Munkaügyi központ

A vártnál rosszabb adat jött az USA_ból
2013 június 27.   Napi
Az új munkanélküli segélykérelmek száma 9 ezerrel 346 ezerre esett a június 22-ével végződő héten, ami az elbocsátások ütemének enyhe lassulását mutatja - közölte az amerikai munkaügyi központ. A Marketwatch ... ...
A közmunkával együtt is minden 5. borsodi munkanélküli
2013 június 24.   Privátbankár
Májusban több mint 56 ezer Borsod megyei állástalant tartott a munkaügyi központ, csaknem 24 ezerrel kevesebbet, mint az év elején - még így is 20 százalék közelében a munkanélküliség.
1200 álláskeresőt hívott be magához a győri Audi
2013 június 19.   iroda.hu
Takács Udvari Csongor, a járműgyártó személyügyi marketingmunkatársa az MTI-nek elmondta: 2100 munkahelyet teremt az új üzem, az állások egy részére, összesen 73 – elsősorban fém-, villamos- és járműipari – szakmában keresnek leendő munkatársakat ezen a rendezvényen is. A munkaügyi központok listázták ki számukra azt az 1187 embert, akiknek megfelelő középfokú szakmai végzettsége van; őket…
1000-nél is több állás a munkaügyi hivatal állásbörzéjén
2013 április 19.   ProfitLine
Több mint ezer álláslehetőséget kínálnak a munkáltatók a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) és a budapesti munkaügyi központ közös, pénteki állásbörzéjén.
Több a munkanélküli Veszprém megyében
2013 március 27.   Népszava
A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint Veszprém megyében egy hónap alatt 318 fős növekedés mutatható ki az álláskeresők számában, februárban 19 263 álláskeresőt tartott nyilván a munkaügyi központ - tájékoztatta a Veszprém Megyei Kormányhivatal az MTI-t szerdán.
Szólt a sajtónak, majd felgyújtotta magát egy munkanélküli férfi Franciaországban
2013 február 13.   HVG
Felgyújtotta magát egy munkanélküli szerdán a nyugat-franciaországi Nantes-ban egy munkaügyi központ előtt, tiltakozásul amiatt, hogy nem jogosult több segélyre. A férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe - közölték rendőrségi források.
Közel egymilliárdot költenek 800 munkanélkülire
2013 január 29.   Napi
Idén 900 millió forinttal támogatja a munkaügyi központ a hátrányos helyzetű álláskeresőket és a válság hatásai miatt állásukat vesztett munkavállalókat Komárom-Esztergom megyében, az összeg 30 százalékkal ... ...
Komárom-Esztergom: brutálisan nőtt a pályakezdő munkanélküliek száma
2013 január 17.   HVG
December végére a gazdaságilag aktív népességen belül 9,6 százalékosra nőtt a nyilvántartott álláskeresők aránya Komárom-Esztergom megyében - közölte a megyei munkaügyi központ igazgatója, Pákozdi Szabolcs csütörtökön. A mutató egy hónap alatt 0,9 százalékponttal emelkedett.
Program a hátrányos helyzetű munkavállalókért
2012 december 27.   Klubrádió
Közel 2500 hárányos helyzetű vagy munkáját vesztett embernek kíván segíteni a Komárom-Esztergom Megyei Munkaügyi központ a részben uniós támogatásból rendelkezésre álló 2,4 milliárd forint összértékű foglalkoztatottságot javító munkaügyi program keretében.
Magyar és szlovák munkanélkülieket képeznek hiányszakmákra
2012 december 25.   ProfitLine
Komárom-Esztergom megye és a szlovákiai Nyitra megye munkaügyi szervezetei hiányszakmákból szerveznek közös képzéseket január végétől a két szomszédos megye álláskeresőinek - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Munkaügyi Központ igazgatója az MTI-t.
Magyar és szlovák munkanélkülieket képeznek hiányszakmákra
2012 december 25.   Népszava
Komárom-Esztergom megye és a szlovákiai Nyitra megye munkaügyi szervezetei hiányszakmákból szerveznek közös képzéseket január végétől a két szomszédos megye álláskeresőinek - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Munkaügyi Központ igazgatója.
Magyar és szlovák munkanélkülieket képeznek hiányszakmákra
2012 december 25.   ProfitLine
Komárom-Esztergom megye és a szlovákiai Nyitra megye munkaügyi szervezetei hiányszakmákból szerveznek közös képzéseket január végétől a két szomszédos megye álláskeresőinek - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Munkaügyi Központ igazgatója az MTI-t.
Közmunkásokra cserélt alkalmazottak: védekezik a katasztrófavédelem
2012 november 9.   HVG
Az irányadó előírások szerint végezte a közfoglalkoztatással összefüggő feladatait a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI), és a munkaügyi központ ellenőrzése sem tárt fel hiányosságokat, jogszabályértést - közölte az FKI igazgatósága pénteken arra az ombudsmani vizsgálatra reagálva, amely jogsértőnek tartja, hogy a közalkalmazottként foglalkoztatott takarítók helyére közmunkásokat…
Újabb kétségbeesett kísérlet a fiatalok itthon tartására
2012 október 11.   168 Óra Online
Egyértelművé kell tenni, hogy az egyetemet és főiskolát végzettek mellett a saját szakmájukban kiváló, jól képzett szakembereknek is van jövőjük Magyarországon – jelentette ki Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a szabolcsi munkaügyi központ által szervezett, kétnapos pályaválasztási kiállítás csütörtöki megnyitóján, Nyíregyházán.
Ez vár a képzett szakemberekre Magyarországon
2012 október 11.   Infostart
Egyértelművé kell tenni, hogy az egyetemet és főiskolát végzettek mellett a saját szakmájukban kiváló, jól képzett szakembereknek is van jövőjük Magyarországon - jelentette ki Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a szabolcsi munkaügyi központ által szervezett, kétnapos pályaválasztási kiállítás csütörtöki megnyitóján, Nyíregyházán.
Most már biztos: kapunk pénzt, ha messze dolgozunk
2012 szeptember 29.   Privátbankár
Lakhatási támogatást kap, aki a lakóhelyétől távol kap munkát és nyilvántartja a munkaügyi központ. A döntést kihirdették a Magyar Közlönyben.
Sokan azért nem tudnak elhelyezkedni, mert nem tudják, hogy kell munkát keresni
2012 szeptember 21.   Pénzcentrum
Sokan azért nem tudnak elhelyezkedni, mert egyszerűen nem tudják, hogyan kell munkát keresni - mondta a Fővárosi Munkaügyi Központ kirendeltség-vezetője az InfoRádiónak. Victor Zsuzsanna szerint a munkaadók elvárásai gyorsan változnak, ehhez alkalmazkodnia kell az álláskeresőnek....
Munkát keresni is tudni kell
2012 szeptember 21.   Infostart
Sokan azért nem tudnak elhelyezkedni, mert egyszerűen nem tudják, hogyan kell munkát keresni - mondta a Fővárosi Munkaügyi Központ kirendeltség-vezetője az InfoRádiónak. Victor Zsuzsanna szerint a munkaadók elvárásai gyorsan változnak, ehhez alkalmazkodnia kell az álláskeresőnek.
Álláskeresők, figyelem! Lakhatási támogatást kaphattok
2012 augusztus 15.   Pénzcentrum
Lakhatási támogatást kapnának azok az álláskeresők, akiket a munkaügyi központ legalább három hónapja álláskeresőként tart nyilván, és akik olyan munkaviszonyt létesítenek, hogy az állandó lakóhelyük és munkavégzési helyük közötti távolság legalább 100 kilométer....
Így képzeli a kormány a munkába járás támogatását
2012 augusztus 15.   Napi
Legalábbis egy elfogadás előtt álló kormánytervezet szerint, amelyben az áll, hogy lakhatási támogatást kapnának azok az álláskeresők, akiket a munkaügyi központ legalább három hónapja álláskeresőként ... ...