2010. január 25. hétfő

jan. 25
12:36
Premier League: a Blackburn csatárával erősít a West Ham United (She)
A Premier League-ben szereplő Blackburn csatára, Benny McCarthy két és fél éves szerződést írt alá a West Ham Unitedhoz.
jan. 25
12:38
Videó: Van Bastenéhoz hasonló kapásgólt lőtt a Napoli játékosa (She)
Christian Maggio, a Napoli középpályása szenzációs kapásgóllal szerzett vezetést a Livorno ellen 2–0-ra megnyert bajnokin. A találat kísértetiesen hasonlít Marco van Bastennek 1988-ban az Európa-bajnoki döntőben szerzett góljára. Nézze meg a két parádés kapáslövést videón!
jan. 25
12:40
Ökölvívás: R. Mayweather szerint Pacquiao ötszáz éves drogot használ (She)
Már-már komikumba illő, ami a Pacquiao–Mayweather ütközetet és a mérkőzéssel kapcsolatos doppingteszteket kíséri.
jan. 25
12:54
Federer könnyedén elintézte Hewittot (Infostart)
A világelső Roger Fererer három szettben magabiztos győzelmet aratott a hazai közönség előtt szereplő Lleyton Hewitt ellen az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében.
jan. 25
12:57
Australian Open - Hewitt ezúttal sem tudta meglepni Federert (Behaviour)
A világelső Roger Fererer magabiztos győzelmet aratott a hazai közönség előtt szereplő Lleyton Hewitt felett hétfőn az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében.
jan. 25
13:12
Wolfsburg: Köstner, Schuster és Sammer is jelölt Veh helyére (She)
Az 1. FC Kölntől elszenvedett vereség után egyre jobban inog Armin Veh kispadja Wolfsburgban. Dieter Hoeness klubmenedzser szerint „nyugodtan meg kell beszélni a kialakult helyzetet" – a megbeszélés pedig könnyen lehet, hogy a tréner menesztését eredményezi.
jan. 25
13:14
Belgium: Bölöni azt a meccset várja, amelyen nem állítják ki játékosát (She)
A belga labdarúgó-bajnokság vasárnapi játéknapja után a Standard Liege-t irányító Bölöni László kérdőre vonta a játékvezetők hozzáállását. Úgy érzi, játékosai nem tudnak tisztán szerelni anélkül, hogy piros lapot ne kapnának.
jan. 25
13:30
DVTK: Bori Gábor megszerzéséről tárgyalnak a diósgyőriek (She)
A boon.hu értesülései szerint a DVTK labdarúgócsapata tárgyalásokat folytat az MTK-val Bori Gábor megszerzéséről. Ha sikerül megegyezésre jutni a kék-fehérekkel, a szélső már a boszniai edzőtáborba is elutazhat a borsodiakkal.
jan. 25
13:32
IFFHS: Pelé minden idők legjobb góllövője, Puskás a harmadik (She)
A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS ma kiadott örökranglistája szerint Pelé minden idők legeredményesebb élvonalbeli góllövője, megelőzve Josef Bicant és Puskás Ferencet.
jan. 25
13:48
NB III: a volt válogatott Rabóczki Balázs Móron folytatja (She)
A harmadosztályú Móri SE labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Rabóczki Balázs – adta hírül a Fejér Megyei Hírlap.
jan. 25
13:50
Férfi vízilabda: bunyó tört ki a magyar-szerb közös edzésen (She)
Összetűzés színesítette a magyar és a szerb vízilabda-válogatott közös edzését Szegeden: Kis Gábor és Vanja Udovicsics esett egymásnak.
jan. 25
14:06
Afrika-kupa: ki van zárva, hogy négyévente rendezzék meg a tornát (She)
Issa Hayatou, az Afrikai Labdarúgó-szövetség elnöke kijelentette: továbbra is kétévente rendezik meg az Afrikai Nemzetek Kupáját. A lebonyolítás rengeteg kritikát kap, különösen az európai kluboktól.
jan. 25
14:24
Paks: Zováth, Báló, Lisztes, Tamási és Horváth Levente is sérült (She)
Sok sérülttel kell foglalkoznia a Paksi FC orvosi stábjának: a labdarúgócsapat öt tagja is kidőlt a sorból.
jan. 25
14:26
Labdarúgás: Schmitt szerint sok egyeztetés kell a 6+5-ös szabály bevezetéséhez (She)
Schmitt Pál szerint nagyon sok kerekasztal-beszélgetést, konferenciát kell tartani a jövőben ahhoz, hogy elfogadtathassák a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) által szorgalmazott 6+5-ös szabályt, vagyis hogy minden klubcsapat kezdő tizenegyében minimum hat hazai játékos szerepeljen.
jan. 25
14:28
DVSC: kameruni támadót igazolt Olaszországból a bajnokcsapat (She)
Újabb kameruni támadót igazolt a DVSC-TEVA labdarúgócsapata. A dvsc.hu tájékoztatása szerint Etogo Essama Awoundza négy évre szóló megállapodást kötött a bajnokcsapattal.
jan. 25
14:42
Győri ETO: nem igazol Újpestre Tokody, utolsó ajánlatot kapott Józsi (She)
A korábbi hírekkel ellentétben sem Tokody Tibor, sem Józsi György nem igazol a Soproni Ligában szereplő Győri ETO-tól az Újpest FC-hez – tudatta a futballklub hivatalos honlapja.
jan. 25
15:00
Elefántcsontpart: a szégyenkező tréner szerint mentálisan gyenge a csapat (She)
Nagyon kemény (ön)kritikát gyakorolt Vahid Halilhodzic, az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az Algéria elleni Afrika-kupa-búcsú után.
jan. 25
15:02
Australian Open: utolsóként Viktorija Azarenka jutott be a negyeddöntőbe (She)
A fehérorosz Viktorija Azarenka három játszmában legyőzte az orosz Vera Zvonarjovát az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női egyesének negyedik fordulójában, így utolsóként ő jutott be a legjobb nyolc közé.
jan. 25
15:03
Újabb kameruni csatár a Debrecennél (Metropol)
A Kecskemétről igazolt Yannick után újabb kameruni csatár érkezett a Debrecen labdarúgócsapatához: a 21 éves Etogo Essama négy évre írt alá a hajdúságiakhoz.
jan. 25
15:21
Klicsko március 20-án védheti meg világbajnoki címét (Metropol)
Az ukrán Vlagyimir Klicsko március 20-án az amerikai Dwain Chambers ellen védheti meg legközelebb a Boksz Világszervezet (WBO), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nehézsúlyú világbajnoki címét.
jan. 25
15:36
Profi ökölvívás: március 20-án lép szorítóba Chambers és Klicsko (She)
Az IBF, az IBO és a WBO nehézsúlyú bajnoka, Vladimir Klicsko (53 győzelem, ebből 47 kiütéssel, 3 vereség) új időpontban, március 20-án, az 50 ezer férőhelyes düsseldorfi stadionban lép szorítóba hivatalos kihívója, az amerikai Eddie Chambersszel (35 győzelem, ebből 18 kiütéssel, 1 vereség) ellen.
jan. 25
15:38
Manchester City: Rómából szerződtetne védőt a manchesteri csapat (She)
A Premier League-ben szereplő Manchester City érdeklődik az AS Roma 23 éves védője, Marco Motta iránt, de a játékos ügynöke, Giuseppe Bozzo úgy nyilatkozott, a tárgyalás még nagyon korai stádiumban van.
jan. 25
15:54
Atlétika: Pars néhány hét múlva juthat hozzá a pekingi olimpiai ezüsthöz (She)
Hétfőn megkezdődött a pekingi olimpián pozitív doppingmintát adott két fehérorosz kalapácsvető, Vagyim Gyevjatovszkij és Ivan Tyihon meghallgatása a lausanne-i nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS), amely várhatóan csak hetek múlva dönt arról, hogy visszakaphatják-e ötkarikás érmeiket, vagy Pars Krisztián átveheti az ezüstöt.
jan. 25
16:12
Pelé minden idők legjobb góllövője, Puskás a harmadik (Infostart)
Pelé, a brazilok háromszoros világbajnoka minden idők legjobb góllövője a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS hétfőn nyilvánosságra hozott összeállítása szerint, Puskás Ferenc a harmadik a rangsorban.
jan. 25
16:12
Videoton: Mezey bosszús az olimpiai válogatott edzőtábora miatt (She)
A Videoton labdarúgócsapatának vezetőedzője, Mezey György a fehérvári klub hivatalos honlapján elégedetlenségének adott hangot amiatt, hogy a felkészülési időszak közepén több játékosát is kivonták a munkából az olimpiai válogatott törökországi edzőtábora miatt.
jan. 25
16:30
ZTE: felkészülési meccs a Wiener Neustadt és az FCM Targu Mures ellen (She)
Változott a ZTE FC felkészülési programja – adta hírül a klub nem hivatalos honlapja, a zte.hu. Csank János csapata eszerint február 6-án az osztrák első osztályú Wiener Neustadt (Bécsújhely), majd február 10-én a román másodosztályt vezető FCM Targu Mures (Marosvásárhely) ellen lép pályára Zalaegerszegen.
jan. 25
16:51
Fejbe lőttek egy vb-re készülő futballistát (Metropol)
Hétfő hajnalban, egy mexikóvárosi bárnál fejbe lőtték Salvador Cabanast, a paraguayi labdarúgó-válogatott csatárát, akit jelenleg életveszélyes állapotban az egyik helyi klinika intenzív osztályán ápolnak.
jan. 25
16:53
Súlyos balesetek a Bamakón; kettévált a csapat (Metropol)
Kettévált a társaság, a bátrabbak Villám Géza vezetésével elindultak Bamakóba. A Metropol helyszínen lévő tudósítója, Mittelholcz Dóra jelenti.
jan. 25
17:06
Műkorcsolya: Zavozin Maxim letette az állampolgársági esküt (She)
Letette a magyar állampolgársági esküt a februári vancouveri téli olimpiára készülő Hoffmann Nóra jégtáncos párja, az orosz születésű Zavozin Maxim hétfőn, Budapest II. kerületének polgármesteri hivatalában.
jan. 25
17:06
Schumacher világbajnoki címre tör (Metropol)
Az a célunk, hogy világbajnokok legyünk - ezt a Forma-1-be visszatérő, hétszeres világbajnok Michael Schumacher mondta azon a hétfői, stuttgarti bemutatón, amelyen kiderült, hogy a hagyományoknak megfelelően az idén is ezüst színben pompázik majd a Mercedes versenyautója.
jan. 25
17:08
Ferencváros: Craig Short és Ron Reid a máltai televízióban (She)
A Ferencváros Máltán edzőtáborozó labdarúgócsapatát nagy médiaérdeklődés övezi a szigetországban. A zöld-fehérek felkészüléséről már beszámolt a Times of Malta című lap, Craig Short vezetőedző és Ron Reid szakmai igazgató pedig televíziós felvételen vett részt – adta hírül a 100%Fradi.
jan. 25
17:42
Premier League: három hétre kidőlt a Wigan elsőszámú kapusa (She)
A Premier League-ben szereplő Wigan Athletic elsőszámú kapusa, Chris Kirkland kulcscsontsérülést szenvedett, így legkorábban három hét múlva térhet vissza a pályára – olvasható a klub hivatalos honlapján.
jan. 25
17:44
Női röplabda: Szűcs Zsuzsanna súlyos sérülést szenvedett (She)
Gödöllőn vendégszerepelt a BSE és nyert 3:2-re a női élvonalbeli röplabdabajnokság hétvégi fordulójában, a remek hangulatú rangadót azonban beárnyékolta egy sajnálatosan súlyos sérülés: a hazaiak játékosa, Szűcs Zsuzsanna térdszalag-szakadást szenvedett.
jan. 25
17:46
Lincoln City: az FTC által kiszemelt Kovács Lutonban tárgyalt (She)
A Luton Town vezetőivel egyeztetett hétfőn Kovács János, a Lincoln City labdarúgócsapatának átadólistára tett magyar védője.
jan. 25
18:00
Póker: a Full Tilt Poker forradalmasítani készül az iparágat (She)
A Full Tilt Poker – a világ vezető online pókeroldala– forradalmasítani készül az online póker iparágat egy új játékformátum bevezetésével, a Rush Pokerrel.
jan. 25
18:02
Rali: Kimi Räikkönen a Citroën C4-et teszteli Finnországban - videó (She)
Immár végleges festésű 2010-es raliautóját tesztelte Kimi Räikkönen Finnországban, a pénteken kezdődő Arctic Rallyra készülve. A lappföldi viadalra pénteken és szombaton kerül sor. Érdekesség, hogy a viadalon a 2007-es Formula–1-es világbajnok testvére, Rami is indul egy, korábban Kimi vezette Fiat Abarth Grande Puntóval.
jan. 25
18:04
Nyíregyháza: a szlovák Struhar másfél éves szerződést kötött (She)
A Nyíregyháza Spartacus labdarúgócsapata másféléves szerződést kötött a 26 éves szlovák Peter Struharral – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
jan. 25
18:18
Vívás: ötödik helyen végzett női párbajtőr-válogatottunk Katarban (She)
Az ötödik helyen végzett hétfőn a magyar női párbajtőr-válogatott a katari Grand Prix-viadalon, Dohában.
jan. 25
18:18
Ötödik a női párbajtőrcsapat Dohában (Metropol)
Az ötödik helyen végzett hétfőn a magyar női párbajtőr-válogatott a katari Grand Prix-viadalon, Dohában.
jan. 25
18:36
Serie A: Marchisio és Toni több hétre kidőlt a Juve-Roma után (She)
A szombati Juventus–Roma (1–2) olasz bajnokin mindkét együttes több hétre elveszítette egy-egy játékosát: a hazaiaktól Claudio Marchisio esett ki húsz napra térdsérülés miatt, míg a vendégektől Luca Toni dőlt ki több hétre.
jan. 25
18:54
Videoton: Szerbiában sem lesz edzőmérkőzés a Vojvodinával (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, az FK Vojvodina játékosainak vízumproblémája miatt elmarad a Soproni Ligában szereplő Videoton szerbek ellen tervezett edzőmérkőzése. Hogy mégis pótolják a találkozót, az újvidéki csapat szívesen vendégül látta volna a magyar csapatot, ám végül erőfeszítésük nem járt sikerrel – adta hírül a fehérváriak hivatalos honlapja.
jan. 25
18:56
Liverpool: felépült sérüléséből Gerrard, kedden már játszhat (She)
Felépült combsérüléséből a Premier League hatodik helyén álló Liverpool csapatkapitánya, Steven Gerrard, így valószínűleg pályára léphet a keddi, Wolverhampton elleni bajnoki mérkőzésen.
jan. 25
19:12
Arsenal: Vito Mannone további négy évre elkötelezte magát a londoniakhoz (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal további négy évvel meghosszabbította olasz kapusának, Vito Mannonénak a szerződését.
jan. 25
19:30
Nem a "magyar betegség" miatt botlanak a válogatottak (Infostart)
Nem véletlenül van a fejlett államokban minden válogatottnál és nagycsapatnál állandó pszichológus, hanem ezért, mert a játékosokat fejben is edzeni kell. Ez Magyarországon nem divat - magyarázza dr. Lénárt Ágota sportpszichológus, miért bukott el a múlt héten a magyar férfi kézilabda- és a futsal-válogatott is ki-ki mérkőzést az Európa-bajnokságon.
jan. 25
19:30
Oroszország: eltörte a lábát, hat hónapra kidőlt a Szpartak új szerzeménye (She)
Még el sem kezdődött, hosszú időre – legalábbis egyelőre hat hónapra – véget ért Nikola Drincic karrierje, aki mindössze két hete igazolt az orosz élvonalbeli Szpartak Moszkva labdarúgócsatához.
jan. 25
19:32
Kerékpár: a Sportdöntőbíróság elutasította Schumacher fellebbezését (She)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hétfőn elutasította Stefan Schumacher német kerékpáros fellebbezését, akit két évre tiltott el a versenyzéstől a nemzetközi szövetség, mivel doppingolt a tavalyelőtti Tour de France-on.
jan. 25
19:48
Afrika-kupa: Eto’óék is utaznak haza, kikaptak a címvédő Egyiptomtól (She)
A címvédő Egyiptom jutott be a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája elődöntőjébe, miután hosszabbításban 3–1-re legyőzte Kamerunt. A „Fáraók" legrutinosabb játékosa, Ahmed Hasszan volt a mérkőzés hőse: a középpályás ugyan a saját kapujába is betalált, de lőtt két gólt a „helyes kapuba" is. Az egyiptomiak az elődöntőben Algériával találkoznak, ezzel eldőlt, hogy a finálénak egy észak-afrikai…
jan. 25
19:50
Férfi kézilabda Eb: Norvégia három góllal győzte le Ausztriát (She)
Az Ausztriában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokságon a középdöntő első fordulójában a házigazdák háromgólos vereséget szenvedtek Norvégiától. Ausztria továbbra is egy, míg Norvégia immár négy ponttal áll az I. csoportban.
jan. 25
20:06
Videó: hatalmas potya és bírói tévedés az Afrika-kupán (She)
Mint már beszámoltunk róla, Egyiptom jutott be a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája elődöntőjébe, miután hosszabbításban 3–1-re legyőzte Kamerunt. A találkozó elején Ahmed Hasszan öngólt fejelt, ám a rutinos játékos helyre hozta a hibáját: egyenlített, majd a hosszabbításban csapata győzelmét is bebiztosította egy távoli lövéssel.
jan. 25
20:08
Kecskemét: Gulyás és Lozo szerződtetéséről később döntenek (She)
A belga-magyar kapust, Gulyás Gábor Viktort, illetve a horvát védőt, Igor Lozót a múlt héten tesztelte a Kecskemét labdarúgócsapata.  A két játékos már nem gyakorol Csertői Aurél együttesével, szerződtetésükről később dönt a vezetőség.

Keresés