2010. május 14. péntek

máj. 14
17:39
Giro d’Italia: sikeres szökés után az ausztrál Lloydé a 6. szakasz (She)
Sikeres szökés után az ausztrál Matthew Lloyd (Omega Pharma-Lotto) nyerte meg a Giro d’Italia hatodik, Fidenza és Carrara közötti szakaszát. A második helyen Rubens Bertogliati, a harmadikon pedig Danilo Hondo ért célba.
máj. 14
17:42
Venus Williams és Nadal a négy között (Metropol)
A negyedik helyen kiemelt amerikai Venus Williams bejutott az elődöntőbe a madridi salakpályás tenisztorna női versenyében, miután pénteken két 6:3-as játszmában búcsúztatta az ausztrál Samatha Stosurt.
máj. 14
17:45
"Ki tudja, mi történik a 11-eseknél?!" (Behaviour)
Noha Gera Zoltán csapata legjobbja volt az Európa Liga szerdai, Atlético Madrid elleni döntőjében, a Fulham hosszabbítás után 2-1-es vereséget szenvedett. Az angolok csalódottan, egyúttal büszkén értékelték a vereséget, míg a spanyolok életük meghatározó élményéről beszéltek.
máj. 14
17:57
Vb 2010: a nehéz ellenfelek közben Gambia ellen lazíthat Mexikó (She)
A nehéz ellenfelekkel szembeni felkészülési meccsek közé egy lazábbat is beiktatott a dél-afrikai világbajnokságra készülő mexikói labdarúgó-válogatott.
máj. 14
17:59
Profi ökölvívás: Európa meghódítására készül a Golden Boy Promotions (She)
Richard Schaefer, a Golden Boy Promotions ügyvezető igazgatója a napokban elmondta, hogy az Oscar De La Hoya által alapított cég további piacokat kíván meghódítani, és legújabb célja Európába terjeszkedni.
máj. 14
18:33
Torna: továbbra is 16 év marad a minimum korhatár a világbajnokságon (She)
A Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) végrehajtó bizottsága pénteken úgy döntött, hogy továbbra is 16 év lesz a minimum korhatár a világbajnokságokon. Ezzel az amerikai szövetség kérésére válaszoltak, amely azt szerette volna elérni, hogy már a 15. életévüket betöltöttek is részt vehessenek a vb-ken.
máj. 14
18:35
Belgium: tizenöt év élvonal után teszi le a sípot a játékvezető (She)
Bejelentette visszavonulását Paul Allaerts. A belga játékvezető Franck de Bleeckere mellett hazájának egyetlen olyan bírója, aki a legmagasabban szinten – Bajnokok Ligájában, Európa-ligában, illetve válogatott tétmérkőzéseken – működhetett közre az elmúlt időszakban.
máj. 14
18:37
Premjer-liga: a CSZKA Moszkva vette el a címvédő veretlenségét (She)
A CSZKA Moszkva a chilei Mark González 29. percben szerzett találatával 1–0-ra legyőzte a Rubin Kazanyt az orosz bajnokság 11. fordulójának pénteki mérkőzésén.
máj. 14
18:51
Tenisz: Babos Tímea új karriercsúcsot ér el a világranglistán (She)
Hajszál híján negyeddöntős lett Babos Tímea a prágai 50 ezer dolláros női ITF-tenisztornán, de másfél hét múlva így is új karriercsúcsot elérve a 450. hely környékére jön előre a világranglistán.
máj. 14
19:09
Real Madrid: Higuaín hosszabbít, ha annyit kereshet, mint Benzema (She)
Spanyol lapértesülések szerint Gonzalo Higuaín, a Real Madrid csatára továbbra sem hajlandó elfogadni klubja szerződés-hosszabbítási ajánlatát.
máj. 14
19:11
Soproni Liga: Videoton-Vasas mérkőzés élőben az NSO-n! (She)
Hamarosan kezdetét veszi a Soproni Liga 28. fordulójának nyitó összecsapása, a Videoton–Vasas találkozó, amelyről élő, szöveges tudósítást olvashatnak itt, a Nemzeti Sport Online-on!
máj. 14
19:13
Férfi kézilabda NB I: a Füred egy ponttal távozott a PLER otthonából (She)
A Balatonfüred sokáig győzelemre állt a PLER otthonában, ám végül 26–26-os döntetlenre végződött a két csapat összecsapása a férfi kézilabda NB I rájátszásában.
máj. 14
19:45
Női röplabda: válogatottunk egy játszmát engedélyezett a románoknak (She)
Az Eb-selejtezőre készülő magyar női röplabda-válogatott Kecskeméten felkészülési mérkőzésen 3:1-re nyert Románia ellen.
máj. 14
19:47
Öttusa: újabb magyar érmek az ifjúsági Európa-bajnokságon (She)
Földházi Zsófia ezüstérmet nyert pénteken az ifjúsági korú öttusázók bulgáriai Európa-bajnokságán.
máj. 14
19:49
Vízilabda, Euroliga: hosszabbításban jutottak be a döntőbe Kásásék (She)
A férfi vízilabda Euroliga nápolyi négyes döntőjében az első elődöntőt a három magyarral felálló olasz Pro Recco és a szerb Partizan Beograd vívta. A Beograd már 4–0-ra is vezetett, innen tudtak felállni a rendes játékidő hajrájáig az olaszok, és 5–5-nél utolérték ellenfelüket. Izgalmas utolsó percek következtek, Kásás Tamás ejtésével egy ideig továbbjutásra állt a Recco, de végül a szerbeknek…
máj. 14
19:51
Kajak-kenu: Kammerer duplázott, párosban Vereckeivel győzött (She)
A szolnoki, háromnapos kajak-kenu rangsoroló verseny első napján Kammerer Zoltán a kajak egyes után a páros számban is diadalmaskodott 1000 méteren. A győri színekben versenyző kajakos új társával, a szintén olimpiai bajnok Vereckei Ákossal nyert a Holpert Ervin, Szalai Tamás duó előtt.
máj. 14
20:03
Diósgyőr: Rickettsre és Zámbóra sem számítanak a bajnoki hajrában (She)
A Diósgyőr labdarúgócsapatának vezetősége Bajzát Péter és Vlado Jeknics után Rohan Ricketts és Zámbó Bence személyében újabb két játékost mentett fel a munkavégzés alól – olvasható a dvtk.eu-n.
máj. 14
20:05
Jégkorong-vb: Malkin és Goncsar is csatlakozik a címvédőhöz (She)
A címvédő orosz válogatott két világsztárral, a csatár Jevgenyij Malkinnal és a hátvéd Szergej Goncsarral erősít a németországi jégkorong-világbajnokságon.
máj. 14
20:07
Torna: Hídvégi Vid tizedik lett lólengésben a moszkvai világkupán (She)
Hídvégi Vid a tizedik helyen végzett lólengésben a tornászok moszkvai világkupáján.
máj. 14
20:09
Nagy Sportágválasztó: Dzsudzsák körül alakult ki a legnagyobb tömeg (She)
A Magyar Gyermek Labdarúgó-szövetség szervezésében a labdarúgás is képviselteti magát az idei Nagy Sportágválasztón. A pénteki napon több híres játékos is tiszteletét tette Budapesten, Maglódi úton, hogy az érdeklődő gyerekek ezrei előtt népszerűsítse sportágát.
máj. 14
20:21
Palermo: Fabrizio Miccolit megműtötték, 3-4 hónapos pihenő vár rá (She)
Nincs jó hete Fabrizio Miccolinak, a Palermo olasz válogatott támadójának.
máj. 14
20:23
Férfi kézilabda NB I: a DKSE és a Mezőkövesd sem bírt egymással (She)
Mindkét pénteki férfi kézilabda NB I-es találkozó döntetlenre végződött, miután a PLER–Balatonfüred mérkőzés után a DKSE–Mezőkövesd összecsapáson is megosztoztak egymással a pontokon a felek, sőt megismétlődött a korábban véget érő meccs 26–26-os eredménye.
máj. 14
20:25
Lengyelország: antiszemita transzparensek miatt vettek őrizetbe öt szurkolót (She)
A lengyel rendőrség őrizetbe vett öt szurkolót, akik a múlt hét végén egy dél-lengyelországi labdarúgó-mérkőzésen nagy antiszemita transzparenseket feszítettek ki, a labdarúgó szövetség pedig megbüntette a szóban forgó klubot – áll a rendőrség pénteki közleményében.
máj. 14
20:39
Portugália: az AC Milan után a Porto is „rámozdult” a belga sikeredzőre (She)
Nagy népszerűségnek örvend Michel Preud’homme, a belga Gentet belga bajnoki ezüstéremhez és fennállása során először Bajnokok Ligája-induláshoz (a selejtező harmadik körében kapcsolódnak be a sorozatba) segítő vezetőedző. A korábbi válogatott kapus iránt az AC Milan után már az FC Porto is érdeklődik.
máj. 14
20:41
Újpest: Remélem, magabiztosan legyőzzük a Debrecent - Rajczi Péter (She)
Rajczi Péter és Kabát Péter is kénytelen volt kihagyni az MTK elleni rangadót. Rajczi combközelítő-izom, míg Kabát combhajlító-izom sérülése miatt csak külső szemlélőként nézhette meg a mérkőzést. Visszatérésük a Loki ellen sem garantált, de mindketten reménykednek a győzelemben.
máj. 14
20:43
Atlétika: Powell nyerte a 100 métert a Gyémánt Liga első állomásán (She)
A jamaicai Usain Bolt távollétében honfitársa, Asafa Powell nyerte 9.81 mp-cel a férfi 100 métert a 6.5 millió dollár összdíjazású atlétikai Gyémánt Liga-sorozat első, dohai állomásán.
máj. 14
20:57
NB II, Keleti csoport: előrébb hozták az MTK II-Vecsés bajnokit (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) versenybizottsága módosította a május 23-án (vasárnap) 18 órára kisorsolt MTK Budapest II–Vecsés bajnoki mérkőzés időpontját, a találkozót május 22-én (szombat) 17 órakor rendezik meg – olvasható az mlsz.hu-n.
máj. 14
21:21
Hülkenberg: "Egyszerűen fantasztikus érzés" (Behaviour)
A Williams német pilótája, Nico Hülkenberg csütörtökön száguldozhatott életében először Monaco utcáin F1-es autóval. A fiatal versenyző a szabadedzéseken még ismerkedett a pályával, és vállalkozott arra, hogy körbeviszi az érdeklődőket az év legnagyobb érdeklődéssel várt futamának helyszínén.
máj. 14
21:51
NHL: a következő idénytől már négy Staal fivér játszhat a ligában (She)
Minden bizonnyal az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) következő idényében már négy Staal fivér játszik majd.
máj. 14
21:53
Vízilabda, Euroliga: győzött a Kotor, létrejött a „magyar” döntő (She)
A Primorac Kotor 11–10-re legyőzte a Jug Dubrovnikot a férfi vízilabda Euroliga pénteki elődöntőjében, azaz létrejött a „magyar” finálé az elitligában: a Benedek Tibor, Kásás Tamás, Madaras Norbert trióval felálló Pro Recco ellenfele a Kiss Gergelyt és Steinmetz Ádámot a soraiban tudó montenegrói csapat lesz a döntőben.
máj. 14
21:55
MLSZ: elfogadták az alapszabály-módosítás tervezetét (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség Telkiben ülésezett, ahol elfogadta az alapszabály-módosítás tervezetét. Ezután az utánpótlás-válogatottakról egyeztettek a különböző korosztályokban és akadémiákon dolgozó szakemberek részvételével.
máj. 14
21:57
Válogatott: Buzsáky tagja lesz a németek és a hollandok elleni keretnek (She)
Biztosan ott lesz a magyar labdarúgó-válogatott Németország és Hollandia ellen készülő keretében az angol másodosztályban szereplő QPR futballistája, Buzsáky Ákos.
máj. 14
22:27
Genk: Tóth is játszott a Liverpool tartalék elleni vesztes meccsen (She)
A két klub közötti együttműködés keretében a Liverpool tartalék együttesét fogadta a belga élvonalban szereplő Racing Genk vegyes csapata.
máj. 14
22:29
Tenisz: Gulbis ezúttal csak egy szettet tudott elrabolni Federertől (She)
Roger Federer 3:6, 6:1, 6:4-re legyőzte Ernests Gulbist a madridi teniszverseny negyeddöntőjében, így visszavágott a lett játékosnak, aki a római torna 2. fordulójában megverte őt.
máj. 14
23:39
Soproni Liga: A jobb csapat győzött - Giovanni Dellacasa (She)
A labdarúgó Soproni Liga 28. fordulójának nyitó mérkőzésén a nemrég még listavezető Videoton, a Vasas csapatát fogadta. A találkozó sima hazai sikert hozott (3–0), melyen a vendég együttes kapura veszélytelenül játszott. Giovanni Dellacasa, a Vasas vezetőedzője is elismerte, hogy a jobb csapat nyert.

Keresés