2009. január 6. kedd

jan. 6
15:54
Videó: nézze meg Ronaldo küszködését a Corinthians edzésén! (She)
Ronaldo hosszú sérülése után készül a visszatérésre, de egyelőre jelentős túlsúllyal küzd, ami a hasán lévő „úszógumi” méretéből is világosan kiderül. Nézze meg, hogyan készül a visszatérésre a kétszeres aranylabdás brazil csatár!
jan. 6
15:56
Derby County: apja után Nigel Clough is a „kosok” edzője lehet (She)
A Burton Albion menedzsere, Nigel Clough lehet az angol másodosztályú Derby County szakvezetője. Mind Clough, mind a Derby vezetősége elismerte a tárgyalások tényét, és könnyen lehet, hogy még a héten megszületik köztük a megállapodás.
jan. 6
16:12
NFL: James Harrisont választották a szezon legjobb védőjének (She)
James Harrisont, a Pittsburgh Steelers játékosát választották a 2008-as szezon legjobb védőjének az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokságban (NFL).
jan. 6
16:14
Videó: a legnagyobb helyzetet is kihagyta a Real új csatára (She)
Klaas-Jan Huntelaar képtelen volt a hálóba találni első bajnokiján a Real Madrid színeiben a Villarreal ellen. Az Ajaxtól érkező gólzsáktól persze nem lehetetett elvárni, hogy rögtön főszerepet játsszon, de hogy még négy méterről se találjon a kapuba…
jan. 6
16:16
Tenisz: Murray és Davigyenko győzelemmel kezdett (She)
Andy Murray és Nyikolaj Davigyenko is győzelemmel kezdte e heti szereplését. A skót játékos a spanyol Albert Montanést verte meg simán a dohai ATP-tornán, míg az orosz teniszező Chennaiban győzte le az osztrák Daniel Köllerert.
jan. 6
16:48
Szalay Balázsék megjavították a kormányt (Infostart)
Nagy bajba kerültek Szalay Balázsék a 31. Dakar-rali negyedik szakaszán - tudta meg délután az InfoRádió. A napot még a 14. helyen kezdő Szalay, Bunkoczi autós kettős Opeljében eltört a kormány, de később meg tudták javítani az alkatrészt.
jan. 6
16:48
Peru: visszatér szülőhazájába a Newcastle volt sztárja (She)
Visszatér Peruba Nolberto Solano, a Newcastle United volt, a görög Lárisza jelenlegi játékosa. A kiváló középpályás az Universitario de Deportes labdarúgója lesz.
jan. 6
16:50
MLSZ: közösen edzőtáborozik az U17-es és U19-es válogatott (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szakmai vezetősége – szakítva a korábbi gyakorlattal – bevezeti a részleges központi felkészülést az U17-es és az U19-es korosztály válogatottja részére.
jan. 6
17:06
NBA: halálos baleset okozásáért áll bíróság elé a Nuggets sztárja (She)
Halálos baleset okozásáért áll a New Jersey-i városi bíróság elé J. R. Smith, a Denver Nuggets kosárlabdacsapatának klasszisa.
jan. 6
17:08
Tenisz: a világelső Nadalnak 45 perc kellett Santoro legyőzéséhez (She)
A dohai férfi tenisztorna első fordulójában egyetlen játékot engedélyezett francia ellenfelének, Fabrice Santorónak a világelső spanyol Rafael Nadal.
jan. 6
17:10
Hull City: távozhat a klubot az élvonalba lövő Dean Windass (She)
Szabadlistára tette az angol élvonalbeli Hull City labdarúgócsapata Dean Windasst, a „tigriseket” a 2007–2008-as playoffban a Premier League-be lövő csatárt.
jan. 6
17:24
Jégkorong, Mol Liga: nagy verést kapott a Miskolc Csíkszeredában (She)
Bár még 1–0-ra vezetett a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapata a HC Csíkszereda otthonában, a mérkőzés további részét legszívesebben elfelejtenék a borsodiak: a házigazdák ugyanis tíz gólt pakoltak be a hálójukba.
jan. 6
17:26
Videó: a svéd szőkeség az idei Dakar egyik üde színfoltja! (She)
Az idei, dél-amerikai Dakaron több csinos, ifjú hölgy is próbára teszi tűrőképességét, akik a pokoli forróságban is nekivágtak a maratoni versenynek. A mi Bahor Beánkon kívül többek között Annie Seel is rajthoz állt Argentínában.
jan. 6
17:42
Dakar 2009: Coma ismét szakaszt nyert, Dési 41. lett (She)
A spanyol Marc Coma az első és a harmadik nap után a negyedik szakaszt is megnyerte a Dakar-ralin a motorosok között, így magabiztosan vezet az összetettben.
jan. 6
18:00
Dakar 2009: továbbra is intenzív osztályon a két brit versenyző (She)
Továbbra is súlyos állapotban intenzív osztályon fekszik a 2009-es Dakar első szakaszán balesetet szenvedett két brit versenyző, Paul Green és Matthew Harrison.
jan. 6
18:02
Király-kupa: sok hiányzó lesz az Atlético és a Barca meccsén (She)
Mindkét oldalon kulcsfontosságú játékosok hiányoznak majd az Atlético Madrid és a Barcelona első meccsén a spanyol Király-kupában.
jan. 6
18:04
Tenisz, Hopman-kupa: a szlovákok az ausztrálokat is legyőzték (She)
Megszerezte második győzelmét is a teniszezők nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán, a Hopman-kupán a szlovák együttes.
jan. 6
18:06
Dakar 2009: Szalayék kormányrúdja eltört, veszteglésre kényszerültek (She)
Nincs jó napja a Szalay Balázs, Bunkoczi László magyar egységnek a Dakaron: az Opellel versenyző páros kormányrúdja eltörött, és 186 kilométer megtétele után veszteglésre kényszerültek.
jan. 6
18:18
Dakar 2009: Palikéknak jól ment, a 21. helyen értek célba (She)
A Palik László, Darázsi Gábor magyar egységnek kifejezetten jól ment a Dakar 2009 4. szakaszán, hiszen közel 30 és fél perces hátránnyal a 21. helyen értek célba.
jan. 6
18:20
AC Milan: győztes meccsen debütált David Beckham - videó (She)
A Milan Hamburg elleni felkészülési mérkőzésén bemutatkozott az olasz csapatban David Beckham. A találkozó 1–1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel ért véget, mely után a milánóiak örülhettek.
jan. 6
18:36
Síugrás, négysáncverseny: Loitzlé a végső győzelem a sorozatban (She)
A Bischofshofenben is parádésan ugró osztrák Wolfgang Loitzl nyerte a 2008–09-es négysáncversenyt, megelőzve ezzel a svájci Simon Ammannt és honfitársát, Gregor Schlierenzauert. Loitzl összpontszáma (1123.7) új rekord a négysáncverseny 57 éves történetében.
jan. 6
18:38
Tenisz: Federer sem izzadt meg a dohai első fordulóban (She)
Rafael Nadal után Roger Federer sem töltött sok időt a pályán a dohai ATP-torna első fordulójában. A svájci játékos az olasz Potito Staracét verte meg 6:2, 6:2-re.
jan. 6
18:54
Atlétika: Európán kívüli Golden League-versenyeket terveznek (She)
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) vezetői a Golden League-sorozat megreformálását tervezik.
jan. 6
19:12
Görögország: e-mailben mondott le az AEK Athén elnöke (She)
Meglepő megoldást választva e-mailben mondott le az AEK Athén klubelnöke, Jorgosz Kintisz, aki csupán heteket töltött hivatalában.
jan. 6
19:14
Chelsea: Birminghambe megy kölcsönbe a „kékek” tehetsége (She)
Egy hónapra a Birmingham Cityhez kerül kölcsönbe a Chelsea fiatal szélsője, Scott Sinclair.
jan. 6
19:30
Labdarúgás: Bárányos még csapat nélkül, a REAC-cal készül (She)
Noha Bárányos Zsoltot több csapattal is hírbe hozták a különböző fórumokon, a Nyíregyháza Spartacustól távozott korábbi válogatott középpályás egyelőre nem válogat az ajánlatok között, jelenleg nincs csapata, és a REAC-cal készül.
jan. 6
19:32
Alpesí sí Vk: Grange öt századdal verte meg Kostelicet (She)
A francia Jean-Baptiste Grange nyerte meg a zágrábi műlesikló világkupa-viadalt a hazai pályán versenyző Ivica Kostelic és a meglepetésre a harmadik helyen végző olasz Giuliano Razzoli előtt.
jan. 6
19:48
Tenisz: az olasz Cipolla nagy bravúrja, legyőzte Wawrinkát (She)
Nem sikerült az évkezdet a Chennaiban (régi nevén Madras) zajló ATP-tornán a második helyen kiemelt Stanislas Wawrinkának, a svájci teniszezőt az olasz Flavio Cipolla győzte le sima két játszmában.
jan. 6
19:50
Férfi kézilabda: 16-an utaznak a csehországi Újévi Tornára (She)
Szerdán 16 játékossal utazik el a jövő pénteken kezdődő világbajnokságra készülő férfi kézilabda-válogatott a csehországi Újévi Tornára.
jan. 6
20:06
Dakar 2009: az 52. helyen ért be a Liszi, Fenesi egység (She)
Az 52. helyen ért be a Dakar 2009 4. szakaszán a Mitsubishivel versenyző Liszi László, Fenesi József magyar páros.
jan. 6
20:24
Jégkorong, EBEL: az Alba Volán vereséget szenvedett Bécsben (She)
Az Alba Volán nem tudott bravúrt végrehajtani, ismét vereséget szenvedett az osztrák bajnokság második helyén álló Vienna Capitalstól Bécsben. A magyar csapat ötödik alkalommal kapott ki az osztrák együttestől, ezúttal 5–2-re maradt alul.
jan. 6
20:26
Tenisz: a szlovák Beck lesz Nadal ellenfele a dohai második körben (She)
Utoljára a selejtezőből felkerült Karol Beck biztosította helyét a dohai ATP-torna második fordulójában (azaz a nyolcaddöntőben), a szlovák teniszező három szettben győzte le a lengyel Michal Przysieznyt.
jan. 6
20:28
Dopping: Ivan Tyihonék benyújtották fellebbezésüket a CAS-hoz (She)
Kedden benyújtotta fellebbezését a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) az olimpiai érmétől doppingvétség miatt megfosztott két fehérorosz kalapácsvető, Vagyim Gyevjatovszkij és Ivan Tyihon.
jan. 6
20:30
Jégkorong, Mol Liga: Bukarestben nyert a Budapest Stars (She)
A Budapest Stars idegenben verte meg 2–0-ra a Steaua Bucurestit a Mol Liga keddi játéknapján.
jan. 6
20:42
Juventus: Gigi Buffon visszatért, de csapata alulmaradt (She)
Az 1–1-re végződött rendes játékidő után tizenegyesekkel 5–4-re kikapott a Juventus a Citta di Messina-tornán a Monacótól.
jan. 6
20:44
NFL: Drew Breest választották a legjobb támadónak a ligában (She)
Drew Brees, a New Orleans Saints irányítója lett az év támadó játékosa a profi amerikaifutball-ligában (NFL).
jan. 6
20:46
Jégkorong, Mol Liga: nyert a Dunaújváros a „kis Volán” ellen (She)
A Dunaújváros 4–2-re megverte hazai pályán az Alba Volán II-őt a Mol Liga keddi játéknapján.
jan. 6
21:00
Bolton: Bogdán Ádám 2011-ig hosszabbított a Wanderersszel (She)
Ali al-Habszi után napokkal Bogdán Ádám is szerződést hosszabbított a Bolton Wanderersszel: az ifjú magyar kapus 2011-ig írt alá csapatánál.
jan. 6
21:18
Derby County: végleges, Nigel Clough lett a „kosok” menedzsere (She)
Mint arról már hírt adtunk, az angol másodosztályú Derby County vezetősége előrehaladott tárgyalásokat folytatott Nigel Clough-fal, a Burton menedzserével. Nos, a „kosok” megegyeztek a szakemberrel, aki a hétvégén már leülhet a Derby kispadjára.
jan. 6
21:20
Egyiptom: a futballt behálózó korrupció ellen harcol a legenda (She)
„Harcot hirdetett” Hosszam Hasszan, az egyiptomi labdarúgás történetének talán legjobb játékosa az ország fociját behálózó korrupció ellen.
jan. 6
21:36
Vitorlázás: versenyzőtársa mentette ki a felborult Le Cam-ot (She)
Versenyzőtársa, Vincent Riou mentette ki a hajójával felborult, így komoly bajba került Jean Le Cam-ot a Vendée Globe-vitorlásversenyen.
jan. 6
21:54
Kosárlabda: félbeszakadt egy török–izraeli mérkőzés (She)
Félbeszakadt egy török-izraeli kosárlabda-mérkőzés kedden Ankarában több száz török szurkoló heves Izrael-ellenes tiltakozása miatt; a meccset végül el kellett halasztani – jelentette a török média.
jan. 6
21:56
Bolton: próbajátékon a világ egykori legdrágább játékosa (She)
Próbajátékra jelentkezett az angol élvonalbeli Bolton Wanderers labdarúgócsapatához a világbajnok és világbajnoki ezüstérmes Denilson, aki egykor a világ legdrágább játékosa volt.
jan. 6
22:12
Király-kupa: Messi három góljával győzött a Barcelona (She)
A Barcelona a téli pihenője után visszatérő Lionel Messi mesterhármasával 3–1-re verte meg az Atlético Madridot a Vicente Calderón Stadionban a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.
jan. 6
22:30
Bundesliga: utánpótlás-válogatott játékost igazolt a Cottbus (She)
Az Energie Cottbus labdarúgócsapata szerződtette Nils Petersent, a Carl-Zeiss Jena német utánpótlás-válogatott csatárát.
jan. 6
22:32
Kézilabda: súlyos anyagi gondok Újvárosban, de nincs kiárusítás (She)
Több forrás szerint újra súlyos pénzügyi gondokra keres megoldást a játékosainak akadozva fizető Dunaferr NK női kézilabdacsapata, amely az előző évad végén, majd augusztusban hasonló okok miatt nem tudta megtartani több meghatározó játékosát (Berta Melinda, Borbás Rita, Lovász Zsuzsa, Mörtel Renáta, Pigniczki Krisztina, Sopronyi Anett, Paula Ungureanu).
jan. 6
23:06
Angol Ligakupa: fél lábbal már a döntőben a Tottenham (She)
Bár a félidőben még vezetett, a végén súlyos, 4–1-es vereséget szenvedett a másodosztályú Burnley az élvonalbeli Tottenham Hotspur otthonában az angol labdarúgó Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén. A győzelmen kívül a White Hart Lane „népe” egy új igazolásnak is örülhetett: a találkozó előtt mutatták be a Spursnél a Portsmouthtól igazolt Jermain Defoe-t.
jan. 6
23:24
NBA: egy hónapot hagy ki kézsérülése miatt Carmelo Anthony (She)
Legalább három hetet, de valószínűbb, hogy egy hónapot hagy ki a Denver Nuggets kosárlabdacsapatának egyik legnagyobb sztárja, Carmelo Anthony.

Keresés