2010. január 23. szombat

jan. 23
14:24
Rövid pályás gyorskorcsolya Eb: öt magyar negyeddöntős 500-on (She)
Hat magyar versenyzőből öt bejutott az 500 méteres versenyszám negyeddöntőjébe a németországi Drezdában zajló rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szombati napján.
jan. 23
14:26
Sífutás: hármas orosz győzelem a férfi üldözőversenyben Ribinszkben (She)
A sífutók világkupa-sorozata az oroszországi Ribinszkben folytatódott, ahol szombaton a férfi 30 km-es üldözőversenyt rendezték meg. Az igencsak foghíjas mezőnyben – mindössze huszonnégyen álltak rajthoz – a pénteki sprintversenyhez hasonlóan hármas orosz siker született: Artyom Zsurko győzött Ilja Csernusov és Szergej Sirjajev előtt.
jan. 23
14:28
Chelsea: Carlo Ancelotti biztos abban, hogy Joe Cole a klubnál marad (She)
Habár egyelőre nincs megállapodás a Chelsea és a lejáró szerződésű Joe Cole között, Carlo Ancelotti, a „kékek” menedzsere biztos abban, hogy az 53-szoros angol válogatott középpályás a 2010–2011-es labdarúgószezonban is együttesét erősíti majd.
jan. 23
14:42
Felkészülés: a címvédő DVSC négy gólt rúgott másodosztályú ellenfelének (She)
A labdarúgó Soproni Liga címvédője, a DVSC-TEVA felkészülési mérkőzésen 4–0-ra legyőzte a másodosztályú Hajdúböszörményt – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
jan. 23
14:45
Australian Open - Elfogytak a magyarok, menetelnek a sztárok (Behaviour)
Nincs már magyar résztvevője az ausztrál nyílt teniszbajnokságnak, miután Szávay Ágnes szombaton párosban is búcsúzott.
jan. 23
15:00
Tenisz: Roger Federer akár ausztrálként is befuthatott volna (She)
Kis híján ausztrál színekben érte el történelmi sikereit Roger Federer, a svájciak világelső teniszsztárja.
jan. 23
15:18
Király-kupa: Thaiföld legyőzése sem jelentett gondot a dánoknak (She)
A Thaiföldön zajló Király-kupa harmadik fordulójában a dán labdarúgó-válogatott három góllal verte meg a házigazdákat. Amint arról korábban már beszámoltunk, a záró nap első összecsapásán Lengyelország ütötte ki Szingapúrt (6–1).
jan. 23
15:18
Gábor mindhalálig fradista maradt (Blikk)
BUDAPEST — Van egy ház Soroksáron, amelynek névtábláján ez áll: Zsiborás Gábor. Ez is jelzi, hogy noha a Ferencváros és az MTK korábbi válogatott focikapusa 1993. szeptember 7. óta nincs köztünk, személye, emléke kitörölhetetlen.
jan. 23
15:21
Federer majdnem ausztrál lett (Behaviour)
Kis híján ausztrál színekben érte el történelmi sikereit Roger Federer, a svájciak világelső teniszsztárja.
jan. 23
15:36
Északi összetett: Lamy-Chappuis újabb versenyt nyert és növelte az előnyét (She)
Szombaton a németországi Schonachban rendeztek az északiösszetett-versenyzők számára világkupa-viadalt, amelyen az összetett vk-ban vezető francia Jason Lamy-Chappuis győzött a cseh Pavel Churavy és az olasz Alessandro Pittin előtt.
jan. 23
15:54
FA-kupa: a Chelsea idegenben verte meg másodosztályú ellenfelét (She)
Az FA-kupa 4. fordulójában a sorozat címvédője, a Chelsea 2–0-ra megverte idegenben a másodosztályú Preston North Endet, így továbbjutott.
jan. 23
15:56
Birkózás: Ritter Árpádnak nem sikerült legyőznie Hegedüs Csabát (She)
Hegedüs Csaba marad a Magyar Birkózószövetség elnöke, miután a tisztújító közgyűlésen a 120 küldöttből 78-an rá szavaztak. A szervezetet 1992 irányító sportvezető így további öt évig biztosan marad a pozíciójában.
jan. 23
15:58
Felkészülés: az Újpest egy góllal verte meg a Puskás Akadémiát (She)
Felkészülési mérkőzésen az élvonalbeli bajnoki címre törő Újpest minimális különsbéggel nyert a másodosztályú Puskás Akadémia ellen. A győztes gólt Simon Attila a 86. percben büntetőből szerezte.
jan. 23
16:15
Forma-1 - Argentin pilótája lesz a USF1-nek (Behaviour)
Az argentin José Maria López lesz az idei Forma-1-es világbajnokságon bemutatkozó USF1-istálló pilótája.
jan. 23
16:48
Jégkorong, Mol Liga: a Csíkszeredát legyőző Újpest az első döntős (She)
A jégkorong Mol Liga elődöntőjében az Újpest egy góllal nyert az SC Csíkszereda ellen, és elsőként jutott be a vasárnapi fináléba. A dunaújvárosi rendezésű négyes döntő második elődöntőjében a házigazda, alapszakaszgyőztes Dab.Docler a Vasas Bp. Stars együttesével találkozik.
jan. 23
17:06
Formula-1: az argentin José María López lesz a USF1 egyik pilótája (She)
Az argentin José María López lesz a Formula–1-es versenysorozatban újonc USF1 csapat egyik pilótája a 2010-es szezonban. Ezt a versenyző menedzsere jelentette be azzal a kiegészítéssel: bár a csapattal már mindenben megegyeztek, a hivatalos bejelentésre csupán hétfőn kerül sor.
jan. 23
17:08
Sakk: Lékó remizett Tiviakovval a hollandiai szupertornán (She)
Újabb döntetlennel folytatta szereplését Lékó Péter Wijk aan Zeeben. A sötéttel játszó magyar nagymester a hollandok korábbi Európa-bajnokával, Sergei Tiviakovval remizett. Lékó a vasárnapi nyolcadik körben ismét egy hollanddal, Jan Smeetscel találkozik, és a világos bábukat vezetheti.
jan. 23
17:09
Az Újpest a MOL Liga döntőjében (Metropol)
Elsőként az Újpest jutott a vasárnapi fináléba a magyar-román közös jégkorong-bajnokság, a MOL Liga Dunaújvárosban zajló négyesdöntőjében, miután szombaton egy góllal legyőzte az SC Csíkszeredát.
jan. 23
17:10
Felkészülés: Kaposváron nyert a horvát Vinkovci (She)
Felkészülési mérkőzésen a horvát Cibalia Vinkovci egygólos győzelmet aratott Kaposváron a házigazda Rákóczi ellen. A kaposváriak gólját Nikolics szerezte, a végeredmény már a szünetre kialakult.
jan. 23
17:42
Műkorcsolya Eb: Sebestyén Júlia a hatodik helyen végzett (She)
Az észtországi Tallinnban rendezett műkorcsolya Európa-bajnokságon Sebestyén Júlia a szombati szabadprogramot követően a hatodik helyen végzett.
jan. 23
17:44
Férfi kosárlabda NB I: óriási csatában győzött a listavezető ZTE (She)
A 15. forduló rangadóján a Zalakerámia-ZTE KK hazai pályán hatalmas küzdelemben legyőzte a negyedik helyezett MJUS-Fortress Körmendet.
jan. 23
17:45
Tóth Krisztina döntős (Metropol)
Tóth Krisztina egyesben bejutott a döntőbe az asztaliteniszezők szlovéniai Velenjében zajló Pro Tour-viadalán.
jan. 23
17:45
"Árpi, továbbra is számítok a munkádra és segítek, hogy ezt a hátrányt, amit most elszenvedtél, a jövőben behozd" (Behaviour)
Újabb öt évre Hegedűs Csaba marad a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, miután a szombati tisztító közgyűlésen elnyerte a küldöttek szavazatainak többségét kihívójával, Ritter Árpáddal szemben.
jan. 23
17:46
Bundesliga: nyert Brémában a Bayern, és a tabella élére ugrott (She)
A Bayern München színvonalas és fordulatos mérkőzésen 3–2-re győzött a Werder Bremen otthonában a Bundesliga 19. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén, és ezzel a tabella élére ugrott, miután a Schalke pontokat veszített a Ruhr-vidéki derbin Bochumban (2–2). A Mainzban Szalai Ádám végigjátszotta a Hannover elleni győztes mérkőzést (1–0), Lőw Zsoltnak ezúttal csak a kispad jutott az…
jan. 23
17:47
Menetelnek a sztárok az Australian Openen (Metropol)
Nincs már magyar résztvevője az ausztrál nyílt teniszbajnokságnak, miután Szávay Ágnes szombaton párosban is búcsúzott.
jan. 23
17:47
Magyar-román jégkorongliga - Döntőben az Újpest (Behaviour)
Elsőként az Újpest jutott a vasárnapi fináléba a magyar-román közös jégkorong-bajnokság, a MOL Liga Dunaújvárosban zajló négyesdöntőjében, miután szombaton egy góllal legyőzte az SC Csíkszeredát.
jan. 23
17:48
Férfi vízilabda ob I: kikapott a Ferencváros a Szolnok otthonában (She)
Kisebb meglepetésre az ebben a szezonban remekül teljesítő Ferencváros egy góllal kikapott a Szolnoktól a férfi vízilabda-bajnokság 12. fordulójában.
jan. 23
17:49
Argentin pilótája lesz a USF1-nek (Metropol)
Az argentin José Maria López lesz az idei Forma-1-es világbajnokságon bemutatkozó USF1-istálló pilótája.
jan. 23
17:50
Felkészülés: egygólos kassai győzelem a Bozsik-stadionban (She)
A szlovákiai MFK Kosice labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen egygólos győzelmet aratott a Bozsik-stadionban vendéglátója, a Bp. Honvéd felett.
jan. 23
18:00
Síugrás: Schlierenzauer ismételt a zakopanei világkupaversenyen (She)
Péntek után szombaton is Gregor Schlierenzauer nyerte a zakopanei világkupaversenyt. Az osztrák klasszis a két sorozat összesítése alapján ugyanakkorát ugrott, mint a második helyen végző svájci Simon Ammann, ám stíluspontokkal „Schlieri” nyerte a viadalt.
jan. 23
18:02
Asztalitenisz, Pro Tour: Li Qian a döntőben megállította Tóth Krisztinát (She)
Tóth Krisztina kikapott az egyes döntőjében, így ezüstérmes lett az asztaliteniszezők idei első Pro Tour-versenyén, amelyet a szlovéniai Velenjében rendeztek.
jan. 23
18:03
Whitmarsh a Forma-1-es FOTA új vezetője (Metropol)
A McLaren csapatfőnökét, Martin Whitmarshot választották kedden a Forma-1-es istállókat tömörítő szervezet (FOTA) új vezetőjének a 2010-es idényre.
jan. 23
18:04
Premier League: Rooney négy góllal szomorította a Hull Cityt (She)
Négygólos győzelmet aratott hazai pályán a Manchester United a Hull City ellen az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában. A 4–0-ra megnyert találkozón Wayne Rooney mesternégyest szerzett.
jan. 23
18:18
Serie B: Vassék a gólokat, a Crotone a kiállításokat gyűjtötte (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokság másodosztályának (Serie B) 23. fordulójában Vass Ádám együttese, a Brescia 3–0-ra legyőzte a Crotonét. A magyar légiós végigjátszotta a találkozót, Varga Roland ugyanakkor nem jutott szóhoz.
jan. 23
18:20
FA-kupa: Gera góllal és gólpasszal vette ki részét a Fulham sikeréből (She)
Gera Zoltán főszerepet vállalt abban, hogy a Fulham továbbjutott az FA-kupa 5. fordulójába: a magyar középpályás góllal és gólpasszal vette ki a részét a londoni gárda Accrington Stanley elleni 3–1-es győzelméből.
jan. 23
18:21
Brémában nyert a Bayern (Metropol)
A Bayern München egy góllal győzött a Werder Bremen vendégeként a német labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának szombati rangadóján.
jan. 23
18:22
Skócia: pontot mentett az Ibroxban a Rangers László Csabák ellen (She)
A skót élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában a László Csaba irányította Hearts 1–1-es döntetlent játszott a glasgow-i Ibrox-stadionban listavezető vendéglátójával, a Rangersszel. Az akkor már majd húsz perce emberelőnyben játszó házigazdák a 90. percben szerezték meg egyenlítő találatukat.
jan. 23
18:39
Li Qian megállította Tóth Krisztinát (Metropol)
Tóth Krisztina kikapott az egyes döntőjében, így ezüstérmesként zárta az asztaliteniszezők idei első Pro Tour-versenyét, amelyet a szlovéniai Velenjében rendeztek.
jan. 23
18:39
Rooney gólparádét rendezett (Behaviour)
Wayne Rooney négy góljával a Manchester United hazai pályán fölényesen legyőzte a Halmosi Pétert nélkülöző Hull City együttesét az angol labdarúgó-bajnokság egyetlen szombati mérkőzésén.
jan. 23
18:41
Rooney négy góljával nyert az MU (Metropol)
Wayne Rooney négy góljával a Manchester United hazai pályán fölényesen legyőzte a Halmosi Pétert nélkülöző Hull City együttesét az angol labdarúgó-bajnokság egyetlen szombati mérkőzésén.
jan. 23
18:54
Vízilabda ob I: kikapott a Honvéd a Szőnyi úton a BVSC-től (She)
Meglepetés a férfi vízilabda ob I-ben: az alapszakasz 12. fordulójában a BVSC hazai pályán legyőzte a Domino-Honvédot. A házigazdák az első negyedet 5–0-ra nyerték meg, és a vendégek nem tudták ledolgozni a hátrányt.
jan. 23
18:56
Görögország: nyert az Ergotelisz, Posza nem játszott (She)
A görög labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában az Ergotelisz 1–0-ra nyert otthon a Levadiakosz ellen, a hazai csapatban Posza Zsolt nem jutott játéklehetőséghez.
jan. 23
18:57
Síugró Vk - Szombaton is Schlierenzauer győzött (Behaviour)
Ahogy pénteken, úgy szombaton is az osztrák Gregor Schlierenzauer nyerte a síugrók Világkupa-sorozatába tartozó zakopanei viadalt.
jan. 23
18:58
Síugró-vk: szombaton is osztrák siker, Gregor Schlierenzauer a győztes (She)
A síugróvilágkupa-sorozat Zakopanéban zajló hétvégi viadalon Gregor Schlierenzauer révén osztrák győzelem született. A pénteki versenyt ugyancsak ő nyerte meg. A második helyen a svájci Simon Ammann, a harmadikon a szintén osztrák Thomas Morgenstern végzett.
jan. 23
19:12
Ferencváros: erőnléti és taktikai elemeken is dolgoztak az első napon (She)
Egy napja edzőtáborozik Máltán a Ferencváros labdarúgócsapata: a zöld-fehérek szakmai stábja szombaton két edzést vezényelt a keret tagjainak a Nemzeti Stadionban.
jan. 23
19:14
Championship: hiába vezetett a 88. percig, kikapott a Watford (She)
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a szombaton lejátszott három találkozó közül kettőn hazai győzelem született, egy mérkőzés döntetlennel végződött, egyet pedig nem tudtak megrendezni. Mind közül a legtöbb izgalmat a Blackpool–Watford hozta, amelyen a vendégek a 88. percben még 2–1-re vezettek, de végül egygólos vereséget szenvedtek.
jan. 23
19:33
Pro Tour, Velenje - Li Qian megállította Tóth Krisztinát (Behaviour)
Tóth Krisztina kikapott az egyes döntőjében, így ezüstérmesként zárta az asztaliteniszezők idei első Pro Tour-versenyét, amelyet a szlovéniai Velenjében rendeztek.
jan. 23
19:48
Férfi kosárlabda NB I: magabiztosan verte a Dombóvárt a Szolnok (She)
A férfi kosárlabda NB I 15. fordulójában a második helyen álló Szolnoki Olaj hazai pályán magabiztosan, 101–77-re legyőzte a Dombóvári KC-t.
jan. 23
19:51
Lékó sötéttel remizett (Metropol)
Lékó Péter sötéttel remizett a holland színekben szereplő Sergey Tiviakovval a hollandiai Wijk aan Zee-ben zajló Corus 2010 sakk szuperverseny szombati, 7. hetedik fordulójában.
jan. 23
20:06
Rövid pályás gyorskorcsolya Eb: Huszár Erika bronzérmes 500 méteren (She)
Huszár Erika bronzérmet szerzett 500 méteren a németországi Drezdában zajló rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szombati versenynapján.

Keresés