parlamenti képviselők egy törökországi NATO-légitámaszpontra. Ankara júliusban nem engedélyezte a vizitet.
A törökök beengednek néhány német parlamenti képviselőt
2017 augusztus 8.   888
Törökország engedélyezte, hogy német szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselők szeptemberben meglátogassák a konyai NATO-légitámaszpontot, ahol egy tucat német katona vesz részt az Iszlám Állam elleni harcban.

Közélet