2017. március 7. kedd

márc. 7
18:42
Frauke Petry: Magyarország megtette az egyetlen helyes lépést (888)
A német bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) társelnöke üdvözölte a magyar Országgyűlésben kedden elfogadott szigorításokat.
márc. 7
18:57
Putyin megkegyelmezett egy sms-ek miatt elítélt nőnek (HVG)
Kegyelmet adott Vlagyimir Putyin orosz elnök Okszana Szevasztidinek, akit hazaárulás miatt hétévi szabadságvesztésre ítéltek, mert Szocsiból sms-üzeneteket küldött Grúziába egy orosz páncélosokat szállító szerelvény mozgásáról – közölte kedden a Kreml sajtószolgálata.
márc. 7
18:59
Vizsgálatot akarnak a magyar szigorításról az EP liberálisai (HVG)
Mielőbbi vizsgálatot sürgetett az Európai Parlament liberális frakciója (ALDE) a keddi magyar törvénymódosítás miatt, amely valamennyi menedékkérő, köztük gyerekek kötelező fogva tartásáról rendelkezik az esetükben lefolytatott menekültügyi eljárás idejére.
márc. 7
19:48
Annyi a menekült, nem tudnak velük mit kezdeni (24.hu)
Líbia felől 2016-ban minden korábbinál többen érkeztek, Róma és a többi mediterrán ország aggódig, Brüsszelnek cselekednie kellene, ám a megoldást nehezíti, hogy az észak-afrikai országban polgárháború van.
márc. 7
19:51
Gyerekpornó miatt volt razzia Szlovéniában, 17 gyanúsított van (HVG)
Összesen tizenhárom helyszínen razziáztak a szlovén nyomozók, gyerekpornót kerestek.
márc. 7
20:33
Kanyaró - A tizenöt hónaposnál kisebbekre a legveszélyesebb (Népszava)
A makói kórházban enyhe lefolyású a betegség, de attól még ugyanúgy fertőz.
márc. 7
20:36
Az Európai Bíróság szerint nem kell vízumot adni a migránsoknak (888)
Az Európai Unió tagállamainak nem kell belépésre jogosító vízumot kiadni kínzás vagy egyéb embertelen bánásmód elől menekülő emberek számára - döntött kedden az Európai Bíróság.
márc. 7
21:06
Johannis szerint a többsebességes Európa veszélyes (888)
Klaus Johannis román államelnök veszélyes dolognak tartaná célként kitűzni a két- vagy többsebességes Európai Unió létrehozását, és úgy véli, hogy az unió jövőjéről szóló fehér könyv bemutatása csak a vita kezdetét jelenti.
márc. 7
22:06
Az EU-csúcs helyett inkább a pártkongresszust választja a cseh kormányfő (888)
Ellenzéki és kormánypárti bírálatok kereszttűzébe került a cseh szociáldemokrata miniszterelnök, miután bejelentette, hogy a pártja tisztújító kongresszusa miatt kihagyja az Európai Unió soros csúcstalálkozójának nem hivatalos részét.
márc. 7
22:36
Háború van a szomszédban: ma már többen meghaltak a fronton (888)
Továbbra is feszült a helyzet a kelet-ukrajnai fronton, kijevi jelentések szerint a Moszkva által támogatott szakadárok 122-szer nyitottak tüzet az elmúlt napban az ukrán katonák állásaira, miközben Hágában nemzetközi bírósági eljárás folyik Oroszország ellen terrorizmus támogatásának vádjával a Donyec-medencei beavatkozás miatt.
márc. 7
22:51
Putyin megkegyelmezett egy nőnek (MaHu)
Sms-üzenetek miatt ítéltek hazaárulónak.

Keresés