2010. július 2. péntek

júl. 2
12:15
Profi ökölvívás: Khan kiütné Márquezt és Díazt is - Freddie Roach (She)
Napjaink egyik legjobb és legbőbeszédűbb edzője, Freddie Roach nagyon szeretné, ha tanítványa, Amir Khan kiállna a július 31-én sorra kerülő Juan Manuel Márquez vs. Juan Díaz visszavágó győztesével.
júl. 2
12:17
Vb 2010: távozik a 16 között kiesett japán válogatott kapitánya is (She)
Mint korábban beszámoltunk róla, Okada Takesi, a japán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya saját magát hibáztatta a Paraguay ellen tizenegyesekkel elbukott világbajnoki nyolcaddöntő után. Azóta az is kiderült, hogy Okada távozik a csapat éléről.
júl. 2
13:09
Videó: nézze meg Tarmo Kink két parádés gólját a Nitra ellen! (She)
Mint arról beszámoltunk, a szlovák Nitra vendégeként a Győri ETO 2–2-es döntetlent játszott az Európa-liga első selejtezőkörében. A hazaiak szerezték meg a vezetést, de a magyar csapat az észt Tarmo Kinknek köszönhetően megfordította az eredményt, ám a hajrában a nyitraiak egy védelmi hibát kihasználva egyenlítettek.
júl. 2
13:11
Bundesliga: Friedrich a következő három évben a Wolfsburgban folytatja (She)
A német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Wolfsburg hároméves szerződést köt a 76-szoros német válogatott védővel, Arne Friedrichhel.
júl. 2
13:13
Haladás: a Werder Bremen látogathat Szombathelyre július végén (She)
A mai sorsoláson eldőlt, hogy a labdarúgó Soproni Liga 1. fordulójában, július 31-én a Szombathelyi Haladás Szolnokon lépne pályára, de a vasiak kérték a találkozó elhalasztását, mert arra a napra gálamérkőzést terveznek.
júl. 2
13:27
NSO Tv: Még két minőségi csatárt szeretnénk igazolni - Bartha (She)
Bartha Csaba, a bajnok Debrecen sportigazgatója az MLSZ Telkiben megrendezett díjátadó-sorsolásán stábunknak elmondta, hogy a nyári átigazolási időszakban akár még két minőségi csatár is a klubhoz kerülhet, illetve reméli, hogy a bundaügybe keveredett két labdarúgójukat felmenti az UEFA.
júl. 2
13:29
Vb 2010: a statisztika szerint nem lesz gól az egyik negyeddöntőn (She)
A múlt eredményei azt mutatják: az egyik találkozó gól nélkül végződik, és csak tizenegyesrúgásokkal dől el a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében.
júl. 2
13:31
Sportlövő vk: Sidi Péter 15. helyen végzett fekvőben (She)
Sidi Péter a  15. helyen végzett a férfi kisöbű sportpuska fekvő számában a belgrádi sportlövő Világkupa-verseny pénteki napján.
júl. 2
13:45
Sportlövő vk: Sidi Péter a 15. helyen végzett fekvőben (She)
Sidi Péter a 15. helyen végzett a férfi kisöbű sportpuska fekvő számában a belgrádi sportlövő Világkupa-verseny pénteki napján.
júl. 2
13:47
Juventus: Marco Motta lehet a következő érkező a „zebráknál” (She)
Marco Motta az Udineséből a Juventushoz igazolhat a mai napon. Olasz sajtóértesülések szerint a jobbhátvéd már Torinóban tartózkodik, az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton. Amennyiben a doktorok mindent rendben találnak, Motta még ma aláírhat a torinói fekete-fehérekhez, és szombaton csatlakozhat új csapatához.
júl. 2
13:49
Ferencváros: Rósa, Balog és Kulcsár továbbra is a zöld-fehéreknél folytatja (She)
Az FTC Zrt. tájékoztatása szerint Kulcsár Dávid aláírta új szerződését a Ferencvárossal, valamint Rósa Dénessel és Balog Zoltánnal is megegyezett a menedzsment a folytatásról.
júl. 2
13:51
Kajak-kenu Eb: hat magyar hajó már döntős 500 m-en (She)
A péntek déli előfutamok után hat magyar egység már készülődhet a döntőre 500 m-en a spanyolországi Trasonában zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.
júl. 2
13:53
Belgium: Van egy konkrét ajánlatom, de oda nem megyek - Juhász (She)
Juhász Roland – akárcsak az Anderlecht honlapján megjelent csütörtöki nyilatkozatában – egy pénteken megjelent interjúban is elmondta, hogy nem mindenáron akar távozni jelenlegi együttesétől.
júl. 2
14:03
MotoGP: Marc Márquez melegített leggyorsabban Barcelonában (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság Katalán Nagydíjának első szabadedzésén a nyolcadliteresek kategóriájában az előző három futamon diadalmaskodó spanyol Marc Márquez volt a leggyorsabb, megelőzve a brit Bradley Smith-t, és az összetettben vezető szintén spanyol Nicolás Terolt.
júl. 2
14:03
Lemondott a koreai szövetségi kapitány (Behaviour)
Pénteken lemondott a dél-koreai labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, miután a múlt szombati nyolcadöntőben kiesett a csapata a dél-afrikai labdarúgó világbajnokságról.
júl. 2
14:05
Ismét rendet vágott a FIFA (Behaviour)
Goodluck Jonathan nigériai elnököt annyira elkeserítette a válogatott korai búcsúja a dél-afrikai világbajnokságtól, hogy két évre eltiltotta hazája válogatottját a nemzetközi szerepléstől. A FIFA annyira nem rajongott az ötletért, ezért közbeavatkozott.
júl. 2
14:21
Everton: a liverpooli kékek leigazolták a szlovák válogatott kapusát (She)
Szlovákia első számú kapusa, Ján Mucha csatlakozott az Evertonhoz, ahova ingyen érkezik a Legia Warszawától.
júl. 2
14:23
Manchester City: a Barcától érkező Touré ötéves szerződést kötött (She)
A hét elején a Barcelona labdarúgócsapata már bejelentette, hogy elefántcsontparti középpályása, Yaya Touré elhagyja a klubot. A 27 éves futballista a várakozásoknak megfelelően a Manchester Cityhez szerződött.
júl. 2
14:39
Vb 2010: felfüggesztéssel fenyegeti Nigériát a FIFA (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hétfő estig adott haladékot a nigériai kormánynak arra, hogy visszavonja a válogatott két évre szóló eltiltásáról hozott határozatát, különben felfüggeszti az ország tagságát.
júl. 2
14:41
Wimbledon: Fucsovics könnyed sikerével bejutott a döntőbe! (She)
Az Angol Nemzetközi Teniszbajnokság junior fiú egyesének elődöntőjében a 13. helyen kiemelt Fucsovics Márton két szettben legyőzte az argentin Facundo Argüellót, így bejutott a döntőbe.
júl. 2
14:57
Mallorca: Ferrer Michael Laudrupot nevezte ki az új vezetőedzőnek (She)
Ahogy az várható volt, a spanyol labdarúgó-bajnokságban (Primera División) szereplő Mallorca többségi tulajdonrészét kedden megvásárló Llorenc Serra Ferrer Michael Laudrupot nevezte ki a csapat vezetőedzői posztjára.
júl. 2
15:15
Koronglövő Eb: Pongrátz Bianka a 29. helyen végzett skeetben (She)
Pongrátz Bianka a 29. helyen végzett a női skeetesek között a Kazanyban zajló koronglövő Európa-bajnokság pénteki napján.
júl. 2
15:15
Szombattól Budapest a tenisz fővárosa (Behaviour)
Szombaton a selejtezőkkel megkezdődik a Római Teniszakadémián az év egyik legrangosabb hazai sporteseménye, a 220 ezer dollár összdíjazású GDF Suez Grand Prix Budapest elnevezésű női torna, amelyen várhatóan pályára lép az idei wimbledoni viadal meglepetés-elődöntőse, a bolgár Cvetana Pironkova is.
júl. 2
15:17
Vb 2010: Van der Vaart nélkül a hollandok - kezdőcsapatok (She)
Egyik szövetségi kapitány sem változtatott az előzetesen megadott kezdőcsapaton a 16 órakor kezdődő Hollandia–Brazília mérkőzés előtt. A hollandoknál nem kapott helyet Rafael van der Vaart, míg Dunga Elanót kénytelen nélkülözni.
júl. 2
15:17
Laudrup lett a Mallorca edzője (Behaviour)
A Real Mallorca új tulajdonosa, Llorenc Serra Ferrer a dán Michael Laudrupot nevezte ki a csapat új vezetőedzőjének.
júl. 2
15:33
MotoGP: Márquez melegített a leggyorsabban Barcelonában, Sebestyén a 31. (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság Katalán Nagydíjának első szabadedzésén a nyolcadliteresek kategóriájában az előző három futamon diadalmaskodó spanyol Marc Márquez volt a leggyorsabb, megelőzve a brit Bradley Smith-t, és az összetettben vezető szintén spanyol Nicolás Terolt. Az egyedüli magyarként induló Sebestyén Péter a 31. helyen zárt.
júl. 2
15:33
Japánnak argentin kapitánya lesz (Metropol)
Két korábbi argentin futballszövetségi kapitány egyike, vagy Jose Pekerman, vagy a mostani, dél-afrikai világbajnokságon a chilei csapatot irányító Marcelo Bielsa lehet Okada Takesi utódaként a japán nemzeti együttes új szakvezetője.
júl. 2
15:35
Wimbledon: Babos Tímeáék bejutottak a páros elődöntőjébe (She)
Az Angol Nemzetközi Teniszbajnokság junior női párosának negyeddöntőjében a 4. helyen kiemelt Babos Tímea, Sloane Stephens kettős két szettben legyőzte az An-Sophie Mestach, Silvia Njiric duót, így bejutott az elődöntőbe.
júl. 2
15:37
DVSC: Az edzőbizottság nem fontolta meg jól a döntést - Bartha (She)
A DVSC-TEVA háza táján értetlenkedve fogadták, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) nem Herczeg Andrást, hanem a Videoton vezetőedzőjét, Mezey Györgyöt választotta meg az előző szezon legjobb edzőjének.
júl. 2
15:51
MotoGP: Lorenzo volt a leggyorsabb a királykategória első szabadedzésén (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság Katalán Nagydíjának első szabadedzésén a királykategóriában az összetettben vezető spanyol Jorge Lorenzo érte el a legjobb időt, megelőzve az ausztrál Casey Stonert és a szintén spanyol Dani Pedrosát.
júl. 2
15:51
Blanc váltja Domenechet (Behaviour)
Pénteken hivatalosan is kinevezték a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának Laurent Blanc-t.
júl. 2
15:53
Franciaország: Thuram örökre száműzné Evrát a válogatottból (She)
Lilian Thuram, a francia labdarúgó-válogatott mérkőzésrekordere azt javasolta a Francia Labdarúgó-szövetség pénteki elnökségi ülésén, hogy Patrice Evra soha többé ne lehessen válogatott.
júl. 2
15:55
Videoblog: Verebes szerint Rooney értéktelen volt a vb-n (She)
A korábbi szövetségi kapitány és sikeredző, Verebes József ezúttal az angolok vb-szerepléséről beszélt videoblogjában, amelyből többek között az is kiderül, mit gondol Capello válogatási elveiről és a csatárok, Rooney és Defoe teljesítményéről.
júl. 2
15:57
Vb 2010: sok holland szurkoló szabadnapot vett ki, hogy lássa a válogatottat (She)
Körülbelül negyven százaléka a dolgozóknak szabadnapot vett ki, vagy hamarabb befejezi a munkáját, hogy lássa a brazilok elleni negyeddöntőt.
júl. 2
15:59
Vb 2010: a brazil legenda szerint Ghána nemsokára vb-t nyerhet (She)
A brazil legenda, Cafú szerint Ghána nemsokára vb-t nyerhet, de még pár évet várnia kell rá, amíg az afrikaiak eljuthatnak idáig.
júl. 2
16:01
Belgium: az újonc Lierse-nél folytatja a japánok vb-kapusa (She)
Kavasima Eidzsi, a labdarúgó-világbajnokságon a nyolcaddöntőig jutó japán válogatott kapusa a belga élvonalba visszajutó Lierse-nél folytatja pályafutását.
júl. 2
16:09
Vb 2010: az utolsó pillanatban megsérült Mathijsen helyett Ooijer játszik (She)
Az utolsó pillanatban változtatásra kényszerült a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bert van Marwijk: a bemelegítésnél megsérült Joris Mathijsen nem tudja vállalni a játékot, helyette André Ooijer kerül a kezdőcsapatba a Brazília elleni negyeddöntőben.
júl. 2
16:09
Egy klasszikus és egy meglepetéscsata (Behaviour)
Ma délután megkezdődnek a dél-afrikai világbajnokság negyeddöntői. Rögtön egy igazi, klasszikus darab "hangzik el" a nyitányon, hisz a végső sikerre egyaránt esélyes két veretlen válogatott, Brazília és Hollandia - eddig valamennyi meccsét megnyerte - néz farkasszemet egymással, míg este két meglepetéscsapat, Uruguay és Ghána csap össze.
júl. 2
16:11
Anglia: Fabio Capello marad a szövetségi kapitány - hivatalos (She)
Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) pénteken hivatalosan bejelentette, hogy a vártnál gyengébb világbajnoki szereplés ellenére Fabio Capello marad az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
júl. 2
16:13
Vb 2010: Hollandia-Brazília negyeddöntő élőben az NSO-n! (She)
Hamarosan kezdetét veszi a dél-afrikai világbajnokság első negyeddöntője, a Hollandia–Brazília összecsapás. A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak itt, a Nemzeti Sport Online-on!
júl. 2
16:27
Wimbledon: Egyszer sem tudták elvenni az adogatásomat - Fucsovics (She)
Mint korábban beszámoltunk róla, az angol nemzetközi teniszbajnokság junior fiú egyesének elődöntőjében a 13. helyen kiemelt Fucsovics Márton két szettben legyőzte az argentin Facundo Argüellót, így bejutott a döntőbe. A magyar teniszező a meccs után elmondta, lényeges elem volt, hogy egyszer sem tudták elvenni az adogatását.
júl. 2
16:45
Wimbledon: Berdych Federer után Djokovicsot is megverte, és döntős (She)
Háromszettes győzelmet aratott a cseh Tomas Berdych a szerb Novak Djokovics ellen a wimbledoni teniszverseny férfiegyeseinek elődöntőjében, így életében először döntőbe jutott Grand Slam-tornán.
júl. 2
16:45
Kucsera is döntős 1000 m-en (Metropol)
Az egyetlen magyar középfutamos, Kucsera Gábor is biztosította a helyét péntek délután a szombati 1000 m-es döntőben a spanyolországi Trasonában zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.
júl. 2
17:03
MotoGP: Elías volt a leggyorsabb az első edzésen, Talmácsi 6. (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság Katalán Nagydíjának első szabadedzésén a Moto2 kategóriában a spanyol Toni Elías érte el a legjobb időt, megelőzve honfitársát, Sergio Gadeát és a japán Tomizava Soját. Talmácsi Gábor 1:48.848-as idejével a hatodik pozícióban végzett.
júl. 2
17:05
DVSC: román jobbhátvédet tesztel a magyar bajnokcsapat (She)
Újabb próbajátékos készül a DVSC-TEVA labdarúgócsapatával, a magyar bajnokcsapat a román jobbhátvédet, Dorin Mihutot teszteli.
júl. 2
17:07
FTC: Nagy Patrik nem ijed meg a nagy lehetőségtől (She)
A Ferencváros újonnan szerződtetett fiatal tehetsége, Nagy Patrik ötéves ausztriai légióskodás után tért haza Bécsből, a Rapid korosztályos csapatától.
júl. 2
17:21
NBA: Paul Pierce a Boston Celticsben marad - lapértesülés (She)
A Boston Herald a tárgyalásokat ismerő forrásra hivatkozva azt közölte, hogy Paul Pierce új szerződést kap az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Boston Celticstől, és nem hagyja el a csapatot.
júl. 2
17:21
Talmácsi hatodik az első szabadedzésen (Metropol)
Talmácsi Gábor hatodik helyen végzett a gyorsaságimotoros-világbajnokság Katalán Nagydíjának első, pénteki szabadedzésén a Moto2 géposztályban.
júl. 2
17:23
Női kézilabda: a montenegrói Maja Szavics aViborghoz igazolt (She)
A montenegrói válogatott balszélsője Maja Szavics egy évre szóló szerződést írt alá a kétszeres BL-győztes Viborg csapatával.
júl. 2
17:23
Capello marad az angol kapitány (Metropol)
Az olasz Fabio Capello marad az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya annak ellenére, hogy a csapat a várakozásokon alul teljesített a dél-afrikai világbajnokságon.

Keresés