2010. május 11. kedd

máj. 11
15:57
Tenisz: Balázs Attila egyesben az első fordulóban kiesett Zágrábban (She)
Nem sikerült a jó folytatás első számú férfijátékosunknak a horvát fővárosban: egyesben az első fordulóban kikapott, miután kétszer győzött a selejtezőben és hétfőn párosban is diadalmaskodott a zágrábi teniszversenyen.
máj. 11
15:57
Hat Spurs-játékos a bő angol keretben (Metropol)
Meghívót kapott az angol labdarúgó-válogatott bő, 30 fős keretébe Jamie Carragher, az FC Liverpool hátvédje, aki három évvel ezelőtt mondott le a nemzeti csapatban való szereplésről.
máj. 11
16:03
Aranykorszak Ancelottival (Behaviour)
Annál szebben, ahogy a Chelsea megnyerte a Premier League 2009/2010-es idényét, győzni nem lehet. 8-0 a záró fordulóban, sorsdöntő meccsen, könnyed játékkal, ahogy az egész idényben muzsikált a gépezet. Carlo Ancelotti jött, látott, győzött és feledtette José Mourinhót. Kell ennél több?
máj. 11
16:16
Vb 2010: Alex Frei és Hakan Yakin is a svájciak szűk keretében (She)
Ottmar Hitzfeld, a svájci labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 23 fős keretét az egy hónap múlva kezdődő dél-afrikai világbajnokságra. A 61 éves szakember összesen 30 játékos nevét olvasta fel ma délutáni sajtótájékoztatóján, de hangsúlyozta, a tartalékként számításba vett hét futballistának csak akkor van esélye a tornára, ha valaki megsérülne.
máj. 11
16:18
Szlovákia: menesztették a Dunaszerdahely edzőjét, Kurt Gargert (She)
A szlovák első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Dunaszerdahelyi AC szerződést bontott a csapat vezetőedzőjével, az osztrák Kurt Gargerrel.
máj. 11
16:33
Vb 2010: Sztankovics, Pantelics, Lazovics és Zsigics is a szerb keretben (She)
A szerb labdarúgó-válogatott szövetség kapitánya, Radomir Antics kedden a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek elküldte azoknak a játékosoknak a névsorát, akik közül 23-an utazhatnak majd a június 11-én kezdődő világbajnokságra.
máj. 11
16:35
Rendbontás: szlovák szurkolók randalíroztak Encsnél - 111 előállított (She)
A felvidek.ma internetes oldal tájékoztatása szerint Encsnél a magyar hatóságok előállították a Slovan Bratislava labdarúgócsapatának 111 szurkolóját.
máj. 11
16:37
Videoblog: a Fulhamben megtalálták Gera helyét - Verebes József (She)
A korábbi szövetségi kapitány és sikeredző, Verebes József videoblogot indított a Nemzeti Sport Online-on. A Mágus ezentúl rendszeresen elmondja a véleményét a labdarúgás világában történtekről. Verebes a pénteki NB I-es aranycsata után ezúttal Gera Zoltán Európa-ligában nyújtott teljesítményéről beszél.
máj. 11
16:39
Vb 2010: a FIFA további százmillió dollárt biztosított a rendezéshez (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) további százmillió dollárral járult hozzá a dél-afrikai világbajnokság megrendezéséhez. Erről a szövetség főtitkára, Jerome Valcke nyilatkozott.
máj. 11
16:51
Foci-vb: meglepetések az olasz keretben (Infostart)
Marcello Lippi, a címvédő olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kedden nyilvánosságra hozta bő, 30 fős keretét, a június 11-én rajtoló dél-afrikai világbajnokságra.
máj. 11
16:51
Vb: Cruyff is a FIFA elé járul a holland-belga pályázat érdekében (She)
Johan Cruyff, a holland labdarúgás egyik legnagyobb alakja is Zürichbe utazik pénteken a 2018-as vagy a 2022-es világbajnokság rendezését elnyerni szándékozó belga-holland pályázati delegáció tagjaként.
máj. 11
17:09
Vb 2010: Drogba vezeti az „elefántokat” - Eriksson bő kerete (She)
Az angol bajnok Chelsea két vezéregyénisége, Didier Drogba és Salomon Kalou a két legnagyobb név az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott előzetes keretében. Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány ma hozta nyilvánosságra a 29 fős névsort.
máj. 11
17:09
Szávay a párostól is visszalépett (Metropol)
Szávay Ágnes sérülése miatt kedden lemondta a párost is a madridi salakpályás tenisztorna 4,5 millió dollár összdíjazású női versenyében.
máj. 11
17:11
Tenisz: Szávay Ágnes Madridban sérülése miatt visszalépett a párostól is (She)
Szávay Ágnes sérülése miatt kedden lemondta a párost is a madridi salakpályás tenisztorna 4.5 millió dollár összdíjazású női versenyében.
máj. 11
17:13
Tenisz: Radwanska és Pennetta is búcsúzott a madridi tornától (She)
A madridi WTA-torna 2. fordulójában kedden két kiemelt, a 9. helyen rangsorolt lengyel Agnieszka Radwanska és a 14. kiemelt, az olasz Falvia Pennetta is búcsúzott az egyes küzdelmeitől. Előbbit a svájci Petty Schnyder, utóbbit a német Andrea Petkovic győzte le.
máj. 11
17:27
Bombaerős az elefántcsontparti keret: (Infostart)
Sven Göran Eriksson, az elefántcsontparti válogatott szövetségi kapitánya 32 játékost nevezett meg a május 11-i határidőre. A világbajnokság előtt, június elsejéig kell szűkítenie a keretét huszonhármasra. A névsorban nincs nagy meglepetés, az európai sztárok mind helyet kaptak benne. Hihetetlenül erős a keret, benne, például az angol (Drogba) és a svájci (Doumbia) gólkirállyal.
máj. 11
17:45
Uruguay a futballvébén: a Bolond Forlán és Suárez között (Infostart)
Oscar Washington Tabárez, az uruguayi válogatott szövetségi kapitánya 26-os listát adott meg a nyári futballvébére készülő válogatottja felkészülésének kezdetén. Június elsejéig három játékossal szűkítenie kell majd a névsort.
máj. 11
17:45
Vb 2010: elképzelhető, hogy a német kapitány távozik a torna után (She)
Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya elképzelhetőnek tartja, hogy az egy hónap múlva kezdődő dél-afrikai világbajnokságon ül utoljára a Nationalelf kispadján.
máj. 11
17:47
Vidiccsel, Ivanoviccsal, Sztankoviccsal, Krasiccsal készülnek a szerbek a futballvébére (Infostart)
Radomir Antics, a szerb válogatott szövetségi kapitánya 27 játékossal kezdi meg a közvetlen felkészülést a világbajnokságra. Meglepetésre szerepelnek benne olyan játékosok, akiknek korábban a vb-részvételét, sérülés miatt, erősen kétségesnek ítélték a szerbek. (Lazovics, Ninkovics). A nagymenők, Dejan Sztankovics, Braniszlav Ivanovics, Nemanja Vidics és Milos Krasics, természetesen, kerettagok.
máj. 11
18:21
Egy 18 éves koszovói albán a svájci vb-keret meglepetésembere (Infostart)
Ottmar Hitzfeld, a svájci válogatott német kapitánya elsősorban a 2008-as Európa-bajnokságon szereplő keretre építette a selejtezőkön a válogatottját, s természetesen ezekre a játékosokra számít a dél-afrikai világbajnokság döntőjében is.
máj. 11
18:23
A magyar NB I-ben is szerepelt játékossal mennek a kameruniak a vébére (Infostart)
Korábban a magyar bajnokságban is szerepelt játékossal készül a kameruni válogatott a világbajnokságra. A francia Paul Le Guen egyelőre 30 fős, bő keretében helyet kapott a korábban a Tatabánya és a Debrecen színeiben a magyar NB I-ben is sikerrel szerepelt Dorge Kouemaha.
máj. 11
18:27
Szávay ismét sérülése miatt lépett vissza (Behaviour)
Szávay Ágnes sérülése miatt kedden lemondta a párost is a madridi salakpályás tenisztorna 4,5 millió dollár összdíjazású női versenyében.
máj. 11
18:57
Anand megvédte sakkvilágbajnoki címét (Infostart)
Az indiai Viswanathan Anand sötéttel legyőzte kedden a bolgár Veszelin Topalovot a Szófiában rendezett, 12 játszmás sakkvilágbajnoki döntő tizenkettedik, utolsó mérkőzésén. Így 6,5-5,5-re megnyerte a párharcot, és megvédte címét.
máj. 11
18:57
Lékó világossal nyert (Metropol)
Lékó Péter világossal legyőzte az orosz Jevgenyij Alekszejevet az asztraháni sakk Grand Prix-torna keddi, második fordulójában.
máj. 11
18:59
Anand maradt a világbajnok (Metropol)
Az indiai Viswanathan Anand sötéttel legyőzte kedden a bolgár Veszelin Topalovot a Szófiában rendezett, 12 játszmás sakkvilágbajnoki döntő tizenkettedik, utolsó mérkőzésén, így 6,5-5,5-re megnyerte a párharcot, s megvédte címét. Az eddigi világbajnokok a cikk végén.
máj. 11
19:15
Brazil vb-keret: Dunga kihagyta Ronaldinhót és Adrianót (Infostart)
Dunga, a brazilok kapitánya tartotta magát eredeti "ígéretéhez": nincs meglepetés a brazil keretben. Az eredményeire okkal büszke, de talán túl makacs kapitány kihagyta a 23-as keretből Ronaldinhót, Patót és Adrianót is.
máj. 11
19:15
Szlovákia: a Slovan a Spartakot kiütve nyerte meg a Szlovák Kupát (She)
A Slovan Bratislava labdarúgócsapata nyerte meg a Szlovák Kupát, miután a sorozat fináléjában kiütötte a Spartak Trnavát. A Slovan tizenegyedik kupagyőzelmét ünnepelhette, a legutóbbit 1999-ben.
máj. 11
19:18
Hatszázezres büntetést kapott a Videoton (Behaviour)
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága a hétvégi fordulóban kiállított Hrepka Ádámot, a Vasas csatárát három mérkőzésre tiltotta el, míg a második helyen álló Videoton csapatát 600 ezer forintra büntette meg szurkolóinak rendzavarásai miatt.
máj. 11
19:33
Szlovákia: a Slovan a Spartakot kiütve nyerte meg a kupát (She)
A Slovan Bratislava labdarúgócsapata nyerte meg a Szlovák Kupát, miután a sorozat fináléjában kiütötte a Spartak Trnavát. A Slovan tizenegyedik kupagyőzelmét ünnepelhette, a legutóbbit 1999-ben.
máj. 11
19:33
Ronaldinho nélkül a brazilok (Metropol)
Dunga, a brazil válogatott szövetségi kapitánya kihirdette végleges, 23-as keretét a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra, amelyben nem kapott helyet többek között Ronaldinho és Adriano sem.
máj. 11
19:35
Vb 2010: Saláta Kornél is tagja a 29 fős szlovák vb-keretnek (She)
A friss Szlovák Kupa-győztes Slovan-játékos, a döntő első gólját szerző Saláta Kornél neve is szerepel a szlovák szövetségi kapitány, Vladimír Weiss 29 fős világbajnoki keretében. A magyar nemzetiségű játékosnak jó esélye van arra, hogy a június 1-ig kialakítandó 23-as keretbe is bekerüljön és így utazhasson Dél-Afrikába.
máj. 11
19:51
Barcelona: Iniesta a csapattal edzett, Xavi eltiltásának eltörlését kérik (She)
Egyhónapos kihagyás után ismét társaival edzett kedden Andrés Iniesta, a Barcelona labdarúgócsapatának Európa-bajnok kiválósága. A középpályás minden bizonnyal pályára léphet az utolsó bajnoki fordulóban, vasárnap a Camp Nouban a Valladolid ellen.
máj. 11
20:09
Férfi kosárlabda NB I: túlélte a Körmend elleni harmadik meccset az Atom (She)
Az Atomerőmű sikerét hozta a férfi kosárlabda-bajnokság elődöntőjének harmadik összecsapása. A paksiak hazai pályán győzték le 77–62-re a Körmendet, amely még így is 2–1-re vezet az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharcban.
máj. 11
20:27
Három sérült is a szlovák vb-keretben (Infostart)
Vladimir Weiss, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya három sérült játékost is behívott az egyelőre 29 fős keretébe.
máj. 11
20:45
Paksi FC: Urbán Gábor ebben a szezonban már nem játszhat (She)
Még május 1-jén a Győr elleni bajnoki mérkőzéseen szenvedett térdsérülést a Paksi FC csatára, Urbán Gábor. A legfrissebb szakvélemény szerint a bal térdében részleges szalagszakadást szenvedett ebben a szezonban már nem léphet pályára.
máj. 11
20:47
DVTK: Bajzát Péterre már nem tartanak igényt Diósgyőrben (She)
A Diósgyőr labdarúgócsapata kedden este bejelentette, hogy a hátralévő három fordulóban nem tart igényt Bajzát Péter és a montenegrói Vlado Jeknics játékára.
máj. 11
20:48
Elestek erdélyi támogatójuktól a fehérvári hokisok (Behaviour)
Nem támogatja tovább a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatát a tehetős erdélyi üzletember, Csató Kovács Imre, aki eddig Mihály Árpád csatár fizetését is állta.
máj. 11
21:03
Férfi kosárlabda NB I: harmadszor is győzött és döntős a ZTE (She)
A férfi kosárlabda NB I elődöntőjében a ZTE harmadszor is legyőzte a Szolnokot, ezzel bejutott a döntőbe.
máj. 11
21:05
Vb 2010: Raymond Domenech nem jelölte Benzemát a 30 fős keretébe (She)
Raymond Domenech, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 30 fős, bő keretét a dél-afrikai világbajnokságra. A csapatban nincs ott Karim Benzema, a Real Madrid futballistája, míg Mathieu Valbuena és Jimmy Briand neve is szerepel a listán.
máj. 11
21:21
A francia vb-keret nagy hiányzói: Benzema, Nasri, Vieira (Infostart)
Raymond Domenech, a franciák szövetségi kapitánya 30 fős keretet jelölt ki a labdarúgó-világbajnokság előtti felkészülésre, amelyből a későbbiekben még hét játékos kiesik majd. Nem jutott hely a keretben a világ- és Európa-bajnok Patrick Vieirának, s még nagyobb meglepetésre a Real Madrid 30 millió eurós csatársztárjának, Karim Benzemának sem. Ugyancsak kimaradt a keretből Samir Nasri, az Arsenal…
máj. 11
21:57
Bundabotrány: feljelentést tesz az MLSZ a tatabányaiak meghallgatása után (She)
A gyirmótiak állítólagos megvesztegetési kísérletét jelentő három tatabányai játékos keddi meghallgatását követően Helmeczy László, a Magyar Labdarúgó-szövetség jogi alelnöke úgy döntött, hogy büntetőfeljentést tesznek az ügyben – olvasható az mlsz.hu-n.
máj. 11
21:59
Pápa: Bali Pétert mentőt vitte kórházba a keddi edzésről (She)
A Pápa élvonalbeli labdarúgócsapatának keddi edzésén súlyosnak tűnő sérülést szenvedett Bali Péter, akit mentő szállított kórházba tüzetes orvosi vizsgálatra.
máj. 11
22:01
Izrael: a Bnei Jehuda nem bírt a Hapoel Tel-Avivval a kupadöntőben (She)
A Hapoel Tel-Aviv nyerte meg a 2009–2010-es labdarúgó Izraeli Kupát, miután a döntőben 3–1-re legyőzte a fináléba 1981 óta először bejutó Bnei Jehudát.
máj. 11
22:03
Női kézilabda: Kristine Lunde csapatot talált magának, a Hypóban folytatja (She)
Az európai elitmezőnybe sorolható Hypo-NÖ női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását Kristine Lunde Borgersen, a dán Viborg 30 éves kiválósága.
máj. 11
22:33
Tenisz: Bartoli és Gyementyjeva sem jutott be a madridi torna 2. fordulójába (She)
A 4.5 millió dollár összdíjazású madridi tenisztornán a nőknél a hatodik helyen kiemelt Jelena Gyementyjeva és a 12. helyen rangsorolt Marion Bartoli sem bírt soros ellenfelével, így számukra véget is értek a küdzelmek.
máj. 11
22:35
Észtország: a Levadia Tallinn 3-0-s győzelmet aratott a kupadöntőben (She)
A Levadia Tallinn sikerével zárult az Észt Kupa, miután a csapat a döntőben 3–0-ra győzte le a Flora Tallint.
máj. 11
22:37
Tenisz: Federer a Becker elleni győzelemmel mutatkozott be Madridban (She)
A 2 853 ezer euró összdíjazású madridi ATP-torna második fordulójában az első helyen kiemelt svájci Roger Federer két játszmában nyert a német Benjamin Becker ellen.
máj. 11
22:51
Jégkorong-vb: Szlovákia és Svédország is győzött a 2. fordulóban (She)
A németországi jégkorong-vb esti mérkőzésein az A-csoportban Szlovákia 0–2-ről nyert 4–2-re Fehéroroszország ellen, míg, a C-csoportban Svédország kis híján elszórakozta háromgólos előnyét Franciaország ellen.
máj. 11
23:09
Championship: a Blackpool egy lépéssel közelebb került az élvonalhoz (She)
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) élvonalbeli tagságért vívott rájátszásában a Blackpool egy lépéssel közelebb került a feljutáshoz, miután 6–4-es összesítéssel búcsúztatta a Nottingham Forestet.
máj. 11
23:45
Premjer-liga: Németh Norbert nélkül nyert idegenben a Tom Tomszk (She)
A ligautolsó Szaturn otthonában aratott 2–1-es győzelmet a Tom Tomszk az orosz labdarúgó-bajnokság élvonalának 10. fordulójában.

Keresés