2010. március 16. kedd

márc. 16
14:48
Atlétika: Dohától Doháig - két hónap múlva rajtol a Gyémánt Liga (She)
A vasárnap befejeződött dohai világbajnoksággal lezárult a fedett pályás atlétikai szezon, és kilenc hét múlva szintén a katari fővárosban kezdődik a legrangosabb szabadtéri sorozat: az Arany Ligát (Golden League) felváltó Gyémánt Liga (Diamond League).
márc. 16
14:50
Gumiasztal: Budapest-bajnokságot rendeznek a hétvégén (She)
Március 20-án rendezik meg a gumiasztalosok Budapest-bajnokságát a Tungsram Tornacsarnokban.
márc. 16
14:52
MLS: milliós amerikai ajánlat Zé Robertónak - lapértesülés (She)
A Red Bull New York állítólag milliós fizetés ígéretével csábítja az Egyesült Államok futballbajnokságába Zé Robertót, a Hamburger SV brazil játékosát.
márc. 16
14:54
Küzdősport: kendó Eb-t rendeznek Debrecenben, 18 magyarral (She)
Harmincöt ország közel 500 versenyzőjének, köztük 18 magyarnak a részvételével rendezik meg a kendósok, a bambuszkarddal vívó harcművészek Európa-bajnokságát a debreceni Főnix Csarnokban április 9. és 11. között.
márc. 16
14:56
Manchester United: elbocsátottak egy dolgozót, mert zöld-sárga sálat viselt (She)
Elbocsátották a Manchester United labdarúgócsapatának egyik alkalmazottját, aki a büfében dolgozott, mert zöld-sárga sálat viselt munka közben a Manchester United–AC Milan Bajnokok Ligája-mérkőzésen. A klub eredeti színeit a csapat tulajdonosai, vagyis a Glazer család ellen tiltakozók veszik magukra.
márc. 16
15:00
MLSZ: minden klub időben leadta a licenckérelmét a szövetségnek (She)
Gertner Zoltán, a Magyar Labdarúgó-szövetség licencadminisztrációjának vezetője arról tájékoztatta az MLSZ honlapját, hogy a 2010–2011-es idényben NB I-es és NB II-es indulásra pályázó klubok mindegyike benyújtotta a március 12-i határidőig a bajnokságban való részvételhez elengedhetetlen licenc iránti kérelmét.
márc. 16
15:02
Formula-1: Schumacher megduplázta a nézőszámot Németországban (She)
Németországban átlagosan tíz és fél millióan kísérték figyelemmel vasárnap a televíziók előtt Michael Schumacher visszatérését a Formula–1-es Bahreini Nagydíj alkalmával.
márc. 16
15:36
Póker: a nyolcéves csodagyerek 100 milliós nyereménye (She)
Állítólag egy indiai csodagyerek félmillió dollárt nyert online pókeren. A terem nem fizet, az ügy már a bíróság előtt van.
márc. 16
15:54
Triatlon: Major József ezüstérmes lett a kínai Ironman-versenyen (She)
Major József hatalmas sikert ért el, ezüstérmet szerzett a kínai triatlon Ironman-versenyen, ahol a sportág legnagyobb alakjai voltak az ellenfelei. A nők mezőnyében Lenti Anita a 11. lett, Kővári Luca pedig a féltávú viadalon a 13. helyen végzett, s ezzel kvalifikálta magát a féltávú világbajnokságra.
márc. 16
16:12
Rg vk: jó magyar szereplés, döntős helyezések Portugáliában (She)
A hétvégi portugáliai ritmikusgimnasztika-világkupán a felnőtt magyar együttes kéziszercsapat öt karikával és a szalag-kötél gyakorlattal is a nyolcadik helyet szerezte meg, juniorcsapatunk pedig a kilencedik helyen végzett. Egyéniben Vass Dóra a 22., Forray Fanni a 29. helyen fejezte be a küzdelmet.
márc. 16
16:30
Bundesliga 2: négypontos levonással sújtották a Bielefeldet (She)
A Német Labdarúgó-szövetség négy bajnoki pontot levont a másodosztályban szereplő Arminia Bielefeld együttesétől licencproblémák miatt. A vezető testület kedden azt is nyilvánosságra hozta, hogy 50 000 eurós büntetéssel sújtotta a klubot, amely elfogadta a tételt.
márc. 16
16:32
Anglia: még a miniszterelnök is sajnálja a sérült Beckhamet (She)
Gordon Brown brit miniszterelnök gyors gyógyulást kívánt, egyúttal elismerését fejezte ki a hétvégén Achilles-ín-szakadást szenvedő David Beckhamnek az angol futball népszerűsítéséért.
márc. 16
16:48
NSO Tv: Nem is motorverseny, hanem harc lesz a Moto2 - Talmácsi (She)
Mint már beszámoltunk róla, az új versenyidényben is a Mol lesz Talmácsi Gábor fő támogatója és a Fimmco Speedup csapat szponzora is. A bejelentést követően Talmácsi az NSO Tv-nek elmondta, kiegyensúlyozott mezőny lesz a Moto2-ben, a versenyszériában inkább a motorosok tudása számít majd, mint a technikai háttér.
márc. 16
17:06
Brazília: házi készítésű bombát dobtak a vendégek öltözőjébe (She)
Ketten könnyebben megsérültek abban az összetűzésben, amelynek során egy házi készítésű bomba robbant a vendégcsapat öltözőjében az egyik első osztályú állami bajnoki labdarúgó-mérkőzés után Brazíliában.
márc. 16
17:24
Amatőr ökölvívás: Bacskai aranyat, Szellő ezüstöt hozott Csehországból (She)
A debreceni Bocskai-emlékverseny után újabb rangos viadalon, a 41. Ústí nad Labem Grand Prix-n végzett az élen Bacskai Balázs.
márc. 16
17:26
Férfi röplabda: a szlovén Bled nyerte meg a Közép-európai Ligát (She)
A szlovén ACH Volley Bled együttese nyerte meg a férfi röplabdázók Közép-európai Ligáját, miután a döntőben 3:1-re legyőzte a hazai pályán szereplő Aon hotVolleys Wient.
márc. 16
17:28
Golf: Tiger Woods több mint négy hónap kihagyás után visszatér (She)
Hivatalos közleményben jelentette be visszatérését Tiger Woods, minden idők egyik legjobb golfjátékosa.
márc. 16
17:30
Férfi kézilabda: 3.1 millió forintért Balatonfüreden rendezik az MK-döntőt (She)
A Pick-Szeged korábbi továbbjutását követően, a múlt héten az MKB Veszprém, a PLER KC és a Balatonfüredi KSE került be a legjobb négy közé a férfi kézilabda Magyar Kupa elődöntőjébe. A Magyar Kézilabda-szövetségben azóta kisorsolták az elődöntő párosítását, a március 16-i licitáláson pedig az is eldőlt, hogy a férfi Magyar Kupa április 9-i elődöntőjének és a másnapi éremcsatáknak Balatonfüred…
márc. 16
17:42
Alpesi sí: váltás történt a svájci női válogatott élén (She)
A svájci síszövetség hivatalosan is bejelentette, hogy megválik Hugues Ansermoztól, a női alpesisí-válogatott kapitányától.
márc. 16
17:44
Kerékpár: hiába fellebbezett Valverde, érvényben marad eltiltása (She)
Elutasította a Svájci Szövetségi Bíróság Alejandro Valverdének a nemzetközi Sportdöntőbíróság ítéletével szemben benyújtott fellebbezését. Az Olaszországban doppingvétség miatt eltiltott kerékpáros szerette volna elérni, hogy – mivel állítása szerint nem kapott tisztességes tárgyalást – töröljék a büntetést.
márc. 16
17:46
Atalanta: Cristiano Doni hárommeccses eltiltást kapott (She)
Három bajnokiról eltiltotta az Olasz Labdarúgó-szövetség Cristiano Donit, az Atalanta csapatkapitányát.
márc. 16
18:00
Kerékpár: hiába fellebbezett Valverde, érvényben marad az eltiltása (She)
Elutasította a Svájci Szövetségi Bíróság Alejandro Valverdének a nemzetközi Sportdöntőbíróság ítéletével szemben benyújtott fellebbezését. Az Olaszországban doppingvétség miatt eltiltott kerékpáros szerette volna elérni, hogy – mivel állítása szerint nem kapott tisztességes tárgyalást – töröljék a büntetést.
márc. 16
18:02
Labdarúgás: Orbán szerint gyors felemelkedés előtt áll a magyar futball (She)
Április elején harmadik alkalommal rendezik meg a Puskás Suzuki Kupa rangos labdarúgó utánpótlás tornát, amelynek mérkőzéseire ezúttal is Felcsúton és Székesfehérváron kerül sor. A viadalon a Real Madrid mellett többek között az AC Milan 17 éven aluli együttese is szerepel. Orbán Viktor, a Puskás Akadémia alapítója szerint gyors felemelkedés előtt áll a magyar futball.
márc. 16
18:18
Strandröplabda: elkészítették a nyári női és férfi vb csoportbeosztását (She)
Március 13-án, a nyári esemény helyszínén, a törökországi Antalyában megtartották a 2010. június 22-27. között megrendezésére kerülő IV. férfi és női strandkézilabda világbajnokság csoportbeosztásának sorsolását.
márc. 16
18:18
Tiger Woods visszatér (Metropol)
A szexbotránya miatt idén még egyetlen versenyen sem szerepelt világelső Tiger Woods úgy döntött, részt vesz az áprilisi 8-án kezdődő US Mastersen, a profi golfozók első idei Major-viadalán.
márc. 16
18:20
BL: nem „nemzetiek" az olasz és angol nagycsapatok - Lippi (She)
Marcello Lippi, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint egyértelmű, hogy nem az olasz vagy angol nagycsapatok az adott ország labdarúgásának valódi képviselői.
márc. 16
18:36
Strandkézilabda: elkészítették a nyári női és férfi vb csoportbeosztását (She)
Március 13-án, a nyári esemény helyszínén, a törökországi Antalyában megtartották a 2010. június 22-27. között megrendezendő IV. férfi és női strandkézilabda-világbajnokság csoportbeosztásának sorsolását.
márc. 16
18:36
Rajtol a Puskás Suzuki Kupa - idén a Milan is indul (Behaviour)
Április elején harmadik alkalommal rendezik meg a Puskás Suzuki Kupa rangos labdarúgó utánpótlás tornát, amelynek mérkőzéseire ezúttal is Felcsúton és Székesfehérváron kerül sor. A viadalon a Real Madrid mellett többek között az AC Milan 17 éven aluli együttese is szerepel.
márc. 16
18:38
BL: nem „nemzetiek" az olasz és az angol nagycsapatok - Lippi (She)
Marcello Lippi, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint egyértelmű, hogy nem az olasz vagy az angol nagycsapatok az adott ország labdarúgásának valódi képviselői.
márc. 16
18:40
Kerékpár: Garzelli diadalmaskodott a Tirreno-Adriatico egyhetesen (She)
Az olasz Stefano Garzelli győzelmével zárult az egyhetes Tirreno–Adriatico országúti kerékpáros viadal.
márc. 16
18:42
Anglia: 21 millió fontért új névadó szponzor a 2., a 3. és a 4. ligában (She)
Az angol labdarúgó Championship (a másodosztály), a League One (a harmadosztály) és a League Two (a negyedosztály) névadó szponzora a 2010–2011-es szezontól az Npower energiaipari cég lesz.
márc. 16
18:44
Női kézilabda: Tomori Zsuzsannát a győri NB I B-s csapatba száműzték (She)
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának vezetősége az együttes hivatalos oldalán közölte: felmentette Tomori Zsuzsannát a munkavégzés alól.
márc. 16
18:54
NHL: Alekszandr Ovecskin két mérkőzésre szóló eltiltást kapott (She)
Két mérkőzésre szóló eltiltást kapott Alekszandr Ovecskin, az észak-amerikai jégkorongbajnokságban (NHL) szereplő Washington Capitals játékosa, a liga kanadai táblázatának vezetője.
márc. 16
18:56
Lazio: Zárate fasiszta karlendítéssel drukkolt a Curva Nordban (She)
Fasiszta karlendítéssel buzdította csapatát a Bari elleni vasárnapi bajnoki mérkőzésen Mauro Zárate, a Lazio argentin futballistája.
márc. 16
18:58
Labdarúgás: Puskás az élen a FourFourTwo 50-es magyar listáján (She)
Puskás Ferenc került az élre a világ legolvasottabb futballmagazinja, a Magyarországon először pénteken megjelenő FourFourTwo minden idők 50 legjobb magyar játékosát felvonultató listáján.
márc. 16
19:12
Tiger Woods visszatér a golfpályára (Infostart)
A szexbotránya miatt idén még egyetlen versenyen sem szerepelt világelső Tiger Woods úgy döntött, részt vesz az áprilisi 8-án kezdődő US Mastersen, a profi golfozók első idei Major-viadalán.
márc. 16
19:12
Ligakupa: Szilágyi duplájával nyert a Debrecen Székesfehérváron (She)
Szilágyi Péter két találatával Székesfehérváron nyert a Debreceni VSC labdarúgócsapata a Ligakupa középdöntőjének negyedik fordulójában.  A DVSC ezzel pontelőnnyel vezeti a csoportot, a Videoton két győzelem és egy döntetlen után első vereségét szenvedte el.
márc. 16
19:14
Anglia: Beckham köszönetet mondott orvosának és a drukkereknek (She)
Hivatalos oldalán mondott köszönetet az Achilles-inát megműtő finn orvosi csapatnak és a szurkolóknak az operáció után lábadozó David Beckham.
márc. 16
19:16
Törökország: élre repítette a Bursasport a szövetségi döntés (She)
A Török Labdarúgó-szövetség 3–0-val a Bursaspor javára írta jóvá a Diyarbakirspor elleni, szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt élvonalbeli bajnoki mérkőzést.
márc. 16
19:30
Ghána: német és norvég U-válogatottat is honosítanak, ha a FIFA engedi (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elutasította Kevin Prince Boateng és Adam Kwarasey válogatott-váltási kérelmét, formai okokra hivatkozva.
márc. 16
19:48
Ökölvívás: megsérült Andre Ward, csúszik a Green elleni meccse (She)
Térdsérülést szenvedett Andre Ward, így csúszni fog az Allan Green ellen tervezett április 24-i ökölvívó-mérkőzése.
márc. 16
19:48
Puskás a FourFourTwo magazin élén (Behaviour)
Puskás Ferenc került az élre a világ legolvasottabb futballmagazinja, a Magyarországon először pénteken megjelenő FourFourTwo minden idők 50 legjobb magyar játékosát felvonultató listáján.
márc. 16
19:50
Portsmouth: hiába kilincselt a csődbiztos, jöhet a büntetés (She)
A Premier League szerdai ülésén szinte biztosan jóváhagyja a vezetőség a csődbiztos felügyelete alá helyezett Portsmouth-szal szembeni kilencpontos levonást.
márc. 16
19:52
Profi ökölvívás: galamblelke miatt tér vissza Mike Tyson (She)
Mike Tyson visszatér. Természetesen nem úgy, ahogy sok rajongója várná, nem lép ismét a szorítóba, hogy megpróbáljon megint felkapaszkodni a csúcsra, mindössze a televízió képernyőjén lesz ismét látható, méghozzá az Animal Planet című csatorna „Taking on Tyson" (kb. Kiállni Tysonnal) című műsorában.
márc. 16
19:54
Görögország: a Panathinaikosz pályázik Aljakszandr Hlebre (She)
A görög élvonalbeli Panathinaikosz labdarúgócsapata francia és görög sajtóértesülések szerint a nyáron szerződtetné Aljakszandr Hlebet.
márc. 16
20:06
Olaszország: Gago is érintett lehet az újabb útlevélbotrányban (She)
A francia L'Équipe értesülései szerint újabb útlevél-hamisítási botrány törhet ki. Az argentínai olasz konzul, Giancarlo Cursio állítása szerint több ezer argentin állampolgár kapott illegálisan olasz útlevelet (és így EU-polgárságot), több profi labdarúgó is érintett lehet.
márc. 16
20:08
BL: Milito, Eto'o, Pandev trió az Interben - kezdőcsapatok (She)
Carlo Ancelotti és José Mourinho is kihirdette kezdőcsapatát az esti (20.45) Chelsea–Internazionale BL-nyolcaddöntőre, amelyen az olasz bajnokcsapat 2–1-es előnyből indul.
márc. 16
20:24
David Beckham a visszatérésre készül (Infostart)
Annak ellenére, hogy a nyári labdarúgó-világbajnokságon nem vehet részt, David Beckham egy nappal az operációja után máris a jövőbe tekint, s reméli, minél hamarabb felépül.
márc. 16
20:42
Mit ír a Ferencvárosról Európa egyik legtekintélyesebb futballmagazinja? (Infostart)
Idén az első hat között kellene végeznünk - összegezte a Fradi céljait Craig Short, a csapat szakmai vezetője a világ legtekintélyesebb labdarúgó-szaklapjának tartott World Soccernek. A magazin márciusi számában a klub várható jövőjét boncolgatja.
márc. 16
20:42
Férfi kézilabda: Mocsai Tamás a Flensburg csapatához szerződik (She)
Az SG Flensburg-Handewitt kézilabdacsapatában folytatja pályafutását Mocsai Tamás. A magyar légiós a Lemgónál eltöltött négy év után szerződik az északnémet csapatba, Per Carlen edző kifejezett kérésére.

Keresés