2009. január 5. hétfő

jan. 5
16:12
Tenisz, Hopman-kupa: a párostól függetlenül nyertek a szlovákok (She)
A párosok mérkőzésétől függetlenül győztek a szlovákok az amerikaiak ellen a teniszezők nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán, a Hopman-kupán, miután Dominika Cibulková és Dominik Hrbaty révén mindkét egyesmeccset megnyerték.
jan. 5
16:12
Rosetti az Év játékvezetője (Behaviour)
Az olasz Roberto Rosetti lett 2008 legjobb játékvezetője a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) szavazásán, Kassai Viktor az előkelő 12. helyen végzett.
jan. 5
16:14
Racketlon: háromnapos nemzetközi versenyre kerül sor Pécsett (She)
A racketlon asztaliteniszből, tollaslabdából, squashból és teniszből áll. Az összes ellenféllel minden sportban meg kell küzdeni, és mindegyikben egy szettig, azon belül 21 pontig játszanak. Kettesével van szervacsere.
jan. 5
16:30
Francia Kupa: kedden pótol a Lyon, siker esetén az OM jöhet (She)
Kedden játsszák a Francia Kupa 64-es tábláján szombaton elhalasztott Concarneau–Olympique Lyon meccset, amely a pálya használhatatlansága miatt maradt el.
jan. 5
16:32
Arsenal: Walcott 400 ezer fontért távozhat 2010-ben (She)
Egy FIFA-szabály értelmében az a csapat, amelyik 2010-ben leigazolná Theo Walcottot, mindössze 400 ezer font nevelési költséget lenne köteles fizetni az Arsenalnak.
jan. 5
16:48
Kiss Gergely hamarosan visszatér (Behaviour)
Kétórás műtéten van túl Kiss Gergely, a montenegrói Kotor háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabdázója, aki karácsony előtt szenvedett súlyos sérülést.
jan. 5
17:06
Állati edzés a Bayern Münchennél (Blikk)
Dubai — Állati tréningje volt a Bayern Münchennek. A német labdarúgócsapat az Egyesült Arab Emírségekben edzőtáborozik, készül a tavaszi szezonra. Jürgen Klinsmann (44), a szakvezető alaposan megdolgoztatja a játékosokat, de nem csak a kiváló erőnlétre helyezik a hangsúlyt. A hét végén a bátorságukat is tesztelték a játékosoknak.
jan. 5
17:24
Sakk: Ivancsuk megnyerte a Lékó Péter elleni párosmérkőzést (She)
Befejeződött Lékó Péter és az ukrán Vaszilij Ivancsuk munkácsi párosmérkőzése. A barátságos mérkőzést az ukrán nagymester nyerte 3,5:2,5 arányban.
jan. 5
17:42
Futsal: Kozma Mihály szerződést bontott Székelyudvarhelyen (She)
A magyar futsalválogatott szövetségi kapitánya, Kozma Mihály közös megegyezéssel szerződést bontott a Székelyudvarhellyel, ahol másfél évig dolgozott – adta hírül az MLSZ honlapja.
jan. 5
17:44
NOB: szponzorok az amerikaiak kivételes helyzete ellen (She)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) európai és ázsiai támogatói tiltakozásukat fejezték ki az Egyesült Államok ötkarikás szervezetének (USOC) kivételezett helyzete ellen és követelik a számukra elfogadhatatlan állapot azonnali megszüntetését.
jan. 5
17:46
Tenisz, Hopman-kupa: a párost is megnyerték a szlovákok (She)
Sima győzelmet aratott Szlovákia a Hopman-kupa A-csoportjában az Egyesült Államok felett, miután az egyesek után a páros meccset is megnyerte.
jan. 5
18:00
Férfi kézilabda: új edző Dunaújvárosban és Komlón (She)
Új szakvezető irányítja hétfőtől a Dunaferr SE és a Komlói BSK férficsapatát.
jan. 5
18:02
Újpest: három fiatalt kölcsönadnak, Christian Ebala pedig távozik (She)
Három fiatal játékosát is kölcsönadja az élvonalban szereplő Újpest FC labdarúgócsapata, Széki Attila és Hullám Attila tavasszal Szolnokon, a helyi másodosztályú csapatban futballozik tavasszal, Szekér Dávid pedig minden bizonnyal a szintén második ligás Gyirmótban játszhat a 2008–09-as szezon másodiik felében. Erről a lila-fehér klub hivatalos honlapja számolt be.
jan. 5
18:18
Serie A: Angeleri szerint megtisztelő az Inter érdeklődése (She)
Marcos Angeleri nagyon megtisztelőnek tartja, hogy olyan klubnál merült fel a neve, mint az Internazionale.
jan. 5
18:20
Kosárlabda: Csák Tamást nevezték ki csapatvezetőnek Körmenden (She)
A 2009-es esztendő első hivatalos intézkedéseként, a Polaroid Lami Véd Körmend csapatának tulajdonosa, Szabó Szabolcs Csák Tamást nevezte ki csapatvezetőnek, miután Szalai Márton, az eddigi vezető más projekteken dolgozik majd – jelentette be hivatalos közleményében a vasi klub.
jan. 5
18:36
Dakar 2009: ma Coma volt a leggyorsabb motoros, Dési a 39. (She)
A motorosoknál a spanyol Marc Coma volt a leggyorsabb a Dakar-rali harmadik, hétfői szakaszán.
jan. 5
18:36
Erdei: "Száz százalékig felkészültem" (Infostart)
Erdei Zsolt saját bevallása szerint tökéletesen felkészült az ukrán Jurij Barasjan elleni szombati összecsapásra, így a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú magyar világbajnoka bízik a tizenegyedik címvédésben.
jan. 5
18:38
Formula-1: Michael Schumacher visszatérhetett volna (She)
Michael Schumacher többször is elgondolkodott a visszatérésen, miután 2006-ban befejezte Formula–1-es karrierjét, ráadásul több csapatnál is szívesen alkalmazták volna.
jan. 5
18:40
Gyeplabda: B-csoportos junior Európa-bajnokság Budapesten (She)
Január 16. és 18. között Budapesten, a Ferencváros Kőbányai úti kézilabda-csarnokában rendezi a Magyar Gyeplabda Szövetség a B-csoportos (hivatalosan Trophy elnevezésű) junior gyeplabda Európa-bajnokságot.
jan. 5
18:54
Győr: Ikodinovics is megnézi az ETO egyik tavaszi meccsét (She)
Dragoljub Bekvalac, a Győr decemberben kinevezett vezetőedzője megtartotta első edzését az ETO-nál.
jan. 5
18:54
Ivancsuk legyőzte Lékót (Behaviour)
Az ukrán Vaszilij Ivancsuk 3,5-2,5 arányban legyőzte Lékó Pétert a két nagymester Munkácson rendezett rapidsakk mérkőzésén.
jan. 5
19:12
Spanyolország: 19 piros lap egy hatodosztályú meccsen (She)
A spanyol hatodosztálynak megfelelő Primera Regional de Cádiz egyik hét végi bajnokiján 19 (!) piros lapot osztott ki a játékvezető.
jan. 5
19:12
Remélhetőleg megveri az ukránt (Behaviour)
Erdei Zsolt saját bevallása szerint tökéletesen felkészült az ukrán Jurij Barasjan elleni szombati összecsapásra, így a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú magyar világbajnoka bízik a tizenegyedik címvédésben.
jan. 5
19:14
Blog: Madár nyugalomra vágyik, meg spagettire és búzasörre (She)
Újabb bejegyzéssel jelentkezett a fanzone.hu-n olvasható blogjában Erdei Zsolt, világbajnok ökölvívó.. A bevallása szerint „hétfői” hangulatban tréningező öklöző ezúttal is reagált a hozzászólók felvetéséire.
jan. 5
19:30
Továbbra is az élmezőnyben a magyarok a Dakaron (Infostart)
Palik László a 19., Szalay Balázs a 20., míg Liszi László a 36. lett az Argentínában és Chilében rendezett 31. Dakar-rali harmadik gyorsasági szakaszán a nem hivatalos adatok szerint. Az esőzések miatt sártengerré változott az útvonal egy része, ezért a Puerto Madryn és Jacobacci közötti, eredetileg 616 km-es gyorsasági szakasz hosszát 551 km-re csökkentették a szervezők.
jan. 5
19:48
Tenisz: Roddick és Monfils is győzelemmel kezdett Dohában (She)
Andy Roddick és Gael Monfils is győzelemmel kezdte meg szereplését az 1 110 250 dollár összdíjazású dohai ATP-tornán.
jan. 5
19:50
Öböl-kupa: győzelemmel kezdett a címvédő a B-csoportban (She)
A címvédő Egyesült Arab Emírségek győzelemmel kezdte a Perzsa-öböl környéki arab országok hagyományosan megrendezett Öböl-kupájának küzdelmeit, miután 3–1-re megverte Jement.
jan. 5
20:06
Női kézilabda, Magyar Kupa: nyolc közé jutott a Loki (She)
A Debrecen hazai pályán 29–20-ra megverte a Békéscsabát a női kézilabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, és mivel a továbbjutásról egy mérkőzés döntött, a hajdúságiak már negyeddöntősnek mondhatják magukat.
jan. 5
20:08
Dakar 2009: Palikék a 19.-ek lettek Szalayék előtt (She)
Az autósoknál a katari Nasszer al-Attijah az első nap után ismét szakaszt nyert a Dakar 2009-en a tegnapi győztes, és az összetettben élen álló Carlos Sainz előtt.
jan. 5
20:24
Héraklész-kupa: a zárónapon Szilágyi Áron aranyérmes lett (She)
Szilágyi Áron kardozó aranyérmes lett a budapesti junior Világkupa-verseny, a Héraklész-kupa harmadik, egyben befejező napján.
jan. 5
20:26
Franciaország: Papin 45 évesen tér vissza a pályára (She)
Jean-Pierre Papin, korábbi francia válogatott labdarúgó 45 évesen tér vissza a pályára. A támadó az amatőrbajnokságban szereplő AS Facture-Biganos Boiens csapatában játszik majd, az erről szóló szerződést múlt héten írták alá a felek.
jan. 5
20:42
Espanyol: Kameni majdnem összevert egy szurkolót - képpel (She)
Carlos Kameni, az Espanyol kapusa a csapat hétfői edzésén nekitámadat egy szurkolónak, miután a rajongó beszólt neki.
jan. 5
20:44
Tenisz: a kiemeltek továbbjutottak az első körből Chennaiban (She)
A hétfőn pályára lépő kiemeltek (Marin Cilic, Rainer Schüttler és Marcel Granollers) továbbjutottak a Chennaiban (régi nevén Madras) zajló ATP-torna első fordulójából.
jan. 5
21:00
NBA: letartóztatták a háromszoros All Star-válogatottat (She)
Antoine Walkert ittas vezetés miatt letartóztatták Miami Beachen. A Boston Celtics egykori erőcsatára – akit háromszor választottak be az NBA All Star-válogatottjába és a Miami Heat játékosaként 2006-ban bajnok lett – kivilágítatlan fekete Mercedesével haladt hétfő reggel, amikor a rendőrök megállították.
jan. 5
21:02
Műkorcsolya: vasárnap lesz a válogató Hadford és Pádár között (She)
Vasárnap 10 órától rendezik a válogatót Pádár Bianka és Hadford Katherina között a műkorcsolya Európa-bajnokságra.
jan. 5
21:18
Serie A: a Regginába igazolt a szlovák védő a QPR helyett (She)
A szlovák válogatott Matej Krajciket az angol Queens Park Rangers és a holland Roda is hívta, ő azonban az olasz labdarúgó-bajnokság 19. helyén álló Regginát választotta.
jan. 5
21:20
Dortmund: Hummels hathetes kényszerpihenőre kényszerül (She)
Részleges bokaszalag-szakadás miatt legalább hat hétig nem léphet pályára Mats Hummels, a Borussia Dortmund védője.
jan. 5
21:36
Labdarúgás: Stielike Katarban folytatja edzői pályafutását (She)
Uli Stielike, a Real Madrid egykori klasszis német védője a katari Al-Arabi csapatának vezetőedzője lesz.
jan. 5
21:38
Dakar 2009: Szallerék a 15., Lisziék a 35. helyen értek célba (She)
A Liszi László, Fenesi József kettős is célba ért Dakar-rali mai, harmadik szakaszán az autósok között, a 36. helyen zártak. Ezzel összetettben a 33. helyen állnak.
jan. 5
21:40
Férfi kézilabda: több játékos távozik Debrecenből (She)
A debreceni férfi kézilabdacsapat játékosai közül csak kevesen fogadták el a klub vezetőinek döntését, hogy 25 százalékkal csökkentik a jövedelmeket.
jan. 5
21:54
Labdarúgás: visszatérhet a Roma egykori középpályása (She)
Az olasz Il Corriere Dello Sport értesülései szerint egy egyelőre meg nem nevezett egyesült arab emírségekbeli klub szerződést ajánlott a 2006-ban, 29 évesen visszavonult Nakata Hidetosinak.
jan. 5
21:54
Dakar 2009: Szalay a 14. (Behaviour)
Az Opel Antarával versenyző Szalay Balázs az előkelő 14. helyet foglalja el a Dakar 2009 elnevezésű, Argentínában és Chilében zajló tereprali-viadal harmadik napja után, míg Palik László újabb négy helyet javítva már a 16. a mezőnyben.
jan. 5
22:12
Férfi röplabda vb-selejtező: újabb magyar vereség és búcsú (She)
A magyar férfi röplabda-válogatott harmadik mérkőzésén is kikapott – ezúttal a házigazda osztrákoktól – a világbajnoki selejtezősorozat európai divíziójának nyitókörében Bécsben, s ezzel nyeretlenül zárta a háromnapos sorozatot.
jan. 5
22:30
Formula-1: a Ferrari január 12-én mutatja be az új autót (She)
A Formula–1-es csapatok közül a Ferrari mutatja be elsőként az autóját, mellyel pilótái a 2009-es szezonban versenyeznek majd.
jan. 5
23:06
Portugália: a Braga legyőzte hazai pályán a sereghajtót (She)
A Braga 2–0-ra legyőzte hazai pályán a sereghajtó Belenensest, így az ötödik helyre ugrott a bajnoki tabellán a 13. forduló után.
jan. 5
23:08
FA-kupa: Villanueva góljával jutott tovább a Blackburn (She)
A Premier League-ben szereplő Blackburn Rovers csak 1–0-ra tudta legyőzni a hatodosztályú Blyth Spartanst az FA-kupa harmadik fordulójában, igaz, ezzel is továbbjutott.
jan. 5
23:24
Görögország: az orosz Himkitől igazol szlovént a Panszerraikosz (She)
Kétéves oroszországi légióskodás után elhagyja az országot és a Himki együttesét a szlovén válogatott Nastja Ceh.
jan. 5
23:42
Úszás: Phelps rekordösszegért népszerűsíti Kínában a Mazdát (She)
Az amerikai úszófenomén, Michael Phelps szerződést kötött a Mazda autógyárral, és a jövőben Kínában fogja népszerűsíteni a cég egyik modelljét.

Keresés