2010. január 29. péntek

jan. 29
14:39
Alpesi sí: a svéd klasszis győzött a St. Moritz-i szuperkombinációban (She)
Anja Pärson nyerte meg a női szuperkombinációs világkupaversenyt a svájci St. Moritzban. Az egyszeres olimpiai és hétszeres világbajnok svéd kiválóság szezonbeli első, míg karrierje 41. vk-diadalát aratta.
jan. 29
14:41
Torna: öt hónapra eltiltották a világbajnok brazil tornásznőt (She)
Öt hónapos eltiltást kapott a 2003-ban talajon világbajnoki címet szerző brazil tornász, Daiane dos Santos, miután 2009 júliusában egy versenyen kívüli doppingvizsgálat alkalmával vízhajtót találtak a szervezetében.
jan. 29
14:43
Kecskemét: Dudás Ádám már a csapattal edz, közel a megegyezés (She)
A Győri ETO labdarúgója, Dudás Ádám ma reggel Kecskemétre utazott, ahol részt vett a helyi élvonalbeli csapat edzésén, holnap pedig pályára lép a DVSC elleni felkészülési mérkőzésen.
jan. 29
14:57
Skócia: visszatér hazájába a Rangers portugál játékosa, Pedro Mendes (She)
A Glasgow Rangers labdarúgócsapatának portugál középpályása, Pedro Mendes visszatér a hazájába, és a portugál bajnokság előző kiírásában második helyen végző Sporting CP-t erősíti ezután.
jan. 29
14:59
Futsal Eb: magyar játékvezető is fújja a sípot a döntőben (She)
Az UEFA illetékesei az elődöntőt követően, csütörtökről péntekre virradó éjszaka a futsal Európa-bajnokságon közreműködő játékvezetők főhadiszállásán, Egerszalókon kijelölték az Azerbajdzsán–Csehország bronzmeccs és a Spanyolország–Portugália döntő játékvezetőit – adta hírül az mlsz.hu.
jan. 29
15:03
Bori mégsem megy a Fradiba (Metropol)
Az eset hátterében feltehetően az áll, hogy felkerült az internetre egy videó, amelyen Bori, még újpestiként, egy égő Fradi-sállal látható.
jan. 29
15:15
Drogba: "Attól féltünk, lelőnek, mint a nyulakat" (Infostart)
A Chelsea sztárja, Didier Drogba először beszélt arról, hogy terrortámadástól féltek az Afrikai Nemzetek Kupáján. A torna előtt támadták meg a togói csapat buszát, a merényletben hárman haltak meg. Drogba elismerte, hogy a terrorakció, a félelem, valamint a katonai jelenlét befolyásolta teljesítményét, ezért nem tudott kiemelkedően teljesíteni.
jan. 29
15:15
Győr: Józsi György nem hosszabbít, még kiköthet a Mahacskalánál (She)
A Győri ETO FC nem tudott megállapodni Józsi Györggyel nyáron lejáró szerződésének meghosszabbításáról, ezért a futballistát szeretnék a téli átigazolási időszakban értékesíteni – tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t a klub ügyvezetője, Klement Tibor.
jan. 29
15:33
Serie A: felfüggesztették Adrian Mutu játékjogát (She)
Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) doppingügyekben eljáró testülete egy pénteki bejelentés szerint felfüggesztette Adrian Mutu játékjogát.
jan. 29
16:15
Négy hónapra bevonták a száguldozó Chelsea-játékos jogosítványát (Behaviour)
Négy hónapra elvették a jogosítványát, és ezer fontra büntették pénteken Ashley Cole-t, a Chelsea angol válogatott futballistáját, aki még 2008 novemberében 166 km/órával száguldozott egy olyan zónában, ahol maximum 80-nal lehet haladni.
jan. 29
16:45
Felkészülés: a nyíregyházi tartalékok nem bírtak az NB III-as Ibránnyal (She)
A Nyíregyháza Spartacus tartalékcsapata Stadion Diner-kupa felkészülési torna keretében gól nélküli döntetlent játszott az NB III-as Ibrány ellen.
jan. 29
16:51
Folytatódik az MTV-MOB együttműködés (Behaviour)
Újabb három évre szóló együttműködési megállapodást kötött pénteken a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Televízió (MTV).
jan. 29
17:03
Serie B: Filkor Attila aláírt a Gallipolihoz - hivatalos (She)
Korábban jeleztük, olasz sajtóhírek szerint megszületett a megállapodás a Sassuolo és a Gallipoli között, így az Inter tulajdonában lévő Filkor Attila utóbbi csapatban folytatja pályafutását kölcsönben. A hírt azóta a Gallipoli hivatalos honlapja is megerősítette.
jan. 29
17:21
Olimpiai válogatott: Balajti mesterhármasával győzelem a Denizlispor ellen (She)
Az Antalyában edzőtáborozó olimpiai válogatottunk pénteken délután lejátszotta második, s egyben utolsó előkészületi mérkőzését Törökországban. Egervári Sándor együttese – amely a március 3-i, olaszországi U21-es Eb-selejtezőre készül – ezúttal a török élvonalban szereplő Denizlispor vegyescsapata ellen lépett pályára, s gólnélküli félidőt követően 3–1-re győzött. A mieink mindhárom gólját Balajti…
jan. 29
17:27
Átadták a Gubacsi Szabadidős Vízi és Turisztikai Központot (Metropol)
Pénteken átadták a Gubacsi Szabadidős Vízi és Turisztikai Központot, amely utófinanszírozással jött létre, körülbelül 160 millió forintos beruházása a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek (MKKSZ).
jan. 29
17:39
Úszás: fél év pihenő után hétvégén visszatér Alain Bernard (She)
A pekingi olimpián 100 méteres gyorsúszásban aranyérmet szerző francia Alain Bernard a tavaly júliusi római világbajnokság óta nem versenyzett, de hétvégén egy luxemburgi tornán ő is vízbe ugrik.
jan. 29
17:57
Bolton: az Arsenal a szezon végéig elengedte középpályását (She)
Jack Wilshere, az Arsenal angol labdarúgója a Bolton Wanderershez került kölcsönbe.
jan. 29
18:15
MOB: hároméves együttműködési megállapodást kötöttek az MTV-vel (She)
Újabb három évre szóló együttműködési megállapodást kötött a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Televízió (MTV). A szerződés aláírásának apropója az volt, hogy két hét múlva kezdődik a téli olimpia. A vancouveri játékokról 227 órában sugároz műsort az MTV.
jan. 29
18:33
Skócia: már nem László Csaba a Hearts menedzsere (She)
Azonnali hatállyal megszűnt a munkaviszonya László Csabának a skót labdarúgó-bajnokságban szereplő Hearts magyar menedzserének. A klub szűkszavú közleményt tett, amelyből nem derül ki, hogy melyik fél mondta ki a válást, a BBC azonban már tényként közli: Lászlót kirúgta a skót klub.
jan. 29
18:39
Balajti mesterhármasával nyert az U21-es válogatott (Metropol)
Az Antalyában edzőtáborozó magyar U21-es labdarúgó-válogatott Balajti Ádám három góljával 3-1-re legyőzte a török élvonalban szereplő Denizlispor együttesét.
jan. 29
19:09
Férfi kézilabda: felkészülési meccsen tízgólos szegedi siker (She)
A Pick-Szeged férfi kézilabdacsapata felkészülési mérkőzésen hazai pályán tízgólos győzelmet aratott a szerb Jugovics Katy ellen.
jan. 29
19:11
Afrika-kupa: két gaboni és két guineai város ad otthont a 2012-es tornának (She)
Az Afrikai Labdarúgó-szövetség pénteki bejelentése szerint a 2012-es Afrikai Nemzetek Kupájának otthont adó Gabon és Egyenlítői-Guinea szervezőbizottságának tagjai mind a szervezési, mind a lebonyolítási feladatokat szeretnék megosztani egymás között, ennek megfelelően két gaboni és két guineai város lesz majd a találkozók házigazdája.
jan. 29
19:33
László Csaba távozik a Heartstól (Behaviour)
Távozik a skót Hearts labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról László Csaba - jelentette be az élvonalbeli klub pénteken.
jan. 29
19:45
Rali: a fának csapódó Räikkönen folytathatja a lappföldi versenyt (She)
A pénteken egy fának ütköző Kimi Räikkönen folytathatja a lappföldi Arctic Rallyt, miután a nézők egy csoportja visszatolta az útra a 2007-es Formula–1-es világbajnok Citroën C4 WRC-jét. A finn pilóta 1 perc 10 másodperces büntetést kap.
jan. 29
19:47
Férfi röplabda Extraliga: a Kecskemét simán győzött a Veszprém ellen (She)
A Kecskemét hazai pályán 3:0-ra legyőzte a Veszprémet a férfi röplabda Extraliga középszakaszának pénteki játéknapján.
jan. 29
20:21
Bundesliga 2: élen a St. Pauli, Stieber nélkül kapott ki a Koblenz (She)
A St. Pauli együttese 2–0-re győzött a Duisburg otthonában a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Bundesliga 2) 20. fordulójában, és a sikerrel átvette a vezetést a tabellán.
jan. 29
20:39
Héraklész-gála: Karakas Hedvig és Dudás Miklós a legjobb (She)
Karakas Hedvig cselgáncsozót és Dudás Miklós kajakost választották 2009 legjobb junior sportolójának – a díjakat a péntek esti Héraklész Gálán adták át az Uránia Filmszínházban.
jan. 29
20:41
Jégkorong ob I: kilencet ütött az Újpest a Jegesmedvék vendégeként (She)
Az Újpest nagyon nagy fölénnyel, 9–1-re győzött a Miskolc vendégeként a jégkorong ob I középszakaszának pénteki játéknapján.
jan. 29
20:57
Paks: a Lengyelországból hazatérő Vayer Gábor a csapattal készül (She)
A paksifc.hu tájékoztatása szerint a csapattal készül Vayer Gábor, a klub korábbi játékosa.
jan. 29
21:21
Australian Open - Út a döntőig, egymás elleni mérleg (Metropol)
Az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének két résztvevője, az amerikai Serena Williams és a belga Justine Henin eddig 13 alkalommal találkoztak WTA-tornán és a tengerentúli játékos vezet 7-6-ra.
jan. 29
21:23
László Csaba távozik a Heartstól (Metropol)
Távozik a skót Hearts labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról László Csaba - jelentette be az élvonalbeli klub pénteken.
jan. 29
21:51
Jégkorong, EBEL: a Ljubljana elleni sikerével a rájátszásba jutott a Volán (She)
Hazai pályán aratott 5–3-as győzelmet a Sapa Fehérvár AV19 az Olipija Ljubljana ellen az osztrák jégkorongbajnokság 48. fordulójában. A kétgólos siker egyben azt is jelenti, hogy a magyar csapat fennállása során először bejutott a sorozat rájátszásába.
jan. 29
21:53
Jégkorong ob I: a Ferencváros három góllal legyőzte a Dunaújvárost (She)
A jégkorong ob I középszakaszának pénteki játéknapján a Ferencváros 5–2-re legyőzte a Dunaújvárost.
jan. 29
22:09
Női kézilabda: Prokop rendezné a klubok és a válogatottak viszonyát (She)
Ismét napirenden van a klubcsapatok és a válogatottak kényes kapcsolata: a Hypo NÖ kézilabdacsapata panaszt tett a Bécsi Polgári Jogi Bíróságon amiatt, hogy a kluboknak térítésmentesen kell a nemzeti csapatok rendelkezésére bocsátaniuk játékosaikat.
jan. 29
22:27
Genoa: egykori klubjában folytatja pályafutást Hernán Crespo (She)
Egykori csapatában, a Parmában folytatja pályafutását Hernán Crespo, a Genoa támadója. A szerződés részleteit azonban egyelőre egyik klub sem hozta nyilvánosságra.
jan. 29
23:03
Belgium: a 16 éves Lukaku két góllal segítette győzelemhez Juhászékat (She)
Könnyed győzelmet aratott Juhász Roland csapata, az Anderlecht a belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának péntek esti mérkőzésén. A brüsszeli klub 5–0-ra verte meg a Germinal Beerschotot, a meccs első és utolsó gólját az Anderlecht 16 éves csatára, Romelu Lukaku szerezte.
jan. 29
23:05
Hollandia: a Willem II egy góllal nyerte meg a kiesési rangadót (She)
Hatalmas kiesési rangadót nyert meg hazai pályán a Willem II, amely a forduló előtt is már az utolsó helyen álló Waalwijk ellen győzött 2–1-re.

Keresés