2010. május 17. hétfő

máj. 17
14:24
Sokkolja a németeket Ballack sérülése (Metropol)
Sokkot okozott Németországban hétfőn az a hír, hogy Michael Ballack, a labdarúgó-válogatott csapatkapitánya sérülése miatt nem utazhat az alig egy hónap múlva kezdődő dél-afrikai világbajnokságra.
máj. 17
14:36
Női kézilabda: a fehérvári szurkolók egymilliós támogatást nyertek csapatuknak (She)
Az Arany Ászok kézilabdaszurkolók körében meghirdetett játékában az Alcoa Fehérvár KC szurkolói voltak a legaktívabbak, és ezzel csapatuknak 1 000 000 forint támogatást nyertek.
máj. 17
14:42
Hat év után ismét lesz magyar a Roland Garroson (Metropol)
Hatesztendős szünet után ismét lesz magyar férfi játékos a francia nyílt teniszbajnokságon: Balázs Attila a selejtezőből próbálja magát felverekedni a 128-as főtáblára.
máj. 17
14:42
Sokkolta a németeket Ballack sérülése - Szándékos volt? (Behaviour)
Sokkot okozott Németországban hétfőn az a hír, hogy Michael Ballack, a labdarúgó-válogatott csapatkapitánya sérülése miatt nem utazhat az alig egy hónap múlva kezdődő dél-afrikai világbajnokságra.
máj. 17
14:44
Roland Garros: lesz magyar férfi játékos (Behaviour)
Hatesztendős szünet után ismét lesz magyar férfi játékos a francia nyílt teniszbajnokságon: Balázs Attila a selejtezőből próbálja magát felverekedni a 128-as főtáblára.
máj. 17
14:54
Röplabda: Kántor irányítja a jövőben a bajnok kaposvári csapatot (She)
Nem hosszabbították meg Zarka Péter edző szerződését a bajnok és Magyar Kupa-győztes Diamant-Kaposvárnál. A klub hivatalos közleménye szerint a tréner munkahelyi elfoglaltságai miatt a továbbiakban a röplabdacsapat szakmai munkájára, a csapatépítésre csak megosztott figyelmet tudna fordítani. Zarkát Kántor Sándor szövetségi kapitány váltja majd a poszton.
máj. 17
15:12
Vb-botrány: spanyol, portugál, orosz ellentámadás az angol vádra (She)
A három érintett ország, Spanyolország, Portugália és Oroszország labdarúgó-szövetsége egyöntetűen visszautasította azokat a megvesztegetési vádakat, amelyekkel Lord Triesman, az angol Futballszövetség (FA) időközben lemondott elnöke illette őket az idei és a 2018-as labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatban.
máj. 17
15:14
Videó: Neymar jól megnézte a sarkot, majd mellélőtte a büntetőt (She)
A Real Madrid brazil kiszemeltje, a jelenleg a Santosban játszó Neymar elszórakozott egy büntetőt a Caera elleni bajnoki mérkőzésen. A találkozó így 1–1-es döntetlennel ért véget. Nézze meg a rendkívül rosszul elvégzett tizenegyest videón!
máj. 17
15:16
Tenisz: a sérült Szávay jövő hétfőig még pihen, Párizsban is vizsgálják (She)
Szávay Ágnes hétfőtől a 45. helyet foglalja el az aktuális tenisz-világranglistán, ám ha a sérüléssel bajlódó játékos a következő hetekben nem tud javítani, még lejjebb csúszhat.
máj. 17
15:30
Női kézi: a szerb Medved elbúcsúzott, Kamper Olívia lett a csapat karmestere (She)
A helyi rendőrség jelentése szerint a szerb válogatott kézilabdázó, Tatjana Medved autója felgyulladt és leégett a Zajecsar központjában levő parkírozóban. A szerb sajtó szerint a tanúk először robbanást hallottak, majd ezután az Audi A6-os 10 méteres lángokat vetve leégett.
máj. 17
15:33
Sebastian Vettel nyomában a hévízi tinédzser (Metropol)
Élete talán nagy lehetősége előtt áll Királykúti Márk: a mindössze 15 esztendős hévízi fiatalember meghívást kapott a Formula BMW idei nyolcfutamos kupasorozatába.
máj. 17
15:48
Videó: új mezeikben a brazil, a holland és a portugál sztárok - ajánló (She)
A 2010-es labdarúgó-világbajnokságot felvezető sorozatunk keretében több részben mutatjuk be a dél-afrikai tornán szereplő nemzeti válogatottak hivatalos mezeit és azok történetét. Az első összeállításban a Nike által szponzorált csapatok szerepelnek. Minden részhez készítünk egy videós anyagot is, amelyben a vb zenéjére mutatjuk be a részt vevő csapatok mezeit, egy-két emlékezetes…
máj. 17
15:50
Válogatott: az U20-as vb-hősök is Erwin Koeman keretében (She)
Erwin Koeman, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét a május 29-én, a budapesti Puskás Ferenc Stadionban rendezendő Magyarország–Németország, valamint a június 5-i amszterdami Hollandia–Magyarország felkészülési mérkőzésekre. A szövetségi kapitány több játékost is meghívott a tavalyi U20-as világbajnokságon bronzérmet szerző együttesből, így Gulácsi Péter, Németh Krisztián és…
máj. 17
16:06
Három fiatal Koeman keretében (Infostart)
Kijelölte 21 fős keretét a németek és hollandok elleni barátságos mérkőzésre Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki három játékosra számít a tavalyi U20-as világbajnokságon bronzérmes együttesből.
máj. 17
16:24
Valencia: portugál védő érkezik francia átszállással a Bundesligából (She)
A Portugália labdarúgó-válogatottjának 24-es vb-keretébe meghívott Ricardo Costa négy esztendőre a spanyol élvonalbeli Valenciába igazol.
máj. 17
16:26
Videoblog: Döntő mérkőzésen ne mutatkozzon be fiatal bíró! - Verebes (She)
A korábbi szövetségi kapitány és sikeredző Verebes József ezúttal az elmúlt fordulókban tapasztalt játékvezetői tévedésekről fejti ki véleményét videoblogjában. A Mágus szerint már korábban is felhívta a játékvezetői bizottság figyelmét, hogy döntő jelentőségű mérkőzésekre ne fiatal játékvezetőket küldjenek.
máj. 17
16:42
Bulgária: Petrov csapatkapitány lehet, ha végre megszólal (She)
Sztilian Petrov lehet a nemzeti csapattól a közelmúltban visszavonuló Dimitar Berbatov utódja a bolgár labdarúgó-válogatott csapatkapitányi posztján, feltéve, hogy hajlandó újra szóba állni a helyi médiával – jelentette ki hétfőn Sztanimir Sztoilov szövetségi kapitány.
máj. 17
16:44
Barcelona: Milito hosszabbítással ünnepelte a bajnoki címet (She)
A Barcelona argentin hátvédje, Gabriel Milito egy évvel, 2012-ig meghosszabbította jövőre lejáró szerződését – adta hírül a katalán klub.
máj. 17
16:46
Soproni Liga: a KTE-Kaposvár találkozó élőben az NSO-n! (She)
A Soproni Liga 28. fordulójában a szombati játéknapról elhalasztott mérkőzésen a 13.helyen álló KTE-Ereco a 11. helyezett Kaposvárt fogadja. A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashat az NSO-n!
máj. 17
17:00
Sakk: Lékó az ukrán Ivancsukkal is remizett Asztrahánban (She)
Újabb forduló, újabb Lékó-remi Asztrahánban. Az első számú magyar nagymester hiába állt jobban világossal az ukrán Vaszilij Ivancsuk ellen, kis előnyét nem tudta győzelemig fokozni, így már hatodik döntetlenjét könyvelhette el az utolsó Grand Prix-tornán.
máj. 17
17:02
Milan: az egy évvel hosszabbító Onyewu ingyen vállal egy idényt (She)
Oguchi Onyewu egy évvel meghosszabbította szerződését a Milannal, egyben felajánlotta, hogy utolsó idényében ingyen áll a piros-feketék szolgálatára.
máj. 17
17:18
Póker: az ifjú tehetség nem ijedt meg a legendától - videó (She)
A High Stakes Poker utolsó adásában az ifjú Lex Veldhuis mutat be remek megadást a pókerlegenda, Doyle Brunson ellen.
máj. 17
17:20
Giro d’Italia: már a harmadik ausztrál örülhetett szakaszgyőzelemnek (She)
Nagyon megy az ausztráloknak az idei Giro d’Italián, a hétfőn diadalmaskodó Matthew Goss ugyanis már a harmadik olyan szakaszgyőztes, aki a távoli kontinensről származik.
máj. 17
17:21
Lékó újabb döntetlenje (Metropol)
Lékó Péter világossal remizett az ukrán Vaszilij Ivancsukkal az asztraháni sakk Grand Prix-torna hétfői, hetedik fordulójában.
máj. 17
17:22
Tenisz: Arn Gréta a főtáblára jutott a varsói WTA-versenyen (She)
Arn Gréta sikerrel vette a selejtező harmadik fordulóját is, így a főtáblára jutott a női teniszezők varsói tornáján.
máj. 17
17:36
Vb 2010: a tornáról lemaradó Ballack keserű csapásról, Löw sokkról beszél (She)
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Német Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint Michael Ballack, a válogatott csapatkapitánya sérülése miatt nem vehet részt a dél-afrikai vb-n. A középpályás keserű csapásról, míg Joachim Löw szövetségi kapitány valóságos sokkról beszél az eset kapcsán.
máj. 17
17:54
Soproni Liga: az összes vasárnapi bajnokit azonos időpontban rendezik (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága, május 17-i ülésén versenyügyi eljárás során négy Soproni Liga-találkozó kezdési időpontját változtatta meg, a határozat értelmében az összes vasárnapi bajnokit azonos időpontban rendezik meg. A versenybizottság indoklásában kifejtette: a döntés a bajnokság biztonságos és sportszerű befejezése érdekében született meg.
máj. 17
18:30
Videoton: a Ferencvároshoz távozhat az U20-as vb-bronzérmes védő (She)
A Soproni Ligában szereplő Videoton hátvédjének, Présinger Ádámnak az ügynöke megkereste a klubot, és jelezte, hogy a junior-világbajnoki bronzérmes játékost szívesen látná soraiban a Ferencváros - számolt be róla a vidi.hu.
máj. 17
18:32
Soproni Liga: győzött a KTE a Kaposvár elleni kiesési rangadón (She)
A Soproni Liga 28. fordulójában a szombati játéknapról elhalasztott mérkőzésen a Kecskemét 3–1-re legyőzte a Kaposvárt, így öt pontra növelte az előnyét a kieső helyen álló Nyíregyházával szemben. Mindkét csapatnak két pont megszerzése is elég a hátralévő két fordulóban a bentmaradáshoz.
máj. 17
18:33
Egy időben rendezik a záróforduló mérkőzéseit (Metropol)
Egy időben rendezik meg a labdarúgó Soproni Liga zárófordulójának vasárnapi mérkőzéseit. Erről a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága döntött hétfői ülésén.
máj. 17
18:48
Soproni Liga: 3-1-re győzött a KTE az alsóházi helyosztón (She)
A Soproni Liga 28. fordulójában a szombati játéknapról elhalasztott mérkőzésen a Kecskemét 3–1-re legyőzte a Kaposvárt, így öt pontra növelte az előnyét a kieső helyen álló Nyíregyházával szemben. A Kecskemétnek és a Kaposvárnak is két pont megszerzése elég a hátralévő két fordulóban a biztos bentmaradáshoz.
máj. 17
18:50
Jégkorong: háromgólos finn siker, Norvégia legyőzte Svájcot (She)
A németországi jégkorong-vb középdöntőjében az E-csoportban Finnország 5–2-re győzött Szlovákia ellen, míg az F-csoportban Norvégia 3–2-re megverte Svájcot.
máj. 17
18:52
Bajnokok Ligája: immár biztos, hogy Ribéry nem játszhat a döntőn (She)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a Bayern München és Franck Ribéry arra vonatkozó kérelmét, hogy enyhítse az UEFA által a francia játékosra kirótt hárommeccses eltiltást. Ribéry így már biztos, hogy nem léphet pályára az Internazionale elleni szombati Bajnokok Ligája-döntőn.
máj. 17
19:09
Ribéry nem lesz ott a BL-döntőben (Metropol)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság elutasította hétfőn a Bayern München fellebbezését, így Franck Ribéry, az együttes francia labdarúgója nem léphet pályára az olasz Internazionale elleni, szombati Bajnokok Ligája-döntőben.
máj. 17
20:00
Bayern München: Akkor is maradok, ha triplázunk - Van Gaal (She)
A Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője, Louis van Gaal néhány hónappal ezelőtt még arról beszélt, hogy triplázás esetén nyáron távozik a csapattól,  egy mai nyilatkozatában elmondta, biztosan kitölti 2011-ig szóló szerződését.
máj. 17
20:18
Fiorentina: Kröldrup két évvel meghosszabbította szerződését (She)
Két évvel meghosszabbította idén nyáron lejáró szerződését Per Kröldrup, a Fiorentina dán védője.
máj. 17
20:36
NHL: Bäckström álomszerződést kötött a Washington Capitalsszel (She)
Tíz évvel meghosszabbította szerződését Nicklas Bäckström, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Washington Capitals svéd játékosa. A 22 éves center ez idő alatt összesen 67 millió dollárt tehet majd zsebre.
máj. 17
20:54
Ferencváros: Doherty valószínűleg a Pápa ellen sem játszik (She)
A Ferencváros labdarúgócsapatának északír középpályása, Tommy Doherty  valószínűleg nem léphet pályára kedden csapata Pápa elleni bajnokiján – adta hírül a 100% Fradi.
máj. 17
20:56
Futsal NB I: kiütéses sikerrel bronzérmes az Üllő FC Cső-Montage (She)
Az Üllő FC Cső-Montage 7–1-re nyert Budafokon a Colorspectrum Aramis ellen a Futsal NB I harmadik helyéért vívott találkozón, így bronzérmesként zárta a bajnokságot.
máj. 17
20:58
Futsal NB I: a győriek nyerték meg a döntő első felvonását (She)
A Duna Takarék-ETO FC hazai pályán 4–2-re nyert a Mezei Vill FC-Berettyóújfalu ellen a futsal NB I döntőjének első mérkőzésén, így 1–0-ra vezet az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban.
máj. 17
21:00
Tenisz: Balázs Attila hazai játékos ellen kezdhet kedden Párizsban (She)
Hétfő este megtartották a Roland Garros selejtezőjének sorsolását a férfiak között, és nem panaszkodhatunk: Balázs Attila verhető ellenfelet kapott a világranglistán 44 hellyel mögötte álló francia Charles-Antoine Brezac személyében.
máj. 17
21:12
Női kézilabda: Kiss Szilárd lehet a Dunaújváros edzője - sajtóhír (She)
A kezi.hu internetes oldal beszámolója szerint a jelenleg a Várpalota férficsapatánál dolgozó Kiss Szilárd lesz  a Dunaújvárosi NKK edzője a következő szezonban.
máj. 17
21:30
Sevilla: az elvágyódó Luís Fabiano nem játszhat a kupadöntőben (She)
Legjobb góllövője, Luís Fabiano nélkül kénytelen megvívni a Sevilla az Atlético Madrid elleni spanyol labdarúgó Király-kupa döntőjét.
máj. 17
21:32
Légióssors: a Genk igényt tart Kötelesre, de alkudna az árából (She)
A belga élvonalban szereplő Racing Genk labdarúgócsapata tegnap Köteles Lászlóval (és Tőzsér Dániellel) a soraiban kiharcolta az Európa-liga indulást. A mérkőzést követően a belga klub vezetői jelezték a magyar kapus menedzserének, Filipovics Vladannak, hogy a következő szezonban is igény tartanak a játékos szolgálataira.
máj. 17
21:48
Németország: Torghelle két évre aláírt a Düsseldorfhoz - sajtóhír (She)
Német internetes források szerint Torghelle Sándor kétéves szerződést kötött a német másodosztályú Fortuna Düsseldorffal.
máj. 17
22:42
Belgium: a korábbi Loki-csatár maradna az országban, a Standard Liege lehet a befutó (She)
A Standard Liege lehet a következő csapata a korábban Magyarországon, a Debrecennél is szereplő szenegáli csatárnak, Ibrahima Sidibének, aki remek szezont produkált az újonc Sint-Truidennel a belga első osztályú labdarúgó-bajnokságban.
máj. 17
22:44
Jégkorong: a csehek a letteket, a dánok a fehéroroszokat verték meg (She)
A Németországban zajló jégkorong-vb középdöntőjében a 2. fordulóban az F-csoportban Csehország 3–1-re győzött Lettország ellen, míg az E-csoportban Dánia 2–1-re megverte Fehéroroszországot.
máj. 17
23:00
Jégkorong: a csehek a letteket, a fehéroroszok a dánokat verték meg (She)
A Németországban zajló jégkorong-vb középdöntőjében a 2. fordulóban az F-csoportban Csehország 3–1-re győzött Lettország ellen, míg az E-csoportban Fehéroroszország győzött Dánia ellen.
máj. 17
23:02
Női sakk ob: Varga, Hidegh és Rudolf is sötéttel nyert a 3. fordulóban (She)
Varga Klára, Hidegh Eszter és Rudolf Anna is sötéttel nyert a Nagykanizsán zajló női sakk női országos bajnokság hétfői, 3. fordulójában.
máj. 17
23:04
Bundesliga: a Hansa Rostock a harmadosztályba zuhant vissza (She)
A 2007–2008-as szezont még az élvonalban töltő Hansa Rostock kiesett a német labdarúgó-bajnokság harmadosztályába.

Keresés