Tudományos hírek - TOP 4 óra

ma
11:45
Özönlenek a látogatók a szigetvári várba (Múlt-kor)
Idén több mint 22 ezren látogattak el szigetvári várba, tavalyhoz képest majdnem kétszer annyian - közölte a Zrínyi-emlékévet bonyolító Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. szerdán.
ma
10:09
Vérfagyasztó videó: gekkót fogott a pók (ma.hu)
Itt a legfrissebb pókos horrorsztori Ausztráliából. Ezúttal egy gekkót kapott el egy hatalmas vadászpók.
ma
9:00
A zsiráf hivatalosan is felkerült a fenyegetett állatok listájára (origo.hu)
A világ egyik legismertebb állata, a zsiráf is felkerült a Természetvédelmi Világszövetség most frissített Vörös Listájára, amely a kihalás által fenyegetett állatfajokat sorolja fel.
ma
10:27
Meghalt Adolf Burger, Hitler pénzhamisítója (origo.hu)
Egy évvel a századik születésnapja előtt meghalt Adolf Burger, akit a második világháború vége felé a nácik arra kényszerítettek, hogy társaival együtt vegyen részt a történelem egyik legnagyobb pénzhamisítási akciójában, amellyel a náci Németország célja a szövetségesek gazdaságának destabilizálása volt.
ma
10:42
Életfogytiglani börtönbüntetés kiszabását kérte az ügyészség a „Balkán mészárosára” (Múlt-kor)
Életfogytiglani börtönbüntetés kiszabását kérte az ügyészség a háborús bűnök elkövetésével vádolt Ratko Mladicra szerdán a hágai Nemzetközi Törvényszéken (NT). Az áldozatok arculcsapása lenne és sértené az igazságot, ha nem a jog szerinti legszigorúbb büntetést szabnák ki.
ma
12:50
Autogramot kért, majd néhány órával később lelőtte John Lennont (Múlt-kor)
Miközben Lennon elsétált mellette, Chapman azt kérdezte: „Mr. Lennon?”. Ahogy Lennon megfordult, Chapman előhúzta fegyverét, majd ötször lőtt. Az egyik golyó mellé ment, a többi az énekes hátát és vállát találta el. Lennon a kórházban belehalt sérüléseibe - 36 éve, 1980. december 8-án a legenda elbúcsúzott.
ma
12:48
Hogyan azonosították II. Lajos másfél hónapos, bomló maradványait? (Múlt-kor)
II. Lajos magyar és cseh király halálának körülményei, földi maradványainak sorsa közel fél évezrede áll a viták kereszttüzében. Már a mohácsi csatavesztést követő menekülés közepette kérdezgethették egymástól a túlélők: hol van a király, és mi történt vele? A kérdésre máig nem tudunk megnyugtató választ adni.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: