2009. február 7. szombat

febr. 7
14:37
Newcastle: Joe Kinneart kórházba vitték, kihagyja a mai meccset (She)
Elővigyázatosságból kórházba szállították a Newcastle United menedzserét, Joe Kinneart, miután rosszul érezte magát. A 62 éves szakember tíz évvel ezelőtt már túlélt egy szívinfarktust.
febr. 7
14:39
Ligakupa: 3-0-ra nyert a Vasas a DVTK ellen (She)
A Ligakupa A-csoportjában a Vasas hazai pályán 3–0-ra nyert a DVTK ellen.
febr. 7
14:41
Olaszország: Del Piero és Cassano sem került be a keretbe (She)
Marcello Lippi, a Brazília elleni mérkőzésre készülő olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét, melyben nem kapott helyet Alessandro Del Piero és Antonio Cassano sem.
febr. 7
14:51
NBA: elvették LeBron James csütörtökön szerzett tripla-dupláját (She)
Nem mindennapi esemény történt LeBron Jamesszel, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Cleveland Cavaliers csillagával. James csütörtökre virradóra tripla-duplát ért el a New York Knicks ellen: 52 pontot dobott, kiosztott 11 asszisztot és leszedett 10 lepattanót a 107–102-re megnyert mérkőzésen.
febr. 7
14:51
A haza világkupán Nemcsik ötödik helyen végzett (Behaviour)
Legjobb magyarként Nemcsik Zsolt ötödik helyen végzett szombaton a Gerevich-Kovács-Kárpáti budapesti kard Grand Prix-n.
febr. 7
14:53
Ligakupa: 3-0-ra nyert a Vasas hazai pályán a Diósgyőr ellen (She)
A Ligakupa A-csoportjában a Vasas hazai pályán 3–0-ra nyert a DVTK ellen.
febr. 7
15:09
Ligakupa: a Vasas hazai pályán 3-0-ra nyert a Diósgyőr ellen (She)
A Ligakupa A-csoportjában a Vasas hazai pályán 3–0-ra nyert a DVTK ellen.
febr. 7
15:11
MotoGP: Stoner volt a leggyorsabb a záró napon is Sepangban (She)
A Ducatin ülő Casey Stoner volt a leggyorsabb a MotoGP Sepangban zajló kollektív tesztjének harmadik, egyben befejező napján. A csuklóműtétje után lábadozó ausztrál motoros a nyolcszoros világbajnok – egyébként szintén sérüléséből lábadozó – Valentino Rossit, és a Sepangban remekül teljesítő Loris Capirossi előtt végzett az élen.
febr. 7
15:13
Vívás: nem született magyar érem, Nemcsik Zsolt ötödik lett (She)
Legjobb magyarként Nemcsik Zsolt az ötödik helyen végzett szombaton, a Gerevich-Kovács-Kárpáti budapesti kard Grand Prix-n.
febr. 7
15:15
Ligakupa: a Nyíregyháza otthon négyet rúgott a Bőcsnek (She)
A ligakupa A-csoportjában a Nyíregyháza hazai pályán 4–0-ra nyert a Bőcs ellen.
febr. 7
15:17
NBA: Shaquille O’Neal átlépte a 27 ezer pontos határt (She)
A Phoenix Suns péntek este 115–105-re legyőzte hazai pályán a Golden State Warriorst az NBA 99. játéknapján, ami önmagában még nem lenne érdekes, ám a találkozón Shaquille O’Neal, a hazaiak centere megszerezte 27 000. pontját a ligában.
febr. 7
15:45
Ligakupa: a B-csoport első meccsén idegenben győzött a Pápa (She)
A ligakupa B-csoportjában a Pápa idegenben 4–0-ra verte a Győr NB II-es csikócsapatát.
febr. 7
15:47
Tenisz: Chardy megverte Ferrert, így döntőt játszhat (She)
Jérémy Chardy foglalta el először a helyét a johannesburgi férfi tenisztorna döntőjében, miután 1:6, 7:6, 7:6-ra megverte az elődöntőben a második helyen kiemelt David Ferrert.
febr. 7
15:49
Ligakupa: a Haladás hazai pályán 3-0-ra verte a Siófokot (She)
A Haladás utolsó csoportmérkőzésén 3 góllal bizonyult jobbnak a Siófoknál a Ligakupa B-csoportjában.
febr. 7
15:51
Anglia: Redknapp élesen kritizálta a játékosügynököket (She)
Harry Redknapp, a Tottenham Hotspur menedzsere élesen kritizálta a modern labdarúgásban egyre nagyobb szerepet kapó játékosügynököket.
febr. 7
15:53
Premiership: a debütáló Bellamy góljával nyert a Manchester City (She)
A Manchester Cityhez a téli átigazolási időszakban csatlakozott Craig Bellamy első meccsén rögtön góllal mutatkozott be: a Middlesbrough elleni találkozón ő szerezte a találkozó első gólját. A walesi támadó 52. percben megeresztett ballábas lövése után a kapuba kerülő labda végül győztes találatnak bizonyult.
febr. 7
16:03
Premiership: Craig Bellamy góljával nyert a Manchester City (She)
A Manchester Cityhez a téli átigazolási időszakban csatlakozott Craig Bellamy és a Middlesbrough elleni találkozón ő szerezte a találkozó első gólját. A walesi támadó 52. percben megeresztett ballábas lövése után a kapuba kerülő labda végül győztes találatnak bizonyult.
febr. 7
16:05
Alpesi sí: az orvosok megkezdték Albrecht felébresztését (She)
Az innsbrucki kórház orvosai megkezdték Daniel Albrecht felébresztését. A 25 éves svájci síző január 22-én edzés közben esett hatalmasat Kitzbühelben, aminek következtében gerinc- és fejsérüléseket szenvedett, és azóta mesterséges kómában tartották az orvosok.
febr. 7
16:21
Ligakupa: a Budaörs otthon szenvedett vereséget az MTK-tól (She)
Lejátszotta utolsó mérkőzését az MTK is a Ligakupa B-csoportjában, és bár a Haladáshoz hasonlóan győzelemmel zárta csoportmérkőzéseit, a kék-fehérek nem örülhetnek továbbjutásnak.
febr. 7
16:21
Irígykedjünk együtt: a legjobban kereső focisták listája (Behaviour)
A svéd Zlatan Ibrahimovic és a brazil Kaká keresi a legtöbbet a labdarúgók között a Futebol Finance portugál webszaklap számításai szerint.
febr. 7
16:23
Ligakupa: a Vác hazai pályán megverte a Debrecent (She)
A Vác hazai környezetben 3–2-re győzött a Debrecen ellen a labdarúgó Ligakupa A-csoportjának 9. fordulójában.
febr. 7
16:39
AC Milan: Ferguson szerint Beckham marad a piros-feketéknél (She)
Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere szerint korábbi játékosa, David Beckham nem tér vissza Los Angelesbe, hanem az AC Milanban folytatja pályafutását.
febr. 7
16:39
Tevez: Se játék se autó (Behaviour)
Lefoglalták a Manchester Unitedet erősítő Carlos Tevez 140 ezer fontot érő autóját, miután az argentin labdarúgó egy ellenőrzés során nem tudott olyan jogosítványt felmutatni, amely érvényes Nagy-Britannia területén.
febr. 7
16:41
Ligakupa: a REAC hazai pályán győzte le a Baktalórántházát (She)
A komolyabb téttel nem bíró mérkőzés a REAC 4–1-es győzelmével ért véget. A Baktalórántházának továbbra sincs pontja, pontszerzésre utoljára a Honvéd vendégeként lesz lehetősége.
febr. 7
16:43
Rövid pályás gyorskorcsolya: ázsiai győzelmek Szófiában (She)
A Vk-sorozat sajátossága, hogy az 500, az 1000 és az 1500 méteres távok közül minden állomáson az egyikből két versenyt is rendeznek. Szófiában ez az 1000 méteres táv. Galambos Gábor és Knoch Viktor szerepelt eddig legjobban a rövid pályás gyorskorcsolyázók világkupa-versenyének szófiai állomásán.
febr. 7
16:57
A Milannak komoly összeggel kellene kompenzálnia a Galaxy-t (Behaviour)
Az amerikaiak készek átengedni az AC Milannak David Beckhamet, de ennek magas az ára: legalább 20 millió dollárt kell leszurkolnia az angol sztárfutballistáért az olasz klubnak.
febr. 7
17:15
Tenisz: Tsonga követte Chardyt, így létrejött a francia döntő (She)
Jo-Wilfried Tsonga honfitársához hasonlóan sikerrel abszolválta elődöntőbeli fellépését, így kialakult a francia házidöntő a dél-afrikai viadalon.
febr. 7
17:15
Chardy-Tsonga döntő lesz (Metropol)
A várakozásnak megfelelően az első helyen kiemelt Jo-Wilfried Tsonga simán nyert a portugál Frederico Gil ellen szombaton a dél-afrikai Johannesburgban zajló, 500 ezer dollár összdíjazású keménypályás férfi tenisztorna második elődöntőjében.
febr. 7
17:17
Ligakupa: a Honvéd fontos pontokat vesztett hazai pályán (She)
A Honvéd hazai pályán 1–1-es döntetlent ért el a Ligakupa D-csoportjának 9. fordulójában a Fehérvár ellen. A kispestiek még harcban vannak a továbbjutást jelentő második helyért, és lehet, hogy a most elhullajtott két pont még sokba kerül nekik.
febr. 7
17:33
Bundesliga: az utolsó otthonában botlott az éllovas Hoffenheim (She)
A Bundesliga 19. fordulójában az éllovas Hoffenheim nagy meglepetésre csak 1–1-es döntetlent játszott a Borussia Mönchengladbach otthonában. A nap rangadóján a Schalke 1–0-ra legyőzte a Werder Brement, a brémaiak nem nevezték a találkozóra Futács Márkót. Király Gábor a kispadról nézte végig, ahogy csapata, a Leverkusen hazai pályán 4–2-es vereséget szenvedett a Stuttgarttól.
febr. 7
17:51
Kézilabda női BL: Hypo-siker született Kaproncán (She)
A női BL-középdöntő 1. csoportjában Kaproncán győzött a Hypo NÖ.
febr. 7
17:53
Asztalitenisz Top 12: Tóth Krisztina kiesett, Persson negyeddöntős (She)
Tóth Krisztina mindkét csoportmérkőzését elvesztette, így nem jutott be a negyeddöntőbe Düsseldorfban, az asztaliteniszezők Európa Top 12-bajnokságán.
febr. 7
18:09
Asztalitenisz Top 12: Tóth Krisztina kiesett, Persson negyeddöntős (She)
Tóth Krisztina mindkét csoportmérkőzését elvesztette, így nem jutott be a negyeddöntőbe Düsseldorfban, az asztaliteniszezők Európa Top 12-bajnokságán.
febr. 7
18:09
Ungvári Miklós bronzérmes (Metropol)
Ungvári Miklós bronzérmet nyert a cselgáncs Világkupa párizsi állomásán, a Bercy Sportcsarnokban rendezett, 150 ezer dollár összdíjazású Grand Slam-viadalon.
febr. 7
18:11
Alpesi sí: hazautazott a vébéről a hátát fájlaló éllovas (She)
Hazautazott a Val d’Isere-i alpesi sí-világbajnokságról a férfiak világkupa-sorozatának összetett éllovasa, a horvát Ivica Kostelic, aki otthon szeretné kezeltetni fájós hátát.
febr. 7
18:13
Felkészülés: utolsó porecsi meccsén 2-1-re győzött a Siófok (She)
Lejátszotta utolsó porecsi edzőmérkőzését a Siófok, amelyen az Iskra Pula volt az ellenfele. 1–0-s félidőt követően 2–1-re nyert a Balaton-parti klub, adta hírül az együttes hivatalos honlapja.
febr. 7
18:15
Premiership: a Chelsea nem bírt a Halmosit nélkülöző Hull Cityvel (She)
Az angol élvonalbeli bajnokság 25. fordulójában nagy meglepetésre a hazai pályán szereplő Chelsea nem bírt a Halmosi Péter nélkül szereplő Hull Cityvel, gól nélküli döntetlen lett a vége. A Fulham döntetlent játszott a Wigannel, Gera Zoltán a 90. percben szállt be, a Sunderland viszont Fülöp Mártonnal a kapuban győzte le a Stoke Cityt.
febr. 7
18:17
Cselgáncs: Ungvári Miklós bronzérmet szerzett Párizsban (She)
Ungvári Miklós bronzérmet nyert a cselgáncs Világkupa párizsi állomásán, a Bercy Sportcsarnokban rendezett, 150 ezer dollár összdíjazású Grand Slam-viadalon.
febr. 7
18:19
Championship: Tímár Krisztiánnal kapott súlyos verést a Plymouth (She)
A Tímár Krisztiánnal felálló Plymouth hazai pályán szenvedett 3–0-s vereséget a Derby Countytól az angol labdarúgó másodosztály 31. fordulójában. A magyar védő végigjátszotta a találkozót.
febr. 7
18:27
Vitorlázás, Vendée Globe: célba érkezett Armel Le Cléac’h (She)
Szombaton másodikként célba érkezett Armel Le Cléac'h a Vendée Globe szóló földkörüli vitorlásversenyen, de hogy tényleg ebben a pozícióban zár-e, az az időjóváírások miatt csak Marc Guillemot körútjának végeztével derül ki.
febr. 7
18:27
Robben ma pállyára lép (Behaviour)
Megfázása után Arjen Robben, a Real Madrid holland labdarúgója pénteken ismét edzésbe állt, így valószínűleg ott lehet a Racing Santander elleni szombati bajnoki mérkőzésen.
febr. 7
18:29
Férfi kézilabda MK: majdnem húsz góllal nyert a Veszprém (She)
Az MKB Veszprém minden különösebb erőlködés nélkül jutott a negyeddöntőbe, miután a negyedik forduló mérkőzésén 42–23-ra verte meg a Balatonfüredet.
febr. 7
18:45
Profi ökölvívás: Klicsko szerint Gomez után Valujev jöhet (She)
A március 21-én rendezendő Juan Carlos Gomez elleni címvédését követően Nyikolaj Valujev ellen lépne ringbe Vitalij Klicsko.
febr. 7
18:46
Nincs magyar éremszerző a Grand Prix-en (Metropol)
Legjobb magyarként Nemcsik Zsolt az ötödik helyen végzett szombaton a Gerevich-Kovács-Kárpáti budapesti kard Grand Prix-n.
febr. 7
18:47
Vívás: Szász Emese aranyérmes a római párbajtőr Grand Prix-n (She)
Szász Emese nyerte meg a női párbajtőrözők Rómában zajló, szombati Grand Prix-viadalát.
febr. 7
18:48
Szász Emese aranyérmes (Metropol)
Szász Emese nyerte a női párbajtőrözők római Grand Prix-viadalát, szombaton. A magyar szövetség tájékoztatása szerint Szász, aki három hete, a budapesti Westend GP-n harmadik volt, a negyeddöntőben 13-12-re verte a lengyel Danuta Dmowska-Andrzejukot, az elődöntőben 15-11-re a német Imke Duplitzert, a fináléban pedig 11-10-re a román Ana Branzát. Duplitzer mellett még a román Ana Mariou szerzett…
febr. 7
18:49
Női kézilabda NB I: szoros meccsen egy góllal nyert a Vác (She)
A női kézilabda-bajnokság élvonalának 17. fordulójában a Vác 21–20-ra nyert a Kiskunhalas ellen.
febr. 7
19:03
Vívás: Szász aranyérmes a római párbajtőr Grand Prix-n (She)
Szász Emese nyerte meg a női párbajtőrözők Rómában zajló, szombati Grand Prix-viadalát.
febr. 7
19:05
Alpesisí-vb: a friss világbajnok Kucera nagyon izgult a végén (She)
Szombaton délután a Val d’Iser-i alpesisí világbajnokság férfi lesikló számát általános meglepetésre a kanadai John Kucera nyerte meg a svájci Didier Cuche és a szintén helvét Carlo Janka előtt.
febr. 7
19:07
Női kézilabda BL: győzött a Hypo NÖ és a Viborg (She)
A női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének I-es csoportjában lejátszották az első forduló mérkőzéseit. Németh András, Tóth Tímea és Kirsner Erika csapata, a Hypo NÖ nagy csatában 31–30-ra verte meg a Koprivnica csapatát. Kiütéses sikert hozott a dán házirangadó, a Viborg 38–24-re győzte le a hazai pályán játszó Ikastot.

Keresés