2010. március 2. kedd

márc. 2
12:39
Amire két héten át figyelt a világ... (Behaviour)
Amikor Sidney Crosby beütötte a kanadaiak győztes gólját az Egyesült Államok hálójába, százmilliók sóhajtottak fel: VÉGE!
márc. 2
12:41
Póker: Koroknai András továbbra is a 350 milliós fődíj nyomában (She)
Koroknai András előkelő helyen várhatja a folytatást a WPT-sorozat LA Poker Classic elnevezésű versenyén.
márc. 2
12:43
Utánpótlás: országos mozgalommá vált a Nagy Sportágválasztó (She)
2010-ben Budapest mellett májusban, illetve szeptemberben tizenöt vidéki városban is megjelenik a Nagy Sportágválasztó rendezvény.
márc. 2
12:57
Elhúzódik a generációváltás a kajak-kenu válogatottban (Infostart)
A vártnál jobban elhúzódik a generációváltás a magyar kajak-kenu válogatottban - mondta az InfoRádiónak a sportági szövetség elnöke. Baráth Etele ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a férfi kajakozóknál a londoni olimpián a csapathajókban már valószínűleg lesznek fiatalok is.
márc. 2
12:57
DVSC: Komlósi Ádám már teljes értékű munkát végezhet (She)
Komlósi Ádám, a DVSC-TEVA labdarúgója ezen a héten már teljes értékű edzésmunkát végezhet. Erről a dvsc.hu adott tájékoztatást.
márc. 2
12:59
Formula-1: a CNN hírcsatorna szerződést kötött a Lotus-istállóval (She)
A Formula–1-es Lotus-csapat bejelentette, hogy szerződést kötött az amerikai hírcsatornával, a CNN-nel, amely az istálló szponzora lesz.
márc. 2
13:01
Vancouver 2010: Ovecskin szerint Kanada megérdemelten nyert (She)
Az orosz jégkorong-válogatott legnagyobb sztárja, Alekszandr Ovecskin csalódott, hogy nem tudtak érmet szerezni az olimpiai férfi jégkorongtornán, de véleménye szerint Kanada megérdemelten nyerte meg az aranyat.
márc. 2
13:15
Labdarúgás: Miccoli személyesen adná vissza Maradonának a fülbevalóját (She)
Fabrizio Miccoli, az olasz Palermo labdarúgója személyesen szeretné visszaadni Diego Maradonának, az argentin válogatott szövetségi kapitányának fülbevalóját, amelyet februárban egy aukción vásárolt meg 25 ezer euróért.
márc. 2
13:15
A Nagy Sportágválasztó országossá bővül (Behaviour)
A 2007 szeptemberében útjára indított budapesti Nagy Sportágválasztó az idén országos mozgalommá válik: a két fővárosi sportnap (május 14-15., szeptember 17-18.) mellett 15 vidéki nagyvárosban is megrendezik a bemutatókat.
márc. 2
13:33
Soproni Liga: a DVTK-Vidi szombaton, a Hali-Kaposvár pénteken lesz (She)
Az MLSZ versenybizottsága megváltoztatta a március 5-én (péntek) 19 órára kiírt DVTK–Videoton FC bajnoki mérkőzés időpontját: a meccset másnap, szombaton 17 órakor rendezik meg.
márc. 2
13:35
Formula-1: José María López felbontotta a szerződését a USF1-gyel (She)
Egyre valószínűtlenebbnek tűnik, hogy a USF1-istálló elindul a 2010-es Formula–1-es világbajnokságon, de ha az újonc ott is lesz a rajtrácson, akkor egész  biztosan eddigi pilótája, José María López nélkül. Az argentin ugyanis felbontotta a szerződését a csapattal.
márc. 2
13:51
Chelsea: Deco a nyáron elhagyná a klubot, és visszatérne Brazíliába (She)
A dél-afrikai világbajnokság után visszatérne Brazíliába az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) listavezetőjének – Chelsea – portugál válogatott középpályása, Deco.
márc. 2
13:51
A Vasas és az Eger még negyeddöntős lehet (Behaviour)
Szerdán, a főtábla befejező csoportkörében eldől, hogy lesz-e magyar csapat, s ha igen, mennyi a férfi vízilabdacsapatok Euroligájának negyeddöntőjében.
márc. 2
14:27
Vb 2010: több mint a dupláját kapnák az Eb-prémiumnak a spanyolok (She)
A El Mundo értesülései szerint a spanyol labdarúgó-válogatott tagjai 550 ezer eurót kapnának fejenként, ha megnyernék a dél-afrikai világbajnokságot.
márc. 2
14:45
Videó: angol komikus tornáztatta a „vörös ördögöket” - Rooney énekel (She)
A BBC labdarúgókkal reklámozza az egyik sorozatát. James Corden angol humorista ezúttal a Manchester United futballistáit tornáztatta meg, majd együtt énekelt Wayne Rooneyval. A komikus egy évvel ezelőtt az angol labdarúgó-válogatottal találkozott és tartott a csapatnak egy kissé szokatlan értekezletet.
márc. 2
15:03
Manchester United: a Glazer család tagadja, hogy eladná a klubot (She)
Habár külföldi sajtóértesülések szerint a Manchester United labdarúgóklub többségi tulajdonosa, az amerikai Glazer család azon gondolkodik, hogy elfogadja egy pénzügyi csoport felvásárlási ajánlatát, szóvivőjük ezt határozottan cáfolja.
márc. 2
15:05
Vancouver 2010: Olaszországban is elégedetlenek a szerepléssel (She)
Oroszországhoz hasonlóan Olaszországban is nehezen viselik, hogy a csapat gyengén szerepelt a vancouveri téli olimpián, többek között a külügyminiszter is elégedetlenségének adott hangot.
márc. 2
15:21
Labdarúgás: Amauri szerdán megkapja az olasz útlevelét (She)
Hosszú időre visszanyúló procedúra végén holnap megkapja az olasz útlevelét a brazil származású Amauri, így szerepelhet a négyszeres világbajnok squadra azzurrában a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon.
márc. 2
15:21
Hamilton új menedzsert keres édesapja helyett (Metropol)
Lewis Hamilton, a McLaren 2008-as Forma-1-es világbajnoka új menedzsert keres magának, hogy az ügyeit eddig intéző édesapja, Anthony saját sportvállalkozására tudjon koncentrálni.
márc. 2
15:23
DVSC: nincs izomszakadás Dombi vádlijában, csütörtökön már edzhet (She)
A második vizsgálat megerősítette, hogy nem szakadt el az izom Dombi Tibor vádlijában, aki már csütörtökön elkezdheti a rehabilitációs edzéseket – adta hírül a DVSC-TEVA hivatalos honlapja.
márc. 2
15:39
DVTK: a pápa áldását kéri a klubra a kisebbségi válogatott szövetségi edzője (She)
A Soproni Liga utolsó, 16. helyén szerénykedő DVTK tartalékcsapatának edzője, Földesi Károly a kisebbségi válogatott szövetségi kapitányaként Olaszországba utazott. Földesi a vatikáni látogatása során találkozik XVI. Benedek pápával, akinek áldását kéri majd a diósgyőri klubra.
márc. 2
15:57
Újpest: sokkolt minket a gyorsan bekapott gól - Tóth Norbert (She)
Tóth Norbert szerint sokkolta csapatát a gyorsan bekapott gól – nyilatkozta az újpesti játékos a klub hivatalos honlapjának. Mint ismeretes, az Újpest hazai pályán 3–0-ra kikapott a Győrtől, amely így utolérte a lila-fehéreket a Soproni Liga tabelláján.
márc. 2
16:51
Roma: a Milan elleni rangadón visszatérhet a csapatba Luca Toni (She)
A hétvégi, Milan elleni rangadón hosszú idő után visszatérhet a pályára az AS Roma labdarúgója, Luca Toni.
márc. 2
16:53
PSG: a klub szurkolóit eltiltották az idegenbeli mérkőzések látogatásától (She)
A Francia Labdarúgóliga (LFP) elnöke, Frédéric Thiriez gyorsan reagált a Paris Saint-Germain elnökének, Robin Leproux-nak a javaslatára, mely szerint további intézkedésig érvényteleníteni szeretné a klubja idegenbeli mérkőzéseire szóló jegyeket. Thiriez jó ötletnek tartja a kezdeményezést, így a párizsi klub idegenbeli meccseire nem engedik majd be a vendégszurkolókat.
márc. 2
17:09
Sakk: Rapport Richárd megdöntötte Lékó Péter rekordját (She)
Rapport Richárdnak hívják az új magyar nemzetközi sakknagymestert. Rapport a szentgotthárdi szupertorna nyolcadik fordulójában a sötét bábukat vezetve legyőzte Fodor Tamást, így az utolsó kör eredményétől függetlenül már biztos, hogy harmadszorra is teljesíti a nemzetközi nagymesteri norma követelményeit, ami a cím végleges megszerzését jelenti.
márc. 2
17:11
NBA: Iverson a szezonban már nem játszik a 76ers csapatában (She)
A 2009–2010-es szezonban már nem számíthat Allen Iversonnal a Philadelphia 76ers kosárlabdacsapatának szakmai stábja.
márc. 2
17:13
Női kosárlabda NB I: továbbra is győzelem nélkül áll a Cegléd (She)
A női kosárlabda NB I 21. fordulójában a Szolnok hazai pályán magabiztosan legyőzte az utolsó helyen álló Ceglédet, amely így továbbra is vár az első szezonbeli sikerére.
márc. 2
17:27
Hollandia: elégedettek Van Marwijkkel, meghosszabbították a szerződését (She)
A Holland Labdarúgó-szövetség (KNVB) 2012 nyaráig meghosszabbította a szövetségi kapitány Bert van Marwijk szerződését.
márc. 2
17:29
Nyíregyháza: aláírt a Barca-nevelésű Sierra Leone-i válogatott támadó (She)
A Soproni Ligában szereplő Nyíregyháza Spartacus féléves szerződést kötött a Barcelona utánpótlásában nevelkedett Alfi Conteh-Lacalle-lal – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
márc. 2
17:45
Két világbajnokság áll márciusban Huszár Erikáék előtt (Infostart)
Hazaérkezett a vancouveri téli olimpián járt magyar csapat; a sportolókat hozzátartozók és szurkolók várták a budapesti SYMA-csarnoknál.
márc. 2
17:45
Jégkorong: a médiaválogatott kikapott a finn konzulátus csapatától (She)
Első alkalommal került megrendezésre a „Jég Veled, Tél" családi nap Káposztásmegyeren. Február 27-én, az IceZone.hu internetes portál csapata, hamisíthatatlan matiné hangulatot varázsolt az Icecenterbe.
márc. 2
17:47
Vancouver 2010: nézettségi rekordot döntött a jégkorongdöntő (She)
Televíziós nézettségi rekordot döntött Kanadában a vancouveri téli olimpia férfi jégkorongtornájának döntője: a hazai sikerrel végződött mérkőzést hosszabb-rövidebb ideig a lakosság mintegy 80 (!) százaléka figyelemmel követte.
márc. 2
18:03
Manchester United: a „vörös ördögök” érdeklődnek a Benfica üdvöskéje iránt (She)
A Manchester United érdeklődik a Benfica 20 millió fontra taksált szélsője, a 22 éves Angel di Maria iránt.
márc. 2
18:21
Formula-1: Campos helyett Hispania, indiai pilóta a csapatban (She)
A brazil Bruno Senna mellett az indiai Karun Chandok lesz a Hispania Racing F1 Team másik pilótája a két hét múlva rajtoló Formula–1-es gyorsasági-világbajnokságon.
márc. 2
18:39
Németország: Kroos és Müller a Nationalelf kezdőjébe kerülhet (She)
Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Toni Kroost és Thomas Müllert is a kezdőcsapatba állíthatja a Nationalelf Argentína elleni, szerdai felkészülési mérkőzésén.
márc. 2
18:41
Válogatott: az U17-esek legyőzték a horvátokat, az U19-esek kikaptak (She)
A tavaszi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő U17-es és U19-es válogatottunk kedden egyaránt megmérkőzött Horvátország korosztályos legjobbjaival. A fiatalabbak Zalakaroson 4–1-re győztek, az U19-esek pedig Savska Vesen 1–0-ás vereséget szenvedtek. Csütörtökön ismét összecsapnak az együttesek, az U17-esek 14 órakor Novo Selo-Rokon, a két évvel idősebbek pedig 13 órakor Andráshidán lépnek pályára a…
márc. 2
18:57
Chievo: káromkodott a veronaiak trénere, egy meccsre eltiltják (She)
Az olasz labdarúgóliga fegyelmi bizottsága egy meccsre eltiltotta a kispadon káromkodó Domenico Di Carlót, az élvonalbeli Chievo edzőjét.
márc. 2
18:59
Championship: Hart már a harmadik csapat kispadjára ül le a szezonban (She)
Ismét új kispaddal ismerkedhet meg Paul Hart: a novemberig a Portsmouth-t, januárban a Queens Park Rangerst irányító menedzser a Crystal Palace labdarúgócsapatának szakvezetője lett.
márc. 2
19:15
Man. City: Lescott szerint egységessé tette a csapatot Terry botránya (She)
Joleon Lescott, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester City hátvédje szerint még jobban egységbe forrasztotta a csapatot a Chelsea-s Terry botránya.
márc. 2
19:17
Felkészülés: a DVTK hátrányból fordítva verte meg megye I-es ellenfelét (She)
A Soproni Ligában szereplő Diósgyőri VTK felkészülési mérkőzésen 0–1-ről fordítva verte meg a megyei I. osztályban szereplő Tomor-Lakot. A mérkőzésen a hazaiak a DVSC ellen nem, vagy keveset játszó, illetve az NB III-as kerethez tartozó játékosokkal szerepeltek – olvasható a klub hivatalos honlapján, a dvtk.eu-n.
márc. 2
19:19
Férfi kézilabda NB I: a balatonfürediek visszavonták óvásukat (She)
Visszavonja a Balatonfüred kézilabdacsapata a Dunaferr elleni bajnoki mérkőzés után beadott óvását.
márc. 2
19:33
Jégkorong, EBEL: Vienna Capitals-Sapa Fehérvár AV 19 élőben (She)
A Vienna Capitals és a Sapa Fehérvár AV 19 megkezdte egymás elleni párharcuk ötödik mérkőzését az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokság (EBEL) negyeddöntőjében.
márc. 2
19:35
Férfi kézilabda NB I: rendkívül szoros mérkőzésen nyert a Szeged Csurgón (She)
A férfi kézilabda NB I 22. fordulójában a Pick Szeged rettenetesen megszenvedett a Csurgó otthonában, és mindössze egy góllal, 33–32-re nyert.
márc. 2
19:51
Talmácsi másodszor tesztelt az új Moto2-es motorral (Metropol)
Talmácsi Gábor a második tesztnapon 48 kört teljesített az idei, új Moto2-es versenymotorjával a valenciai pályán: a SpeedUp-istálló magyar pilótáját kedden több külső körülmény is hátráltatta.
márc. 2
20:09
MLSZ: sportszerűtlen magatartás miatt fegyelmi eljárás indul Rajczi ellen (She)
A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága a múlt szombati Újpest FC - Győri ETO FC bajnokin történt sportszerűtlen magatartás miatt fegyelmi eljárást rendelt el az újpesti Rajczi Péter ellen, s jövő keddi ülésére beidézte a játékost, aki a televíziós felvétel alapján rálépett földön fekvő ellenfelére.
márc. 2
20:27
Női kosárlabda MK: a Sopron kettős győzelemmel jutott a négyes döntőbe (She)
Az MKB-Euroleasing Sopron hazai pályán is legyőzte az Atomerőmű KSC-Szekszárdot, így bejutott a női kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjébe.
márc. 2
21:03
AC Milan: Alexandre Patónak hét-tíz napot kell kihagynia (She)
Megkönnyebbülhetnek az AC Milan szurkolói: az első jelentésekkel ellentétben nem súlyos Alexandre Pato izomsérülése, így a brazil játékosnak csak hét-tíz napot kell kihagynia. Az orvosok attól féltek először, hogy Pato több hétig nem játszhat.
márc. 2
21:05
Tenisz: hosszú hónapokat kell kihagynia Tommy Haasnak (She)
Hónapokat kell kihagynia Tommy Haasnak: a német teniszező csípőműtétje után hosszú kényszerpihenőre vonul.
márc. 2
21:21
Asztalitenisz: a férfiak a franciákat, a nők a horvátokat győzték le (She)
Az eddig egyformán nyeretlen magyar férfi és női csapat is győzött a keddi harmadik fordulóban az asztalitenisz Európai Nemzetek Ligájában.
márc. 2
21:23
U21: emberelőnyben, tizenegyessel nyertek a bosnyákok a csoportunkban (She)
Rettenetesen megszenvedett Bosznia-Hercegovina U21-es labdarúgó-válogatottja Luxemburg ellen: a magyarokkal egy csoportban szereplő bosnyákok emberelőnyben, a csereként beállt Josip Coric tizenegyesgóljával tudtak csak nyerni. A „luxik" nem kímélték a vendégeket, játékosaik összesen nyolc sárga és két piros lapot gyűjtöttek be. A holnapi olasz–magyar mérkőzésről 18 órai kezdettel élő, szöveges…

Keresés