Peking 2008 - Vitorlázás

Még száz nap, és kezdődik az olimpia, összeszedtük, mire érdemes figyelni
2024 április 17.   Telex
Százötven magyar versenyző helye már biztos, négy csapatunknak is lehet szurkolni. Tokióban húsz érmünk volt, szerencsés esetben most több is lehet, de ahhoz mindennek össze kellene jönnie. A kajakban és az úszásban akad bizonytalanság, a vívók nagy létszámban utaznak, a vitorlázás és a taekwondo okozhat örömteli pillanatokat.
Olimpiai láng az Atlanti-óceánon: részletek az útról
2024 április 15.   AQUA
Június 7-én nagy kalandra indul a 2024-es párizsi olimpia lángja: Brestből indulva vitorlázva szeli át az Atlanti-óceánt. Történelme során először az olimpiai láng kizárólag a szél erejével szeli át az Atlanti-óceánt, méghozzá a világ egyik leggyorsabb hajójának fedélzetén. A tervezett program szerint a június 7–15. között megvalósuló út Bretagne é
Megnyílt az olimpiai kikötő Marseille-ben
2024 április 14.   AQUA
A nyári párizsi játékok vitorlásversenyeinek otthont adó marinát április 2-án, kedden avatták fel a szervezőbizottság elnöke, Tony Estanguet jelenlétében. Estanguet méltatta a „csúcsszínvonalú” létesítményt, amely alig több mint két év alatt készült el, nagyjából 44 millió euróból (bár eredetileg 25 millió euróval kalkuláltak). A Roucas Blanc Marin
Történelmet írt az olimpia előtt az év magyar sportolónője
2024 április 9.   BorsOnline
Kifogástalanul szerepel világbajnok vitorlásunk, Érdi Mária, aki a Palma de Mallorcán rendezett Világ Kupa-viadalon élen végzett.
Kilenc híresség kíséri az olimpiai lángot az Antillákra
2024 április 8.   Sportal
Kilenc híresség - köztük kiváló sportemberek - kísérik el útján a vitorlázó Armel Le Cléach-t, aki Brestből az Antillákra szállítja júniusban az olimpiai lángot.
Érdi Mária: Mindegy, milyen szél fúj, ott vagyok a mezőny elejében
2024 április 8.   m4sport.hu
A párizsi olimpiára készülő Érdi Mária az elmúlt években bebizonyította magának: mindegy milyen szél fúj, ott van a vitorlázómezőny elejében.
Érdi Mária akkor is jól teljesít, ha nagy a nyomás
2024 április 8.   Sportal
A párizsi olimpiára készülő vitorlázó az elmúlt években bebizonyította magának: mindegy milyen szél fúj, ott van a vitorlázómezőny elejében.
A kilencedik hely is elég volt az aranyéremhez
2024 április 7.   Infostart
A párizsi olimpiára készülő Érdi Mária nyerte az ILCA 6 hajóosztály versenyét a vitorlázók Mallorcán rendezett világkupa-állomásán.
Érdi Mária nyerte a mallorcai világkupaversenyt
2024 április 6.   Sportal
A párizsi olimpiára készülő Érdi Mária nyerte az Ilca 6 hajóosztály versenyét a vitorlázók Mallorcán rendezett világkupa-állomásán - írta az Mti.
Érdi Mária magabiztosan nyerte a mallorcai világkupát
2024 április 6.   m4sport.hu
A párizsi olimpiára készülő Érdi Mária nyerte az ILCA 6 hajóosztály versenyét a vitorlázók Mallorcán rendezett világkupa-állomásán.
Olimpiai Jövőkép a World Sailingtől
2024 március 10.   AQUA
A World Sailing közzétette Olimpiai Jövőkép Stratégiáját, amellyel növelni akarja a vitorlázás, mint sportág hozzájárulását az olimpiai mozgalomhoz. A McKinsey & Company globális tanácsadó cég támogatásával és a tagországok nemzeti hatóságaival, a World Sailing osztályaival, a World Sailing igazgatótanácsával és tanácsával, valamint a sportolók kép
Globális női vitorlásfesztivál – immár negyedszer
2024 március 8.   AQUA
A Steering the Course, a World Sailing globális női vitorlásfesztiválja, az olimpiai évben különös hangsúlyt kap. A rendezvény ezúttal a sportág számos példaképének az olimpiai játékokig vezető útját állítja a középpontba, legyen szó edzői, bírói vagy sportvezetői munkáról. A két fesztivál időpontja: 2024. május 17. péntek – május 26. vasárnap 2024
A kezdetektől a közös dobogóig: Vadnai Jonatán és Benjamin
2024 március 4.   AQUA
Vadnai Jonatán második, Vadnai Benjamin ötödik lett az Ilca 7 olimpiai hajóosztály 2024-es Európa-bajnokságán. Beszélgetés a sportolókkal. A két vitorlázó esetében serdülő koruk óta meghatározó a család szerepe. Édesapjuk, Péter maga is válogatott vitorlázó volt, ő a tapasztalatai alapján látta, miben és hogyan segítheti két fiát. Mindent megtett a
Olimpiai álmáról beszélt az év magyar sportolónője
2024 február 28.   Ripost
A vitorlásbálon vette át a díjakat.
Vadnai Jonatán: Mindenképpen megpróbálom megcélozni a dobogót Párizsban
2024 február 26.   m4sport.hu
Vadnai Jonatán vitorlázónak az éremszerzés lesz a célja a nyári, párizsi olimpián.
Érdi Mária mostantól az olimpiára koncentrál
2024 február 25.   HírTV
Kiszámíthatatlan körülmények között is tudtam bizonyítani, hogy lehetek a legjobb! - így fogalmazott Érdi Mária, világ- és immár Európa-bajnok vitorlásversenyzőnk. A 2023-as év magyar női sportolója Athénban lett kontinensbajnok.
Vadnai Jonatán ezüstérmes a vitorlázó Európa-bajnokságon
2024 február 23.   Magyar Hírlap
Bátyja, Vadnai Benjamin az ötödik helyen végzett, ezzel eldőlt, hogy a fiatalabbik testvér indul a nyári olimpián az ILCA 7 hajóosztályban.
Élete egyik legnehezebb versenyét megnyerve Európa-bajnok a magyar vitorlázó!
2024 február 23.   Magyar Nemzet
Érdi Mária rajt-cél győzelmet aratott Athénban, ahol Vadnai Jonatán olimpiai kvótát szerzett
Európa-bajnoki címet nyert a vitorlázó Érdi Mária
2024 február 23.   Telex
A világbajnoki cím és a párizsi olimpiai kvóta után újabb fontos sikert ért el a magyar sportoló.
Érdi Mária ismét Eb-aranyérmes, Vadnai Jonatán ezüstérmet szerzett
2024 február 23.   Infostart
A magyar sportoló megnyerte a vitorlázó ILCA (korábbi Laser) hajóosztály athéni Európa-bajnokságát. A férfiaknál Vadnai Benjamin a hatodik, öccse, Jonatán a nyolcadik helyen végzett, ezzel eldőlt, hogy a fiatalabbik Vadnai testvér indul a párizsi olimpián.