2008. február 25. hétfő

febr. 25
14:57
Vírus vagy baktérium ölte meg a 13 éves fiút (HVG)
Vírus vagy baktérium támadta meg annak a 13 éves fiúnak a szívét, aki a múlt héten minden előzmény nélkül halt meg Nagykanizsán.
febr. 25
15:20
Natúr smink barna szemhez (Borsa)
Minden nőnek van olyan időszaka, amikor változatni szeretne a külsején, csak nem tudja, hogyan. A Borsa sminkese most gyakorlati útmutatást ad és trükkökre tanít, hogy ez ne legyen többé kérdés.
febr. 25
15:30
Vérnyomás problémák? A tejfogyasztás segít! (MaHu)
Az új tanulmány szerint a zsírszegény tej védelmet nyújthat a magas vérnyomás ellen, mely a nők számára egyre növekvő kockázati tényező a szív- és érrendszeri betegségekre nézve.
febr. 25
15:37
Utazás kiállítás (NLCafé)
Látogass el hétvégén a Hungexpo Vásárközpontba, és foglald le már most a nyaralásodat. Az Utazás kiállításon 50 ország üdülési ajánlataiból válogathatsz. Az idei díszvendég Szlovénia lesz, a kiemelt témakör a hazai vízi világ.
febr. 25
15:47
Szoftver keresi a cukorbetegeket (HVG)
Egy brit orvos, Tim Holt olyan módszert fejlesztett ki, amellyel a praxisban rögzített adatok alapján egy program kiszűri a lehetséges cukorbetegeket.
febr. 25
15:47
Vírus vagy baktérium támadta meg a múlt héten elhunyt fiú szívét (MaHu)
Vírus vagy baktérium támadta meg annak a 13 éves fiúnak a szívét, aki a múlt héten minden előzmény nélkül halt meg Nagykanizsán - tudta meg az MTI hétfőn a fiú édesapjától.
febr. 25
16:16
Tibet története - Beszélgetések a dalai lámával (NLCafé)
Ezidőtájt különös, merész vállalkozásnak számít Tibet történetének megírása, legalábbis abban a változatban, amelyiket Thomas Laird tár elénk.
febr. 25
16:19
Az antidepresszáns: áldás vagy átok? (HVG)
Tíz évvel ezelőtt ötféle antidepresszáns volt forgalomban, ma már száznál is több. Ezek a gyógyszerek egyesek szerint szorongásoldó és hangulatjavító hatásuk miatt nélkülözhetetlenek a súlyos pszichés zavarokkal küzdő emberek számára, mások viszont ellenzik, vagy legalábbis korlátok közé akarják szorítani használatukat.
febr. 25
16:22
Egy kis Oscar-elmélet (Borsa)
Minden évben milliók tapadnak a képernyőre, hogy élőben izgulhassák végig az Oscar-gála kisebb-nagyobb drámáit. De miért is tulajdonítunk ekkora jelentőséget egy velejéig amerikai filmes díjnak?
febr. 25
16:59
Emberi csontokat találtak Apagyon egy zsákban (Infostart)
Emberi csontokat találtak Apagyon; az eddigi vizsgálat megállapítása szerint több ember maradványai voltak egy zsákban - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
febr. 25
16:59
Kevéssé érdekli a cseheket a szex (MaHu)
A cseh házaspárok egyötöde nem él házaséletet, főként ha 20 éve vagy még régebben házasok - írta a hétfőn Mlada Front Dnes című napilap Petr Weiss és Jaroslav Zverina szexológusokra hivatkozva.
febr. 25
17:06
Szirmai Móni: Nem voltam én (NLCafé)
Szirmai Móni új hang a könnyűzenei életben, azonban kellemes hangja, és a „Nem voltam én” című korong hamar a népszerűség felé sodorta.
febr. 25
17:32
Fejbe lőtte fiát egy nő Budapesten (Infostart)
Fejbe lőtte 25 éves fiát egy 47 éves asszony Budapesten. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyletese szerint a nő azután lőtt, hogy szóváltásba keveredett fiával.
febr. 25
17:32
A nemdohányzókat védő törvény módosítását tervezik (MaHu)
Várhatóan március végéig nyújtja be az egészségügyi tárca a nemdohányzók védelméről szóló törvény módosítását - közölte Horváth Ágnes szakminiszter hétfőn Budapesten.
febr. 25
17:37
Gyorsabb és jobb a gépi diagnózis (HVG)
Egy számítógépes program, amely az Alzheimer-kór felismerésére készült, 96 százalékos biztonsággal diagnosztizálta a betegséget az agyi MRI (mágneses rezonancia készülék) felvételekből.
febr. 25
18:00
Probiotikus táplálékok, ellentmondó hatások (MaHu)
Az emberi szervezet számára igen jótékonynak talált probiotikumokat, baktériumtörzs-készítményeket milliók fogyasztják, de hatékony anyagoknak mindig lehetnek mellékhatásaik is.
febr. 25
18:00
Most akkor együnk csokit, vagy ne? (Blikk)
Jó hatással van a szívre, de károsítja a csontokat
febr. 25
20:01
A gépi diagnózis gyorsabb, jobb (MaHu)
Egyes agyi eltéréseket pontosabban állapít meg a számítógép a képalkotó eljárással készült felvételekből, mint az orvosok - jelzi brit kutatók tanulmánya.
febr. 25
20:40
Azért rabolt bankot, hogy szétossza a zsákmányt a szegények között (Infostart)
Őrizetbe vette az olasz rendőrség azt a férfit, aki "modern Robin Hoodnak" nevezte magát, és azért lopott, hogy a pénzt szétossza a szegények között.
febr. 25
20:50
Aranyköpések az Oscar-gálán: "Nem hagyhatjuk, hogy a közönségnek legyen igaza" (Infostart)
Az Oscar-gálák rendszerint alkalmat adnak a szereplőknek, hogy világra szóló bölcsességeket, jobb esetben szellemes, érzelmes mondatokat közöljenek a színpadon és azon kívül. Így volt ez most is a Los Angeles-i Kodak színházban. Ezekből válogatunk néhányat.
febr. 25
21:01
Milliárdokat pocsékolnak el az adófizetők pénzéből (Infostart)
A Diana hercegnő halála ügyében most folyó vizsgálat összesen 10 millió fontba kerül majd - és ennek az összegnek a döntő részét az adófizetők állják.
febr. 25
21:18
Los Angeles is nyert, nem csak a sztárszínészek (Infostart)
Miközben az Oscar-szobrokat átadták a filmipar legjobbjainak Los Angelesben, a város is nyert egy díjat: kiderült, hogy a világon itt a legízletesebb a vezetékes víz.
febr. 25
21:28
Megölték a szeretőt, mert túl sokat tudott? (Infostart)
John F. Kennedy néhai amerikai elnök szeretőjének halálával kapcsolatos találgatásokat élesztett újra fel egy kereszt Mary Pinchot-Meyer végzetének helyszínén.
febr. 25
21:50
Az első autó emlékezetesebb, mint az első csók (Infostart)
A legtöbb fiatal férfi egy percig sem tagadja, hogy a másik nem elkápráztatása vezeti, amikor megveszi első autóját. Itt azonban a szex szerepe véget is ér - a legtöbben ugyanis jobban emlékeznek az első autójukra, mint az első csókra.

Keresés