Szabó Gabriella

A civil élet útvesztői élsportolóknak
2023 december 5.   Demokrata
Mindketten a saját sportolói korszakuk meghatározó versenyzői voltak, de más utat jártak be, más egzisztenciával és eredményekkel szálltak ki az élsportból. Szabó Szilvia háromszoros olimpiai ezüstérmes és Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakosokkal beszélgettünk az élsport utáni élet kihívásairól.
Még mindig olimpiai sikerekért hajt Szabó Gabriella
2023 augusztus 1.   Sportal
Három éve fejezte be az élsportot a háromszoros olimpiai bajnok kajakos Szabó Gabriella. A 36 éves vezérevezős az egyéni érdekek vezérelte sportágában is csapatember tudott maradni, ezt is kamatoztatja a Magyar Olimpiai Bizottság marketing menedzsereként. A 36 éves sportember jó ideig kereste a helyét a civil életben, ám újra otthonra lelt és célok
Amikor az olimpiai bajnok klasszis kullogott a lányok mögött
2022 augusztus 3.   Magyar Nemzet
A kissé mostoha körülmények dacára Szabó Gabriellának örökre felejthetetlen élmény a 2009-es kajak-kenu vb.
64 évesen meghalt Sári Nándor kajak-kenu mesteredző
2021 december 16.   SzMo
Dolgozott többek között Fidel Lászlóval, Kovács Katalinnal, Janics Natasával, Kozák Danutával, Szabó Gabriellával és Kucsera Gáborral is.
Elhunyt Sári Nándor, a legendás, kétszeres olimpiai bajnok férfi kajaknégyes edzője
2021 december 16.   m4sport.hu
Fidel Lászlóval, Kovács Katalinnal, Janics Natasával, Kozák Danutával, Szabó Gabriellával és Kucsera Gáborral is dolgozott.
Tokió 2020: Szabó Gabriellánál már meg is van az év női sportolója
2021 augusztus 9.   Infostart
A magyar olimpiai küldöttség húsz érméből hatot kajakozók szereztek, a hat aranyból pedig hármat nyertek. A sportági sikerekről és a várható folytatásról a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriellát kérdezte az InfoRádió.
Szabó Gabriella: Danuért meg megszakad a szívem
2021 augusztus 5.   Infostart
Megszületett az ötödik magyar aranyérem a tokiói olimpián, miután Tótka Sándor szenzációs versenyzéssel első lett a kajak egyesek 200 méteres versenyében. A női kajak egyesek 500 méteres távján Csipes Tamara ezüstérmet szerzett, míg az ötszörös ötkarikás bajnok Kozák Danuta negyedik lett. Az InfoRádió Szabó Gabriellát, London és Rio háromszoros oli
Szabó Gabriella az olimpiai sikereiről: betegség miatt reménytelennek tűnt a győzelem
2021 augusztus 2.   hirado.hu
A háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Szabó Gabriella osztotta meg aranyérmeihez fűződő érzéseit hétfőn reggel a Petőfi Rádióban. A Talpra magyar adásában a sportoló arról is mesélt, milyen sztárokkal futott össze az ötkarikás játékok során.
Szabó Gabriella elárulta, miért nem megy az olimpiára: "Túl sok volt az a 25 év élsport"
2021 július 6.   Life
Szabó Gabriella három olimpiai-, kilenc világbajnoki- és kilenc Európa-bajnoki arany után döntött úgy, hogy nem megy a tokiói nyári játékokra. A kajakozó a Life.hu-nak őszintén elmondta, miért hozta meg ezt a döntést, valamint lelkileg hogyan viselte, hogy 25 év után búcsút intett az élsportnak.
Itt az új aranypáros: Bodonyi Dóra és Kozák Danuta az ötkarikás sikerért hajtanak majd Tokióban
2021 június 19.   Blikk
Bodonyi Dóra a tokiói nyári játékok aranyesélyese lett. Az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta korábbi társa, a visszavonuló Szabó Gabriella helyére ugyanis a Szolnok 27 éves, ötszörös világbajnok kajakosát kérte fel.
Túrázik és még jó színész is lenne: kutya jó dolga van Szabó Gabi mopszának
2020 november 22.   Blikk
A kutya az ember leghűségesebb barátja – tartja a mondás, és vallja ezt a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Szabó Gabriella (34) is.
Szabó Gabriella: Szeretnék visszaadni valamit abból, amit a kajak-kenutól kaptam
2020 június 19.   She
Már az ezüstjét is szereti a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella, aki bizonyította magának, hogy megérdemli a sikereit, de miután még egy év felkészülést nem bírna ki, visszavonult.
Már másodszor gyászolja karrierjét a háromszoros olimpiai bajnok
2020 június 19.   Infostart
Szabó Gabriella ennek ellenére hálás a sorsnak, hogy negyed évszázadnyi álomvilág jutott neki a kajak-kenu sportban.
Kajak-kenu: a háromszoros olimpiai bajnok most már szépnek látja a karrierjét
2020 június 18.   She
Mint beszámoltunk róla, a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Szabó Gabriella csütörtök délelőtt bejelentette a visszavonulását. Utána a most már korábbi sportolóval beszélgetett az NSO Tv stábja. Szabó elárulta, pontosan mikor és miként született meg a döntés, hogy Kozák Danutával közölte azt először, illetve már a civil élete is szóba került.
Visszavonul Szabó Gabriella, olimpiai bajnok kajakos
2020 június 18.   444.hu
A 33 éves sportoló a hazai női kajak-kenu sport egyik legeredményesebb versenyzője volt.
elcsukló hangon jelentette be visszavonulását Szabó Gabriella
2020 június 18.   She
Mint beszámoltunk róla, a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Szabó Gabriella csütörtök délelőtt bejelentette visszavonulását. Íme, videón, ahogy Szabó bejelenti: befejezte pályafutását.
Visszavonul a világklasszis magyar kajakos
2020 június 18.   Infostart
Bejelentette visszavonulását Szabó Gabriella háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és kilencszeres Európa-bajnok kajakos.
Kajak-kenu: nem bírta volna még egy évig – Szabó Gabriella visszavonult
2020 június 18.   She
Bejelentette visszavonulását a háromszoros olimpiai, kilencszeres világbajnok és kilencszeres Európa-bajnok kajakos, Szabó Gabriella, mert úgy érezte, az olimpia elhalasztása miatt nem tudja még egy évig folytatni a felkészülését.
Kajak-kenu: a háromszoros olimpiai bajnok sok mindent elrontott
2020 április 26.   She
A mindennapi edzések során nehezen találja a motivációt Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, aki az egyéves halasztás ellenére készül a jövő nyáron sorra kerülő tokiói játékokra, ahol elsősorban saját magának akar bizonyítani.
Kajak-kenu: Szabó Gabriella elölről kezdi a vízi alapozást
2020 április 6.   She
Elölről kell kezdenie a vízi alapozást Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakozónak. Az UTE sportolója hétfőn az M1 aktuális csatornán felidézte: a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpia után nagyon komolyan gondolta, hogy befejezi a pályafutását, de a sportág szeretete visszarántotta.