2010. január 28. csütörtök

jan. 28
15:17
Most Gentile lehet a Juventus megmentője, de Benítez az igazi kiszemelt (Infostart)
Olasz lapértesülések szerint Claudio Gentile lehet a Juventus új vezetőedzője, ugyanis Ciro Ferrarát a csütörtök esti, Inter elleni kupameccs után menesztik. A hírek szerint a korábbi torinói kedvenc csak a nyárig venné át a csapatot, a zebramezesek első számú kiszemeltje továbbra is Rafael Benítez.
jan. 28
15:17
F1: Gené, Badoer és Fisichella is marad, Massának egyelőre várnia kell (She)
A Ferrarinál a mai hivatalos bemutató keretében azt is bejelentették, hogy továbbra is Marc Gené és Luca Badoer a két tesztpilóta, valamint Giancarlo Fisichella a tartalék Massa és Alonso mögött.
jan. 28
15:19
Profi ökölvívás: De la Rosa bokszolhat Vladimir Klicsko kihívási jogáért (She)
Március 12-én a korábbi nehézsúlyú világbajnok nigériai Samuel Peter ellen bokszolhat Nagy Aguilera De la Rosa. A győztes hivatalos kihívó lesz az IBF-nél, így az év végén még a világbajnok Vladimir Klicskóval is összemérheti erejét.
jan. 28
15:21
Orbán: "arra jut, amire akarjuk, hogy jusson" (Metropol)
A profi labdarúgásra nem szabad, az iskolai sportra, az utánpótlás-nevelésre viszont kell költségvetési pénzt költeni Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerint.
jan. 28
15:51
Győr: Józsi György mégsem utazott el a Mahacskalához próbajátékra (She)
Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Győr játékosa, Józsi György a hétfői hírekkel ellentétben mégsem utazott el szerdán próbajátékra az orosz élvonal újoncához, a dagesztáni Anzsi Mahacskalához.
jan. 28
15:53
Fiorentina: Adrian Mutu ismét megbukott a doppingvizsgálaton (She)
Az Olasz Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint Adrian Mutu, a Fiorentina román válogatott játékosa ismét pozitív doppingmintát produkált. A futballista 2004-ben még a Chelsea játékosaként kokainhasználat miatt már egyszer megbukott.
jan. 28
15:55
Vancouver 2010: „nevetséges és reménytelen a doppingellenes harc” (She)
Vancouverben kétszer annyi doppingellenőrzésre számíthatnak a sportolók, mint a 2006-os torinói téli olimpia alatt, de még ezt az intézkedést is nevetségesnek ítéli meg Werner Franke, a Német Rákkutató Központ sejt- és molekulárisbiológia professzora.
jan. 28
16:09
Juventus: Gentilével tárgyaltak a Ferrara utódját kereső vezetők (She)
„A Juve Gentile-re vár" – ezzel a címmel jelent meg a La Gazzetta dello Sport olasz napilap csütörtöki száma. A lap szerint olasz U21-es labdarúgó válogatott korábbi trénere, Claudio Gentile esélyes lehet Ciro Ferrara pozíciójának elfoglalására.
jan. 28
16:15
Mutu fennakadt a doppingvizsgálaton (Metropol)
Fennakadt egy korábbi doppingvizsgálaton Adrian Mutu, a Fiorentina labdarúgócsapatának román válogatott csatára - jelentette be az Olasz Olimpiai Bizottság csütörtökön.
jan. 28
16:27
Az olasz liga egyik legjobb csatára megbukott a doppingvizsgálaton (Infostart)
Fennakadt egy korábbi doppingvizsgálaton Adrian Mutu, a Fiorentina labdarúgócsapatának román válogatott csatára - jelentette be az Olasz Olimpiai Bizottság.
jan. 28
16:27
Portsmouth: az átmeneti lekapcsolás után ismét elérhető a klub honlapja (She)
Ahogy arról már beszámoltunk: átmeneti fizetési problémák miatt kikapcsolták a Portsmouth hivatalos honlapját. A délután folyamán azonban ismét elérhetővé vált a portsmouthfc.co.uk.
jan. 28
16:45
Orbán Viktor: A profi futballra nem, az utánpótlásra kell költeni a költségvetésből (Infostart)
A profi labdarúgásra nem szabad, az iskolai sportra, az utánpótlás-nevelésre viszont kell költségvetési pénzt költeni Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerint.
jan. 28
16:45
Felkészülés: az Újpest 4-1-re győzött a román Branesti ellen (She)
Az Újpest FC felkészülési mérkőzésen a Fáy utcában 4–1-re győzött a román másodosztály listavezetője, a Victoria Branesti ellen. A lila-fehérek első gólját a Nyíregyházáról próbajátékra érkezett Sindou Dosso szerezte.
jan. 28
17:03
Afrika-kupa: menesztették a csoportkörben búcsúzó Mali kapitányát (She)
Szerződést bontottak a mali nemzeti labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával, Stephen Keshivel, mert a csapat várakozáson alul szerepelt az Angolában zajló Afrika-kupán. A hírt a Mali Labdarúgó-szövetség képviselői jelentették be.
jan. 28
17:05
Vancouver 2010: tizenhat magyar indul a téli olimpián (She)
Immáron véglegessé vált, hogy a vancouveri téli olimpiai játékokon 16 sportoló képviselheti a magyar színeket. Négy évvel ezelőtt Torinóban 19, míg Salt Lake Cityben 25 magyar versenyző indulhatott, igaz, 2006-ban 4, 2002-ben pedig 7 bobos is a csapat tagja volt, továbbá mindkét eseményen indulhatott egy férfi műkorcsolyázó, míg a Salt Lake City-i játékokon még gyorskorcsolyában is kvalifikált…
jan. 28
17:07
Serie B: Filkor után érdeklődött az Internél a Gallipoli - lapértesülés (She)
Elképzelhető, hogy csak klubot vált, de országot és osztályt viszont nem Filkor Attila, az olasz másodosztályú Sassuolo magyar válogatott labdarúgója.
jan. 28
17:21
Manchester United: Rio Ferdinand négymeccses eltiltást kapott (She)
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United védőjét, Rio Ferdinandot a televíziós felvételek alapján négy mérkőzésre tiltották el a hétvégi Hull City elleni bajnokin elkövetett szabálytalansága miatt.
jan. 28
17:39
Arsenal: valószínűleg lábtörést szenvedett Thomas Vermaelen (She)
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal védője, Thomas Vermaelen feltehetően lábtörést szenvedett az „ágyúsok" Aston Villa elleni, 0–0-ra végződő szerdai bajnoki mérkőzésén.
jan. 28
17:41
Felkészülés: a ZTE sima vereséget szenvedett a Varteks otthonában (She)
A ZTE FC Felkészülési mérkőzésen a horvátországi Varasdon 4–1-es vereséget szenvedett a hiorvát élvonal 11. helyén álló Vartesktől.
jan. 28
17:43
Férfi kézilabda Eb: a norvégokat legyőző Izland bejutott az elődöntőbe (She)
Az Ausztriában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában Izland legyőzte Norvégiát. A középszakaszt nyolc ponttal záró, olimpiai döntős izlandiak bejutottak a kontinensviadal elődöntőjébe. A legyőzött norvégok számára befejeződött a torna, csoportjukban négy ponttal a negyedik helyen végeztek.
jan. 28
17:57
Manchester City: Robinho hazatér és a Santos futballistája lesz (She)
Amint arra az elmúlt napok nyilatkozatai és történései után számítani lehetett: a brazil Robinho elhagyja az angol Manchester City labdarúgócsapatát és hazájában, a Santosban folytatja pályafutását. A csütörtökön véglegesített, majd nyilvánosságra hozott megállapodás értelmében Robinho a szezon végéig kölcsönbe kerül a brazil klubhoz, augusztus elején pedig jelentkeznie kell a Manchester Citynél.
jan. 28
18:03
Robinho elhagyja Manchestert (Metropol)
A várakozásoknak megfelelően hazájába, a Santos csapatához igazolt - kölcsönbe - a Manchester City brazil labdarúgója, Robinho.
jan. 28
18:15
Bulgária: Paraguayjal és Argentínával sem játszanak felkészülési mérkőzést (She)
A bolgár labdarúgó-válogatott visszautasította az Argentínától és Paraguaytól kapott ajánlatot, így továbbra is ellenfelet keres egy felkészülési mérkőzésre, jelentette be a Bolgár Labdarúgó-szövetség elnöke, Boriszlav Mihajlov.
jan. 28
18:17
MotoGP: Talmácsi Gábor két hét múlva kezdi meg a tesztelést (She)
Február 11-én, a valenciai pályán kezdi meg a tesztelést Talmácsi Gábor, aki a 250 kcm-et felváltó új kategóriában, a Moto2-ben érdekelt az idén a gyorsaságimotoros-világbajnokságon.
jan. 28
18:19
Formula-1: bemutatták a Ferrari 2010-es versenyautóját - képgaléria (She)
Ahogy azt már megírtuk, a Formula–1-es istállók közül elsőként a Ferrari mutatta be hivatalosan is a 2010-es versenyautóját. Tekintse meg a vezetők és pilóták részvételével megtartott ceremónián készült fotókból összeállított képgalériánkat!
jan. 28
18:21
Talmácsi két hét múlva kezdi meg a tesztelést (Metropol)
Február 11-én, a valenciai pályán kezdi meg a tesztelést Talmácsi Gábor, aki a 250 kcm-et felváltó új kategóriában, a Moto2-ben érdekelt az idén a gyorsaságimotoros-világbajnokságon.
jan. 28
18:21
Férfi kézilabda Eb: döntetlennel zárult a német-cseh összecsapás (She)
Az Ausztriában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában Németország hiába vezetett a szünetben két góllal Csehország ellen, a végén döntetlennel zárult a találkozó. A továbbjutás szempontjából nem bírt téttel az összecsapás, a németek két, a csehek három ponttal végeztek a II. csoportban. A németek hat mérkőzésük közül csupán egyet nyertek meg, a csoportkörben…
jan. 28
18:33
Bp. Honvéd: Benjamin a francia élvonalban folytatja pályafutását (She)
Angoua Brou Benjamin, a Budapest Honvéd elefántcsontparti védője a francia első osztályú Valencienneshez szerződik – adta hírül a klub hivatalos honlapja. A kispesti vezetők már megegyeztek a játékos vételárában, de azt nem hozták nyilvánosságra.
jan. 28
18:51
Visszatér Brazíliába Robinho (Infostart)
Robinho fél évre kölcsönbe visszatér korábbi együtteséhez, a Santoshoz.
jan. 28
19:09
Afrika-kupa: Ghána legyőzte Nigériát, és bejutott a torna döntőjébe (She)
Ghána 1–0-ra legyőzte Nigériát az Afrikai Nemzetek Kupája elődöntőjében, és sikerével elsőként biztosította helyét a torna fináléjában. A „fekete csillagok" ellenfele az Algéria–Egyiptom párharc győztese lesz.
jan. 28
19:16
Döntőben a ghánaiak az Afrika Kupán (Metropol)
Elsőként Ghána jutott be a döntőbe az angolai labdarúgó Afrika Kupán, miután csütörtökön, az elődöntőben legyőzte Nigériát.
jan. 28
19:27
Futsal Eb: Portugália szétlövéssel legyőzte Azerbajdzsánt (She)
A futsal Európa-bajnokság elődöntőjében Debrecenben Portugália egy fordulatokban és gólokban gazdag mérkőzésen 3–3-as döntetlen után szétlövéssel legyőzte Azerbajdzsánt és bejutott a fináléba.
jan. 28
19:29
Paksi FC: Szabó János megsérült, az A-csapat legyőzte a B-t (She)
A Paksi FC U20-as világbajnoki bronzérmes futballistája, Szabó János megsérült az olimpiai válogatott törökországi edzőtáborában a Sahtar Doneck (0–0) elleni felkészülési mérkőzésen – adta hírül a tolnai klub hivatalos honlapja.
jan. 28
19:31
ÖM: Orbán hasonlóan gondolkodik a labdarúgásról és az utánpótlásról (She)
A labdarúgásról és az utánpótlás támogatásáról azonosan gondolkodik Orbán Viktor és az Önkormányzati Minisztérium – reagált közleményben a sportért is felelős tárca a Fidesz elnökének csütörtöki kijelentésire.
jan. 28
19:45
Felkészülés: győzött a Ferencváros, Elding ismét gólt szerzett (She)
Győzelemmel kezdte csütörtöki hármas tornáját a Máltán edzőtáborozó Ferencváros: a zöld-fehérek Rósa Dénes és Anthony Elding góljaival 2–0-ra legyőzték a máltai másodosztályban szereplő Mosta együttesét.
jan. 28
20:03
Edzősors: a nemrég „szabaduló” Ferrera kispadot kapott az élvonalban (She)
A görög Panioniosztól a közelmúltban hosszas huzavona után elköszönő Emilio Ferrera lett a belga első osztályban szereplő Lokeren labdarúgócsapatának vezetőedzője.
jan. 28
20:05
Belgium: Lukás Marecek aláírt Juhász Roland csapatához (She)
A tizenkilenc éves cseh Lukás Marecek megfelelt az orvosi vizsgálatokon, így négy és fél éves szerződést kötött a Juhász Rolandot is foglalkoztató belga Anderlechttel.
jan. 28
20:21
Férfi röplabda: a Kaposvár 3:0-s vereséget szenvedett Szlovéniában (She)
A férfi röplabda Közép-európai Liga 15. fordulójában a Kaposvár 3:0-s vereséget szenvedett a szlovén Bled otthonában.
jan. 28
20:39
Női kosárlabda Európa-kupa: súlyos győri vereség Oroszországban (She)
A női kosárlabda Európa-kupa nyolcaddöntőjének első meccsén a SEAT Lami-Véd Győr  85–56-os vereséget  szenvedett az orosz Dinamo Kurszk vendégeként, így a jövő heti győri visszavágó már csak formalitásnak tűnik.
jan. 28
20:41
Vízilabda: az Újpest kikapott újvidéki ellenfelétől az Interligában (She)
A férfi vízilabda Interligában háromgólos vereséget szenvedett az Újpest az újvidéki Vojvodina Novi Sad ellen.
jan. 28
20:57
Real Madrid: elutasították a klub fellebbezését C. Ronaldo ügyében (She)
Elutasította a Real Madrid fellebbezését csütörtökön a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) illetékes bizottsága, így érvényben marad a Cristiano Ronaldóra kirótt két mérkőzésre szóló eltiltás és a 600 eurós pénzbüntetés.
jan. 28
21:03
Holyfield nem bokszol Ugandában (Metropol)
Nem rendezik meg Evander Holyfield Ugandába tervezett ökölvívó-mérkőzését, amelyen egy kisebb szervezet, a WBF nehézsúlyú világbajnoki címe lett volna a tét.
jan. 28
21:21
Fináléban a portugálok a Futsal Eb-n (Metropol)
Elsőként Portugália válogatottja jutott be a magyarországi futsal Európa-bajnokság szombati fináléjába, miután a csütörtöki elődöntőben büntetőkkel legyőzte az azeriek legjobbjait a debreceni Főnix Csarnokban.
jan. 28
21:33
DVSC: Rudolf Gergely hazatért, még nem állapodott meg az Ajaxszal (She)
A DVSC labdarúgója, Rudolf Gergely hazatért Amszterdamból, a csatár egyelőre nem állapodott meg az Ajax vezetőivel – adta hírül a debreceni klub hivatalos honlapja.
jan. 28
21:35
Felkészülés: tömegverekedés miatt állt a játék a Fradi esti meccsén (She)
Tömegverekedés szakította félbe a Ferencváros mai második felkészülési mérkőzését: az Üllői 129 szurkolói portál beszámolója szerint a Hamrun Spartans elleni találkozó 24. percében Dragóner Attila csapott össze az egyik hazai játékossal.
jan. 28
22:09
Férfi kézilabda Eb: horvát győzelem Dánia ellen, négyben a franciák (She)
Az Ausztriában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokságon a középdöntő harmadik, utolsó fordulójában a horvátok a sorozatban címvédő dánokat, míg a másik csoportban a franciák a lengyeleket győzték le. A középdöntő végeztével kialakult az elődöntő párosítása, ezek szerint a fináléért Franciaország–Izland és Horvátország–Lengyelország párharcokat rendeznek majd.
jan. 28
22:11
Tenisz: Nadal hétfőtől nem lesz a legjobb háromban a világranglistán (She)
Miután a spanyol Rafa Nadal már a negyeddöntőben búcsúzott az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének küzdelmeitől, és az őt búcsúztató Andy Murray ma bejutott a fináléba, így eldőlt, a korábbi világelső hétfőtől a negyedik helyre szorul a világranglistán
jan. 28
22:15
Döntőben a címvédő spanyolok is (Metropol)
A címvédő spanyolok játszanak majd a portugálokkal a magyarországi futsal Európa-bajnokság szombati fináléjában, miután a csütörtöki második elődöntőben nagyon simán legyőzték a cseheket.
jan. 28
22:45
Olasz Kupa: az Inter Balotelli kései góljával ejtette ki a Juventust (She)
Az Internazionale Mario Balotelli hajrában szerzett góljával 2–1-re legyőzte a Juventust az Olasz Kupa negyeddöntőjében, így bejutott a sorozat legjobb négy csapata közé.
jan. 28
23:21
Felkészülés: a próbajátékon lévő Korcsmár góljával nyert a Brann (She)
A próbajátékon lévő Korcsmár Zsolt góljával 2–1-re győzött a Spanyolországban edzőtáborozó norvég Brann a Las Palmas Atlético ellen.

Keresés