2017. március 12. vasárnap

márc. 12
17:30
Síugrás: rontott az éllovas, Kraft átvette a vezetést (She)
Stefan Kraft győzött a síugró-világkupa oslói versenyén vasárnap. Első helyével az osztrák a vezetést is átvette az összetett vk-ban, miután a korábbi éllovas, a kétszeres olimpiai bajnok Kamil Stoch rontott a második sorozatban, és csak a 22. lett.
márc. 12
17:32
Rp. gyorskorcsolya-vb: a női váltó is ezüstérmes, a férfi 3. lett (She)
A Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Heidum Bernadett, Keszler Andrea összeállítású női váltó második helyen végzett 3000 méteren a Rotterdamban zajló rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokság vasárnapi döntőjében. A férfi váltó 5000 méteres fináléjában a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor és Burján Csaba alkotta kvartett bronzérmet szerzett.
márc. 12
17:45
Sportfogadás: A PSG sebzett vadként rendezhet mészárlást? (Agroinform)
Vasárnap este a PSG a sereghajtó Lorient otthonába látogat. A fogadók nagy mészárlást várnak.
márc. 12
17:48
NB III: az ifjú Lipcseit kiállították, megint kikapott az FTC II (She)
Íme, a labdarúgó NB III 22. fordulójának vasárnapi eredményei!
márc. 12
17:50
Cselgáncs: újabb három magyar vk-érem Bakiban (She)
Bor Barna ezüst-, Cirjenics Miklós és Joó Abigél pedig bronzérmet szerzett a cselgáncsozók világkupa-sorozatába tartozó baki Grand Slam-viadal vasárnapi versenynapján.
márc. 12
17:52
Újpest: közlemény – nem lesz szervezett szurkolás (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC szurkolói tábora, a Viola Fidelity közleményben jelezte, a biztonsági szolgálattal kialakult konfliktus miatt nem vállalja a szervezett szurkolást a lelátón.
márc. 12
18:06
Rp. gyorskorcsolya-vb: a női váltó is ezüstérmes, a férfi 3. lett (She)
A Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Heidum Bernadett, Keszler Andrea összeállítású női váltó második helyen végzett 3000 méteren a Rotterdamban zajló rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokság vasárnapi döntőjében. A férfi váltó 5000 méteres fináléjában a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor és Burján Csaba alkotta kvartett bronzérmet szerzett.
márc. 12
18:08
Bundesliga: egy hónap után nyert újra bajnokit a Schalke (She)
A Schalke hazai pályán 3–0-ra legyőzte a büntetőt hibázó Augsburgot a német labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén.
márc. 12
18:10
Sílövészet: osztrák és francia győzelem Kontiolahtiban (She)
Az osztrák és a francia váltó nyerte meg Kontiolahtiban a kétfős, illetve a négyfős vegyescsapatversenyt a világkupa-sorozatban.
márc. 12
18:24
Leicester: eldőlt, ki irányítja a bajnokot az idény végéig (She)
Nem történt meglepetés: a szezon végéig Craig Shakespeare irányítja menedzserként az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban címvédő, a Bajnokok Ligájában nyolcaddöntős Leicester Cityt.
márc. 12
18:26
Rp. gyorskorcsolya-vb: Liu Shaoang 5. lett összetettben, Shaolin párja történelmet írt (She)
Liu Shaoang ötödik lett összetettben a rotterdami rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságon. A 10. helyen végző Liu Shaolin Sándor barátnője, Elise Christie lett az első európai versenyző a nőknél, aki az összetett versenyben az első helyen zárt.
márc. 12
18:42
Női kézi BL: a Győr idegenbeli győzelemmel zárta a középdöntőt (She)
A női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó mérkőzésén a Győri Audi ETO KC egygólos (26–25) győzelmet aratott a Larvik otthonában. A találkozó a továbbjutást és a negyeddöntős párosítást illetően már nem bírt téttel, hiszen mindkét csapat folytatja a küzdelmet, az is eldőlt, hogy kik ellen.
márc. 12
19:00
PL: a Liverpool Can gyönyörű góljával nyert – videó (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 28. fordulójában a Liverpool odahaz 2–1-re legyőzte a Burnleyt.
márc. 12
19:18
NB II: hajrágólokkal nyert a PAFC, otthon kapott ki a Csaba (She)
A labdarúgó NB II 24. fordulójában a Puskás Akadémia a hajrában szerzett gólokkal győzte le a Sopront. A Balmazújváros és a Szolnok is idegenben nyert, előbbi a Csákvárt, utóbbi a Békéscsabát verte meg.
márc. 12
19:20
Videó: Ibrahimovic parádés gólját másolta a paksi játékos (She)
Mint korábban megírtuk, a Paks 3–1-re nyert Debrecenben a labdarúgó NB I 23. fordulójában. A vendégek harmadik gólját Bartha László szerezte, aki parádés mozdulattal talált a kapuba. A magyar támadó gólja kísértetiesen hasonlít Zlatan Ibrahimovic találatához, amit még a PSG színeiben, a Bastia ellen szerzett a svéd klasszis – vette észre a hasonlóságot a Center Sport.
márc. 12
19:22
Belgium: ha nincs Köteles, katasztrofális a vereség (She)
Köteles László nagy védései ellenére a Waasland-Beveren már az első félidőben három gólt kapott az éllovas Anderlecht otthonában, a szünet után aztán már egyet sem, így végül 3–0-ra kapott ki a belga labdarúgó-bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában.
márc. 12
19:24
Férfi kézi BL: Veszprém–Zagreb és Szeged–Silkeborg párharc a nyolcaddöntőben (She)
Véget értek a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmei, eldőlt, hogy a Telekom Veszprémre a PPD Zagreb, a Mol-Pick Szegedre pedig a Silkeborg vár a nyolcaddöntőben.
márc. 12
19:33
Foci: Óriásit hibázott a Barca, 23-as szorzójú kimenetel az NB II-ben (Agroinform)
Meglepetésre kikapott a Barcelona, az Inter hetet vágott, a Liverpool és a Tottenham is behúzta a maga meccsét.
márc. 12
19:54
Ligue 1: Depay remekel, most a kezdőkörből lőtt gólt – videó (She)
Memphis Depay egy „hagyományos” és egy rendkívüli góllal járult hozzá ahhoz, hogy a Lyon 4–0-ra kiüsse a Toulouse-t a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 29. fordulójának vasárnapi játéknapján.
márc. 12
19:56
Rp. gyorskorcsolya-vb: 6. helyen zártunk az éremtáblázaton (She)
A magyar csapat két ezüst- és egy bronzéremmel hatodik helyen zárt a vasárnap befejeződött rotterdami rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságon.
márc. 12
20:12
Női kézi EHF-kupa: Szekerczés vezérletével elődöntős a TuS (She)
A vezetőedző Konkoly Csaba, illetve a jobbátlövő Szekerczés Luca csapata, a német TuS Metzingen bejutott a női kézilabda EHF-kupa elődöntőjébe.
márc. 12
20:14
Videó: ötvözte a rúdugrást és a gerelyhajítást – túlélték (She)
A rúdugrás nem veszélytelen sport, de az alábbi videó tanúsága szerint nemcsak az ugró kerülhet bajba, hanem az esemény nézői is.
márc. 12
20:16
Női röplabda NB I: nyeretlenek maradtak a hazai csapatok (She)
Mind a négy mérkőzés az idegenben játszó csapat sikerével zárult a női röplabda NB I vasárnapi játéknapján.
márc. 12
20:18
Férfi kosár NB I: a ZTE kikapott Szombathelyen (She)
Az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság 22. fordulójában a 33 pontot szerző Darrin Govens vezérletével a Falco Szombathely házigazdaként biztosan nyert a Zalakerámia ZTE ellen. A Kaposvár a Vasas Budapest vendégeként diadalmaskodott.
márc. 12
20:30
Légiósok: elérkezett Nagy Dominik nagy pillanata (She)
Legalábbis az első nagy pillanata: a Ferencvárostól szerződtetett Nagy Dominik vasárnap este bemutatkozott a lengyel labdarúgó-bajnokságban. Csapata, a Legia Warszawa győzelemmel köszöntötte (1–0 hazai pályán a Wisla Kraków ellen).
márc. 12
20:48
Kézilabda: Karl Erik Böhn hazatért Sandefjordba – kép (She)
Megérkezett Sandefjordba a három évvel ezelőtt elhunyt egykori győri kézilabdaedző és magyar szövetségi kapitányt, Karl Erik Böhnt ábrázoló dombormű, pontos mása annak a műalkotásnak, amelyet 2014 augusztusában avattak fel az Audi Arénában.
márc. 12
21:06
Női röpi NB I: a Vasas simán, a Nyíregyháza nagy csatában nyert (She)
Négy vasárnapi mérkőzéssel zárult a női NB I alapszakasza. A Vasas magabiztosan legyőzte az UTE-t, a Nyíregyháza viszont megszenvedett az MTK otthonában. A Jászberénynek is voltak nehéz pillanatai Budaörsön, a Palota pedig az első szettjét nyerte, de végül a TFSE győzött. Kialakult a negyeddöntők párosítása is.
márc. 12
21:24
Légiósok: Kalmár gólpasszal búcsúztatta a távozó Bódogot (She)
Kalmár Zsolt beadásából fejelte Rodolph Austin a Bröndby első gólját vasárnap; a koppenhágai csapat végül 2–0-ra győzött a Horsens vendégeként a dán labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában.
márc. 12
21:26
Videó: Keylor Navas védett, majd a kapujába ütötte a labdát (She)
Keylor Navas öngóljával megszerezte a vezetést a Real Betis a Real Madrid otthonában a La Liga vasárnap esti mérkőzésén.
márc. 12
21:42
Videó: nem akárhogyan lett gól Stieber Zoltán lövéséből (She)
Stieber Zoltán csak a 72. percben lépett pályára a Kaiserslauternben vasárnap, de így is kulcsembernek bizonyult: négy perccel később leadott közeli, megpattanó lövése nyomán a lécről visszapattant a labda, és az egyensúlyát vesztő Norman Theuerkauf estében a saját kapujába emelte. Szabálytalankodtak-e a vendégjátékossal vagy sem (alighanem igen), egyre megy, mert a játékvezető gólt ítélt – a…
márc. 12
22:00
Rali-vb: a címvédőt megelőzve nyert a brit versenyző Leónban (She)
A Citroennel versenyző brit Kris Meeke nyerte a rali-világbajnokság mexikói versenyét. Mögötte a címvédő francia Sebastien Ogier, valamint a belga Thierry Neuville végzett a második és harmadik helyen a León környékén rendezett viadalon.
márc. 12
22:18
Videó: magyar tábor lepte meg Dzsudzsákot Abu-Dzabiban (She)
Mint korábban megírtuk, Dzsudzsák Balázs négy gólpasszal járult hozzá csapata csütörtöki győzelméhez az Arab Emírségek labdarúgó-bajnokságában, de vasárnap is volt oka az örömre, amihez pályára sem kellett lépnie. A szélsőt magyar szurkolók lepték meg az al-Vahda edzőközpontjában, Abu-Dzabiban – erről Instagram-oldalára töltött fel egy videót.
márc. 12
22:54
La Liga: ismét Sergio Ramos volt a Real megmentője (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 27. fordulójában a Real Madrid nehezen hozta a hazai kötelezőt a Betis ellen. A vendégek az első félidő hajrájáig vezettek – Keylor Navas ügyetlenkedésének köszönhetően –, Cristiano Ronaldo azonban akkor egyenlített, majd a végjátékban Sergio Ramos fejese már plusz két pontot ért a házigazdáknak, akik éltek azzal a lehetőséggel, hogy a…
márc. 12
22:56
Tenisz: Nadal sima győzelemmel jutott tovább Indian Wellsben (She)
Az ötödik helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal két sima szettben verte argentin ellenfelét, s ezzel bejutott a legjobb 32 közé az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna 6.99 millió dollár (2 milliárd forint) összdíjazású férfiversenyében.
márc. 12
22:58
Serie A: Sallai először játszott végig, győzött a Roma (She)
A Roma 3–0-ra győzött a Palermo vendégeként az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 28. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.
márc. 12
23:12
NS: Böde nem dől a kardjába; Nikolics hálás – hétfő (She)
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk:
márc. 12
23:14
Ligue 1: tizenéves játékosnak köszönheti győzelmét a PSG (She)
A Paris Saint-Germain 2–1-re nyert a sereghajtó Lorient otthonában a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 29. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Keresés