2010. május 18. kedd

máj. 18
12:16
Everton: Cahill megújította szerződését, 2014-ig a liverpooliaknál marad (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) nyolcadik helyen végző Everton új szerződést kötött a gárda meghatározó játékosával, Tim Cahill-lel.
máj. 18
12:18
Vb 2010: Spycher nem épül fel a vb-re, a rutinos Magnin utazik (She)
Nem épül fel térdsérüléséből Christoph Spycher, a svájci válogatott és az Eintracht Frankfurt labdarúgója, így Ottmar Hitzfeld szövetségi kapitány a rutinos Ludovic Magnint hívta meg vb-keretébe.
máj. 18
12:30
Vb 2010: otthon maradhat a 2006-os torna hőse, Fabio Grosso is (She)
Olasz lapértesülések szerint valószínűleg nem utazik el a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra Fabio Grosso, mert a 2006-os torna egyik hőse gyenge formája miatt nem kerül be Marcello Lippi szűkített keretébe.
máj. 18
12:30
Csúszhat a stadionépítés az ÁNTSZ miatt (Behaviour)
A Ferencváros labdarúgócsapatánál furcsállják, hogy a magyar államtól megvásárolt területen tervezett fejlesztéseket épp egy állami cég, a népegészségügyi és tisztiorvosi szolgálat (ÁNTSZ) próbálja hátráltatni. Így egyelőre kérdéses, hogy az idén nyárra tervezett stadionépítési munkálatokat mikor lehet elkezdeni.
máj. 18
12:32
Ausztria: Szabics megegyezett a Sturm Graz együttesével - lapértesülés (She)
A transfermarkt.de portál osztrák lapértesülésekre hivatkozva közölte: Szabics Imre, az FC Augsburg magyar csatára megegyezett az osztrák élvonalbeli Sturm Graz együttesével.
máj. 18
12:48
Fabregas és Villa érkezhet a Barcelonához (Infostart)
A Barcelona tárgyalásokat kezdett Francesc Fabregas és David Villa szerződtetéséről - erősítette meg a klub alelnöke.
máj. 18
12:48
Fiatalon magyarokat vert a Fradi szerb védője? (Blikk)
máj. 18
12:48
Dárdai nem léphet pályára a németek ellen (Behaviour)
Megsérült Dárdai Pál, a berlini Hertha BSC magyar válogatott labdarúgója, így nem játszhat a németek elleni, jövő hét végi találkozón - értesült a Bild.
máj. 18
13:06
Kerékpár: a Sportdöntőbírósághoz fordult a húsz évre eltiltott Da Ros (She)
A nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult felülbírálatért a 23 éves Gianni Da Ros. A Liquigas volt profi országúti kerékpározóját húszéves(!) eltiltással büntette az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI), ez a szervezet által kirótt eltiltások egyik legsúlyosabbika.
máj. 18
13:06
Moratti Mourinho távozására számít (Metropol)
Az Internazionale labdarúgócsapatának elnöke, Massimo Moratti számít rá, hogy José Mourinho a Bajnokok Ligája döntőjét követően távozik a milánói alakulat kispadjáról.
máj. 18
13:08
Franciaország: Sagnol nem lesz vezető a Saint-Étienne-nél, távozik a klubtól (She)
Korábban arról szóltak a hírek, hogy a francia labdarúgó-élvonalban szereplő Saint-Étienne-nél kaphat befolyásos vezetői posztot Willy Sagnol, ám a legfrissebb információk szerint elhagyja a klubot, és lemond felügyelőbizottsági tagságáról is. A távozás mögött állítólag személyes ellentétek állnak.
máj. 18
13:10
Serie A: Hamsík scudettót szeretne nyerni és BL-ben játszana a Napolival (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) hatodik helyen végző és így Európa-liga-kvalifikációhoz jutó Napoli meghatározó játékosa, Marek Hamsík a Corriere dello Sportban arról nyilatkozott: nem igazol el a csapattól, mert ott szeretne nagy dolgokat véghezvinni.
máj. 18
13:24
Torghelle Düsseldorfba igazolt (Infostart)
Torghelle Sándor kétéves szerződést kötött a másodosztályú német Fortuna Düsseldorf labdarúgócsapatával.
máj. 18
13:24
Gyorstollaslabda: megalakult a sportág honi szabadidős szövetsége (She)
Megalakult a Magyar Gyorstollaslabda Szabadidősport Szövetség Budapesten – derült ki a szervezet távirati irodához eljuttatott keddi közleményéből.
máj. 18
13:24
Torghelle Düsseldorfba igazolt (Metropol)
Torghelle Sándor kétéves szerződést kötött a másodosztályú német Fortuna Düsseldorf labdarúgócsapatával.
máj. 18
13:26
Vb 2010: ha Benni McCarthy nem fogy le, nem utazik a tornára (She)
Meccshiánya, rossz fizikai állapota és túlsúlya miatt lemaradhat a hazai rendezésű labdarúgó-világbajnokságról Benni McCarthy, a dél-afrikai válogatott legjobb csatára.
máj. 18
13:42
Vb 2010: Nagyon sajnálom, nem volt szándékos - Kevin-Prince Boateng (She)
A Chelsea labdarúgócsapata nyerte az FA-kupát – a döntőben a Portsmouth együttesét győzte le 1–0-ra –, a londoni kékek játékosának, Michael Ballacknak az öröme azonban korántsem lehetett felhőtlen. Olyan súlyos bokasérülést szenvedett ugyanis a találkozón, hogy a későbbi orvosi vizsgálat után eldőlt: nem jön rendbe a dél-afrikai világbajnokságig, így a német válogatott nélküle kénytelen elutazni a…
máj. 18
14:00
Vb 2010: a „szuper sasok” Kolumbia ellen játszanak Londonban (She)
A nigériai labdarúgó-válogatott május 30-án, Londonban megmérkőzik Kolumbiával világbajnoki felkészülése részeként.
máj. 18
14:02
Atlétika: Bolt szerdán fut először 100-at a szezonban (She)
A világ leggyorsabb sprintere, a jamaicai Usain Bolt szerdán a dél-koreai Teguban sorra kerülő nemzetközi versenyen debütál az idén 100 méteren.
máj. 18
14:04
Internazionale: Balotelli megsérült a fekete-kékek keddi edzésén (She)
Mario Balotelli, az Internazionale támadója megsérült a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-döntőre készülő fekete-kékek keddi edzésén.
máj. 18
14:18
Videó: bombagól a kezdőkörből a jobb felső sarokba (She)
Szenzációs találat született a paraguayi labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában. Inca, a Sol de America brazil középpályása a kezdőkörből végzett el szabadrúgást, hatalmas erejű lövése pedig a jobb felső sarokban kötött ki. A Sol de America ezzel a góllal 2–1-re győzte le a hazai pályán játszó Olimpia Asunciónt.
máj. 18
14:20
Formula-1: használhatatlan Alonso Monacóban összetört karosszériája (She)
Használhatatlanná tört Fernando Alonso Formula–1-es Ferrarijának karosszériája a Monacói Nagydíj edzésén, már nem lehet rendbe hozni – jelentette be a maranellói csapat.
máj. 18
14:36
Videó: Federer luftja után nyert kupát Nadal Madridban (She)
Küzdelmes mérkőzést játszott egymással Roger Federer és Rafael Nadal Madridban az ATP-torna döntőjében. A svájci világelső az utolsó labdamenetben luftot ütött, amivel képletesen nemcsak a meccset, de a kupát is a spanyolnak nyújtotta. Nézze meg a végjátékot videón!
máj. 18
14:38
Kajak-kenu: Kovács Katalin és Janics egymásnak feszül a szegedi vk-n (She)
Storcz Botond, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya kijelölte az indulók névsorát a május 28–30-i szegedi MOL-világkupára.
máj. 18
14:54
Labdarúgás: Clinton is segíti az amerikaiak vb-pályázatát (She)
Bill Clinton, az Egyesült Államok korábbi elnöke lett a 2018-as és 2012-es labdarúgó-világbajnokság rendezési jogáért versengő amerikaiak pályázati bizottságának tiszteletbeli elnöke.
máj. 18
14:56
Ferencváros: Berki felháborítónak tartja a Tutoricsot ért vádakat, tiltakozik (She)
Hivatalos közleményben tiltakozott Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója a zöld-fehérek labdarúgócsapatának szerb légiósát, Djordje Tutoricsot ért vádak ellen.
máj. 18
14:58
Jégkorong-vb: az olaszok kiestek, találkozunk velük a vb-n (She)
Az olasz jégkorong-válogatott nem tudta megverni a rendes játékidőben az Egyesült Államokat, míg Franciaország magabiztosan legyőzte Kazahsztánt, így az itáliaiak estek ki a világbajnokság alsóházából, és jövőre a mieinkkel egy csoportban szerepelnek majd a divízió 1-es vb-n.
máj. 18
15:12
Tenisz: majdnem három órát küzdött Arn, de továbbjutott (She)
Arn Gréta 2 óra 56 perces csatában legyőzte a horvát Petra Marticot kedden a 600 ezer dollár összdíjazású, varsói salakpályás női tenisztornán, így bejutott a 16 közé.
máj. 18
15:12
Jégkorong-vb: olaszok lesznek az ellenfeleink (Metropol)
A németországi „elit-vb” jobbik kiesőjeként az olasz válogatott lesz a magyarok ellenfele a jövő évi divízió I-es jégkorong-világbajnokságon.
máj. 18
15:30
Vb 2010: a 2006-os finálét eldöntő Grosso és Candreva nem utazik (She)
Keretet szűkített Marcello Lippi, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: a rutinos szakember a várakozásoknak megfelelően a Juventus két játékosától, a 2006-os vb-hős Fabio Grossótól és a télen Torinóba igazolt Antonio Candrevától köszönt el.
máj. 18
15:30
Kovács és Janics egymás ellen 500 méteren (Metropol)
Kovács Katalin a világbajnok jogán, Janics Natasa pedig a múlt hétvégi rangsoroló megnyerésével kvalifikálta magát a jövő hétvégi, szegedi MOL kajak-kenu Világkupára.
máj. 18
15:30
Olimpikonok egymás ellen (Behaviour)
Kovács Katalin a világbajnok jogán, Janics Natasa pedig a múlt hétvégi rangsoroló megnyerésével kvalifikálta magát a jövő hétvégi, szegedi MOL kajak-kenu Világkupára. Régóta nem volt arra példa, hogy két olimpiai bajnok éles versenyt vívjon egymással 500 m-en.
máj. 18
15:32
Tenisz: Arn Gréta majdnem három órát küzdött, de továbbjutott (She)
Arn Gréta 2 óra 56 perces csatában legyőzte a horvát Petra Marticot kedden a 600 ezer dollár összdíjazású, varsói salakpályás női tenisztornán, így bejutott a 16 közé.
máj. 18
15:34
Videó: Lehmann az égbe lőtte a tizenegyest egy bemutató meccsen (She)
A Stuttgart labdarúgócsapata az idény végeztével több mérkőzést is játszik alacsonyabb osztályú együttesek ellen. Egy ilyen találkozón történt, hogy Jens Lehmann alaposan kapu fölé lőtt egy büntetőt. Az Ebersbach elleni meccset így is könnyedén, 10–1-es győzelemmel hozta a Bundesliga legutóbbi idényének hatodik helyezettje.
máj. 18
15:48
Haladás: Kenesei Krisztián nélkül utazik Nyíregyházára a csapat (She)
A Soproni Ligában szereplő Haladás támadója, Kenesei Krisztián a ZTE elleni meccsen rúgást kapott az egészséges térdére, és az Achilles-ina is fáj, így kimarad a szerdai, Nyíregyháza elleni találkozón a Szombathelyi Haladás keretéből.
máj. 18
16:06
Juventus: Gianluigi Buffon marad a csapatnál ügynöke szerint (She)
Ügynöke, Silvano Martina szerint a Juventus labdarúgócsapatánál marad Gianluigi Buffon, a „zebrák" kapusa.
máj. 18
16:06
Az évszázad klubmérkőzése - Puskást 50 év után is csodálják (Behaviour)
Éppen ötven éve a glasgow-i Hampden Park 127.621 nézője figyelte ámulattal a Real Madrid-Eintracht Frankfurt (7-3) labdarúgó Bajnokcsapatok Európa Kupájának tíz gólt hozó döntőjét, melyben a leginkább a négy gólt szerzett Puskás Ferenc kápráztatta el a publikumot. Ez a teljesítmény a mai napig csúcs.
máj. 18
16:08
Tottenham: hosszabbított a Spurs rutinos kapusa, Carlo Cudicini (She)
Egy évvel meghosszabbította júniusban lejáró szerződését a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának rutinos kapuvédője, Carlo Cudicini.
máj. 18
16:10
MLSZ: új időpontban lesz az alapszabály-módosító közgyűlés (She)
Május 19-én, szerdán 10 órakor rendkívüli ülést tart az MLSZ elnöksége. A napirenden az alapszabály-módosító közgyűlés új időpontjának meghatározása szerepel. Bár az alapszabály módosításának tervezetét és a meghívókat a szövetség időben postázta, a tagok jelezték, hogy több időre van szükségük annak tanulmányozására, esetleg újabb javaslatok megfogalmazására, ráadásul jogászok szerint a 15 napos…
máj. 18
16:24
Videó: durván a palánknak lökték, majd gólt lőtt a fiatal hokis (She)
Nemes bosszút állt Taylor Hall, a Windsor Spitfires jégkorongozója a Brandon Wheat Kings elleni Memorial-kupa mérkőzésen. A kanadai játékost előbb durván a palánknak lökték, nem sokkal később pedig látványos cselek után gólt lőtt. A Windsor Spitfires 9–3-ra győzött a találkozón.
máj. 18
16:24
Puskás és a Real 50 éve tartja ámulatban Skóciát (Metropol)
Éppen ötven éve, 1960. május 18-án a glasgow-i Hampden Park 127.621 nézője figyelte ámulattal a Real Madrid-Eintracht Frankfurt (7-3) labdarúgó Bajnokcsapatok Európa Kupájának tíz gólt hozó döntőjét, melyben a leginkább a négy gólt szerzett Puskás Ferenc kápráztatta el a publikumot. Ez a teljesítmény a mai napig csúcs.
máj. 18
16:26
Sakk: hetedik döntetlenjét is megszerezte Lékó Péter Asztrahánban (She)
A sötéttel játszó Lékó Péter 42 lépésben remizett Dmitrij Jakovenkóval az asztraháni Grand Prix-tornán. A magyar és az orosz nagymester háromórányi játék után osztozott meg a ponton.
máj. 18
16:42
Svédország: szobrot emelnének Ibrahimovicnak a szülővárosában (She)
A szociáldemokraták jelöltje azzal kampányol Malmőben, Zlatan Ibrahimovic szülővárosában, hogy megválasztása esetén szobrot emeltet a csatárnak a külvárosban.
máj. 18
16:44
Videó: fél percen belül kétszer dührohamot, majd sárgát kapott a japán (She)
A japán bajnokságban (J-League) megrendezett Nagoya Grampus Eight–Kashima Antlers találkozón (1–4) a hazaiak középpályása, Tanaka kapott dührohamot egy számára meg nem ítélt szabálytalanság miatt. Tekintse meg videón a hisztiző játékost!
máj. 18
17:00
FTC: az ÁNTSZ szerint két kérdésben nincs megállapodás stadionügyben (She)
Az ÁNTSZ kedden MTI-hez eljuttatott közleménye szerint egyelőre két kérdésben nem tudott megállapodni a Ferencvárossal, amely a szomszédságában szeretné idén nyáron elkezdeni a tervezett labdarúgó-stadion építési munkálatait.
máj. 18
17:36
MLSZ: Kiprich Dánielt egy évre eltiltották minden sporttevékenységtől (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága mai ülésén vétkesnek találta Kiprich Dánielt, a Gyirmót játékosát, és mindennemű labdarúgással kapcsolatos sporttevékenységtől eltiltotta egy évre.
máj. 18
17:54
MLSZ: Kiprich Dánielt egy évre eltiltották a labdarúgástól (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága mai ülésén vétkesnek találta Kiprich Dánielt, a Gyirmót játékosát, és mindennemű, labdarúgással kapcsolatos sporttevékenységtől eltiltotta egy évre.
máj. 18
17:56
Giro d’Italia: Farrar második szakaszát nyerte meg az idei versenyen (She)
Az amerikai Tyler Farrar a második után a tizedik szakaszt is megnyerte a Giro d'Italián, az összetett élmezőnyében nem történt változás, továbbra is Alekszandr Vinokurov vezet.
máj. 18
18:12
U18-as válogatott: Ausztria ellen folytatódik a felkészülés (She)
Az októberi, hazai rendezésű U19-es Eb-selejtezőtornára (amelyen a mieink Lengyelország, Moldova és Finnország ellen lépnek majd pályára) készülő U18-as válogatottunk szerdán, 13 órakor Sopronban edzőmérkőzést játszik Ausztria korosztályos együttesével. Válogatottunk legutóbb április végén találkozott, akkor Románia ellen játszott két határmenti mérkőzést és mindkét alkalommal győzni tudott.…
máj. 18
18:12
Egyéves eltiltás Kiprich Dánielnek (Metropol)
Minden futballal kapcsolatos sporttevékenységtől eltiltotta egy évre Kiprich Dánielt, a másodosztályban érdekelt Gyirmót SE játékosát a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága.

Keresés