Akupunktúra

Akupunktúra közben szúrták át egy nő tüdejét
2019 szeptember 13.   24.hu
Az új-zélandi kezelésnek rossz vége lett, mert az akupunktőr nem volt elég óvatos.
A kozmetikai akupunktúra új fegyver a ráncok ellen: hatásosabb lehet, mint a botox?
2019 szeptember 8.   Retikül
Kár lenne tagadni, hogy mindenki fiatal szeretne maradni, és sokan keresik is a módját ennek. Vannak, akik kizárólag az egészséges ételekre, a testmozgásra, a meditációra esküsznek, és vannak, akik ennél többre. Például a botoxra vagy az esztétikai beavatkozásokra, amiknek utálói legalább annyian vannak, mint kedvelői. Mostanában újabb lehetőség tá
Misztikus energiák áramlanak a testben
2019 augusztus 21.   24.hu
A Magyar Tudományos Akadémia az akupunktúráról, auráról, biorezonanciáról és társairól.
Az akupunktúra súlyos következménye
2019 június 21.   HáziPatika
Súlyos panaszokkal került kórházba egy idős nő Portugáliában, miután részt vett egy akupunktúrás kezelésen. Mint kiderült, a páciensnél légmell alakult ki az alternatív gyógyászati beavatkozás hatására.
Hogyan fokozhatjuk az akupunktúra hatásosságát?
2019 május 17.   Női NetCafe
Az Arthritis Research UK támogatásával készült kutatás azt mutatta, hogy azok a betegek, akik kisebb várakozással tekintenek az akupunktúra elé a kezelés megkezdését megelőzően, kevesebb előnyt tapasztalnak, mint azok a betegek, akik hisznek abban, hogy a kezelés be fog válni.
Segíthet a menopauza tünetein az akupunktúra?
2019 május 8.   Napidoktor
Csökkenthetők a súlyos és közepes mértékű panaszok Vajon az ősi kínai praktika valóban segíthet csökkenteni a nők panaszait, akik a menopauza tüneteivel küzdenek? Segíthet mérsékelni a menopauza tüneteit az akupuntúra? Egy új, dán tanulmány szerint – egyes nőknél legalábbis – ez az ősi, kínai módszer enyhülést hozhat. Az akupunktúra reális lehetősé
Ezek a gyógymódok a kisjövedelműek számára szinte ismeretlenek
2019 február 25.   Női NetCafe
Az alacsony iskolai végzettséggel és jövedelemmel rendelkező emberek nem sokat tudnak a jógáról, az akupunktúráról és a különféle természetes gyógymódokról
Tűvel szurkálták össze Emiliót
2019 február 7.   Hírstart
Az énekes sokszor, sokfajta módszerrel próbálta már megtartani a súlyát, vagy épp még több kilót leadni. Most egy akupunktúrás kezelést is bevetett a bomba forma érdekében.
Tűvel szurkálták össze Emiliót
2019 február 6.   NLC
Az énekes sokszor, sokfajta módszerrel próbálta már megtartani a súlyát, vagy épp még több kilót leadni. Most egy akupunktúrás kezelést is bevetett a bomba forma érdekében.
Ez a kezelés 8 hét alatt megszabadíthat a hőhullámoktól
2019 január 21.   Női NetCafe
A hőhullámok a menopauzát átélő nők többségénél kellemetlen tünetként jelentkeznek. Úgy tűnik azonban, hogy már egy nyolchetes akupunktúrás kezelés segítségével is csökkenthető ezeknek gyakorisága a nők mintegy 50 százalékánál.
5 természetes gyógymód a krónikus fájdalmak leküzdésére
2019 január 12.   Női NetCafe
Amerikai kutatók azt vizsgálták, mennyire hatékonyak a kiegészítő kezelések olyan problémák esetén, mint amilyen pl. a nyaki fájdalom, az osteoarthritis, a fibromyalgia és a migrén. Kiderült, hogy a jóga, a tai chi, az akupunktúra, a masszázs, a relaxáció mind hatékony kezelési módnak számít.
Milyen krónikus fájdalmat csillapíthat az akupunktúra?
2018 december 22.   Női NetCafe
Egy korábbi kutasokra támaszkodó friss tanulmány megerősítette azt a nézetet, hogy az akupunktúrás kezelés valóban hatásosan képes csillapítani a krónikus fájdalmat.
Ez az alternatív gyógymód olyan hatásos stressz ellen, akár a gyógyszerek
2018 november 24.   Női NetCafe
Az Endocrinology szaklapban megjelent tanulmány arról számolt be, hogy egy patkányokon végzett kontrollált kísérletben az akupunktúra hatékonynak bizonyult a krónikus stressz kezelésében, és az is kiderült, hogy hatásmechanizmusa hasonló a szorongás és depresszió elleni gyógyszerekéhez.
Nyolc hét alatt lefogyhatunk így
2018 október 10.   HáziPatika
Az elhízottak testtömegindexe akár hat százalékkal is csökkenhet két hónapos akupunktúrás kezelés hatására. A dél-koreai Kyung Hee Egyetem szakértői azt is megállapították, hogy a fogyni vágyók testzsíraránya és derékbősége is mérséklődött.
Már az őskorban is használtak akupunktúrát: a "jégember" Ötzi teste erről árulkodik
2018 október 5.   Noizz
Ötzi, a jégember, akit 5300 évvel ezelőtt öltek meg, és Magyarországon találták meg mumifikálódott holttestét, most újabb ősi titkot árult el nekünk.
Akupunktúrával és gyógynövényekkel kezelhette magát Ötzi
2018 október 3.   Múlt-kor
„Ötzi, a jégember”, egy körülbelül 5300 évvel ezelőtt meggyilkolt, lenyűgözően jó állapotban mumifikálódott és megőrződött férfi lehetséges, hogy életében gyógynövényeket fogyasztott, és akupunktúraszerű kezelésen ment át röviddel halála előtt, állítja egy új tanulmány.
Ez a gyógymód a középkorúaknál nem enyhíti a térdfájdalmat
2018 szeptember 21.   Női NetCafe
Szakértők kimutatták, hogy az akupunktúra a középkorú betegekben nem javítja a krónikus térdfájdalmat.
Az akupunktúra segít a demencia kezelésében?
2018 július 28.   Ridikül
Elképzelhető, hogy az akupunktúra ősi módszerével az idősek memóriavesztése megállítható – derül ki egy friss kínai kutatásból.
Akupunktúra segítségével tanul újra járni a kutyatámadásban megsérült koala
2018 június 18.   NLC
Bruiser, a szerencsétlenül járt koala olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy se kapaszkodni, se mászni, se ülni nem tudott. Hónapokig egy szennyeskosárban élt.
Kis tűkkel a jobb közérzetért: az akupunktúra
2018 május 15.   Napidoktor
Ősi gyógyító módszer az akupunktúra, melynek jelentőségét az utóbbi években a nyugati kultúra is egyre inkább felfedezi. De hogyan is segítenek a specifikus pontokba illesztett tűk? Legyen bármilyen jellegű egészségügyi problémánk, az akupunktúra segítségével nagy esélyünk van a gyógyulásra. Ezt az ősi kínai módszert, melyben a szakember tűket szúr