Fazekas Róbert

"Ha húsz évvel fiatalabb lennék" - életmentő műtétje után várja a világbajnokságot a magyar sportoló
2023 május 26.   Ripost
Fazekas Róbert, egykori diszkoszvető, szurkolóként ott lesz az augusztusi budapesti atlétikai vb-n.
Fazekas még nem versenyezhet
2016 március 3.   Metropol
Fazekas Róbert jogerősen pert nyert a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) ellen.
Fazekas nyert, de nem versenyezhet
2016 március 3.   Infostart
Gyulai Márton szerint "tökéletes joghézag" keletkezett Fazekas Róbert diszkoszvető ügyében, aki jogerősen pert nyert a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) ellen, de nem kapott versenyengedélyt.
Atlétika: Annus és Fazekas az irániaknál lesz edző – sajtóhír
2015 december 8.   She
Az iráni Iszlám Köztársasági Hírügynökség (IRNA) tudósítása szerint magyar edzőket – Annus Adriánt és Fazekas Róbertet – szerződtetett dobóatlétái mellé az Iráni Atlétikai Szövetség.
Atlétika: Fazekasék kanadai cégen kérik számon a londoni olimpiát
2013 április 7.   She
A tengerentúli Buffalo News hírportál beszámolója szerint Fazekas Róbert, valamint edzője, Annus Adrián beperelte a kanadai MVP Biotech táplálékkiegészítő gyártással foglalkozó vállalatot. A doppingvétség miatt a 2012-es londoni olimpia előtt eltiltott magyar diszkoszvető azzal vádolja a céget, hogy az általa gyártott táplálékkiegészítőben tiltott szert alkalmazott, és ezt nem jelezte a…
II. Erzsébettel kárpótolná magát Fazekas
2012 október 18.   BorsOnline
Nem kezdi újra az atlétikát Fazekas Róbert, noha azt hatéves eltiltása után megtehetné. A doppingügyéből tisztázott diszkoszvető inkább II. Erzsébet angol királynővel randevúzna valahol Skóciában.
Atlétika: Fazekas jogi lépéseket tervez és sportágat vált
2012 október 16.   She
A másodfokú doppingbizottság pénteken nyolc évről hatra csökkentette Fazekas Róbert eltiltását, mert bizonyítottnak látta, hogy a diszkoszvető nem szándékosan doppingolt. A szombathelyi dobó szervezetében a nyár elején sztanozolol nyomaira bukkantak, amelyet egy be nem vizsgáltatott készítmény tartalmazott. A versenyző ügyvédje jogi lépéseket tervez a gyártó ellen, Fazekas pedig az atlétamúltját a…
Mérsékelték Fazekas eltiltását, de ez is karrierje végét jelentheti
2012 október 16.   ATV
8 évről hatra mérsékelte másodfokon a fellebbviteli bizottság Fazekas Róbert diszkoszvető eltiltását, mert a sportoló bizonyította, hogy úgy került a szervezetébe tiltott szer, hogy arról ő nem tudott és nem is tudhatott. A zéró tolerancia elve miatt azonban nem menthették fel, még akkor sem, ha Fazekas számára ez atlétikai pályafutásának végét jelenti. Ahogy arról a londoni olimpia előtt is…
Atlétika: nyolcról hat évre mérsékelték Fazekas eltiltását
2012 október 12.   She
Fazekas Róbert diszkoszvető doppingmintájában a londoni olimpia előtt találtak tiltott szert, ami után nyolcéves eltiltást kapott. Ma tartották a sportoló tárgyalását másodfokon a dopping fellebbviteli bizottság előtt.
Szavazás: Ön szerint tényleg tiltott szerekkel élt Fazekas Róbert?
2012 július 11.   She
Tizenhét nappal a londoni nyári olimpia előtt a magyar atlétikacsapat egyik tagja pozitív A-doppingmintát adott, amelynek következtében a MOB nem is nevezte a játékokra. Az olimpiai bizottság előbb leszedte honlapjáról az indulók közül Fazekas Róbert fotóját, majd „visszatette a csapatba" – de meglehetősen egyértelmű, ki a hivatalosan meg nem nevezett sportoló. A kérdés: valóban tiltott…
Kiss Dániel arany-, Fazekas ezüstérmes a moszkvai atlétikai viadalon
2012 június 11.   Agroinform
Kiss Dániel 110 m gáton arany-, Fazekas Róbert diszkoszvetésben ezüstérmet nyert az orosz fővárosban.
Atlétika: Fazekas Róbert megdobta az olimpiai A-szintet
2012 április 27.   She
A San Diegó-i La Jollában zajló atlétikai viadalon Fazekas Róbert 65.14 métert ért el diszkoszvetésben, így teljesítette a célját, megdobta az olimpiai A-szintet, számolt be minderről a nyugat.hu.
Atlétika: Fazekas közel az A-szinthez, két gyalogló B-szintes
2012 április 21.   She
Második amerikai versenyén, Walnutban állt dobókörbe Fazekas Róbert. A Haladás VSE diszkoszvetője stabilan, jól versenyzett, a harmadik helyet megszerezve 64.70 méterre hajította a szert, ismét megközelítve a 65 méteres olimpiai A-szintet, adta hírül a masz.hu.
Parsnak hét centi hiányzott az aranyhoz
2011 augusztus 30.   Behaviour
Pars Krisztián rendkívüli izgalmak után, a győztes eredményétől mindössze hat centiméterrel elmaradva a második helyen végzett a kalapácsvetők versenyében a tegui atlétikai világbajnokságon. A diszkoszvetők - Fazekas Róbert és Kővágó Zoltán - a selejtezőben kiestek. A 110 m gát döntőjében kizárták az elsőként célba ért címvédő kubai Dayron Roblest.
Atlétikai vb: Kővágó és Fazekas is kiesett
2011 augusztus 29.   Metropol
Csalódást keltve a világranglista vezető Kővágó Zoltán, valamint Fazekas Róbert sem jutott tovább a diszkoszvetés hétfői selejtezőjéből a tegui atlétikai világbajnokságon.
Reggeli hidegzuhany - Kővágó és Fazekas is kiesett a selejtezőben
2011 augusztus 29.   Agroinform
A Teguban zajló atlétikai világbajnokságon egyik magyar diszkoszvető sem jutott döntőbe - Kővágó Zoltán és Fazekas Róbert is kiesett a selejtezőben.
Atlétika vb: döntőbe se jutott a világranglistát vezető magyar diszkoszvető
2011 augusztus 29.   ATV
Kővágó Zoltán és Fazekas Róbert se jutott túl a selejtezőkön, utóbbinak érvényes kísérlete sem volt.
Atlétikai vb: Kővágó és Fazekas sem jutott be a diszkoszvetés fináléjába
2011 augusztus 29.   She
A dél-koreai Teguban zajló atlétikai világbajnokságon magyar versenyző nélkül rendezik meg a férfi diszkoszvetés fináléját, pedig Kővágó Zoltán és Fazekas Róbert is ott volt a mezőnyben.
Atlétika: Fazekas Róbert bronzérmes Görögországban
2011 július 13.   She
A diszkoszvető Fazekas Róbert a harmadik helyen végzett szerdán a görögországi Rethímnóban rendezett atlétikai viadalon.
Atlétika: Fazekas Róbert olimpiai B szinttel második
2011 május 24.   She
A tavalyi Európa-bajnokságon bronzérmes Fazekas Róbert világbajnoki és olimpiai B szintet jelentő 64,06 méteres eredménnyel a második helyen végzett férfi diszkoszvetésben a csehországi Turnovban rendezett keddi atlétikai viadalon.