2013. január 8. kedd

jan. 8
19:24
Habot verek a fagylaltjára (nyest.hu)
Mitől lesz kétértelmű a szöveg? Megfér-e egymás mellett két értelme ugyanazon soroknak? Mielőtt bemutatnánk, hogy miként működik ez az igazán mesteri szövegekben, arra mutatunk példákat, hogy mi mindenen bukhat meg egy ilyen kísérlet.
jan. 8
20:09
Híres ókori mecénás villáját találták meg Ciampinóban (HVG)
Megtalálták Marcus Valerius Messala Corvinusnak, a nagy ókori római költők mecénásának villáját a Rómával szomszédos Ciampino területén folytatott ásatáson, azokkal a szobrokkal, amelyek Ovidiust is megihlették. Rendkívüli, minden régész életében csak egyszer előforduló leletről beszélt az ásatást vezető Aurelia Lupi a La Repubblica című napilapnak.
jan. 8
20:45
Kétezer éves színházat tártak fel Nagy-Britanniában (HVG)
Kétezer éves, hatalmas színházat tártak fel régészek a délkelet-angliai Faversham közelében.
jan. 8
20:47
Egy férfi azt állítja, emberi hamvakkal készített festményt (HVG)
A lublini (Kelet-Lengyelország) ügyészség vizsgálatot indított annak nyomán, hogy egy svéd festő decemberben azt állította, a holokauszt áldozatainak hamvait használta fel egy műve készítésénél.
jan. 8
21:57
Lovagterem is lesz a megújuló siklósi várban (HVG)
Folytatják a siklósi vár felújítását: a 2014 őszéig tartó és elsősorban az egységes homlokzat kialakítását célzó munkára 400 millió forintot költenek uniós forrásból. Rendbe teszik a vár északi és nyugati homlokzatát valamint északi teraszát. Részben megerősítik az épület falát, kialakítanak egy lovagtermet és egy kávézót is.
jan. 8
22:06
Idén is gazdára talál a legendás pecsétgyűrű mása (Napvilág)
Cserhalmi György veheti át idén a Páger Antal-színészdíjat. Az elismerést 2001-ben alapította a makói képviselő-testület, a város nagy szülötte emlékére. Az évente egyszer odaítélt kitüntetés a néhai művész pecsétgyűrűjének pontos mása.
jan. 8
23:45
Folytatódik a siklósi vár felújítása (MaHu)
Folytatódik a siklósi vár felújítása: a Dél-Dunántúl legnépszerűbb erődítményének 2014 őszéig tartó és elsősorban az egységes homlokzatának kialakítását célzó munkáira 400 millió forintot költenek.

Keresés