2010. május 10. hétfő

máj. 10
16:17
Szávay feladta elsőfordulós meccsét (Metropol)
Szávay Ágnes 2:5-ös állásnál feladta a svájci Patty Schnyder elleni elsőfordulós mérkőzését hétfőn a madridi salakpályás tenisztorna 4,5 millió dollár összdíjazású női versenyében.
máj. 10
16:21
Jól jár, aki sportszerű (Behaviour)
Svédország, Dánia és Finnország egy-egy plusz helyet kapott a labdarúgó Európa Liga következő idényére a sportszerűségi verseny alapján.
máj. 10
16:23
Platini: Magyarország szóba sem került (Behaviour)
Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke cáfolta, hogy magyarországi stadionok bevonását sem tartja elképzelhetetlennek a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű kontinenstornán.
máj. 10
16:33
Osasuna: Vadócz csapata második leghatékonyabb gólvágójává lépett elő (She)
A pamplonai Diario de Navarra külön cikkben elemzi Vadócz Krisztián tavaszi idényben nyújtott jó teljesítményét, és kiemeli, hogy az Osasuna magyar középpályása klubja második leghatékonyabb góllövőjévé lépett elő.
máj. 10
16:35
Premjer-liga: Huszti beállt, adott két gólpasszt, a Zenit nyert 2-0-ra (She)
Huszti Szabolcsnak főszerepe volt abban, hogy a Zenit idegenben 2–0-ra nyert a Gaál Miklóst végig a soraiban tudó Amkar Perm ellen az orosz labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában.
máj. 10
16:39
Nem akarja dirigálni a Milant van Basten (Behaviour)
Bokasérülése miatt nem tudja elvállalni az olasz AC Milan labdarúgócsapatának felkészítését Marco van Basten, az együttes korábbi holland válogatott támadója.
máj. 10
16:51
Manchester City: Jerome Boateng még a héten elkötelezheti magát (She)
Roberto Mancini, a Manchester City labdarúgócsapatának menedzsere úgy véli, klubja közel került ahhoz, hogy szerződtesse Jerome Boatenget, a Hamburg védőjét – tudósított a Manchester Evening News.
máj. 10
16:51
Hat magyar és három román csapat indulna a MOL Ligában (Metropol)
Hat magyar és három román csapat jelezte indulási szándékát a jégkorong MOL Liga 2010/11-es idényére.
máj. 10
16:53
NB II: a Gyirmót együttműködik az MLSZ-szel a bundaüggyel kapcsolatban (She)
A Gyirmót SE teljes mértékben együttműködik a Magyar Labdarúgó-szövetséggel, hogy fény derüljön rá, van-e alapja az FC Tatabánya által elküldött jelentésnek, amely szerint három tatabányai játékost bundázásra akarták rávenni a két csapat vasárnapi mérkőzése előtt – olvasható a Gyirmót SE honlapján. A találkozó 2–2-es döntetlenre végződött.
máj. 10
16:57
Lékó remivel kezdett (Behaviour)
Lékó Péter döntetlennel kezdte szereplését az asztraháni sakk Grand Prix-tornán. A magyar nagymester sötéttel remizett a kínai Vang Jüével (Wang Yue).
máj. 10
17:09
Córdoba: Simon András még nem tudja, visszatér-e a Liverpoolhoz (She)
Bár már felépült sérüléséből, Simon András február 21-e óta nem kapott lehetőséget a Córdobánál. A Liverpooltól kölcsönben a spanyol másodosztályú együttesnél szereplő utánpótlás-válogatott támadó elmondta, játszani szeretne, és még nem tudja, hol folytatja pályafutását.
máj. 10
17:09
Vesztegetési kísérlet a magyar másodosztályban (Metropol)
Az FC Tatabánya-Gyirmót vasárnapi NB II-es labdarúgó-mérkőzés előtt több hazai játékos jelezte klubja vezetésének, hogy a találkozó eredményét befolyásoló cselekedetre kapott ajánlatot, amelyet azonban visszautasított.
máj. 10
17:11
Anglia: a Futball-liga legfiatalabb menedzsere lesz Paul Ince utódja (She)
A 29 esztendős Karl Robinson lett az idény végén távozó menedzser, Paul Ince utódja a harmadosztályú angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Milton Keynes Donsnál.
máj. 10
17:15
Szávay feladta (Behaviour)
Szávay Ágnes 2:5-ös állásnál feladta a svájci Patty Schnyder elleni elsőfordulós mérkőzését hétfőn a madridi salakpályás tenisztorna 4,5 millió dollár összdíjazású női versenyében.
máj. 10
17:27
Megpróbáltak megbundázni egy NB II-es bajnokit (Infostart)
A Tatabánya-Gyirmót vasárnapi NB II-es labdarúgó-mérkőzés előtt több hazai játékos jelezte klubja vezetésének, hogy a találkozó eredményét befolyásoló cselekedetre kapott ajánlatot, amelyet visszautasított.
máj. 10
17:33
Focistákat akartak megkenni (Behaviour)
Az FC Tatabánya-Gyirmót vasárnapi NB II-es labdarúgó-mérkőzés előtt több hazai játékos jelezte klubja vezetésének, hogy a találkozó eredményét befolyásoló cselekedetre kapott ajánlatot, amelyet visszautasított.
máj. 10
18:03
Vb 2010: Sörensen is ott van a dánok harminc fős keretében (She)
A dán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Morten Olsen kihirdette bő, harmincfős keretét a nyári világbajnokságra.
máj. 10
18:05
Juventus: a „zebrák” hivatalosan is visszakérik a 2006-os bajnoki címet (She)
Az olasz Juventus labdarúgócsapatának hétfői elnökségi ülésén bejelentették, hogy a klub hivatalosan visszaköveteli a Calciopoli néven elhíresült meccsmanipulációs botrány miatt elvett 2005–2006-os bajnoki címét. A „zebrák" azzal indokolják lépésüket, hogy szerintük időközben nyilvánvalóvá vált: a zöld asztalnál bajnokká tett Internazionale is érintett az ügyben.
máj. 10
18:09
Spanyol Nagydíj - Nemzetközi sajtóvisszhang (Behaviour)
A nemzetközi sajtó elsősorban a győztes Red Bull-pilóta, Mark Webber szereplését, valamint a hétszeres világbajnok Michael Schumacher (Mercedes GP) teljesítményét emelte ki a vasárnapi Forma-1-es Spanyol Nagydíj másnapján.
máj. 10
18:39
Jégkorong-vb: az Egyesült Államok ismét kikapott, Svájc nyert (She)
Az Egyesült Államok második mérkőzését is elvesztette a Németországban zajló jégkorong-világbajnokságon. Az amerikai csapat – hasonlóan a németek elleni nyitó mérkőzéshez – hosszabbításban maradt alul a dánokkal szemben. Svájc a B-csoportban a lettek után az olaszokat is legyőzte, mégpedig 3–0-ra.
máj. 10
19:16
Chelsea-siker: újra kék az ég az angol futball felett (Infostart)
A Chelsea története rekordgyőzelmét aratva nyerte meg a 2009-2010-es Premier League-szezont. A Kékek 1955, 2005 és 2006 után negyedszer lettek bajnokok, megtörve a Manchester United hármas győzelmi sorozatát, s elütve a Vörös Ördögöket az abszolút angol rekordot jelentő 19., s egyben sorozatban negyedik elsőségtől.
máj. 10
19:16
Örményország: a Bananc hengerelt a kupadöntőben a bajnokcsapat ellen (She)
A jereváni FC Bananc nyerte meg az Örmény Kupa 2009–2010-es kiírását, miután a döntőben fölényes, 4–0-s győzelmet aratott a városi rivális Pjunyik ellen.
máj. 10
19:16
Újabb amerikai vereség a jégkorong vb-n (Metropol)
Második vereségét is elszenvedte az amerikai jégkorong-válogatott a németországi jégkorong-világbajnokságon: a tengerentúliak hétfőn hosszabbításban bekapott találattal kaptak ki a dánoktól.
máj. 10
19:33
Tenisz: Serena Williams meccslabdáról fordított Dusevina ellen (She)
Az amerikai Serena Williams a madridi WTA-torna 2. fordulójában három és fél óra alatt nyert az orosz Vera Dusevina  ellen, akinek már meccslabdája is volt a találkozón.
máj. 10
19:35
Öttusa: a Pataki Viktória, Demeter Bence páros negyedik a hazai vk-n (She)
A Pataki Viktória, Demeter Bence páros negyedik, a Gyenesei Leila, Tibolya Péter kettős az ötödik, a Cseh Krisztina, Balázs István duó pedig a 14. helyen végzett a budapesti Trigránit öttusa Világkupa váltóversenyében. Győzött a lett Jelena Rublevska és Gyenyisz Cserkovszkisz.
máj. 10
20:09
Bundabotrány: "félreérthetően" viselkedett az egyik játékos (Infostart)
A hétfőn kirobbant bundabotránnyal kapcsolatban az NB II-es Gyirmót SE valamennyi játékosa és vezetője jognyilatkozatot írt alá a helyi stadionban késő délután tartott rendkívüli vizsgálaton, ugyanakkor egy játékos jelezte, félreérthetően viselkedhetett.
máj. 10
20:09
Bundaügy: „félreérthetően” viselkedhetett egy játékos (Metropol)
A hétfőn kirobbant bundabotránnyal kapcsolatban az NB II-es Gyirmót SE valamennyi játékosa és vezetője jognyilatkozatot írt alá a helyi stadionban késő délután tartott rendkívüli vizsgálaton, ugyanakkor egy játékos jelezte, félreérthetően viselkedhetett.
máj. 10
20:27
U16: Pisont István húsz játékossal készül Ausztria ellen (She)
A héten két határmenti mérkőzést játszik Ausztria korosztályos csapata ellen U16-os válogatottunk. Pisont István együttese a hétfő reggeli találkozó után Bükre utazott, ahol kedden 17 órától mérkőzik meg az osztrákokkal, míg a visszavágóra csütörtökön 18 órától kerül sor a határ másik oldalán, Oberpullendorfban.
máj. 10
20:45
Női kosárlabda: Fűzy Ákos Pécsről Győrbe szerződött - másodedzőnek (She)
A bajnok MiZo Pécs női kosárlabdacsapatától Győrbe szerződött Fűzy Ákos a baranyaiakkal idén Magyar Kupát és bajnokságot is nyerő szakvezető – erről az edző tájékoztatta a Nemzeti Sportot. Fűzy Győrben másodedzőként fog dolgozni Tapodi Péter mellett.
máj. 10
20:47
Bajnokok Ligája: a CAS május 18-án hoz döntést Ribéry ügyében (She)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) május 18-án hoz döntést Franck Ribéry ügyében, azaz ekkor dől el véglegesen, hogy a Bayern München labdarúgója pályára léphet-e az Internazionale elleni Bajnokok Ligája-döntőn.
máj. 10
21:03
Fabregas és Torres a spanyol bő keretben (Infostart)
Vicente del Bosque, a végső sikerre is esélyes spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte harmincfős keretét a június 11-én kezdődő dél-afrikai világbajnokságra.
máj. 10
21:03
Jégkorong: már biztos, hogy pályázunk a 2011-es vb rendezésére (She)
A Magyar Jégkorongszövetség hétfői ülésén döntés született arról, hogy hazánk megpályázza a 2011-es divízió 1-es világbajnokság rendezési jogát.
máj. 10
21:21
Labdarúgás: Anglia jövő nyáron Thaiföld ellen is pályára lép (She)
Anglia labdarúgó-válogatottja jövő júniusban felkészülési mérkőzést játszik idegenben Thaiföld ellen. A két ország válogatottja első alkalommal csap majd össze egymással.
máj. 10
21:23
Női kézilabda: Köstner Vilmos a következő évadban is a Lokit dirigálja (She)
A bajnoki ezüstérmes DVSC-Korvex női kézilabdacsapatában továbbra is a debreceni kötődésű Köstner Vilmos edző irányítja a szakmai munkát.
máj. 10
21:39
Tenisz: a férfiaknál nincs változás a világranglistán az első tízben (She)
A férfiteniszezők legfrissebb világranglistáján a legjobb helyen álló magyar játékos, Balázs Attila a 234. helyen áll.
máj. 10
21:41
Férfi kézilabda: Tombor Csaba három-négy hónap kényszerpihenőn (She)
A vasárnap rendezett Balatonfüred–Csurgó férfi kézilabda bajnoki mérkőzésen súlyosan megsérült Tombor Csaba, a fürediek játékosa.
máj. 10
21:45
A bajnok Pécs vezetőedzője Győrbe szerződött (Behaviour)
Megállapodott hétfőn este a SEAT Lami-Véd Győrrel Fűzy Ákos, a bajnok és kupagyőztes MiZo Pécs női kosárlabdacsapatának vezetőedzője.
máj. 10
21:57
Ökölvívás: Nagy „Csonttörő” János kempósok edzőjeként folytatja (She)
Az amatőr Európa-bajnoki bronzérmes, olimpikon Nagy János, aki a profi ökölvívók között is szép karriert futott be, edzőként folytatja: a budajenői kempósok kéztechnikáit finomítja.
máj. 10
21:59
Futsal NB I: a Berettyóújfalu lesz a győriek ellenfele a döntőben (She)
A Mezei-Vill FC-Berettyóújfalu bejutott a futsal NB I döntőjébe, miután a Colorspectrum-Aramis elleni elődöntő harmadik, mindent eldöntő mérkőzésén hosszabbítás után 4–3-ra diadalmaskodott.
máj. 10
22:01
Románia: a Steaua sorozatban negyedszer is arany nélkül marad (She)
Eldőlt, hogy a Steaua az idén sem nyeri meg a román labdarúgó-bajnokságot. Két fordulóval a zárás előtt a bukarestiek hátránya hét pontra nőtt a Craiován győző, listavezető CFR mögött.
máj. 10
22:03
Férfi kézilabda: Krivokapics trombózisa után júniusban már edzhet (She)
Rossz hír volt a válogatottnak és a Pick-Szegednek is, hogy Krivokapics Milorad áprilisban a Magyar Kupa-döntőben lábsérülést szenvedett. Az emiatt kialakuló mélyvénás trómbózis azóta sokat javult.
máj. 10
22:33
DVSC: ingyenes szurkolói buszok indulnak az Újpest elleni meccsre (She)
Szombaton ingyenes szurkolói buszokat indít a listavezető DVSC-TEVA labdarúgócsapatának vezetősége az együttes szombati Újpest elleni idegenbeli mérkőzésére.
máj. 10
22:51
Jégkorong-vb: a finnek a németek ellen javítottak, Kanada simán nyert (She)
A Németországban zajló jégkorong-világbajnokságot vereséggel kezdő finnek a házigazda elleni 1–0-s győzelmükkel javították ki a dánok elleni fiaskójukat. A B-csoportban Kanada 6–1-re nyert Lettország ellen.
máj. 10
23:09
Ferencváros: Tommy Doherty hazautazott, Dragóner Attila sem edzett (She)
A Ferencváros labdarúgócsapatánál több játékos is kihagyta a hétfői edzést – adta hírül a 100% Fradi.
máj. 10
23:11
Kaposvár: Farkas Zoltán keresztszalag-szakadást szenvedett, kedden műtik (She)
Kedden, Székesfehérváron megműtik a Kaposvári Rákóczi labdarúgóját, a  keresztszalag-szakadást szenvedett Farkas Zoltánt – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
máj. 10
23:27
Női kézilabda: a Debrecent elhagyó tehetség a Siófokhoz igazolt (She)
Hivatalossá vált, hogy a Siófok női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását Szalai Babett, aki néhány nappal ezelőtt bontott szerződést a DVSC-vel.
máj. 10
23:29
Anglia: sajtóhírek szerint Fülöpöt másodosztályú csapatok szerződtetnék (She)
Mint ismeretes, Fülöp Márton kölcsönjátékosaként a Manchester Citynél fejezte be a 2009-2010-es szezont, de élő szerződés köti a Sunderlandhez, ám a nyáron valószínűleg távozik, a hírek szerint több angol másodosztályú csapat is érdeklődik a magyar válogatott labdarúgó iránt.
máj. 10
23:31
Eredmények: remek szériában a rosszul kezdő Viking Norvégiában (She)
Az idény első hat fordulójában mindössze egyszer nyerő Viking 4–1-re legyőzte a Moldét a norvég labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának hétfői mérkőzésén, ezzel öt játéknap óta veretlen – 13 pontot begyűjtve a lehetséges 15-ből.

Keresés