Sólyom László

Mellár Tamás: a megszerzett vagyonokat nem lehet visszaperelni, de...
2017 január 19.   hvg.hu
Nincs esély 4 százalékot meghaladó gazdasági növekedésre, mondta Csaba László akadémikus, Mellár Tamás egyetemi tanár pedig a gazdaság gyenge növekedési képességét elemezte, népes hallgatóság előtt. A padsorokban feltűnt Sólyom László korábbi köztársasági elnök és Jeszenszky Géza, az Antall-kormány külügyminisztere.
Ma ünnepli a szülinapját Sólyom László és Sas József
2017 január 3.   444.hu
Egyébként is sokan keverték őket.
Majtényi Lászlót jelölték köztársasági elnöknek a civilek
2017 január 2.   FigyelőNet
A szervezők szerint Áder János nem követte Göncz Árpád mindenkire nyitott, emberséges stílusát, sem Sólyom László ellensúlyra törekvését.
Mit mondott Sólyom László a schengeni csatlakozás előestéjén?
2016 december 20.   Népszava
„Csak az ökör következetes...”
Birkózás: sürgősen vérre lenne szüksége az erdélyi csapat tagjának!
2016 október 25.   nso.hu
A Magyar Birkózószövetség segélykéréssel fordult az emberek felé: a súlyosan megsérülő Sólyom László operációjához sürgősen véradásra van szükség.
Végtelen abortuszvita
2016 október 15.   Jogi Fórum
Lengyelországban több tízezer nő tüntetett gyászruhában az abortusz szigorítása ellen. A szejm elvetette ugyan azt a drákói javaslatot, amely gyakorlatilag betiltotta volna a művi terhesség-megszakítást, a történetnek azonban messze nincs vége. - Ember-e a magzat? Van-e joga az élethez? Dönthet-e az anya? Hogyan változott a magyar szabályozás? Október 3-án sztrájkokat és gyászruhás tüntetéseket…
Mit mondott Sólyom László szélsőjobbról 2007-ben?
2016 szeptember 10.   Népszava
"Csak az ökör következetes..."
Halálra ítélt tábornokok - A Sólyom-per - Egy híres ügy a magyar jogtörténetből
2016 szeptember 2.   Jogi Fórum
1950-ben a tábornokok perében 66 személyt vettek őrizetbe, majd a legnagyobb titoktartás mellett tartott tárgyaláson 14 egykori ludovikás tisztet halálra ítélt a bíróság. Hét tábornok – köztük Sólyom László vezérkari főnök – elleni halálos ítéletet végre is hajtották. - Egy híres ügy története Sólyom László 1908. december 17-én született Muraszombaton. A Bocskai István Katonai Középiskolában…
Mit mondott Sólyom László 2007-ben?
2016 július 15.   Népszava
"Csak az ökör következetes..."
Mit mondott Sólyom László 2006.06.07-én?
2016 június 7.   Népszava
„Csak az ökör következetes...”
Gyurcsány: Elárultak!
2016 május 26.   Bumm.sk
Az MSZP, de még a Fidesz is elárulta őt, ezt mondja Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalára csütörtök reggel kirakott videóüzenetben a ma 10 éve elhangzott őszödi beszédről. Gyurcsány szóba hozza még azt is, mennyire utálta, hogy Sólyom László köztársasági elnök lett és beszél arról is, miért tartja még mindig igazságbeszédnek, amit 10 éve mondott.
Gyurcsány: Elárultak!
2016 május 26.   hvg.hu
Az MSZP, de még a Fidesz is elárulta őt, ezt mondja Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalára csütörtök reggel kirakott videóüzenetben a ma 10 éve elhangzott őszödi beszédről. Gyurcsány szóba hozza még azt is, mennyire utálta, hogy Sólyom László köztársasági elnök lett és beszél arról is, miért tartja még mindig igazságbeszédnek, amit 10 éve mondott.
Sólyom László fát ültetett Súron
2016 május 24.   FigyelőNet
A faluszépítő napon vett részt a köztársasági elnök.
Sólyom László fát ültetett
2016 május 24.   444.hu
Fotó: Kovács Tamás / MTI A rendszer kérlelhetetlen kritikusa, a volt köztársasági elnök a Komárom-Esztergom megyei Súr faluszépítő napján tette egy kicsivel jobb hellyé ezt a planétát. ☺
Sólyom: Teljesen félreviszi a reformokat a kíméletlen, erőszakos rezsim
2016 április 28.   atv
A rezsim fő jellemzője az erőszakosság, a központosítás, a kíméletlenség, ezzel a szükséges reformokat is teljesen félreviszik - mondta Sólyom László az Orbán-kormány oktatáspolitikájáról az Index beszámolója szerint.
Sólyom László: Erőszakos, kíméletlen rezsim
2016 április 28.   mno.hu
A volt köztársasági elnök ritkán szól nyilvánosan, de most egymás után másodszor kritizálta élesen az oktatásirányítást.
"Erőszakosság és kíméletlenség" – Sólyom László kifakadt a kormány politikája miatt
2016 április 28.   hvg.hu
A volt köztársasági elnök szerint a kormány nyomulós attitűdje nemcsak az oktatáspolitikában érhető tetten. Sólyom szerint "az ország sorsa múlik azon", hogy sürgősen változtassanak valamit az egészségügy, az oktatás területén, illetve tegyenek valamit a nyomor visszaszorításáért.
Sólyom László: A rezsim fő jellemzője az erőszakosság, a központosítás, a kíméletlenség
2016 április 27.   444.hu
A volt köztársasági elnök pörgőrúgással szállt bele a kormány oktatáspolitikájába, aztán kitépte a szívét, és megette.
Erőszakos, kíméletlen rezsimről beszélt Sólyom László
2016 április 27.   velvet.hu
A kormány erőszakot tesz a tanárokon: kritikus konzervatív vitakör az oktatási válságról.
Siker vagy kudarc az egyórás sztrájk?
2016 március 31.   Hetek
Országszerte több mint 200 iskolában vettek részt a Tanítanék Mozgalom által szerdára meghirdetett polgári engedetlenségi „lyukasórán”. Még Sólyom László volt államfő is demonstrált az egyik XII. kerületi iskola előtt, akadt viszont olyan gimnázium is, ahol bezárták a diákokat a tanterembe.

Közélet