2010. április 26. hétfő

ápr. 26
12:47
Real Madrid: Raúl megsérült, lehet, hogy utolsó meccsét játszotta klubjában (She)
Raúl bokasérülést szenvedett a Real Madrid Zaragoza ellen 2–1-re megnyert szombati bajnokiján, és a „királyi gárda” kapitánya négy hétre kidőlt a sorból.
ápr. 26
13:03
Svédország: külföldre vágyott a bajnokcsapat edzője, elengedték (She)
A svéd bajnoki címvédő AIK vezetőedzője, Mikael Stahre lett a görög élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Panioniosz új szakvezetője.
ápr. 26
13:05
Vb 2010: Effenberg Frings, Kuranyi és Ballack miatt kritizálja Löwöt (She)
Stefan Effenberg, a Bayern München korábbi csapatkapitánya a Bild am Sonntagnak adott nyilatkozatában bírálta Joachim Löwöt, a német válogatott szövetségi kapitányát.
ápr. 26
13:07
Videó: pazar rabonagólpasszt adott a középpályás a saját térfeléről (She)
Az izraeli bajnokságban megrendezett Hapoel Beer Seva–Maccabi Netanja mérkőzésen (4–0) a hazaiak harmadik gólja egészen szemet gyönyörködtetőre sikeredett. Maor Melikson, a hazaiak 25 éves középpályása a saját térfeléről adott egy csodás rabonagólpasszt Barak Badashnak, aki egészen a kapuig vitte a labdát. Tekintse meg a csodás hátsó keresztpasszt (rabona), amelyből fantasztikus gólpassz lett!
ápr. 26
13:21
Póker: David Williams nyerte meg a WPT-szezonzárót Las Vegasban (She)
A Las Vegas-i versenyen amerikai győzelem született, David Williams 1.5 millió dollárt kasszírozott sikerével.
ápr. 26
13:23
Vb 2010: Cassano nem halasztja el esküvőjét a válogatott miatt (She)
Antonio Cassano, az olasz Sampdoria labdarúgócsapatának támadója kijelentette: akkor sem halasztja el június 19-re kitűzött esküvőjét, ha Marcello Lippi olasz szövetségi kapitány meggondolja magát, és meghívót küld neki a világbajnoki keretbe.
ápr. 26
13:39
Kosárlabda: streetballfesztivál 18-adszor régi és új helyszínekkel (She)
Idén immár 18-adszor rendezik meg a streetball-kosárfesztivált, melyről nyolc szerencsés résztvevő elutazhat az ősszel a Los Angeles Lakers egyik európai fellépésére. A tíz állomás közül egy új helyszín lesz.
ápr. 26
13:39
Cselgáncs Eb: Joó, sőt, parádés szereplés (Behaviour)
Folytatódott a magyar judósok parádés menetelése a bécsi Európa-bajnokságon. Az egyéni küzdelmek zárónapján újabb két érmet szereztek versenyzőink: Joó Abigél (78 kg) aranyérmes lett, míg a +100 kilós Bor Barna a dobogó második fokára állhatott fel. Ezzel a magyar válogatott 2 arany, 3 ezüst és 2 bronzérmével az első lett a kontinensviadal éremtáblázatán.
ápr. 26
13:41
Hamburg: hivatalossá vált, hogy a szezon végéig Moniz irányít (She)
Korábban már beszámoltunk arról, hogy sajtóhírek szerint a Hamburg vezetői menesztették Bruno Labbadiát, a csapat vezetőedzőjét. A döntést a klubvezetők sajtótájékoztatón is megerősítették.
ápr. 26
13:43
Jégkorong: a japánok és a hollandok is a jövő évi ellenfelek között a vb-n (She)
A magyar jégkorong-válogatott várhatóan a japán, a holland, a dél-koreai és a spanyol csapattal, valamint a májusi vb-n utolsó előtti helyen végző együttessel kerül azonos divízió 1-es csoportba.
ápr. 26
13:57
Videó: egy bődületesen nagy és egy panenkás gól Dél-Amerikából (She)
A Libertadores-kupában megrendezett Bolívar–Juan Aurich találkozón (2–0) két emlékezetes gól született: az első egy bődületesen szép távoli találat, míg a második egy büntetőből szerzett panenkás gól. Nézze meg a meccs összefoglalóját videón!
ápr. 26
13:57
Kényszerpihenőn a 16 éves hajós (Metropol)
Három hónap folyamatos utazás után meg kell szakítania rekordkísérletét Abby Sunderlandnek, aki a Föld önálló körbevitorlázására indult.
ápr. 26
13:59
Real Madrid: Raúl mellett Van der Vaart idénye is véget érhet (She)
Úgy tűnik, Rafael van der Vaart szezonja is véget ért, miután kiderült, hogy izomszakadást szenvedett a bal combjában a Zaragoza elleni szombati bajnokin. Arra van némi esély, hogy a holland játékos az utolsó fordulóban pályára lépjen.
ápr. 26
14:01
Videó: nézze meg Beliczky Gergő MTK elleni mesterhármasát! (She)
Mint már arról beszámoltunk, Beliczky Gergő, a Vasas csatára csereként beállva öt perc alatt mesterhármast ért el az MTK ellen a Soproni Liga 24. fordulójában. Ráadásul a Vasas 3–2-re nyert a fiatal játékos góljainak köszönhetően. Íme, a találatok videón!
ápr. 26
14:15
Rögbi: három magyarverés is kellett a litvánok új világrekordjához (She)
A szerbek elleni hétvégi idegenbeli győzelemmel (77–5) Litvánia rögbiválogatottja sorozatban a 18. győzelmét aratta tesztmérkőzésen, amivel megdöntötte a sportág két nagyhatalma, Új-Zéland és Dél-Afrika közösen tartott, 17 diadalt számláló nem hivatalos világrekordját.
ápr. 26
14:17
Man. City: nem elég a fiatal feröeri, kapust hoznak a hajrára (She)
A Manchester City labdarúgócsapata külön engedélyt kért az angol szövetségtől, hogy – az FA szabályainak megfelelően – az együttest sújtó sérülések miatt új kapust vehessen kölcsön.
ápr. 26
14:19
Hollandia: Roy Makaay a szezon végén visszavonul, edzősködni kezd (She)
Roy Makaay, a Feyenoord csatára hétfőn bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul az aktív játéktól, és a jövőben a rotterdami klub utánpótlásedzőjeként dolgozik.
ápr. 26
14:33
Cselgáncs Eb: sporttörténelmet írtak a magyarok a szövetség elnöke szerint (She)
Sporttörténelmi tettként jellemezte Tóth László, a Magyar Judoszövetség (MJSZ) elnöke a vasárnap zárult bécsi Európa-bajnokságon a 13 fős magyar válogatott diadalmenetét: a csapat hét éremmel – két arannyal, három ezüsttel és két bronzzal – az összesített éremtáblázat első helyén végzett.
ápr. 26
14:35
Sznúker: a csinos játékvezető hölgy összetévesztette a golyókat a vb-n (She)
Ritkán látható jelenetnek lehettek szemtanúi a sheffieldi Crucible Színházban helyet foglaló nézők a sznúker-világbajnokságon, Graeme Dott és Stephen Maguire mérkőzésén. Maguire teljesen szabályosan belökte a zöld golyót a bal alsó zsebbe, mire a játékvezető hölgy, Michaela Tabb (akinek vissza kellett volna tennie a zöldet a helyére) véletlenül a fehér golyót kapta le az asztalról.
ápr. 26
14:37
Videó: két helyen is egymásnak estek a spanyol csapattársak (She)
A spanyol első osztályú bajnokságban megrendezett Mallorca–Málaga találkozón (1–1) kis híján verekedésig fajult a csapattársak, Aduriz és Keita szóváltása, a másodosztályban a Villarreal B–Celta Vigo meccsen (1–0) pedig a kapus, Yoel ment neki a flegma csatárának, Trashorresneak, amiért elveszítette a labdát. Nézze meg a két esetet videón!
ápr. 26
14:51
Videó: a csinos játékvezető hölgy hatalmas hibája a sznúker-vb-n (She)
Ritkán látható jelenetnek lehettek szemtanúi a sheffieldi Crucible Színházban helyet foglaló nézők a sznúker-világbajnokságon, Graeme Dott és Stephen Maguire mérkőzésén. Maguire teljesen szabályosan belökte a zöld golyót a bal alsó zsebbe, mire a játékvezető hölgy, Michaela Tabb (akinek vissza kellett volna tennie a zöldet a helyére) véletlenül a fehér golyót kapta le az asztalról.
ápr. 26
15:09
Liverpool: újra együtt az egykor 418 gólt szerző két legenda (She)
Ian Rush, a Liverpool tulajdonosváltás előtt álló labdarúgócsapatának legendás walesi támadója újra az angol klub alkalmazásába állt: a 48 esztendős szakember a „vörösök" új futballiskolájának világutazó nagykövete lesz, és a klub kereskedelmi kapcsolatainak szélesítésén is fáradozik majd.
ápr. 26
15:11
Chile: Miralles úgy lett a derbi hőse, hogy már a 38. percben kiállították (She)
Ezequiel Miralles, a Colo-Colo argentin támadója a 38. percben piros lapot kapott, ám korábban a kapuba talált, és góljával csapata nemcsak legyőzte, hanem meg is előzte az éllovas Universidadot a chilei labdarúgó-bajnokságban.
ápr. 26
15:27
Liverpool: újra együtt az egykor 518 gólt szerző két legenda (She)
Ian Rush, a Liverpool tulajdonosváltás előtt álló labdarúgócsapatának legendás walesi támadója újra az angol klub alkalmazásába állt: a 48 esztendős szakember a „vörösök” új futballiskolájának világutazó nagykövete lesz, és a klub kereskedelmi kapcsolatainak szélesítésén is fáradozik.
ápr. 26
15:29
Formula-1: Schumacher a teszteken használt vázzal versenyez majd (She)
A hétszeres világbajnok Michael Schumacher, a Mercedes pilótája a jövő hét végi Spanyol Nagydíjon másik karosszériával áll rajthoz.
ápr. 26
15:45
Hegyikerékpár: válogatottunk újabb világranglistapontokat szerzett (She)
Vasárnap a kolozsvári Maros-kupán állt rajthoz az olimpiai kvalifikációban résztvevő hegyikerékpáros válogatottunk. A többfordulós viadal – amely a román mellett a nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában C2-esként szerepel – első állomásán hét magyar kerekes végzett világranglistapontot érő helyen. A nőknél Dósa Eszter első, míg a férfiaknál Parti András második helye jegyzi a legjobb magyar…
ápr. 26
15:47
Jégkorong: a válogatott Horváth András a Hungaroringen versenyez (She)
Horváth András, a magyar jégkorong-válogatott játékosa május 1-jén a Hungaroringen versenyez – többek között – Hujber Ferenc ellen.
ápr. 26
15:49
Videó: a gólvonalon rúgott luftot az ügyetlenkedő Sierra Leone-i csatár (She)
Kai Kamara, a Kansas City Wizards csatára óriási helyzetet hagyott ki a Los Angeles Galaxy ellen. A Sierra Leone-i támadó a gólvonalon luftot rúgott, majd estében kézzel továbbította a labdát a hálóba. A játékvezető természetesen nem adta meg a gólt, kifelé ítélt szabadrúgást. Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) rendezett mérkőzés gól nélküli döntetlennel ért véget.
ápr. 26
15:51
Úszás: érmekkel tértek haza a magyarok Ostravából és Málagából (She)
Magyar úszósikerek is szép szép számmal születtek a spanyolok elmúlt hétvégi nyílt bajnokságán, Málagában, illetve az Ostrava Grand Prix-n.
ápr. 26
16:03
Kosárlabda: fantasztikus győztes tripla a Cibona-Partizan derbin - videó (She)
Drámai körülmények között nyerte meg a Partizan Beograd a Cibona Zagreb elleni finálét a kosárlabda Adria-ligában: Dusan Kecman hat tizedmásodperccel a befejezés előtt, a saját térfeléről dobta be a vendégek győztes kosarát.
ápr. 26
16:21
Formula-1: Schumacher a teszteken használt vázzal versenyez (She)
A hétszeres világbajnok Michael Schumacher, a Mercedes pilótája a jövő hét végi Spanyol Nagydíjon másik karosszériával áll rajthoz.
ápr. 26
16:23
Tenisz: Ferrerót lelőtte a pályáról a selejtezős kolumbiai (She)
Súlyos, 6:0, 6:3-as vereséget szenvedett a római mesterversenyen Juan Carlos Ferrero a selejtezőből érkező, a világranglista 76. helyén álló Santiago Giraldótól.
ápr. 26
16:39
Ferencváros: Djordje Tutorics ingyen kerülhet végleg az Üllői útra (She)
A szerb Djordje Tutorics a télen érkezett a Ferencváros labdarúgócsapatához. A 27 éves védő gyorsan alapemberré vált a zöld-fehéreknél. Az ügyeit intéző Filipovics Vladan elmondása szerint pedig a nyáron annak ellenére lehet végleg a zöld-fehérek játékosa, hogy korábbi klubjának, a Crvena zvezdának opciós joga van a futballistára.
ápr. 26
16:41
Vb 2010: nem tört el a könyöke, Sörensen reménykedhet a részvételben (She)
Kissé fellélegezhet Thomas Sörensen, mivel a jelek szerint nem kell megműteni a könyökét. A Stoke City és a dán labdarúgó-válogatott kapusa vasárnap a Chelsea ellen sérült meg, amikor a második gólt szerző Salomon Kalou becsúszva nemcsak a labdát, hanem Sörensen könyökét is eltalálta. A bajnoki találkozót a Stoke 7–0-ra elvesztette.
ápr. 26
16:57
FTC-Újpest: szurkolói regisztráció, jegyelővétel - hasznos információk (She)
A labdarúgó Soproni Ligában a Ferencváros pénteken az Újpestet fogadja. A derbi kapcsán ma mindkét klub hivatalos honlapján közölt fontos információkat szurkolóival.
ápr. 26
16:57
Roy Makaay befejezi pályafutását (Metropol)
A szezon végén befejezi pályafutását Roy Makaay, a Feyenoord labdarúgócsapatának korábbi holland válogatott támadója.
ápr. 26
16:59
Ökölvívás: kábítószeres és paranoiás volt az öngyilkos világbajnok (She)
A nemrég öngyilkosságot elkövető venezuelai ökölvívó, Edwin Valero a testvére szerint súlyos mentális problémákkal küzdött élete utolsó heteiben.
ápr. 26
17:15
Tenisz: Arn főtáblára jutott, Szávay párosban győzelemmel kezdett (She)
Két magyar is lesz a főtáblán a marokkói Fezben zajló női teniszversenyen, miután Arn Gréta sikerrel vette a selejtező utolsó körét is. Czink Melinda a világranglistán elfoglalt helyének köszönhetően alanyi jogon van ott a 32-es főtáblán.
ápr. 26
17:17
QPR: Buzsáky Ákos bekerült a forduló álomcsapatába a Championshipben (She)
A Press Association hírügynökség beválasztotta Buzsáky Ákost, a Queens Park Rangers magyar légiósát a Championship hétvégi fordulójának álomcsapatába.
ápr. 26
17:33
Fiorentina: Santana szalagszakadás miatt októberig nem játszhat (She)
Mario Santana leghamarabb októberben térhet vissza a pályára, miután a Fiorentina csütörtöki edzésén térdszalagszakadást szenvedett.
ápr. 26
17:33
Fülöp Márton a Manchester Cityben? (Metropol)
Elképzelhető, hogy az angol labdarúgó-bajnokságban érdekelt Manchester City az utolsó három találkozójára kölcsönveszi Fülöp Mártont, a Sunderland magyar válogatott kapusát.
ápr. 26
17:35
Hoffenheim: Timo Hildebrand mégsem kap új szerződést a klubtól (She)
A Bundesligában szereplő Hoffenheim vezetői korábbi szándékaikkal ellentétben mégsem kínálnak új szerződést Timo Hildebrandnak – írja a Kicker.
ápr. 26
17:35
Szávay továbbjutott párosban (Metropol)
Szávay Ágnes - oldalán a román Alexandra Dulgheruval - két játszmában nyert hétfőn a Margalita Csaknasvili, Julia Schruff grúz, német kettős ellen a 700 ezer dollár összdíjazású, stuttgarti salakpályás női tenisztorna első fordulójában.
ápr. 26
18:09
Spanyolország: De la Red Camineróékkal együtt iskolapadba ült (She)
Bár a profi szinten űzött labdarúgást szívproblémái miatt abba kellett hagynia, Rubén de la Red nem akar elszakadni a sportágtól.
ápr. 26
18:27
FTC-Újpest: Kulcsár nem játszhat, Wolfe valószínűleg, Kabát biztosan pályára lép (She)
A pénteki Ferencváros–Újpest bajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt mindkét csapatnál fontos kérdés a sérültek állapota, a jelek szerint a hazaiaknál Kulcsár Dávid nem tudja vállalni,  a jamaicai Rafe Wolfe viszont valószínűleg pályára lép, ahogy a másik oldalon a ZTE elleni kupameccsen megsérülő Kabát Péter is.
ápr. 26
18:45
FTC-Újpest: Kulcsár nem, Wolfe valószínűleg, Kabát biztosan játszik (She)
A pénteki Ferencváros–Újpest bajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt mindkét csapatnál fontos kérdés a sérültek állapota, a jelek szerint a hazaiaknál Kulcsár Dávid nem tudja vállalni,  a jamaicai Rafe Wolfe viszont valószínűleg pályára lép, ahogy a másik oldalon a ZTE elleni kupameccsen megsérülő Kabát Péter is.
ápr. 26
18:47
Mallorca: bocsánatot kért az egymásnak eső két csapattárs (She)
A csapattársaktól és a közönségtől is bocsánatot kért a Mallorca két labdarúgója, Alhassane Keita és Aritz Aduriz, amiért a Málaga elleni vasárnapi spanyol bajnoki mérkőzés (1–1) hajrájában egymásnak estek.
ápr. 26
19:03
Anglia: Játékra éhesen állok a Manchester City rendelkezésére - Fülöp (She)
Ahogy arról beszámoltunk, angol sajtóhírek szerint a Manchester City Shay Given sérülése miatt szeretné kölcsönvenni a Sunderlandtől Fülöp Mártont. A válogatott kapus a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, őt hivatalosan még nem keresték meg, de ha a hír igaz, akkor nagyon szívesen áll a City rendelkezésére.
ápr. 26
19:21
Premjer-liga: Gaál Miklós nélkül szerzett pontot a Perm Szamarában (She)
Az Amkar Perm 1–1-es döntetlent játszott a Krilja Szovjetov otthonában az orosz labdarúgó-bajnokság 7. fordulójának záró mérkőzésén. A vendégeknél Gaál Miklós nem kapott szerepet.
ápr. 26
19:57
Serie A: élvonalbeli tagságán túl tulajdonosát is elveszti a Livorno (She)
Miután biztossá vált, hogy csapata kiesik az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalából, Aldo Spinelli tulajdonos megerősítette: vevőt keres a Livornóra. Akár már ezen a héten új tulajdonosa lehet a Serie A sereghajtójának.

Keresés