2009. január 4. vasárnap

jan. 4
15:54
Tenisz: Aljona Bondarenko lesz Czink ellenfele; Kirilenko beteg (She)
A világranglista 33. helyezettje, az ukrán Aljona Bondarenko lesz Czink Melinda ellenfele a brisbane-i női tenisztorna első fordulójában. A találkozóra magyar idő szerint hétfő hajnalban kerül sor.
jan. 4
15:56
Síugrás, négysáncverseny: Loitzl győzött Innsbruckban (She)
Kettős osztrák győzelem született a négysáncverseny innsbrucki viadalán: a pontversenyt vezető Wolfgang Loitzl lett az első Gregor Schlierenzauer előtt. A dobogó harmadik fokára az első sorozat után még vezető Martin Schmitt állhatott, Simon Ammann mindössze 8. lett, így pedig közel 16 pontos hátrányba került az utolsó verseny előtt Loitzllal szemben.
jan. 4
16:12
Palik most gyorsabb volt Szalaynál (Infostart)
Palik László a 17., Szalay Balázs a 21., Liszi László pedig a 45. lett a 31. Dakar-rali második gyorsasági szakaszán. A mezőnynek ezúttal a szombatinál lassabb etapot kellett teljesítenie, 237 km eredményét mérték, emellett még 600 km várt a versenyzőkre Argentínában.
jan. 4
16:12
Skócia: magabiztosan nyert, így faragott hátrányából a Rangers (She)
Faragott hátrányából a Rangers, a „protestánsok” idegenben 3–0-ra legyőzték az Invernesst a skót első osztályú labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában, így két pontot hoztak a vezető, tegnap a Dundee Uniteddel 2–2-es döntetlent játszó Celticen.
jan. 4
16:14
Jégkorong: kanadai–svéd finálé az U20-as világbajnokságon (She)
Az Ottawában zajló U20-as világbajnokságon a hazai közönség előtt szereplő kanadai válogatott a svédekkel mérkőzik a hétfőn megrendezésre kerülő döntőben. A bronzmérkőzésen Oroszország Szlovákiával találkozik.
jan. 4
16:30
Profi boksz: Universum-gála augusztus 22-én Budapesten? (She)
Várhatóan Erdei Zsolttal és Balzsay Károllyal a főszerepben augusztus 22-én ismét a magyar fővárosban rendezhet profigálát az Universum Box Promotion.
jan. 4
16:32
Tereprali: Carlos Sainz vette át a vezetést a Dakaron (She)
Az Argentínába és Chilébe „emigrált” Dakar második szakasza után a spanyol Carlos Sainz vette át a vezetést összetettben, miután Stephane Peterhanselt és Giniel de Villiers-t megelőzve megnyerte a Santa Rosa-Ouerti Madryn résztávot.
jan. 4
16:34
NFL: a Pro Bowl búcsút vesz Hawaii szigetétől, irány Miami (She)
Harminc év Hawaii után az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) szezon végi All Star-gálája, a Pro Bowl visszatér a kontinensre – erről számol be a Honolulu Star-Bulletin napilap. A helyszínen kívül az időpont is megváltozik.
jan. 4
16:36
Sífutás, Tour de Ski: a svájci Dario Cologna nyerte a sorozatot (She)
A végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó svájci Dario Cologna nyerte meg a sífutók Tour de Ski sorozatát, miután a mai utolsó, hendikepes indítású futamon megőrizte vezető helyét a „trónkövetelők” előtt. A második helyen a német Axel Teichmann, a harmadikon pedig a norvég Petter Northug zárt.
jan. 4
16:38
FA-kupa: túljutott negyedosztályú ellenfelén az Aston Villa (She)
Az angol FA-kupa harmadik fordulójában a negyedosztályú Gillingham otthonába látogatott a Premier League negyedik helyen álló Aston Villa. A sokkal esélyesebb vendégek James Milner duplájának köszönhetően 2–1-re győztek.
jan. 4
16:48
Belgium: elhunyt a visszavonult teniszklasszis válogatott labdarúgó édesapja (She)
Elveszítette édesapját a már visszavonult, korábbi világelső belga teniszezőnő, Kim Clijsters.
jan. 4
16:48
Universum bokszgála Budapesten? (Metropol)
Várhatóan Erdei Zsolttal és Balzsay Károllyal a főszerepben augusztus 22-én ismét a magyar fővárosban rendezhet profigálát az Universum Box Promotion.
jan. 4
17:06
FA-kupa: liverpooli derbi lesz a negyedik fordulóban (She)
Londonban megtartották az angol labdarúgó FA-kupa 4. fordulójának sorsolását: az egyértelmű sztárpárosítás a Liverpool–Everton merseyside-i derbi az Anfielden. Lesz midlandsi rangadó is a Derby County és a Nottingham Forest között, a kis Kettering Town pedig álompárosítást kapott az élvonalbeli Fulham ellen. Gyepes Gábor csapata, a Cardiff City az Arsenalt kapta, a Watford a Leicester–Crystal…
jan. 4
17:06
Liverpooli rangadó az FA Kupában (Infostart)
Az angol bajnoki listavezető Liverpool a városi rivális Evertonnal küzd meg a labdarúgó FA Kupa negyedik fordulójában.
jan. 4
17:08
Dortmund: Klimowicz elhagyja a csapatot, Bochumba távozik (She)
A Bundesligában szereplő VfL Bochum együttese szerződtette a BVB Dortmund argentin csatárát, Diego Klimowiczot. A hírt a VfL vezetősége vasárnap közölte.
jan. 4
17:24
Jégkorong, MOL Liga: mindkét csíkszeredai csapat győzött (She)
A jégkorong MOL Liga vasárnapi játéknapját mindkét csíkszeredai együttes győzelemmel zárta. Az SC Csíkszereda a Miskolci Jegesmedvéket verte hazai pályán 6–2-re, a HC Csíkszereda pedig a Steaua Bucuresti otthonában aratott 1–6-os győzelmet.
jan. 4
17:24
Szalayék a 15. helyen állnak a Dakaron (Behaviour)
Az Opel Antarával versenyző Szalay Balázs az előkelő 15. helyet foglalja el a Dakar 2009 elnevezésű, Argentínában és Chilében zajló tereprali-viadal második napja után, míg Palik László öt helyet javítva már a 20. a mezőnyben.
jan. 4
18:18
Sakk: Almási Zoltán a második helyen végzett Reggio Emiliában (She)
Győzelemmel zárta szereplését Almási Zoltán a szupertornán Reggio Emiliában. A magyar nagymester a vasárnapi záró fordulóban az olasz Luca Shytaj ellen nyert.
jan. 4
18:36
Videó: íme az FA-kupa 3. fordulójának gólösszefoglalója! (She)
Bár a bajnokságban szünet volt, nem maradtak futball nélkül az angol foci hívei. Mint arról már beszámoltunk, az FA-kupa 3. fordulójában több meglepő eredmény is született – most megmutatjuk a legérdekesebb találkozók gólösszefoglalóit!
jan. 4
18:38
Röplabda: megszakadt az ifjúsági válogatott veretlensége (She)
Vereséggel zárta bajnoki szereplését a jövő heti, bulgáriai Európa-bajnoki selejtezőre készülő férfi ifjúsági-válogatott.
jan. 4
19:12
Egy gól döntött a Real-Villarreal rangadón (Infostart)
A Real Madrid 1-0-ra nyert a Villarreal ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában. A gólt Arjen Robben lőtte egy remek szóló végén a 31. percben.
jan. 4
19:12
Primera División: Robben góljával győzött a Real Madrid (She)
A Real Madrid Arjen Robben első félidőben lőtt gyönyörű góljával 1–0-ra verte meg a Villarrealt a spanyol bajnokság 17. fordulójában. A „királyi gárda” két új szerzeménye is bemutatkozott, Lassana Diarra és Klaas-Jan Huntelaar is a kezdőben kapott helyet.
jan. 4
19:14
FA-kupa: legyőzte a Southamptont a Manchester United (She)
Danny Welbeck, Nani és Darron Gibson góljaival a Manchester United 3–0-ra legyőzte a másodosztályú Southampton együttesét az FA-kupa 3. fordulójában. Így Sir Alex Ferguson együttese készülhet a folytatásra, ahol a Tottenham Hotspur lesz a BL-címvédő ellenfele.
jan. 4
19:30
Videó: nézze meg Robben győztes gólját a Villarreal ellen! (She)
Mint arról már beszámoltunk, a Real Madrid Arjen Robben első félidőben lőtt gyönyörű góljával 1–0-ra verte meg a Villarrealt a spanyol bajnokság 17. fordulójában – most megmutatjuk a találkozó győztes gólját.
jan. 4
19:48
Sakk: Lékó és Ivancsuk továbbra sem bír egymással Munkácson (She)
A szombati két döntetlent követően ismét két remi született a Lékó Péter és az ukrán Vaszilij Ivancsuk között zajló barátságos páros mérkőzésen.
jan. 4
19:50
Héraklész-kupa: újabb magyar bronzérem született (She)
A második napon is jutott egy bronzérem a magyar vívóknak a budapesti junior Világkupa-versenyen, a Héraklész-kupán: Pető Réka a női kardozók küzdelmében lett harmadik.
jan. 4
20:24
Videó: három manchesteri gól a Southamptonnak az FA-kupában (She)
Az FA-kupa 3. fordulójában a bajnoki címvédő Manchester United Welbeck, Nani és Gibson góljaival 3–0-ra verte meg a másodosztályú Southampton együttesét. Most megnézheti az MU három gólját videón!
jan. 4
20:26
Férfi röplabda vb-selejtező: újabb magyar vereség és búcsú (She)
A magyar férfi röplabda-válogatott második mérkőzésén is kikapott – ezúttal a bosnyákoktól – a világbajnoki selejtezősorozat európai divíziójának nyitókörében, Bécsben, s ezzel eldőlt, hogy nem juthat tovább.
jan. 4
20:42
Jégkorong, EBEL: két góllal kikapott az Alba Volán a Salzburgtól (She)
Hazai pályán 4–2-es vereséget szenvedett az osztrák jégkorong-bajnokságban (EBEL) szereplő Alba Volán a Red Bull Salzburgtól. A mérkőzésen az osztrákok háromszor is megszerezték a vezetést, és bár Palkovics Krisztián révén kétszer sikerült az egyenlítés, a harmadik és a negyedik osztrák gólra már nem volt válaszuk a fehérváriaknak.
jan. 4
21:00
Primera División: utolsó pillanatban lőtt góllal ikszelt az Osasuna (She)
A Sevilla nem túl színvonalas mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott az Osasuna ellen hazai pályán. Sokáig úgy tűnt, hogy Jesús Navas góljával a Sevilla nyeri meg a találkozót, ám a 90. percben kiegyenlített a vendégcsapat. Vadócz Krisztián végigjátszotta a mérkőzést.
jan. 4
21:18
Jégkorong, MOL Liga: nyert a Gyergyószentmiklós és az Újpest (She)
A MOL Liga vasárnapi játéknapján a hazai pályán játszó Gyergyószentmiklós 3–2-re győzte le a Budapest Stars együttesét. Az Újpest szintén hazai pályán győzött az Alba Volán második csapata ellen, a végeredmény 8–4.
jan. 4
21:36
Tereprali: Lisziék a 45., Szallerék a 20. helyen zárták a mai szakaszt (She)
A Liszi László, Fenesi József kettős a 45. helyen zárta a Dakar-rali mai, második szakaszát. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Palik-Darázsi duó a 17. helyen, a Szalay-Bunkoczi páros pedig a 21. helyen teljesítette az etapot.
jan. 4
21:54
Jégkorong, Mol Liga: nagy verést kapott a Ferencváros (She)
A Dunaújváros 2–2-es első harmadot követően könnyedén legyőzte a Ferencvárost 9–2-re a Mol Ligában.
jan. 4
22:48
Férfi kézilabda: együtt a vb-mezőny 28 fős válogatott keretei (She)
A Nemzetközi Kézilabda-szövetséghez (IHF) megérkeztek a horvátországi vb (január 16–február 1.) csapatainak keretei. A 24 válogatott 28 tagú listáit elfogadta és már nyilvánosságra is hozta az IHF.
jan. 4
22:48
Taylor 14. vb-aranyát szerezte (Infostart)
Phil Taylor nyerte a Londonban zajló profi darts-világbajnokságot, miután a döntőben magabiztos versenyzéssel 7-1-re nyert a holland Raymond van Barneveld ellen.
jan. 4
23:06
Primera División: a Deportivo idegenben verte meg a Getafét (She)
A Deportivo La Coruna idegenben verte meg 2–1-re a Getafét a spanyol bajnokság 17. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.
jan. 4
23:24
Darts-vb: Taylor könnyedén nyerte a döntőt, 14-edszer győzött (She)
Phil Taylor könnyedén megnyerte a PDC dartsvilágbajnokság döntőjét Raymond van Barneveld ellen a londoni Alexandra Palace-ban.
jan. 4
23:42
Alpesi sí: Hosp térdsérülése súlyos, ki kell hagynia a világbajnokságot (She)
Megvan az orvosok diagnózisa: a zágrábi alpesi sí Világkupa-futam gyakorlásán bukó, és térdsérüléssel kórházba szállított Nicole Hospnak legalább hat hetet kell kihagynia.

Keresés