Peking 2008 - Tenisz

Marozsán Fábián: jelentős mérföldkő, de messze még a cél
2024 április 4.   Igényesférfi.hu
A Grand Slam-tornákon való kiemelés, illetve a párizsi olimpia a következő cél Marozsán Fábián számára, aki karriercsúccsal már 38. a férfi teniszezők világranglistáján.
Marozsán Fábián célja a Grand Slam-kiemelés és az olimpia
2024 április 3.   m4sport.hu
A Grand Slam-tornákon való kiemelés, illetve a párizsi olimpia a következő cél Marozsán Fábián számára, aki karriercsúccsal már 38. a férfi teniszezők világranglistáján.
Hajdúszoboszlón tarthat bemutatót Miami hőse: klubjánál is büszkék Marozsán elképesztő menetelésére
2024 március 29.   Sportal
Véget ért a nagy menetelés, amelyre még sokáig emlékezni fogunk: Marozsán Fábián két top 10-es teniszezőt is legyőzött a Miamiban zajló Atp 1000-es tornán, aztán a nyolc között a világranglistán ötödik helyen álló, olimpiai és kétszeres világbajnok német Alexander Zverevtől kikapott két játszmában (6:3, 7:5).
Zverev szerint Marozsán Fábián hamarosan top10-es játékos lehet
2024 március 28.   m4sport.hu
Alexander Zverev két szettben, 6:3, 7:5-re győzte Marozsán Fábiánt a Miamiban zajló ATP 1000-es tenisztorna negyeddöntőjében. Az olimpiai- és világbajnok német elismerően beszélt a magyar játékosról, aki a tornán két top10-es játékost is legyőzött.
Marozsán Fábián tenisz meccse ma élőben nézhető - ki közvetíti?
2024 március 28.   ProfitLine
Élőben közvetíti a Match4 Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét: olimpiai bajnokkal csap össze Miamiban a szenzációsan menetelő magyar teniszező .
Medvegyev eldobja az orosz zászlót!
2024 március 7.   Sportal
Egyelőre elég kaotikus, hogy kik és milyen alapon indulhatnak az olimpiai tenisztornán, de egy egészen biztos: oroszok orosz zászló alatt nem.
Rubljov és társai lemondhatnak az olimpiáról? Az apró betű jelentősége
2024 március 7.   Magyar Nemzet
Gyanús, hogy a Nemzetközi Teniszszövetség nem gondolta át a közleményét.
Az olimpia miatt elmarad egy rangos teniszverseny
2024 március 5.   Sportal
A párizsi olimpia miatt elmarad a Hopman-kupa, a teniszezők nemhivatalos vegyescsapat-világbajnoksága - írja az Mti.
Van, ami a Roland Garros megnyerésénél fontosabb Carlos Alcaraznak
2024 február 13.   Sportal
A korábbi világelső Carlos Alcaraz idén a két nagy párizsi teniszverseny közül inkább az olimpiát nyerné meg, mint a Roland Garrost.
"Számomra egy álom" – Alcaraz olimpiai aranyat nyerne idén
2024 február 13.   m4sport.hu
A korábbi világelső Carlos Alcaraz idén a két nagy párizsi teniszverseny közül inkább az olimpiát nyerné meg, mint a Roland Garrost.
Nagy bejelentés: mégsem jön Tatabányára az olimpiai bajnok teniszező
2024 január 31.   Sportal
Lemondta a tatabányai Davis-kupa-szereplést az olimpiai bajnok teniszjátékos, Alexander Zverev. A német kiválóság nem került százszázalékos formába a fertőzését követően.
2024-es versenynaptár 3. rész
2024 január 1.   Sportal
Júliusban kezdődik az olimpia, de Wimbledonban teniszeznek is és a Forma1 is dübörög tovább.
Rafael Nadal újra a pályán: olimpiai bajnok partnerével vereséggel tért vissza párosban
2023 december 31.   Eurosport
A 22-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal a párosban elszenvedett vereséggel tért vissza csaknem egyéves kényszerszünet után a brisbane-i keménypályás tenisztorna 662 ezer dollár (232 millió forint) összdíjazású férfi versenyében.
Marozsán Fábián: nagy álmom Nadal ellen ütni, a top 50 a cél
2023 december 28.   Infostart
A 24 éves teniszező azt mondta az InfoRádióban, hogy 27-30 versenyen szeretne indulni 2024-ben, melyek közül kiemelkedik az olimpiai torna. Reményei szerint a párizsi ötkarikás játékokon Fucsovics Márton oldalán párosban is pályára léphet majd. Egy betegség miatt majdnem két hetet ki kellett hagynia, edzője szerint február, március környékén kerülh
Ronaldinho volt Murray kedvenc sportolója fiatalon, a brazil zseni megköszönte a róla írt szavakat
2023 december 17.   Eurosport
A brazil futballcsillag, Ronaldinho egy tweetben válaszolt Andy Murray-nek, miután a háromszoros Grand Slam-győztes, kétszeres olimpiai bajnok brit teniszező a napokban elárulta, hogy a Paris Saint-Germain, a Barcelona és az AC Milan egykori aranylabdás klasszisa volt a kedvenc sportolója fiatalkorában.
Élete utolsó olimpiáján, csapatban alkotna maradandót a visszatérésre készülő teniszbajnok
2023 december 13.   Eurosport
Másfél év kihagyás után 2024 januárjában tér vissza a WTA Tourra a németek háromszoros Grand Slam-győztes teniszezője, Angelique Kerber. A Naomi Osakához hasonlóan szülési szabadság után újra ütőt ragadó játékos ráadásul közel sem egy levezetőkörre készül, a felkészülés finisében ugyanis a lehető legnagyobb célokat jelölte meg 2024-es terveit illet
Az innentől a lányáért teniszező Osaka nyerne még néhány Grand Slamet
2023 december 10.   Eurosport
Brisbane International - Naomi Osaka ugyanazon a tornán tér vissza a Tourra, mint Rafael Nadal. A négyszeres Grand Slam-bajnok japán idén adott életet kislányának, Shai-nak, 2022 szeptembere óta nem láthattuk őt teniszezni. Azt mondja, szeretne még több major-tornát nyerni, és a párizsi olimpián is indulna.
A visszatérésre készülő korábbi világelső elmondta, kivel párosozna az olimpián
2023 december 6.   Sportal
A visszatérésére készülő, volt világelső Angelique Kerber azt mondta, szívesen játszana vegyes párost az egyesben címvédő Alexander Zverevvel a jövő évi párizsi olimpia teniszversenyén írta az MTI.
A tenisz koronázott királya
2023 november 30.   Mandiner
Idén egyetlen ütés híján megcsinálta a Grand Slam-söprést, és a jövő évi olimpián nem fogadna ellene senki. Áttekintjük Novak Đoković pályafutását.
Djokovic: "Az összes Grand Slamet meg akarom nyerni 2024-ben, a párizsi olimpián pedig az arany cél"
2023 november 20.   Eurosport
A hetedik ATP-világbajnoki címét vasárnap begyűjtő Novak Djokovic a héten a Davis Kupát is szeretné elhódítani a szerb teniszválogatottal.

Sport/olimpia/peking2008/tenisz